Μέγεθος δωματίου και Watt...

nassosm

New member
18 May 2011
7
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ. Επειδή είμαι νέος στον χώρο του Home Cinema, στην ουσία τώρα ψάχνομαι να στήσω ένα και έχω ψιλοχαθεί.
Θα ήθελα μια βοήθεια όσον αφορά την ισχύ σε Watt ενός Home Cinema σε σχέση με το μέγεθος του δωματίου στο οποίο θα στηθεί. Παράδειγμα: Είδα απο κοντά, άκουσα και μου άρεσε πολύ ενα πλήρες σύστημα της Denon, το DHT-1311XP. Στο σύστημα θα συνδεθεί ενα PS3 για ταινίες, μουσική και παιχνίδια και ένα LP Player επίσης της Denon. Η κύρια χρήση του συστήματος θα είναι για ράδιο/μουσική, παιχνίδια σε καθημερινή βάση και ταινίες 2-3 φορές την εβδομάδα. Το κόστος του συστήματος ανέρχεται στα 400 και αποδίδει 650 Watt. To σαλόνι στο οποίο θα στηθεί είναι περίπου 30 τετραγωνικά μέτρα. Δε με ενδιαφέρει να έχω τον πολύ δυνατό ήχο, αλλά να έχω καλή ποιότητα στον ήχο. Τα Watt σε σχέση με το δωμάτιο, έχουν να κάνουν με την ένταση του ήχου μόνο, ή και με την ποιότητα; Σε καμμία περίπτωση δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1000 , και το σύστημα που είδα μου φάνηκε ιδιαίτερα δελεαστικό στην τιμή των 400 , απο τη στιγμή που δεν έχω τρελές απαιτήσεις.
Παρακαλώ για την βοήθεια σας, και ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :)

Φιλε Νασο κατ αρχας καλως ηρθες.

Επι του θεματος.

Εφοσον οπως λες δεν εχεις τρελλες απαιτησεις, αγορασε το.
Απλα για να το ευχαριστιεσαι στα σιγουρα, μην ακουσεις ποτε καποιο αλλο, γιατι θα συμβει το "Η φτωχια τρωει τον παρά" ....

Σχετικα με τα βατ τωρα, και αυτα τα 650 που λεει το συγκεκριμενο:
Απλα αστο να λεει ;-)

Καπου λες για 1000 ευρω.

Θελεις καποιες γνωμες σε αυτα τα χρηματα ?

Last edited by a moderator:
Φιλε Νασο κατ αρχας καλως ηρθες.

Επι του θεματος.

Εφοσον οπως λες δεν εχεις τρελλες απαιτησεις, αγορασε το.
Απλα για να το ευχαριστιεσαι στα σιγουρα, μην ακουσεις ποτε καποιο αλλο, γιατι θα συμβει το "Η φτωχια τρωει τον παρά" ....

Σχετικα με τα βατ τωρα, και αυτα τα 650 που λεει το συγκεκριμενο:
Απλα αστο να λεει ;-)

Καπου λες για 1000 ευρω.

Θελεις καποιες γνωμες σε αυτα τα χρηματα ?

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω τρελές απαιτήσεις, απλά θέλω να ευχαριστιέμαι καλύτερο ήχο και πολυκάναλο όταν βλέπω μια ταινία, απο το να ακούω απλά τον στερεοφωνικό ήχο της τηλεόρασης. Πρίν κοιτάξω σε μαγαζιά για τέτοια συστήματα, είχα στο νού μου ένα ποσό τον 1000 και μετα βίας να πήγαινα μέχρι 1500 , κάτι που δε θέλω γιατί τώρα που φτίαχνω το σπίτι μου προέχουν άλλα πράγματα. Όταν λες άστο να λέει, εννοείς οτι δεν αφορά πραγματική ισχύ; Το θέμα είναι πως παλιότερα επειδή είχα δουλέψει σε αλυσίδα ηλεκτρονικών και πουλούσα Home Cinema είχα ασχοληθεί αρκετά, αλλά μετά που έφυγα απο εκεί δεν ξανα ασχολήθηκα, πέρασαν πολλά χρόνια και δε θυμάμαι και πολλά.
Θα ήθελα πάντως γνώμες για ποσό μέχρι 1000 είτε σε πλήρες έτοιμο σετ, είτε σε ξεχωριστά ηχεία και ραδιοενισχυτή.

Να πάρεις το πιο "συμβατό" σύστημα ανάλογα με την κατάσταση σου...
άλλο π.χ. να έχεις πιτσιρίκα να τρέχουν ανάμεσα στα ηχεία ενός 7.1 και άλλο να έχεις για ήχο, μια ηχομπαρα κάτω απ την TV...
χώρια που αν έχεις σύζυγο πρέπει να προσέξεις και τον συντελεστή WAF

Καλώς ήρθες στην παρέα μας nassosm!

Η αλήθεια είναι πως τα 650 watt που αναφέρονται σαν ισχύ στο Denon
απλά δεν υφίστανται..

Τώρα, αν δεν θες να πας σε κάτι ακριβότερο-που δεν θέλεις από ότι γράφεις-
νομίζω πως είναι μια αξιοπρεπής λύση, για την χρήση που το θέλεις.

Το θέμα μεταφέρεται στη σωστή κατηγορία...

υγ: Εγιναν κάποιες διορθώσεις στα ποστς που αφορούσαν προσωπικά στοιχεία
του χρήστη nassosm και που κακώς ζητήθηκαν από άλλο μέλος...

Καλώς ήρθες στην παρέα μας nassosm!

Η αλήθεια είναι πως τα 650 watt που αναφέρονται σαν ισχύ στο Denon
απλά δεν υφίστανται..

Τώρα, αν δεν θες να πας σε κάτι ακριβότερο-που δεν θέλεις από ότι γράφεις-
νομίζω πως είναι μια αξιοπρεπής λύση, για την χρήση που το θέλεις.

Το θέμα μεταφέρεται στη σωστή κατηγορία...

υγ: Εγιναν κάποιες διορθώσεις στα ποστς που αφορούσαν προσωπικά στοιχεία
του χρήστη nassosm και που κακώς ζητήθηκαν από άλλο μέλος.
..

εχει χαθει το χιουμορ εδω μεσα...

υγ. Δεν μου αρεσει να μου τροποποιουν τα ποστς, δεδομενου οτι δεν παρεβην καποιον απο τους κανονισμους ;-)

εχει χαθει το χιουμορ εδω μεσα...

υγ. Δεν μου αρεσει να μου τροποποιουν τα ποστς, δεδομενου οτι δεν παρεβην καποιον απο τους κανονισμους ;-)

Χιούμορ για σένα...Το μέλος που μπήκε για πρώτη φορά, δεν ξέρει ούτε είναι
υποχρεωμένο να ξέρει τον δικό σου κώδικα γραφής και φυσικά μόνο σε παρεξήγηση μπορεί να οδηγηθεί..

Χιούμορ για σένα...Το μέλος που μπήκε για πρώτη φορά, δεν ξέρει ούτε είναι
υποχρεωμένο να ξέρει τον δικό σου κώδικα γραφής και φυσικά μόνο σε παρεξήγηση μπορεί να οδηγηθεί..

Coolaρετε λίγο... Δεν παρεξηγώ κανέναν! :)

Απο ενισχυτές ποιόν θεωρείτε τον καλύτερο σε σχέση κόστους/απόδοσης ανάμεσα απο μοντέλα της Marantz, Denon και Yamaha? Προτείνετε καλύτερα ενισχυτή 5.1 ή 7.1 καναλιών (προσωπικά σκέφτομαι για 5.1, καθώς δεν έχω δεί πολλές ταινίες ούτε σε DVD αλλά ούτε και σε Blu-Ray με ήχο 7.1); Για ηχεία σκεφτόμουν και για Crystal Audio ή Bose. Σε κόστος μέχρι 1000 παίζει να βρώ κάτι στις παραπάνω μάρκες;

Νασο, θα ηθελα να σου ζητησω συγγνωμη δημοσια που απαντωντας στο αρχικο σου ερωτημα, σου εκανα προσωπικες ερωτησεις, και κατα καποιο τροπο φανηκε οτι σε εφερα σε δυσκολη θεση.
Προφανως εκανα χιουμορ (σε μια προσπαθεια να "σπασω τον παγο" στην οποια αμηχανια μπορει να εχει ενα νεο μελος), αλλα φυσικα δεν ησουν υποχρεωμενος να το καταλαβεις.

Συγγνωμη και παλι.

=============================

Σχετικα με το ερωτημα σου τωρα.

Αν δεν κανω λαθος οι περισσοτεροι πλεον ενισχυτες υποστηριζουν 7 (+1 για το sub) καναλια, αλλα φανταζομαι οτι και η οικονομικη διαφορα μεταξυ ενος 5.1 με εναν 7.1 θα ειναι πολυ μικρη.

Ισως να ειναι καλυτερα να παρεις εναν 7.1 με την εννοια τουλαχιστον οτι και να μην βαλεις σημερα 7 ηχεια, να μπορεις στο μελλον.

Στους ενισχυτες που αναφερεις παραπανω μπορεις να δεις και τους αντιστοιχους της pioneer. Περισσοτερα φανατζομαι θα σου που τα παιδια που εχουν.

Σχετικα με το 7.1, μην σε πολυαπασχολει μιας και μπορει να εχουν τις δυνατοτητες οι πολυκαναλοι ενισχυτες, αλλα τι να το κανεις αμα δεν υπαρχει υλικο.....

Σε καθε περιπτωση, στα 30 τετραγωνικα μπορεις να εχεις πολυ καλη αισθηση του ηχου με 5 καναλια.

Τελος, αναφορικα με τα ηχεια, τα bose νομιζω πως ειναι λιγο απαρχαριωμενα πλεον, προσωπικα θα προτιμουσα τα Crystal Audio, αλλα σε καθε περιπτωση θα πρεπει αν ειναι δυνατον να τα ακουσεις.

Νασο, θα ηθελα να σου ζητησω συγγνωμη δημοσια που απαντωντας στο αρχικο σου ερωτημα, σου εκανα προσωπικες ερωτησεις, και κατα καποιο τροπο φανηκε οτι σε εφερα σε δυσκολη θεση.
Προφανως εκανα χιουμορ (σε μια προσπαθεια να "σπασω τον παγο" στην οποια αμηχανια μπορει να εχει ενα νεο μελος), αλλα φυσικα δεν ησουν υποχρεωμενος να το καταλαβεις.

Συγγνωμη και παλι.

=============================

Σχετικα με το ερωτημα σου τωρα.

Αν δεν κανω λαθος οι περισσοτεροι πλεον ενισχυτες υποστηριζουν 7 (+1 για το sub) καναλια, αλλα φανταζομαι οτι και η οικονομικη διαφορα μεταξυ ενος 5.1 με εναν 7.1 θα ειναι πολυ μικρη.

Ισως να ειναι καλυτερα να παρεις εναν 7.1 με την εννοια τουλαχιστον οτι και να μην βαλεις σημερα 7 ηχεια, να μπορεις στο μελλον.

Στους ενισχυτες που αναφερεις παραπανω μπορεις να δεις και τους αντιστοιχους της pioneer. Περισσοτερα φανατζομαι θα σου που τα παιδια που εχουν.

Σχετικα με το 7.1, μην σε πολυαπασχολει μιας και μπορει να εχουν τις δυνατοτητες οι πολυκαναλοι ενισχυτες, αλλα τι να το κανεις αμα δεν υπαρχει υλικο.....

Σε καθε περιπτωση, στα 30 τετραγωνικα μπορεις να εχεις πολυ καλη αισθηση του ηχου με 5 καναλια.

Τελος, αναφορικα με τα ηχεια, τα bose νομιζω πως ειναι λιγο απαρχαριωμενα πλεον, προσωπικα θα προτιμουσα τα Crystal Audio, αλλα σε καθε περιπτωση θα πρεπει αν ειναι δυνατον να τα ακουσεις.

Όλα οκ, μην αγχώνεσαι. Μια παρέα είμαστε εδώ και δεν παρεξηγώ τίποτα :). Ανέφερα τα ηχεία Bose και Crystal Audio επειδή έχει τύχει να τα ακούσω και τα 2 και με είχαν εντυπωσιάσει. Σκεφτόμουν πιο πολύ για Crystal Audio επειδή εκτός απο την άψογη ποιότητα τους, αν θυμάμαι καλά είναι και Ελληνικά. Απλά δεν ήθελα να μπαίνω σε διαδικασία να παίρνω ξεχωριστό σετ ηχείων και ενισχυτή, επειδή στο πλήρες σετ της Denon δίνει και τα ηχεία που ταιριάζουν σίγουρα. Σκεφτόμουν να έπαιρνα το πλήρες σετ και να έβαζα στο μέλλον ηχεία Crystal Audio, αλλά είμαι και σε σκέψεις να δώ για ενισχυτή και ηχεία απο τώρα και ας πάει και παραπάνω. Βλέπω οτι γενικά προτείνεται πολύ ο Pioneer είναι τόσο καλής ποιότητας, ανώτερος δηλαδή των Denon και Marantz;

Βλέπω οτι γενικά προτείνεται πολύ ο Pioneer είναι τόσο καλής ποιότητας, ανώτερος δηλαδή των Denon και Marantz;

Οι Pioneer εχουν την καλυτερη ισοσταθμιση και ειναι πιο κινηματογραφικοι σε ηχο.