Μέγεθος και ποιότητα κατόπτρου. Παίζει ρόλο?

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,552
Επειδη ομως ειχα χασει την εμπιστοσυνη μου στο συγξεκριμενο πιατο το μετετραψα σε σταθερο για τον astra2 και στη θεση του για τους υπολοιπους δορυφορους εβαλα κινητο giberdini 1,05 το οποιο εκατσε στο τοξο με την πρωτη. Φυσικα το τελευταιο δεν παιζεται. Φαντασου οτι δινει την ιδια απολαβη με το 1,20 televes αν και μικροτερο σε διασταση.
Ελπιζω να βοηθησα..
Νικος

γενικά εκτιμάτε παιδιά ότι το gibertini 1.05 κάνει καλύτερη δουλειά από ένα πιατο 1.20 (tecatel, televes ή triax) λόγω ποιότητας?

Απάντηση: Re: National Geographic HD UK

γενικά εκτιμάτε παιδιά ότι το gibertini 1.05 κάνει καλύτερη δουλειά από ένα πιατο 1.20 (tecatel, televes ή triax) λόγω ποιότητας?
Οχι. Μπορεί να είναι καλύτερο σε επιδόσεις από άλλα πιάτα ίδια σε μέγεθος. Και τα televes & triax είναι ποιοτικά πιάτα και μπορεί με το gibertini να μην έχουν διαφορές. (αν κι εφόσον κατασκευάζονται σε αυτές ή σε άλλες ίδιες διαστάσεις)

Στην δορυφορική λήψη το μέγεθος μετράει. Και επειδή ποιο πάνω αναφέρθηκε "τι 1.05, τι 1.20". Στην μια περίπτωση το πιάτο μπορεί να είναι 90άρι, όπως και μετρήθηκε 0.90Χ1.03 και στην άλλη περίπτωση 1.20 δηλαδή 1.20Χ1.35. Η διαφορά είναι τεράστια!

Re: Απάντηση: Re: National Geographic HD UK

Για μενα ασυζητητι. Το ειδα με τα ματια μου. Οτι απολαβη ειχα με το 1,20 televes εχω με το σαφως μικροτερο giberdini 1,05. To giberdini αν και πολυ ακριβοτερο δεν παιζεται οποτε χαλαλι τα παραπανω χρηματα!
Νικος

Μεταφέρω ένα απόσπασμα απο μήνυμα του Νίκου, το οποίο είνα η αιτία αυτής της ενδιαφέρουσας συζήτησης:
...Η παραπανω περιπτωση ετυχε σε μενα με πιατο 1,20 televes το οποιο κατα την περιστροφη του ηταν αδυνατο να μεινει μεσα στο τοξο παρολες τις προσπαθεις του τεχνικου. Οταν καλεσαμε βοηθεια απο αλλο τεχνικο (της humax) ο οποιος τυχαινε φιλος του δικου μου τεχνικου ειδε αμεσως με το ματι οτι η καμπυλη του πιατου δεν ηταν η σωστη. Το τραβηξε απο διαφορετικες μεριες και το εφερε εκει που επρεπε να ειναι και τελικα να μη στα πολυλογω εκατσε στο τοξο οπως επρεπε. Επειδη ομως ειχα χασει την εμπιστοσυνη μου στο συγξεκριμενο πιατο το μετετραψα σε σταθερο για τον astra2 και στη θεση του για τους υπολοιπους δορυφορους εβαλα κινητο giberdini 1,05 το οποιο εκατσε στο τοξο με την πρωτη. Φυσικα το τελευταιο δεν παιζεται. Φαντασου οτι δινει την ιδια απολαβη με το 1,20 televes αν και μικροτερο σε διασταση.
Ελπιζω να βοηθησα..
Νικος

Size does matters!
Βεβαίως και υπάρχουν ποιοτικά και λιγότερο ποιοτικά πιάτα ιδίων διαστασεων αλλά πολύ σημαντικό ειναι να μην έχει χτυπήματα ή σκεβρώσεις η ανακλαστική επιφανεια του πιάτου. Καλύτερα λοιπόν ενα αχτύπητο ...no name, παρα ένα μάρκας αλλά χτυπημένο! Φυσικά όσο ποιοτικό και να ειναι ενα πιάτο 1.2μ δεν μπορει να φτασει σε απόδοση το χειρότερο πιάτο 1.5μ (μιλάω για αχτύπητα οφφσετ πιάτα) οι διαφορες στην απολαβη έχουν καποια όρια...

Size does matters!
Βεβαίως και υπάρχουν ποιοτικά και λιγότερο ποιοτικά πιάτα ιδίων διαστασεων αλλά πολύ σημαντικό ειναι να μην έχει χτυπήματα ή σκεβρώσεις η ανακλαστική επιφανεια του πιάτου. Καλύτερα λοιπόν ενα αχτύπητο ...no name, παρα ένα μάρκας αλλά χτυπημένο! Φυσικά όσο ποιοτικό και να ειναι ενα πιάτο 1.2μ δεν μπορει να φτασει σε απόδοση το χειρότερο πιάτο 1.5μ (μιλάω για αχτύπητα οφφσετ πιάτα) οι διαφορες στην απολαβη έχουν καποια όρια...

Aν με παιτο gibertini 1m και lnb invacom 0.3db εχω στον Αστρα 28,2 και dreambox 800hd σημα 18-30% (αναλογα το καναλι) ... αν βαλω πιατο 1.2μ α εχω αισθητη διαφορα ?
Με 1,5μ ?
Αξιζει το κοπο ή πρεπει να παω σε κατι πολυ μεγαλυτερο (για Αθηνα μιλαω φυσικα).

Aν με παιτο gibertini 1m και lnb invacom 0.3db εχω στον Αστρα 28,2 και dreambox 800hd σημα 18-30% (αναλογα το καναλι) ... αν βαλω πιατο 1.2μ α εχω αισθητη διαφορα ?
Με 1,5μ ?
Αξιζει το κοπο ή πρεπει να παω σε κατι πολυ μεγαλυτερο (για Αθηνα μιλαω φυσικα).

Εχω την εντυπωση οτι το tuner του dream ειναι κομματακι αναισθητο και με δεδομενο οτι η Αθηνα λόγω θεσης απομακρυνεται απο το footprint του astra 28,2 θα πηγαινα σε μεγαλυτερο πιατο. Θα σου ελεγα ακομα να δοκιμασεις και lnb edition το οποιο μου εκτιναξε την ποιοτητα με το ιδιο πιατο και τον ιδιο δεκτη απο το 40-50% σε >75%.
Nikos

Οταν λες σημα εννοείς την ένδειξη SNR? Γενικά σε όλους τους ντρημποξ μέχρι τώρα οι ενδείξεις που δίνουν ειναι αναξιόπιστες και ακραίες! Αν λοιπόν εννοείς το SNR εγω με τον 800αρη στην Καστοριά και με πιάτο...2.4μετρα δεν έχω πουθενά μεγαλύτερη ένδειξη απο 35%, ας ειναι και ο ισχυρότερος δορυφόρος που βγαινει με 50 εκατοστά! Την ίδια στιγμή και με το ίδιο lnb ο ντρημποξ 500 ...χτυπάει με ανεση 99%! Ομως στον 500αρη με σημα κατω απο 65-70% δεν βλέπεις τιποτε ενω για τον 800αρη αρχίζεις να μην βλέπεις όταν το SNR πέσει...κάτω απο 8%. Συνεπώς για τον 800αρη το 18-30% είναι....πολύ καλό σήμα και χωρίς κανένα πρόβλημα λήψης, επομένως δεν βλέπω τι νόημα έχει να το βελτιώσεις...εκτός αν στον δικό σου 800αρη με τετοιες ενδείξεις δεν έχεις σωστή λήψη....

Ok, καταλαβα... γιατι νομιζα οτι ο dm800 εχει προβλημα ή οτι το πιατο ειναι πολυ μικρο !
Αν η ενδειξη μετριεται σε db , δεν ειναι πιο αξιοπιστη ?
Δεν υπαρχει δηλ. ενα μεγεθος που να μετραμε ολοι και να δειχνει πιο αξιοπιστα τη δυναμη του σηματος ?

Απάντηση: Re: Μέγεθος και ποιότητα κατόπτρου. Παίζει ρόλο?

Εχω την εντυπωση οτι το tuner του dream ειναι κομματακι αναισθητο και με δεδομενο οτι η Αθηνα λόγω θεσης απομακρυνεται απο το footprint του astra 28,2 θα πηγαινα σε μεγαλυτερο πιατο. Θα σου ελεγα ακομα να δοκιμασεις και lnb edition το οποιο μου εκτιναξε την ποιοτητα με το ιδιο πιατο και τον ιδιο δεκτη απο το 40-50% σε >75%.
Nikos
Νίκο, δοκίμασε και με το λευκό mti. Πολύ καλό lnb!

Re: Απάντηση: Re: Μέγεθος και ποιότητα κατόπτρου. Παίζει ρόλο?

Νίκο, δοκίμασε και με το λευκό mti. Πολύ καλό lnb!

Οταν λεμε mti white μιλαμε για το μοντελο High Line που ειναι λευκο μπροστα και οχι αυτο που ειναι γκρι, σωστα?? Γιατι εγω μονο αυτο εχω δει σαν το τοπ τους..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μέγεθος και ποιότητα κατόπτρου. Παίζει ρόλο?

Οταν λεμε mti white μιλαμε για το μοντελο High Line που ειναι λευκο μπροστα και οχι αυτο που ειναι γκρι, σωστα??
Σωστός!

Attachments

• MTI_HIGH_LINE_SINGLE_LNBF_AP8-T2NRC.jpg
    MTI_HIGH_LINE_SINGLE_LNBF_AP8-T2NRC.jpg
    148.2 KB · Views: 21