Μείωση οικιακού ενεργειακού κόστους.

φουλαρισμένος και όσο καλύτερα γίνεται τακτοποιημένος κάδος + προζεσταμένο νερό από τον ηλιακό + οικονομικό πρόγραμμα + πλύση με Νυχτερινό ρεύμα = η συνταγή της οικονομίας. :award:

πλάκα πλάκα καμιά μέρα (νύχτα) θα του βάλω έτσι από περιέργεια τον μετρητή ρεύματος που έχω και μετράω τα πισιά και τις λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, να δω πόσο καίει...

Kαλα με το ρεύμα αλλα αυτα τα δημοτικα τελη....που θα παει αυτο το πραγμα....σε λογαριασμο 800 ευρω...200 ευρω ρευμα και 600 τα περι του δημου....ελεοσ...για ποιο λογο...
ουτε το πεζοδρομιο δεν καθαριζει κανενας....
για τα δεντρα δε θα μιλησω.....
τα σκουπιδια....

Λοιπόν τα πρώτα αποτέλέσματα είναι εντυπωσιακά όσον αφορά την εξοικονόμηση ηλ. ρεύματος.

Η λογαρία της ΔΕΗ έπεσε εντυπωσιακά.
Από 195 ευρά/διμηνία πήγε στα 77 ευρώ!!!

Οι τρεις κινήσεις στο πλυντήριο ρούχων, πιάτων και η κουζίνα υγραερίου έδωσαν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Παρεπιπτόντως η φιάλη υγραερίου ακόμα δεν τελείωσε...
Ήτοι σχεδόν δύο μήνες με 17 ευρά κόστος.

Είμαι υπερήφανος που συμβάλλω στην υστέρηση εσόδων του θιάσου...

Να το γράψω και ας είναι αυτονόητο πως μ' αυτά και μ'αυτά τα φωτοβεγγαλικά... έχουν πάει αισίως και προς το αβέβαιο παρόν και μέλλον..., στον πάτο του μυαλού μου...

Γιαννη μηπως δεν εκκαθαριστικος ο λογαριασμος της ΔΕΗ?.Οποτε θα βρεις χρονο κανε το κοπο και δες απο το μετρητη της ΔΕΗ τις φετινες σου καταναλωσεις σε συγκριση με τις περυσινες της ιδιας περυσινης χρονικης περιοδου.Η πιο ουσιαστικη μετρηση που μπορει να γινει ειναι στο τετραμηνο ,που ερχεται με το αντιστοιχο του 2009,εκει θα εχεις-εχουμε και τα ουσιαστικα αποτελεσματα

Πέτρο εκκαθαριστικός είναι!
Συνέκρινα δύο εκκαθαριστικούς.
Τα δημοτικά τέλη για πρώτη φορά ήταν περισσότερα από το ρεύμα...

Και είναι λογικό γιατί φύγαν από τη μέση τρεις από τις πλέον αδηφάγες συσκευές.
Το υπόλοιπο σπίτι μόνο λάμπες οικονομίας έχει, tv, πισί και τα στέρεα.
Ότι έχει όλος ο κόσμος.

Γιες στο περίπου, καθώς τον περσινό δεν τον έχω.
Είναι η σύγκριση του προηγούμενου εκκαθαριστικού με αυτόν που ηρθε προχθές.
Στάνταρ ήμουν στα 185-195 ευρά.
75 ευρά πλήρωνα πριν 8 χρόνια...

Όποιος έχει δυνατότητα στην εγκατάσταση, να το κάνει.-

Λοιπόν λίγο πιο επίσημα.
Το νήμα άνοιξε μέσα Ιουλίου.
Λίγες μέρες πριν έγιναν οι κινήσεις.

Ο λογ/μος καλύπτει την περίοδο από 3/5 έως 30/8.
Άρα έχω χάσει αρκετές μέρες χρήσης των "νέων ενεργειακών μέτρων", ήτοι από τον Μάιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
Έτσι η μείωση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη στον επόμενο εκκαθαριστικό.
Οι κιλοβατώρες για τον τρέχοντα εκκαθαριστικό ειναι 1224.
Σε συνομιλία με φίλη δεητζού μου είπε πως αν πέσω κάτω από τις 1000 KWh θα πάω στο κοινωνικό τιμολόγιο που είναι ακόμα φθηνότερο... και επιδοτεί τα φτωχά νοικοκυριά... και όσους κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας!

Στάνταρ ήμουν στα 185-195 ευρά.

Αν είχα τέτοιο λογαριασμό το δίμηνο θα ήμουν τρισευτυχισμένος...
Καλά για διψήφιο νούμερο δεν το συζητάω. Το έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα το δω ποτέ στην ζωή μου...

Υπόψιν υπάρχουν 2 Ηλιακοί (γομάρια) και επίσης 2 Μπόϊλερ (γομάρια επίσης).
Ξέρω όμως ποιά είναι η πληγή αλλά δεν το αλλάζω (προς το παρόν): τα σποτάκια αλογόνου 12V που με κάθε πάτημα διακόπτη σε οποιοδήποτε μέρος τους σπιτιού ανάβουν τουλάχιστον 200-300watt. (4-5 μαζί ανάβουν).
Εκανα προσπάθεια και έβαλα δοκιμαστικά διαφορων τύπων led σποτακια, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αστείο σε σχέση με τα 50watt αλογόνου. Μηδέν φως.

Μεγάλη πληγή ο φωτισμός. Μιλάω για εκατοντάδες σποτάκια στην κυριολεξία σε όλο το σπίτι. Για να τ' αλλάξω όλα με led (όταν βγουν δυνατά led) θα πρέπει να δώσω πολλά χιλιάρικα...

Γιάννη αν δεν είναι αδιάκριτη η ερώτηση πόσα μέλη είστε και σου ρχεται αυτός ο λογ/σμός;

Ξέρω όμως ποιά είναι η πληγή αλλά δεν το αλλάζω (προς το παρόν): τα σποτάκια αλογόνου 12V που με κάθε πάτημα διακόπτη σε οποιοδήποτε μέρος τους σπιτιού ανάβουν τουλάχιστον 200-300watt. (4-5 μαζί ανάβουν).
Εκανα προσπάθεια και έβαλα δοκιμαστικά διαφορων τύπων led σποτακια, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αστείο σε σχέση με τα 50watt αλογόνου. Μηδέν φως.

Μεγάλη πληγή ο φωτισμός. Μιλάω για εκατοντάδες σποτάκια στην κυριολεξία σε όλο το σπίτι. Για να τ' αλλάξω όλα με led (όταν βγουν δυνατά led) θα πρέπει να δώσω πολλά χιλιάρικα...

υπαρχουν και σποτακια οικονομιας,ηλεκτρονικα,το μειονεκτημα τους,ειναι οτι αργουν ν'αναψουν(ειναι κουραστικο οταν θες να δεις αμεσα κατι) και κοστιζουν 7,5 Ε.

υπαρχουν και σποτακια οικονομιας,ηλεκτρονικα,το μειονεκτημα τους,ειναι οτι αργουν ν'αναψουν(ειναι κουραστικο οταν θες να δεις αμεσα κατι) και κοστιζουν 7,5 Ε.

Και αποδίδουν φωτισμό αντίστοιχο των 50watt αλογόνου και ντιμάρονται;

Φωτισμος,ηλ κουζινα,πλυντηριο,θερμοσιφωνας οι μεγαλες πληγες της καταναλωσης στα συνηθισμενα νοικοκυρια.Αν τωρα εχουμε και κανενα τελικουλη με 1,5 KW και τον αφηνουμε αναμμενο και οταν δεν ακουμε,τοτε τα προβληματα πολλαπλασιαζονται
Ο Γιαννης με τις αλλαγες που εκανε, αντικατατεστησε τις πιο ενεργοβορες συσκευες
Και το προβλημα που αναφερει ο Τασος,με τον φωτισμο,ειναι μεγαλο και νομιζω οτι μονο με φωτιστικο δαπεδου μπορει να λυθει και οικονομικη λαμπα,αν βεβαια υπαρχει χωρος και δενει αισθητικα.
Ας μην ξεχναμε και καποια pc με θηριωδη τροφοδοτικα,που μενουν αναμμενα 20 ωρες την ημερα

Last edited:
Re: Απάντηση: Μείωση οικιακού ενεργειακού κόστους.

Και αποδίδουν φωτισμό αντίστοιχο των 50watt αλογόνου και ντιμάρονται;

Τασο αν ντιμαρονται δεν καταναλωνουν λιγοτερο? ή δεν παιζει ρολο γιατι τα watt τα τρωνε τα ντιμ?

Πάντως έχει πέσει πολύ κυνήγι για να μην μένει τίποτα αναμμένο άσκοπα.
Φώτα, tv, πισιά και στέρεα σβύνουν πάραυτα όταν τελειώσει η χρήση τους.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την κακή συνήθεια...

Και το προβλημα που αναφερει ο Τασος,με τον φωτισμο,ειναι μεγαλο και νομιζω οτι μονο με φωτιστικο δαπεδου μπορει να λυθει και οικονομικη λαμπα,αν βεβαια υπαρχει χωρος και δενει αισθητικα.
Ας μην ξεχναμε και καποια pc με θηριωδη τροφοδοτικα,που μενουν αναμμενα 20 ωρες την ημερα

Το θέμα του φωτισμού λύνεται εύκολα, αντικαθιστώντας (ή επιλέγοντας εξ'αρχής) οικονομικές λάμπες και τα αντίστοιχα φωτιστικά. Δεν έχει μείνει ούτε μια λάμπα απλή πια σπίτι μου, όλες αντικαταστάθηκαν σταδιακά με energy saver.

Επίσης τα πισιά καταναλώνουν μόνο όσα W τραβάνε τα εξαρτήματα τους, π.χ. σε idle ακόμα και ένας i5 με μια 5870 μπορεί να μην καίει πάνω από 100W, και ας έχει τo μηχανάκι τροφοδοτικό 1ΚW.