Μειονεκτήματα του Hardware Acceleration σε 720p mkv

Απάντηση: Re: Μειονεκτήματα του Hardware Acceleration σε 720p mkv

Ναι, αλλά ποιον FFDshow? Είναι κάποιο από τα builds τα οποία υποστηρίζουν πολλούς πύρινες / επεξεργαστές; Γιατί αν δεν είναι.. άστα να πάνε.

Γιαυτό (μεταξύ άλλων) δεν χωνεύω τα codec packs.

Δημήτρη, το εξηγείς λίγο αυτό?

Εννοείς ότι κατά την αναπαραγωγή με FFDshow (KLite) δεν χρησιμοποιείται ο ένας πυρήνας σε διπύρηνο σύστημα???

Η απεικόνιση πάντως των mkv αρχείων γινόταν μέσω ffdshow. Απενεργοποίησα πειραματικά τον codec του ffdshow για x264 και μετά δεν έπαιρνα εικόνα καθόλου.

Re: Απάντηση: Re: Μειονεκτήματα του Hardware Acceleration σε 720p mkv

Δημήτρη, το εξηγείς λίγο αυτό?

Εννοείς ότι κατά την αναπαραγωγή με FFDshow (KLite) δεν χρησιμοποιείται ο ένας πυρήνας σε διπύρηνο σύστημα???

Το FFDshow είναι ένα εξαιρετικό προγραμματάκι, αλλά πάσχει σε έναν τομέα: Παραείναι open.

Ουσιαστικά, οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή, κυκλοφορούν διάφορα builds του από διαφορετικά άτομα, τα οποία έχουν και λίγο διαφορετικές συμπεριφορές.

Από όσο γνωρίζω, τα builds που κυκλοφορούν στα διάφορα γνωστά sites δεν υποστηρίζουν σωστά πολυπύρηνα συστήματα. Έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει ειδικά builds τα οποία συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα. Ένα σχετικό link είχε παραθέσει ο Στράτος παλιότερα.

Από τότε σίγουρα έχουν βγει και πιο καινούργια builds, αλλά δεν έχω ψάξει να τα βρω.

Πάντως και η έκδοση στο K-lite codec pack και αυτή στο Vista Codec pack έχουν ρύθμιση για το πόσα decoding threads α χρησιμοποιήσουν. Οπότε ρυθμίζεις, 2 ή 4 ανάλογα με το CPU, και νομίζω ότι δουλεύουν απροβλημάτιστα (εκτός αν το έχω παρεξηγήσει?)...