ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

αυτα τα ο "καλυτερος" ο "πιο σπουδαιος" κλπ.ειναι αμερικανικες αηδιες,τυπου MVP,ξενα προς την ελληνικη νοοτροπια αλλα παντα ακολουθουμε τις ανοησιες,,θυμαστε την ταινια "Amadeus"?ουτε λιγο ,ουτε πολυ θελανε να παρουσιασουνε τον Mozart ως "πρωταθλητη" της μουσικης.

b3_1.JPG

και η Β. Σουράυλω ασφαλώς !!!

Δύσκολο να απαντηθεί με ένα όνομα, υπάρχουν πολλοί τομείς όπου αναδείχθηκαν "μεγάλοι".

Τι να πει κανείς για τους φιλοσόφους, που ουσιαστικώς εφηύραν τα μαθηματικά και την αφαιρετική σκέψη, που αποτελούν το θεμέλιο του σημερινού πολιτισμού; Ποιον να πρωτοξεχωρίσεις μεταξύ τους... εκεί υπεισέρχεται περισσότερο το κριτήριο του προσωπικού μας θαυμασμού παρά η συνολική κρίση του έργου.

Ή τι να πει κανείς για τον Λεωνίδα. Το πρότυπο της αυτοθυσίας και της περηφάνειας.

Τώρα για Νεοέλληνες, δυσκολεύει το πράγμα. Και λόγω του συχνά αμφιλεγόμενου της προσωπικότητάς τους, όπως φυσικά και γιατί οι αρχαίοι έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.

Απάντηση: Re: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

αυτα τα ο "καλυτερος" ο "πιο σπουδαιος" κλπ.ειναι αμερικανικες αηδιες,τυπου MVP,ξενα προς την ελληνικη νοοτροπια αλλα παντα ακολουθουμε τις ανοησιες,,θυμαστε την ταινια "Amadeus"?ουτε λιγο ,ουτε πολυ θελανε να παρουσιασουνε τον Mozart ως "πρωταθλητη" της μουσικης.

Ενώ είναι ένας υπερτιμημένος ατάλαντος, εε???:damnyou:

για να ψηφισει ο καθε ενας θα πρεπει να ειναι γνωστης και της Ιστοριας και της πορειας του καθενος μεσα απο σοβαρες πηγες.
Γιατι ετσι θαναι ακομα μια πασατεμπαδικη κινηση.

Πασατεμπάδικη η επιλογή μου, και ομολογώ πως δεν ξέρω σε βάθος όλη την ιστορία του, αλλά αυτοί οι νόμοι της λογικής τον καιρό που σφάζαν αρνιά (το πιο ανώδυνο) για να'ρθουν ούριοι άνεμοι, και μερικές χιλιάδες χρόνια πριν την άλγεβρα Boole, μου αρκούν.

Νο 1 στον Αριστοτέλη, Κύριοι, και κενές όλες οι επόμενες θέσεις ως το 15 !

(Υ.Γ. Μου αρκεί επίσης ότι έβγαζε σπυριά με τον μαθητή του και φίλο σας Αλέξανδρο)

υπήρξε μέγιστος, δεν λέω, όμως η ελληνική φιλοσοφία και τα μαθηματικά αρχίζουν αρκετά πριν τον Αριστοτέλη

Λόγω και των ημερών (μακεδονικό) άλλος ένας μεγάλος Έλληνας ο αρχαιολόγος Μανολης Ανδρόνικος με τις ανασκαφές του στην Βεργίνα,και την εύρεση του τάφου του Φιλίππου του Β´πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. :fahne90:

Ο Αριστοτελης μπορει να θεωρηθει Ελληνας ως προς την καταγωγη, κατα το "πας μη Ελλην βαρβαρος", διοτι σιγουρα βαρβαρος δεν ηταν.

Ως προς το μεγεθος ομως του ανδρος και τοτε, στην εποχη του, αλλα και σημερα ειναι Παγκοσμιος.

Μα έχουμε και τόσους γνωστούς συγγραφείς και ποιητές που ειδικά στην περίοδο της χούντας που η ελληνική λογοτεχνία πουλούσε τρελά νούμερα στην Ευρώπη την είχαν κάνει όλοι κατσίκα στους Παρισίους κάνοντας την υπέρτατη αντιστασιακή θυσία γιά την πατρίδα τους... Αλλά κι αυτοί που έμειναν, μάχονταν ο καθένας με τον τρόπο του...
- Πώς εκφράσατε την αντίστασή σας και αποδοκιμάσατε την χούντα?
- Εγώ σταμάτησα να γράφω σε ένδειξη διαμαρτυρίας...
- Εγώ έκλεισα το στόμα μου και είπα ότι θα το ξανανοίξω μόνο όταν πέσει η χούντα...
Ισως κάποιοι από αυτούς θα ήθελαν την ψήφο μας... Ας μην τους αγνοούμε...

Μα έχουμε και τόσους γνωστούς συγγραφείς και ποιητές που ειδικά στην περίοδο της χούντας που η ελληνική λογοτεχνία πουλούσε τρελά νούμερα στην Ευρώπη την είχαν κάνει όλοι κατσίκα στους Παρισίους κάνοντας την υπέρτατη αντιστασιακή θυσία γιά την πατρίδα τους... Αλλά κι αυτοί που έμειναν, μάχονταν ο καθένας με τον τρόπο του...
- Πώς εκφράσατε την αντίστασή σας και αποδοκιμάσατε την χούντα?
- Εγώ σταμάτησα να γράφω σε ένδειξη διαμαρτυρίας...
- Εγώ έκλεισα το στόμα μου και είπα ότι θα το ξανανοίξω μόνο όταν πέσει η χούντα...
Ισως κάποιοι από αυτούς θα ήθελαν την ψήφο μας... Ας μην τους αγνοούμε...
Πες τα ρε ΒΙΟS!! Δώστε ψήφο σε αυτούς που κάνανε αντίσταση από το Παρίσι και την Αμερική και όταν γύρισαν τους κάναμε Εθνοσωτήρες και αφέντες μας..ουστ! Εθνικό Στάρ για πάντα!!:Banane0:

Η αναδρομή σε προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας μόνο σαν αστείο ακούγεται.Εδώ που τα λέμε κι ο Κολοκοτρώνης μάλλον δεν θα ήθελε να μας ξέρει άν ζούσε.