Meridian Explorer 24-bit/192kHz USB Dac & Headphone Amp

Πολύβιε, ομολογώ ότι με παρέσυρε ο εξερευνητής και ο τρόπος που αποδίδει τη μουσική που αγαπώ. Αυτόν τον ενθουσιασμό θέλησα να μεταφέρω στην παρέα. ..

Εξαιρετικά χρήσιμα και ενδιαφέροντα όσα μας μεταφέρεις κι εσύ φυσικά, από τα πολύ υψηλής ποιότητας "εργαλεία" που διαθέτεις! !!

Προς αμφότερους
Ποιες οι διαφορές αναπαραγωγής ενός κομματιού μεταξυ meridian και bcl

Προς αμφότερους
Ποιες οι διαφορές αναπαραγωγής ενός κομματιού μεταξυ meridian και bcl

Επέτρεψε μου να απαντήσω έχοντας και τα δύο μηχανάκια μπροστά μου προς το τέλος της βδομάδας που θα επιστρέψω....

Σας ευχαριστώ και τους δύο! :music-smiley-005:
Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι αν και με ποιό τρόπο σιγουρευτήκατε ότι παραλαμβάνετε την νεώτερη version της Meridian, η οποία αντιμετωπίζει το γνωστό θέμα του Output Impedance, για το οποίο είχαμε συζητήσει παλιότερα.

Η διόρθωση που έκανε η Meridian ήταν σιωπηρή. Όσο κι' αν έψαξα δεν βρήκα ν' αναφέρεται κάπου κάποιο διακριτικό, κάποιο διακριτικό στοιχείο απ' όπου θα βεβαιωνόμαστε για ποιά γενιά πρόκειται. Το θέμα αυτό είναι εντελώς αδιάφορο για όσους πρόκειται να συνδέσουν το Meridian ως DAC με κάποιο προ/ενισχυτή, έχει όμως ιδιαίτερη σημασία για όσους πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά ή κυρίως ως DAC/AMP, με ακουστικά χωρίς άλλο ενισχυτή ακουστικών, όπως είναι η δική μου περίπτωση.

Ομολογώ ότι αυτού του είδους οι δισταγμοί με αποθάρρυναν για μεγάλο διάστημα να προχωρήσω. Μετά βέβαια μπήκαν και τα οικονομικά στη μέση, αλλά τι να κάνουμε, έτσι τα φέρνει η ζωή!

Οι δικές σας πληροφορίες τώρα με ενθαρρύνουν ξανά κι' αρχίζω να το καλοσκέφτομαι σαν δωράκι για τα Χριστούγεννα.
Έχετε λοιπόν και πάλι τις ευχαριστίες μου! :music-smiley-004:

Μιχάλη, προσωπικά ζήτησα από το κατάστημα αγοράς (όπου υπάρχει εμπιστοσύνη) να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για την αναβαθμισμένη συσκευή. Πέραν αυτού δεν έκανα κάποιο άλλο έλεγχο...

Μιχάλη, προσωπικά ζήτησα από το κατάστημα αγοράς (όπου υπάρχει εμπιστοσύνη) να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για την αναβαθμισμένη συσκευή. Πέραν αυτού δεν έκανα κάποιο άλλο έλεγχο...
Ωραία λοιπόν...

Πέρασε τόσος καιρός, δεν νομίζω να τους έχουν μείνει στοκ από τα παλιά!

Απ οτι αναφερεται στο innerfidelity τον Μαρτιο υπηρχαν ελαχιστοι αντιπροσωποι παγκοσμιως που διεθεταν μικρο στοκ απο τις πρωτες εκδοσεις και αυτο εξαντληθηκε ταχιστα. Ο εδω αντιπροσωπος δηλωσε οτι δεν προλαβε καν να εισαγει παλιο στοκ αν αυτο λεει κατι.

Ευτυχώς που δείχνουν πάντως τις μουσικές τους επιλογές ώστε να τους δώσουμε και την ανάλογη προσοχή

εμενα θα με ενδιεφερε να μας πεις την διαφορα του συνολικα και σαν ενισχυτης ακουστικων σε σχεση με το lovely cube που αποκτησες προσφατα,
μιας και ντακ υπαρχει ενω ενισχυτης δεν υπαρχει.

Πριν πει παντως θα έλεγα οποιος έχει ξεμπερδέψει σπο ντακ να σπεύσει σίγουρα για κλωνο
Μερα με τη μερα βελτιώνεται ...ανέλπιστα

Πριν πει παντως θα έλεγα οποιος έχει ξεμπερδέψει σπο ντακ να σπεύσει σίγουρα για κλωνο
Μερα με τη μερα βελτιώνεται ...ανέλπιστα

το σκεφτομαι πολυ σοβαρα Δημητριε αλλα σκεφτομαι οτι θα μπω στα εξοδα για ακριβα ακουστικα μετα

το σκεφτομαι πολυ σοβαρα Δημητριε αλλα σκεφτομαι οτι θα μπω στα εξοδα για ακριβα ακουστικα μετα

Αν είναι πάντως να κάνεις την κίνηση, να την κάνεις τώρα που βγαίνει φτηνός λόγω ισοτιμίας με το δολλάριο. Από αυτά που έχω ακούσει μέχρι σήμερα, μιλάμε για εξαιρετικό ενισχυτή που αξίζει και με το παραπάνω...

Δηλαδή Πολύβιε το explorer οδηγεί τα ΗΕ-500 ικανοποιητικά? Καλά διάβασα? Δεν θα χρειάζομαι τον V200 για να παίξουν?

Do the maths?
HE-500 = 89 dB / 1mW (200 mV), ναι?

89 dB / 1mW (200 mV @ 38 Ω)
95 dB / 400 mV
101 dB / 800 mV
107 dB / 1.5 V - τόσο βγάζει το Explorer.
Αν σας φτάνουν τα 107 κορυφή, καλώς..
Έκανα κανένα λάθος?

Απάντηση: Re: Meridian Explorer 24-bit/192kHz USB Dac & Headphone Amp

Do the maths?
HE-500 = 89 dB / 1mW (200 mV), ναι?

89 dB / 1mW (200 mV @ 38 Ω)
95 dB / 400 mV
101 dB / 800 mV
107 dB / 1.5 V - τόσο βγάζει το Explorer.
Αν σας φτάνουν τα 107 κορυφή, καλώς..
Έκανα κανένα λάθος?

Ανα τρία db δεν διπλασιάζουμε;
Ή στα ακουστικά πάει αλλιώς επειδή είναι δυο ανεξάρτητες πηγές στα αυτιά;
Αν ναι,δεν το ήξερα,χρήσιμο.