ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Σιγουρα ο Κολοκοτρωνης δεν θα χρειαζοταν να περιμενει να δει εμας τους τωρινους, αφου και οι συγχρονοι του στην φυλακη για εσχατη προδοσια τον ειχαν βαλει. Μια απο τα ιδια δηλαδη απο τοτε.

Και εγώ δυσκολεύομαι να κατανοήσω το νόημα και τα κριτήρια της συγκεκριμένης ψηφοφορίας. Ωστόσο, αν δεχτούμε ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει οικοδομηθεί με βάση το έργο του Αριστοτέλη, ο Σταγειρίτης είναι ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία.

Και εγώ δυσκολεύομαι να κατανοήσω το νόημα και τα κριτήρια της συγκεκριμένης ψηφοφορίας. Ωστόσο, αν δεχτούμε ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει οικοδομηθεί με βάση το έργο του Αριστοτέλη, ο Σταγειρίτης είναι ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία.

ποιους ειχε ομως δασκαλους..

Άν είναι έτσι..εμένα γιατί μού φέρνει στό μυαλό τό αμίμητο "άς όψεται ό Κολόμβος"?

Πάντως διαβάζοντας μερικούς ´επώνυμους´in στην Καθημερινή διαφαίνεται ένας τρόμος μπάς και ψηφιστεί κανενας Μεγαλεξανδρος.
Και βέβαια υπάρχει μιά αγωνιώδης προσπάθεια να ψηφιστεί άτομο απο τον 19ο αιώνα και μετά μπάς και ´στραβωσει´τό πράμα και αποδειχτεί η ύπαρξη εθνικής συνείδησης πρίν τον Κοραή και τούς ομοίους του..
Και φυσικά η κατασυκοφάντηση τού Βυζαντίου είναι στην πρώτη γραμμή...
Τελικά οι ακροδεξιοί δωδεκαθεϊστές με τούς ´εκσυγχρονισμένους φωταδιστές´πάνε Χέρι-Χερι.

ποιους ειχε ομως δασκαλους..

Ελπίζοντας να μην με παρεξηγήσεις, ένα ανεκδοτάκι:

- Τα παιδιά πρέπει να ακούν τους γονείς τους γιατί εκείνοι ξέρουν καλύτερα.
- Μαμά, ποιος ανακάλυψε την ατμομηχανή;
- Ο Watt.
- Και γιατί δεν την ανακάλυψε ο πατέρας του Watt;

Εντάξει, δεν αρνούμαι οι δάσκαλοι του Αριστοτέλη έχουν ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα στην ανθρώπινη ιστορία από τον πατέρα του Watt. Αλλά δεν μπορείς να τους χρεώσεις το έργο του μαθητή. Ειδικά όταν ένα σημαντικό μέρος του έργου αυτού αποτελεί άρση της δικής τους διδασκαλίας.

Εντάξει, δεν αρνούμαι οι δάσκαλοι του Αριστοτέλη έχουν ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα στην ανθρώπινη ιστορία από τον πατέρα του Watt. Αλλά δεν μπορείς να τους χρεώσεις το έργο του μαθητή. Ειδικά όταν ένα σημαντικό μέρος του έργου αυτού αποτελεί άρση της δικής τους διδασκαλίας.

Εννοειται οτι δεν μπορεις να τους χρεωσεις το εργο του μαθητη τους.
Οπως δεν μπορεις να χρεωσεις το ''εργο'' του Αλεξανδρου στον Αριστοτελη,παρολο που καποιος φιλος πιο πανω το αναφερει σαν παραδειγμα και ριχνει την χολη του για τον Αλεξανδρο.
Ο καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστη προσωπικοτητα και αυτο τον κανει μοναδικο,καποιος βρισκει ως εφαλτηριο το εργο του δασκαλου και το συνεχιζει,καποιος αλλος περνει ως εφαλτηριο το εργο του δασκαλου του και προσπαθει να ακολουθησει αντιθετη πορεια,η ιστορια ειναι αυτη που τελικα θα δικαιωσει καποιον για την πορεια του και αυτο περιπου νομιζω ειναι και το νοημα αυτης της ψηφοφοριας(αποψη μου ετσι?γιατι πολλοι θα τους τρωνε τα δαχτυλα τους πανω απ´το πληκτρολογιο τη στιγμη που διαβαζουν αυτο το ποστ για να εκφερουν την ενσταση τους για την αποψη μου).