Μείναμε από ..settings!

Re: Απάντηση: Re: Μείναμε από ..settings!

Dreamboxedit και δεν πειράζεις τίποτα. Παρόλο που μερικά HD κανάλια τα δείχνει με λάθος type, αν τ' αλλάξεις στο σωστό type, ΔΕΝ παίζουν. Οπότε δεν πειράζεις τίποτα. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ. -bye-

Το dreamboxedit με το που ανοίγω τα settings, τουλάχιστο όπως τα κατεβάζω από το sat-universe.com όπου εμφανίζονται πρώτα, τα βλέπει σαν e2 v3. Οπότε κάνει μετατροπή σε v4 κατά το upload και κάποια HD κανάλια έχουν λάθος πληροφορία και δεν παίζουν. Επανέρχονται μόνο αν ξανακάνεις scan. Δε σου συμβαίνει εσένα αυτό;

Α) από την επιλογή tools/options μπορείς να ορίσεις "version 3 settings"
Β) από την τελευταία επιλογή στα tools να μετατρέψεις τα settings σε version 2,3 και 4

Και εγώ είχα τα ίδια συμπτώματα με σένα, αλλά δε θυμάμαι πως τα έλυσα..

Re: Απάντηση: Μείναμε από ..settings!

Α) από την επιλογή tools/options μπορείς να ορίσεις "version 3 settings"
Β) από την τελευταία επιλογή στα tools να μετατρέψεις τα settings σε version 2,3 και 4

Και εγώ είχα τα ίδια συμπτώματα με σένα, αλλά δε θυμάμαι πως τα έλυσα..

Με το που μετατρέπεις τα settings από v3 σε v4 στο dreamboxedit, χάνεται η πληροφορία για τα HD κανάλια, πχ το 8PSK modulation, το Pilot κτλ.

Η αντίστοιχη μετατροπή στο dreamset χαλάει μόνο το pilot που το θέτει off σε όλα τα HD κανάλια. Αν το έθετε automatic θα ήταν ok.

Δεν έχω δοκιμάσει να τα ανεβάσω στο δέκτη ως έχουν, πάντα τα άνοιγα με ένα από τα δύο προγράμματα. Μήπως τότε ο dreambox τα μετατρέπει σε v4 χωρίς να χάνει πληροφορία. Θα το δοκιμάσω σήμερα.

Τελικά αν τα ανεβάσεις στο δέκτη με ftp χωρίς να γίνει κάποια μετατροπή, τα μετατρέπει το ίδιο το enigma2 και δουλεύουν όλα τα κανάλια χωρίς πρόβλημα. Μετά αν τα κατεβάσεις από το δέκτη στον Η/Υ, τα προγράμματα τα βλέπουν σωστά σαν v4 enigma2 settings και με όλες τις πληροφορίες σωστές.

Σωστός!
Αυτά όμως είναι παιδιάστικα λάθη στην υποστήριξη του δέκτη. Η μεταφορά settings είναι η πιο αθώα διαδικασία. Το πιο εκνευριστικό απ' όλα είναι οι διαφορές στην ονομασία των τροχιακών θέσεων, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την 1 W ή όπως θέλετε πείτε την.
Κάποια firmware την αναγνωρίζουν ως 0.8 W, άλλα ως 0.9W και άλλα ως 1 W.
ΕΛΕΟΣ!

Σωστός!
Αυτά όμως είναι παιδιάστικα λάθη στην υποστήριξη του δέκτη. Η μεταφορά settings είναι η πιο αθώα διαδικασία. Το πιο εκνευριστικό απ' όλα είναι οι διαφορές στην ονομασία των τροχιακών θέσεων, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την 1 W ή όπως θέλετε πείτε την.
Κάποια firmware την αναγνωρίζουν ως 0.8 W, άλλα ως 0.9W και άλλα ως 1 W.
ΕΛΕΟΣ!
Αυτό έχει να κάνει με την ασυμβατότητα δεδομένων ανάμεσα στις πληροφορίες των καναλιών των settings και του satellite.xml!
Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Thor διαφοροποιείται το reference και γι αυτό δεν αναγνωρίζονται σωστά τα settings όταν τυχαίνει τα κανάλια του δορυφόρου να περνιούνται π.χ με 0.8W αλλά στο satellites.xml ο Thor να είναι περασμένος ως 1W!
Δεν φταίει άμεσα το firmware για αυτό, θα μπορούσε όμως να υπάρχει ένας converter όπως έχει το image LT που κάνει αυτή τη μετατροπή!
Γενικά όμως για να εμφανιστεί η τροχιακή θέση σωστά πρέπει να συμπίπτουν ακριβώς οι πληροφορίες της θέσης των καναλιών με την πληροφορία στο satellites.xml!
Τι να κάνουμε, έτσι είναι η γλώσσα γραμμένη, δεκαεξαδικά bytes διαβάζονται, δεν μπορεί να ξέρει το σύστημα ότι το 0.8 και το 1W είναι το ίδιο, τα θεωρεί άμεσα διαφορετικά δεδομένα!
Σε άλλα images όπως το nabilo υπάρχουν αρχεία που ενσωματώνονται και δεν έχουν ενημερωμένες πληροφορίες!
Ειδικά στο nabilo υπάρχει το αρχείο nabiloei.pyc το οποίο εκτός του ότι περιέχει ονομασίες δορυφόρων από της γιαγιάς τα χρόνια (Astra 1F) και ούτε καν όλους, έχει και προβληματικές τις παραμέτρους των Sr & FEC με αποτέλεσμα να σου δείχνει συχνά κάτι άσχετα FEC π.χ 0/1, 4/5 σε απλό DVB-S και δε συμμαζεύεται....
Βάλτε απλά το κινητό σας πιάτο να κινηθεί στον Thor! Είτε είναι 0.8 είτε 1W στις πληροφορίες ανεξαρτήτως skin θα δείτε κάτι ως....Orbital:1W!

Καλησπέρα.

Θέλω μια βοήθεια στο παρακάτω:

έχω κατεβάσει τα Likra settings από τα οποία θέλω μόνο να περάσω τα κανάλια του 28.2/28.5. Πως μπορώ να το κάνω αυτό με το DBE χωρίς να περάσω κάτι άλλο (υπόλοιπου δορυφόρους, και τα έτοιμα μπουκέτα που έχει);

Ανέβασα τα τελευταία settings του likra τα rotor με ημερομηνία 20-11. Μία συνηθισμένη διαδικασία που την έχω κάνει δεκάδες φορές.

Πρόσεξα όμως ότι σε ανύποπτο χρόνο βγαίνουν αριστερά τα κουτάκια (λόγω nabilo) ή τα γρανάζια αν θέλετε. Μου έχει ξανατύχει σε άλλο ανέβασμα settings στο παρελθόν αλλά έκανα restart τον δέκτη και έφτιαξε. Τώρα κάνω restart αλλά τίποτα.

Εντάξει, δεν έχει καμιά επίπτωση στην εικόνα αλλά είναι σπαστικό. Σας έχει τύχει κι εσάς;

Να τα ξαναρίξω λέτε;

Καλησπέρα.

Θέλω μια βοήθεια στο παρακάτω:

έχω κατεβάσει τα Likra settings από τα οποία θέλω μόνο να περάσω τα κανάλια του 28.2/28.5. Πως μπορώ να το κάνω αυτό με το DBE χωρίς να περάσω κάτι άλλο (υπόλοιπου δορυφόρους, και τα έτοιμα μπουκέτα που έχει);

Βοήθεια κανείς;:rolleyes:

Δεν έχω δοκιμάσει αυτό που λες, αλλά αν απενεργοποιήσεις προσωρινά από το μενου του δέκτη τη χρήση μπουκέτων, κάνοντας χρήση του Dreamboxedit θα περάσουν μόνο οι δορυφόροι και οι providers. Τα μπουκέτα θα μείνουν κενά ώστε να τα διαμορφώσεις όπως θέλεις. (εννοείται ότι μετά τη μεταφορά θα ενεργοποιήσεις πάλι τη χρήση μπουκέτων)

Ούτε και εγώ έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο ένας η 2 transponders απλά κάνε το manually να τελειώνει το πράμα. Τί θέλεις τα LikraZ !

Απο την άλλη άν σε ενδιαφέρει ολόκληρος o δορυφόρος τότε κάνε update μόνο το file satellites.xml και κάνε manual search !!!

Eίσαι μέσα !!!

Μπορείς να ανοίξεις τα settings του Likra με το dreamboxedit και να σβήσεις τους δορυφόρους και τα μπουκέτα που δεν θέλεις

Ναι άλλα πρέπει ο φίλος να τα προσθέσει στα υπάρχοντα. Αυτό είναι περιπλοκή με τα υφιστάμετα προγράμματα.

Θανάσης

Ποια υπάρχοντα?
Αν κατάλαβα καλά ο φίλος θέλει από τα settings του Likra να περάσει τα κανάλια για δυο δορυφόρους μονο.
Εκτος και αν κάτι δεν κατάλαβα καλά

Ποια υπάρχοντα?
Αν κατάλαβα καλά ο φίλος θέλει από τα settings του Likra να περάσει τα κανάλια για δυο δορυφόρους μονο.
Εκτος και αν κάτι δεν κατάλαβα καλά

Ναι, αυτό ήθελα να κάνω αλλά φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο από ότι νόμιζα. Θα ξανακάνω μια προσπάθεια με βάση αυτά που προτείνετε. :)