MELOS AUDIO την θυμαστε ?

ref600

Established Member
11 March 2007
298
Αγορασα ενα ζευγος MELOS MA 402 triodes, 400 watt το καναλι ΛΑΜΠΑ !!
Εχει καποιο μελος εμπειρια απο MELOS ?

Καποτε πριν πολλα χρονια ακουσα ενα ζευγαρι προ-τελικου και ηταν υπεροχο,απο τους τελικους που θα ηθελα να εχω,αλλα ας οψεται το τελωνειο

Πριν από χρόνια άκουσα αυτά τα τελικά μετον προ τους σε ένα ζευγάρι ανάλυσις ομικρον και ήταν τραγωδία (το σύστημα).

Εξετάστε την περίπτωση να μην ήταν τραγωδία τίποτα απο τα δύο,απλά μόνο ο συνδυασμός τους -bye-

Α εγω δεν ντρεπομαι τα λεω εξω απο τα δοντια !! Χεχε
Ισως ο συνδιασμος να ηταν λαθος,καλα οι χριστιανοι που τα εστησαν ΔΕΝ ακουγαν τι επαιζε ?

Μπααα!
Χαιρόντουσαν κιόλας...
Τότε ήταν πολύ της μοδός τα ανάλυσις...
Σαν τα σπέκτρουμ ένα πράμα...

Τραγωδία με τιμή γκαρσονιέρας...
Αλλά και στις γκαρσονιέρες γίνονται λάθη... όπως στα στερεοφωνικά.
Π.χ δεν ματσάρει ο λουτροκαμπινές με την κουζίνα.

Last edited:
και το συμπερασμα

I'm keeping the Amphitryons, and I expect to be listening to them for years to come. The loudspeaker that can make me change my mind has not, I think, been invented yet.

και επι του θεματος εναν MELOS προενισχυτη χρησιμοποιει ο κ. Σταματακος, με αριστες εντυπωσεις στο συστημα αναφορας του - Melos/Parasound HCA-3500

Re: Απάντηση: MELOS AUDIO την θυμαστε ?

και επι του θεματος εναν MELOS προενισχυτη χρησιμοποιει ο κ. Σταματακος, με αριστες εντυπωσεις στο συστημα αναφορας του - Melos/Parasound HCA-3500

O oποίος παρεπιπτόντως κατατροπώθηκε απο τον Parasound jc2, κατά τον Δ. Σταματάκο.

καθεις με τις αποψεις, την πειρα επι του θεματος και τις γνωσεις επ αυτου.

Analysis Audio Amphitryon Planar / Ribbon Loudspeakers
The greatest two-channel music-listening experience I have ever

http://www.enjoythemusic.com/SuperiorAudio/equipment/1006/midmonth/analysis_audio_amphitryon.htm

Φιλαράκι όσον αφορά εμένα μιλάω για την εποχή που βγήκαν τα πρώτα ανάλυσις και έκαναν πάταγο... από τους ρηβιούερς...
Το ίδιο πάταγο δηλαδής που κάνανε και τα σπέκτρουμ...

Για την πρώτη παράγραφό σου συμφωνώ κάργα...:a0210:

Το λοιπόν άκουσα τα μέλος και με Genesis... τα μικρά..., δεν θυμάμαι μοντέλο
και παίζαν καλούτσικα... στο ίδιο σετάπ/χώρο (φανταστείτε πόσο χάλι ήταν τα ανάλυσις).
Οπότε μάλλον έφταιγε ως συνήθως... ο χώρος και ουχί τα ανάλυσις (παναγία μου)
Τα δε Genesis με δικό τους τελικό για το σαμπ, σερβοελεγχόμενα αν θυμάμαι καλώς.
Καλούστσικα αλλά πολύ χομσινεμάδικα... στο χαμηλό...

αυτο το ριβιου που σε παραπεμπω δεν ειναι απο τα πρωτα - κυττα επισης και τα καινουργια απο τις εντυπωσεις των συντακτων του σιξ μουνς, την εντυπωση και τον θαυμασμο που προκαλεσαν στην περσυνη σες και ισως αρχισεις και αναθεωρεις τον τροπο που ακους.
Οταν σε ολον τον κοσμο επι δεκαετιες και απο διαφορετικους ριβιουερς απο πολλες χωρες γραφονται εξαιρετικες κρητικες και εσυ εχεις διαφορετικη αποψη, ε για ψαχτο λιγο.

ΥΓ. Τα περνανε οι ριβιουερς του ηχου, τα περνανε οι Ιταλοι, οι Αγγλοι, οι Ολλανδοι και οι Ιταλοι ριβιουερς των πρωτων χρονων, τα επαιρνε και ο YBA που τα χρησιμοποιουσε ως ηχεια αναφορας για να δοκιμαζει τις συσκευες του.
Τελος παντων σεβαστη η γνωμη σου αλλα οπως καταλαβαινεις σε συγκριση με την γνωμη ολων των παραπανω που οσο και ναναι κατι περισσοτερο θα ξερουν ε ...

Δεν με ενδιαφέρουν τα ανάλυσις, τι να ψάξω?
Μην πηγαίνεις να με πείσεις με ρηβιούς στην ηλικία μου.
Μόνο τον εαυτό σου πείθεις, πίστεψέ με!
Τα έχω έχω "γραμμένα" τα ρηβιούς και τα φεγγάρια...
Αυτά έχουν πιεί το αίμα του κοσμάκη επί τριάντα χρόνια.
Μιλάνε όλο θαυμασμό παντού και έτσι και γω τους θαυμάζω... με τον τρόπο που κάνουν την δουλειά τους... και ρουφάνε αίμα, σταγόνα-σταγόνα.
Γιατί χωρίς αίμα... απλά δεν θα υπάρχουν...
Ευτυχώς κατά καιρούς βλέπω εδώ μέσα τους περισσότερους να συμφωνούν...

Ο τρόπος που ακούω... άσε είναι ανισόρροπος...
Θα μου πούνε μήπως ρηβιούερς πως να ακούσω, τα φεγγάρια και οι εκθέσεις, γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα.
Να διαβάζω δηλαδής, να είμαι καλός μαθητής, να πηγαίνω σε εκθεσεις για να μάθω ο καψερός τίποτα για τον ήχο... το σωστό!

Ρε συ τώρα είδα το προφίλ σου!
Γι' αυτό κόλλησες με τα ανάλυσις και τα σπέκτρουμ???
Μην δίνεις σημασία φίλε μου και χαλιέσαι.
Προβληματικά παλιομήχανάκια είναι τα περισσότερα πολύ-πολύ μακριά από ένα μουσικό γεγονός...

εχεις δικιο, ολκοι οι ριβιουερς εχουν αδικο και σε παραπλανουν κι εσυ μονο ξερεις να κρινεις.

Υ.Γ. Εκτος απο τα Αναλυσις και τα Αρτεμις, οπως ειδες στο προφιλ μου αναφερονται απο ηχεια τα KEF XQ5, ενω δεν εχω συμπληρωσει τα DUEVEL BELLA LUNA, DUEVEL PLANETS, VELODYNE DD12, 2 PV1 B&W, REL STRATA, ενα ζευγαρι Κλιπς κανα 4αρι ζευγαρια διαφορα b&w κ.λπ.

ΥΓ.2 Την επομενη φορα που θα επιλεξω ηχεια, σιγουρα δεν θα ακουσω την γνωμη σου.

συγνωμη επειδη ειδα κι εγω το προφιλ σου ακους με αυτα

JBL%20EON.jpg

και θες να κρινεις τα Αναλυσις; Και βεβαια δεν αναφερομαι στο κοστος τους γιατι για μενα αυτο ειλικρινα δεν μετραει καθολου, αλλα στην ακουστικη τους ποιοτητα. Επομενο ειναι αν εχεις συνηθισει σε τετοιο τσιριγμα να μην σου αρεσουν τα Αναλυσις, ουτε και κανενα αλλο σοβαρο ηχειο, αλλα γουστα ειναι αυτα και δεν μπορω να τα κατακρινω, απλως τωρα ησυχασα με την κρητικη σου.