Μέγιστη διάμετρος κατόπτρου σε παλιά βάση τοίχου Φ40 νόβα;

liad8

New member
28 November 2015
43
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Πρόσφατα μετακόμισα και ο προηγούμενος νοικάρης έχει αφήσει στην ταράτσα μία τέτοια βάση τοίχου όπως στην εικόνα
554049910002.jpg

Μέτρησα τη διάμετρο του κεντρικού σωλήνα και είναι 4 εκατοστά. Δεν έχει σκουριάσει, είναι σε καλή κατάσταση και είναι καλά στερεωμένη στον τοίχο. Προσπάθησα να την τραβήξω βάζοντας κόντρα το βάρος μου και δεν κουνήθηκε ρούπι. Από ότι μου είπε ο ιδιοκτήτης είχαν πριν από 6-7 χρόνια Νόβα με ένα πιάτο 60-65 εκατοστών.

Επειδή δεν επιτρέπει τρύπες στο δάπεδο της ταράτσας από φόβο υγρασίας μέσα στο από κάτω διαμέρισμα, αφήστε που δεν πιάνουν και τα χέρια μου για τρυπήματα, ποιο θα ήταν το μέγιστο μέγεθος κατόπτρου αλουμινίου που μπαίνει με σχετική ασφάλεια σε αυτή τη βάση μην το πάρει ο αέρας και πέσει στο κεφάλι κανενός;

Από ότι βλέπω εδώ μέσα προτείνετε Gibertini οπότε OP80, OP100 αλουμινίου ή κάποιο άλλο;

Ιδανικά κατά το δυνατό μεγαλύτερο ώστε να μπορώ να πιάσω με τρία-τέσσερα LNB αρκετούς δορυφόρους για ελεύθερα κανάλια.

Ευχαριστώ εξ' αρχής όσους φίλους μπουν στον κόπο να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους.

Θεωρητικά 1μ η ελάχιστη διάμετρο, θα το κρατήσει, αλλά πρόσεξε να μπορεί να σφίξει το πιάτο στη διάμετρο φ της βάσης.
Το Gibertini ορ 100 που είναι 95χ102 εκ περίπου, έχει αρκετά στιβαρή βάση και οι σφικτήρες του είναι για μεγάλα φ σωλήνα. Αν το βρεις αλουμινίου(!) θα είναι πιο ελαφρύ από τα του σιδήρου.
Σε αυτό το κάτοπτρο πάει αυτή η βάση

Attachments

• bash-sthrikshs-gia-4-lnb-gibertini-db-115.jpg
    bash-sthrikshs-gia-4-lnb-gibertini-db-115.jpg
    4 KB · Views: 167
Η συγκεκριμένη βάση,καλό είναι να δέχεται κάτοπτρο αλουμινίου μέχρι 80 εκατοστά.
Προσωπικά δεν θα τοποθετούσα μεγαλύτερο.

Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντήσεις σας.

Θα βάλω 80 εκατοστά αλουμινίου για να είμαι ήσυχος.

Υπάρχει πάντως αντίστοιχη βάση τοίχου (όχι η συγκεκριμένη) με Φ60 και αντιρήδες που μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερα πιάτα.

Εαν βαλεις σταθερο κατοπτρο μπορεις να βαλεις αρκετα μεγαλο, (αλουμινιου), αν ομως βαλεις κινητο με μοτερ, εκει γυρω στο μετρο, για να εισαι σιγουρος.

Ευχαρίστω όλους σας για τις ιδέες σας.

Θα έβαζα μεγαλύτερη βάση τοίχου σαν αυτή που προτείνει ο malakudi αλλά δεν το 'χω με τα τρυπάνια ούτε με τα μοτέρ οπότε σταθερό 80άρι στην υπάρχουσα βάση και ότι πιάσω παράκεντρα καλοδεχούμενο -bye-