Μειώνεται η δημοφιλία του iPhone 4S στην Ευρώπη....

Re: Απάντηση: Re: Μειώνεται η δημοφιλία του iPhone 4S στην Ευρώπη....

καμιά σχέση Γιάννη...με το iPhone...

Δεν είπα οτι έχει σχέση με το iphone είπα ότι είναι αξιοπρεπές για 200 ευρώ.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αντίπαλο του iphone μιλάμε για το Samsung Galaxy Nexus που για εμένα είναι πολύ ανώτερο του 4s.

Είτε android είτε iOS ειτε οποιοδηποτε smartphone το θέμα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό έχει πάρει smartphone χωρίς ουσιαστικα να το χρειάζεται.
Η Μονή χρήση που κάνουν οι περισσότεροι είναι για κλησεις, να ακούν λίγο μουσική και για κάνα mail, Facebook..
Φυσικά δεν χρειάζεται να δώσεις ένα μηνιατικο για smartphone μιας και τα παραπάνω τα κανείς με σχεδόν όλα τα κινητά.
Η αγορα smartphone στοχευει καθαρά στο lifestyle και στο status symbol.

Η apple με το αηφόνι ήταν πρωτοπόρος.

Δημιούργησε μια ολόκληρη, νέα αγορά στον ήδη κορεσμένο χώρο των κινητών τηλεφώνων. Πόσο απίστευτο μπορεί να είναι αυτό, μπορεί να το σκεφτεί κάποιος?

Όλα τα touch κινητά μοιάζουν με το αηφόνι.
Γιατί προσπαθούν και παίρνουν πλέον σήμερα επιτυχώς μερίδιο από μια αγορά που έφτιαξε η μηλοεταιρία με το ορίτζιναλ αηφονι.

Αν δεν υπήρχε το αηφον σήμερα δε θα είχαμε touch τηλέφωνα. Ίσως να είχαμε αλλά πολύ διαφορετικά από αυτό που έχουμε σήμερα.

Έτσι απλά.

κεφάλαιο ipad. Στην αρχή ήταν όλοι σκεπτικοί "τι να το κάνεις, δε χρειάζεται", "ένα μεγάλο αηφονι είναι" κλπ κλπ κλπ.

α)Έριξε την αγορά των netbooks στα τάρταρα. Αν μπορούμε να αγοράσουμε καλομεταχειρισμένο netbook με 100-150 ευρώ σήμερα οφείλεται στο ipad.

β)Έχει γίνει χαμός μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, πολύ μικρότερο από την ίδια αντίστοιχη διαδικασία με τα iphonια. Όλος ο κόσμος έχει πάρει ipad η κάποια άλλη ταμπλέτα.

γ)Πολλοί προσπαθούν να αντιγράψουν επιτυχώς το ipad. Πολλοί το έχουν καταφέρει μέχρι ένα σημείο. Το θέμα είναι ότι (ξανά) η μηλοεταιρία μας έδωσε κάτι που νομίζαμε ότι δε χρειαζόμαστε, και μας το έδωσε σε σχεδόν τέλεια μορφή.

Επειδή ακούγομαι σαν "παιδί της apple" ή "βαμμένος μηλαράκιας" κλπ κλπ να σας πω την αλήθεια:
Γουστάρω πολύ να χρησιμοποιώ τα προϊόντα της.
Συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους (και σύντομα εκτιμώ ότι θα εφαρμόσει ενιαίο λειτουργικό σύστημα σε υπολογιστές, iphone και ipad, κάτι το οποίο θα ανεβάσει ακόμη παραπάνω αυτό το χαρακτηριστικό!)
Για κάποιον που θέλει να κάνει τη δουλειά του απλά, απρόσκοπτα και γρήγορα η μηλοεταιρία προσφέρει ακριβώς αυτό. Και δεν είναι θέμα image ή lifestyle. Είναι το τι ζητάει ο καθένας.
Φίλος έχει διπύρηνο κινητό και γουστάρει να πατάει το εικονίδιο και αστραπιαία να ανοίγει το πρόγραμμα που επιλέγει. Κι αυτό κριτήριο είναι. Εμένα δε με ενδιαφέρει αυτό.

Μου τη δίνει που είναι ακριβή η apple. Σε όλα της. Αλλά γι'αυτά που παίρνω, το δικαιολογώ οριακά. Και μου αρέσει που βγαίνουν άλλα λειτουργικά που φαίνεται να απειλούν την πρωτοκαθεδρία του αηφονιού. Ο ανταγωνισμός είναι πάντα καλό πράμα. Ήδη αν έπαιρνα τηλέφωνο σήμερα μπορεί να επέλεγα κάτι άλλο, γιατί οι διαφορές είναι μεγάλες στις εποχές που ζούμε.

Μου αρέσει που τα android κινητά βελτιώνονται συνεχώς. Καλύτερα και πιο φτηνά τηλέφωνα στο κοντινό μέλλον.

Αν δε μας αρέσει η apple είναι δικαίωμά μας. Αλλά δε μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε ότι είναι πρωτοπόρος σε αυτό που κάνει. Και ο πρωτοπόρος παίρνει πάντα τη μερίδα του λέοντος από την πίτα γιατί αυτός τη δημιουργεί!

Αυτά.

Last edited:
πάντως βλέπω τώρα τα στατιστικά μου από το watchdog για τον τελευταίο μήνα:
Χρήση 3G : 559 MB (με νορμάλ χρήση λόγω χειμώνα. Το καλοκαίρι σε διακοπές δεν με φτάνει το 1.5GB του προγράμματος)
Χρήση WiFi: 4.6GB (χωρίς να κάνω κατεβάσματα ταινίες/μουσική).

Γιατρέ μου λες να συγκαταλέγομαι στην κατηγορία lifestyle ;;; :flipout::flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Μειώνεται η δημοφιλία του iPhone 4S στην Ευρώπη....

πάντως βλέπω τώρα τα στατιστικά μου από το watchdog για τον τελευταίο μήνα:
Χρήση 3G : 559 MB (με νορμάλ χρήση λόγω χειμώνα. Το καλοκαίρι σε διακοπές δεν με φτάνει το 1.5GB του προγράμματος)
Χρήση WiFi: 4.6GB (χωρίς να κάνω κατεβάσματα ταινίες/μουσική).

Γιατρέ μου λες να συγκαταλέγομαι στην κατηγορία lifestyle ;;; :flipout::flipout::flipout::flipout:
Φυσικά :flipout::flipout::flipout::flipout:

Σοβαρά τώρα ένα πολυ μεγάλο ποσοστό δεν έχει ιδέα τι μπορει να κάνει ένα smartphone..και το χρησιμοποιεί σαν απλο κινητο.
Σε αυτούς απευθύνεται ο όρος lifestyle. Και δεν το λέω σαν αρνητικό αλλα πλέον και αυτοί συμμαζευονται και επαναπροσδιοριζουν τις ανάγκες τους.

Γιαυτο, αλλα και λόγω του ανταγωνισμού στα επόμενα χρόνια θα πέσουν πολυ οι τιμές.

Last edited:
Μπορεί να ξεκίνησε σαν gadgetάκι γαργαλιστικό/όμορφο/εύχρηστο, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό τώρα εννοείται ότι είναι λόγω lifestyle και image. Πως λέμε θέλω να έχω ένα καλό ρολόϊ, ένα καλό παπούτσι κλπ Και η μοναδική απάντηση που παίρνουν από τα μαγαζιά σε τέτοια ερώτηση είναι μία: iPhone.

ΑΠΕΙΡΕΣ φορές το έχω τσεκάρει σε διαφορους κύκλους ανθρώπων που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τεχνολογία. ΜΑ ΚΑΜΙΑ όμως.

Exω το 4 S μερικες μερες και εδω και 4-5 μηνες το Nokia N8 ,φυσικα η αποψη μου -εμπειρια απο το 4 ειναι σαφως πιο μικρη απο οτι με το Νοκια.
Ειναι δυο συσκευες που απευθυνονται η απλα δημιουργηθηκαν με διαφορετικους προσανατολισμους .Απο την συντομη επαφη μου με το 4s εχω να πω τα καλλιτερα για την ταχυτητα του [σφαιρα πραγματικη],την καλη φωτογραφικη μηχανη και την απλα ικανοποιητικη λειτουργια τοσο του wiifi ,οσο και του δεκτη τηλεφωνου.Το λειτουργικο του ειναι κολαση και παραδεισος μαζι,γιατι ενω ειναι ευχρηστο απο την αλλη δεν ειναι παραμετροποιησιμο[απλα η το δεχεσαι οπως ειναι η οχι]
Το Ν8 απο την δικη του πλευρα ,ειναι πολυ καλλιτερο σαν τηλεφωνο[εξαιρετικη ληψη] ,εξαιρετικο-αριστο wifi,εξαιρετικη φωτο και πολυ πιο αργο[ατελειωτα αργο ] θα ελεγα σε συγκριση με το 4 sΤο λειτουργικο του πλουσιοτερο ,και κυριως παραμετροποιησιμο[το φερνεις στα μετρα σου-αναγκες σου]
Ειναι και τα δυο εξαιρετικα τηλ ,αλλα για χρηστες με διαφορετικες αναγκες-προτεραιοτητες και βεβαια με διαφορετικα κοστολογια.Αν το 4s περα απ αυτα που εχει ,ειχε και τα <επιπλεον > του Ν8 θα κοστιζε 800-900 ευρω.
Προσωπικη-υποκειμενικη εκτιμηση το Ν8 ειναι το κινητο θα εχει χρηση πρωτιστως σαν τηλεφωνο+gps+foto,ενω το 4s πρωτιστως το δουλευεις σαν υπολογιστη και επειτα τηλεφωνο +φωτο

Re: Απάντηση: Μειώνεται η δημοφιλία του iPhone 4S στην Ευρώπη....

Γιατί τώρα πόσο κοστίζει π.χ. το 32GB; καλά με το 64GB παίρνεις ωραιότατο laptop.

Πολύ σωστό και αυτό. Intel i7 , 15" LED , 640 GB σκληρό, κάρτα GeForce κτλ κτλ

ααα..οκ...συνεννοηθήκαμε!!!

Χρόνια Πολλά Γιάννη!!!

Επίσης Νάσο.