Μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ στα ευρυζωνικά προϊόντα

Δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο, αλλά στον κόμβο Καλαμαριάς ανέβηκε την τελευταία εβδομάδα η μέση ταχύτητα σύνδεσής μου (έχω την απλή γραμμή των ονομαστικών 768kbps) κατά τουλάχιστον 200-250 πραγματικά kbps. Εκεί που συνδεόμουν από 360-480kbps, τώρα η σύνδεση κυμαίνεται από 640-720kbps.
Και η αίτησή μου στη φορθνετ, εκκρεμεί εδώ και 2 1/2 μήνες....

Αν είναι έτσι έφυγα για 24αρα connx με 29 και κατι ευρώ αφού τωρα δίνω τόσα για την 2048 που έχω! (Μονο που θα θελει αλλαγή ρουτερ...)

Βλέπω μαζική επιστροφή στον ΟΤΕ με τέτοιο τιμολόγιο. Καλά που είχα κρατήσει τον ΟΤΕ για το μαγαζί. Της FORTHNET, που έχω για το σπίτι ,θα της δώσω την πίστωση χρόνου μέχρι την συμπλήρωση του ενός έτους συνδρομής και μετά βλέπουμε:BDGBGDB55:

Οι νέες τιμές του conn - x εγκρίθηκαν μάλιστα χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν έστω και κατ' ελάχιστο και οι τιμές χονδρικής (οι τιμές που ο ΟΤΕ πουλά την υπηρεσία στους υπολοίπους παρόχους).

(Αρα αναμενονται γενικες μειωσεις και οχι μονο στον οτε)...Ειδομεν

Eγω θα παρω τα 8192 Μbps 26,9 ευρώ...

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το conn - x στα 1024 kbps θα πουλιέται 16,5 ευρώ (από 21,5 ευρώ). Η νέα τιμή για τα 2048 kbps θα είναι 19,5 ευρώ (από 29,5 ευρώ μείωση 33,9%). Στα 4096 kbps η νέα τιμή είναι 22,5 ευρώ από 38,5 ευρώ μείωση 41,5% και στα 8192 Μbps 26,9 ευρώ από 48,5 ευρώ μείωση 44,5%. Θα παρέχεται ακόμη νέα ταχύτητα στα 24 Μbps με 29,9 ευρώ.

Θα εχω την ταχυτερη συνδεση στον πλανητη με μονο 27 ευρω τον μηνα.:flipout:

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον ΟΤΕ.
Είδατε τις πανέξυπνες τηλεοπτικές διαφημίσεις του;
Εμείς που είμαστε στους "εναλλακτικούς" κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν τις βλέπουμε.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι υπόλοιποι παροχοι
Μπορούν και δίνουν δωρεάν τα αστικά και υπεραστικά καθώς και adsl σύνδεση
Με μόνο ένα πάγιο και ο οτε που έχει όλη την υποδομή δική του και που θα μπορούσε να χτυπήσει πραγματικά τις τιμές δεν κάνει τίποτα
Π.χ θα μπορούσε μέσα στο πάγιο των 14 ευρώ το μήνα που πληρώνουμε να
Περιλαμβάνει τα τηλέφωνα ( αυτό γινότανε παλιά στον οτε και σου έδινε 500
Μονάδες δωρεάν )
Ακόμα και το πρόγραμμα που έχει βγάλει με την δωρεάν τηλεφωνία την χρεώνουν
Περίπου 17 ευρώ το μήνα + το πάγιο του οτε αλλά 14 ευρώ φτάνουμε τα 31 ευρώ
Μόνο για την τηλεφωνία και αν έχω ακούσει καλά το δωρεάν ισχύει μόνο για τους συνδρομητές που είναι στον οτε! Αν δηλαδή πάρεις ένα αστικό που είναι σε άλλο παροχο τότε χρεώνεσαι !
Αν τώρα βάλεις και κανένα adsl……. πάει, έχασες την μπάλα

Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται κάπως…..

Απάντηση: Re: Μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ στα ευρυζωνικά προϊόντα

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι υπόλοιποι παροχοι
Μπορούν και δίνουν δωρεάν τα αστικά και υπεραστικά καθώς και adsl σύνδεση
Με μόνο ένα πάγιο και ο οτε που έχει όλη την υποδομή δική του και που θα μπορούσε να χτυπήσει πραγματικά τις τιμές δεν κάνει τίποτα
Π.χ θα μπορούσε μέσα στο πάγιο των 14 ευρώ το μήνα που πληρώνουμε να
Περιλαμβάνει τα τηλέφωνα ( αυτό γινότανε παλιά στον οτε και σου έδινε 500
Μονάδες δωρεάν )
Ακόμα και το πρόγραμμα που έχει βγάλει με την δωρεάν τηλεφωνία την χρεώνουν
Περίπου 17 ευρώ το μήνα + το πάγιο του οτε αλλά 14 ευρώ φτάνουμε τα 31 ευρώ
Μόνο για την τηλεφωνία και αν έχω ακούσει καλά το δωρεάν ισχύει μόνο για τους συνδρομητές που είναι στον οτε! Αν δηλαδή πάρεις ένα αστικό που είναι σε άλλο παροχο τότε χρεώνεσαι !
Αν τώρα βάλεις και κανένα adsl……. πάει, έχασες την μπάλα

Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται κάπως…..

Μα γιατί δεν τον αφήνει η επιτροπή ανταγωνισμού(αλήθεια).

Δηλαδή τους εναλλακτικούς γιατί τους αφήνει ????
Δεν μπορεί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά
Ο οτε δεν έχει νομικό τμήμα για να βγάλει μια άκρη ?

Υποτίθεται επειδή εκείνοι σαν πελάτες του πρέπει να έχουν τα περιθώρια κέρδους για να λειτουργούν.
Δεν είδες τι έγινε τώρα;

"Οι νέες τιμές του conn - x εγκρίθηκαν μάλιστα χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν έστω και κατ' ελάχιστο και οι τιμές χονδρικής (οι τιμές που ο ΟΤΕ πουλά την υπηρεσία στους υπολοίπους παρόχους)

αυτά είναι καλά νέα και για τους καταναλωτές ...

Δυστυχώς ο ΟΤΕ κρατάει ομήρους στην επαρχία και τι εννοώ με αυτό ...

Είμαι σε ένα DSLam 12 θέσεων , και υπάρχει πιστεύω μεγάλη αναμονή από πίσω ώστε να αφήσω την υπάρχουσα εταιρία ( HOL ) και να πάω στα μισο τιμής του ΟΤΕ ... φυσικά ιδιόκτητο δίκτυο είναι όνειρο θερινής νυκτός , εαν αφήσω την γραμμή ( ναι είναι στο όνομα της εταιρίας , όχι στο δικό μου ) θα καταλήξω για πολλούς μήνες χωρίς DSL , ενώ έχουν αποσυρθεί οι τιμές για 2,4,8 mbits από το site της HOL ,

μακάρι γίνει κάποια ανανέωση προς τα κάτω...

Είδες Νίκο μου και τα "καλά" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
Σιγά μην ενδιαφερθούν ποτέ οι εναλλακτικοί για περιοχές χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον.

Re: Απάντηση: Μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ στα ευρυζωνικά προϊόντα

Είδες Νίκο μου και τα "καλά" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας;
Σιγά μην ενδιαφερθούν ποτέ οι εναλλακτικοί για περιοχές χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον.
Αφου ολοι το ξερουμε ...........Ελλαδα = Αθηνα , τελος.

ΥΣ

το site του conn-x παντος δεν γραφει τιποτα απ ολα αυτα μεχρι στιγμης ουτε καμμια μειωση εχει yet .

Απάντηση: Re: Μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ στα ευρυζωνικά προϊόντα

Δηλαδή τους εναλλακτικούς γιατί τους αφήνει ????
Δεν μπορεί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά
Ο οτε δεν έχει νομικό τμήμα για να βγάλει μια άκρη ?
Η λογικη ειναι οτι τοσα χρονια ειχε το μονοπωλιο ο ΟΤΕ και τωρα πρεπει να δωθουν ευκαιριεσ στουσ ανταγωνιστες του να αναπτυχθουν. Και γι αυτο το λογο ο ΟΤΕ ειναι αναγκασμενος να μισ8ωνει τις γραμμες του στους εναλλακτικους σε τιμες ξεφτιλα....

Re: Απάντηση: Re: Μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ στα ευρυζωνικά προϊόντα

Η λογικη ειναι οτι τοσα χρονια ειχε το μονοπωλιο ο ΟΤΕ και τωρα πρεπει να δωθουν ευκαιριεσ στουσ ανταγωνιστες του να αναπτυχθουν. Και γι αυτο το λογο ο ΟΤΕ ειναι αναγκασμενος να μισ8ωνει τις γραμμες του στους εναλλακτικους σε τιμες ξεφτιλα....

Νομίζω ότι υπήρχε μια προθεσμία έως το 2007 για να μπορέσουν όλοι οι εναλλακτικοί παροχοι να φτιάξουν δικό τους δίκτυο.

εδώ και έναν μήνα έχω forthnet 2play, μένω Αθήνα περιοχή Παπάγου.

Κανένα απολύτως πρόβλημα, η τηλφ γραμμη είναι μια χαρά (είχα ακούσει κάποιων φίλων εδώ στην περιοχή με άλλους παροχους και υπήρχαν σοβαρά προβλήματα - έκο, βουητό, διακοπές κλπκλπκλπ).

Το adsl επίσης μια χαρά ...

Για 40 ευρώ τον μήνα με adsl και δωρεάν αστικα - υπεραστικά - διεθνή είναι καλή περίπτωση

Βερυ να ι ς . Οταν κυκλοφορησει , ενημερωστε μας για αναβαθμιση αμεσα.
Καλα το ειχα ψιλιαστει.....

Εχω και το μοντεμ ρουτερ τους που ειναι φρεσκο , νομιζω adsl2+ , αν δεν κανω λαθος, μας κανει ?????? Μαλλον θα παω για 8 η για 24...