Meridian Explorer 24-bit/192kHz USB Dac & Headphone Amp

Έλα μου ντε.. :chinscratch:
Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, οι τελευτςαίες εξελίξεις υπο την μορφήν συσκευών όπως του υπο συζητησην Meridian ήταν κάτι που με εξέπληξε και πολύ και ευχάριστα!! :a0210:

Y.Γ. Ξάδερφε άσε κάτω τα κλειδιά του αμπαριού, τα ακούω να κουδουνίζουν!!! -bye-

Last edited:
...Εγώ πάντως είμαι πολύ χαρούμενος, οι τελευτςαίες εξελίξεις υπο την μορφήν συσκευών όπως του υπο συζητησην Meridian ήταν κάτι που με εξέπληξε και πολύ και ευχάριστα!! :a0210:...
σωστό!!!

Η τάση αυτή ξεκίνησε από τον ταπεινό (ή και όχι τόσο ταπεινό) NwAvGuy με το ODAC και την ίδια εποχή το Dacport (centrance), και είδατε ότι ακολούθησαν πολλοί... η ύπαρξη πολλών τέτοιων συσκευών σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση...

Δεν είναι μονόδρομος τα βουβάλια ούτε τα DAC σε τρία κουτιά με ξεχωριστές τροφοδοσίες κάθε σταδίου και clocks και δεν συμμαζεύεται... υπάρχουν απλοί άνθρωποι εκεί έξω που αυτά τα προιόντα τους αρέσουν και ούτε τους νοιάζει αν υπάρχουν διαφορές με τις προαναφερόμενες υλοποιήσεις...

Καπετάνιο... εγώ τουλάχιστον είμαι πολύ χαλαρός... -bye-

Η τάση αυτή ξεκίνησε από τον ταπεινό (ή και όχι τόσο ταπεινό) NwAvGuy με το ODAC και την ίδια εποχή το Dacport (centrance), και είδατε ότι ακολούθησαν πολλοί... η ύπαρξη πολλών τέτοιων συσκευών σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση...
Δεν είναι μονόδρομος τα βουβάλια ούτε τα DAC σε τρία κουτιά με ξεχωριστές τροφοδοσίες κάθε σταδίου και clocks και δεν συμμαζεύεται... υπάρχουν απλοί άνθρωποι εκεί έξω που αυτά τα προιόντα τους αρέσουν και ούτε τους νοιάζει αν υπάρχουν διαφορές με τις προαναφερόμενες υλοποιήσεις...

Αυτοί οι πολοί είναι που θα αναζωπυρώσουν την εδώ και χρόνια "παγωμένη" και ξεφτισμένη αγορά του ήχου, αυτοί που δεν τσιμπάνε έυκολα και δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη για να ακουμπήσουν χιλιάρικα για αναλογικά πολύ μικρές διαφορές. Αυτοί θα ανανεώσουν το χόμπυ και ηλικιακά και σε καταναλωτικές συνήθειες επιβλαβείς επι το πλείστον για την τσέπη μας..

Πιστεύω οτι μαζί με τις συσκευές που αναπαράγουν τον ήχο οι οποίες θα έχουν μεταλλαχτεί και γίνει σχεδόν αγνώριστες σε μερικά χρόνια θα μεταλλαχτεί και το κοινό και κύρια αιτια για αυτό θα είναι η προσέγγιση στον ήχο νέων ανθρώπων "αμόλυντων" απο κάθε είδους "χαιεντικό" φετίχ οι οποίοι όμως θα αγαπούν τον ήχο όσο και εμείς και θα προσεγγιστούν στο χόμπυ μέσω τέτοιων συσκευών. Αυτοί θα φέρουν έναν φρέσκο αέρα στο χόμπυ μας το οποίο κοντεύει πια να "σκάσει" απο τα συνήθως πανάκριβα ίδια και τα ίδια.. Μαζί τους και εμείς θα ανακαλύψουμε και πάλι την χαρά της ενασχόλησης με τον ήχο και την μουσική χωρίς απαραίτητα την καταπίεση μερικών η πολλών χιλιάδων ευρώ στην πλάτη να μας επηρρεάζει (και μην μου πείτε οτι δεν μας επηρρεάζει..) άσε που θα πάψουμε να είμαστε και γραφικοί αφου ο "καλός ήχος" θα πάψει πια να είναι κάτι το αξιοπερίεργο μέσω της νές του εξάπλωσης στο ευρή κοινό..

Πέτρο το hiend δεν θα εκλείψει... νομίζω ότι ο "μέσος" ακροατής ήταν πάντα, και θα υπάρχει πάντα, χωρίς να τον ενδιαφέρει πολύ πολύ, χωρίς να το ψειρίζει... επίσης δεν θα εκλείψει και η βλακεία του hiend...με εκείνους που έχουν περισσότερα λεφτά από μυαλό...

Είναι μέσα στο παιχνίδι όλα...

Εμένα δεν μου αρέσουν τα στεγανά, μια συγκεκριμένη νοοτροπία... όλα είναι ευπρόσδεκτα... εκτός από τους απατεώνες...

Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο τα ψηφιακά μέσα θα εξελιχθούν ώστε να αναπαράγουν με πιστότητα και ακρίβεια με μερικές μόνο εκατοντάδες ευρώ... δεν υπάρχει αυτή η τεχνολογία ακόμα (ούτε η πρόθεση)... και να υπήρχε δεν θα γινόταν έτσι απλά προσιτή... το hifi είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων...

Όσοι ασχολούνται με diy, έχουν αβαντάζ... ας είναι καλά η Κίνα, και το ιντερνέτ... αλλά το design πρέπει να πληρωθεί... ας το δεχτούμε αυτό.

Εν πάση περιπτώσει... για να επιστρέψουμε και στο θέμα... θεωρώ ότι το Meridian θα τα σπάει... τώρα αν στα 300 ντόλαρς είναι ή δεν είναι σούπερ ή το καλύτερο όλων... δεν μπορώ να αποφανθώ... βάσει της ιστορίας της εταιρίας και της προσωπικής εμπειρίας μου (4 μηχανήματα έως τώρα) θεωρώ ότι δεν κορόιδεψαν ούτε κοροϊδεύουν κανέναν...

τα βουβαλια δεν ειναι μονοδρομος.
αλλα δεν μπορουν να μας παραμυθιαζουν οι κατασκευαστες οτι α ακουσουμε 24/192 απο φορητη συσκευη
εδω αδυνατουμε που λεει ο λογος να τα ακουσουμε απο συσκευες με τρια κουτια...
αυτες τις μερες ακουω τα 320αρια μου mp3 με τo ιipod και τα sony και ελαχιστα πραγματα χανω λαμβανοντας υποψη οτι ακουω φορητο.
αλλα η συγκεκριμενη συσκευη πουλαει hype και ονομα.
και αυριο μπορει να τη δειτε να παιζει και 384 με 500 ευρω. αλλωστε το τσιπακι της ειναι 384ready.

Μπα σε καλό σου... δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις τόσο...

Απάντησε μου, θα προτιμούσες να ακούς από ipod ή με dac από τον Mac σου σε ταξίδι, και με μεγάλα ακουστικά... ή μάλλον ποιο κατά την γνώμη σου θα παίζει καλύτερα? έλα τώρα...

Δεν προσπαθεί να μας πείσει κανείς ότι τα μικρά dacάκια είναι super duper... και ότι δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο... σου λένε απλά αν θες hires on the go... υπάρχει αυτό...

κακό είναι ρε γμτ?

βρε Μιχαλη μου ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να το ακουσεις
δεδομενης της σχεδιασης και μεγεθους και τροφοδοσιας και φορητοτητας.
ειναι δωρον αδωρον....
πως να το πουμε αλλιως

το αυτο και για σενα Χρηστο.
δεν ειναι κακο...
απλα...δεν υπαρχει.

Πέτρο το hiend δεν θα εκλείψει... νομίζω ότι ο "μέσος" ακροατής ήταν πάντα, και θα υπάρχει πάντα, χωρίς να τον ενδιαφέρει πολύ πολύ, χωρίς να το ψειρίζει... επίσης δεν θα εκλείψει και η βλακεία του hiend...με εκείνους που έχουν περισσότερα λεφτά από μυαλό...

Είναι μέσα στο παιχνίδι όλα...

Εμένα δεν μου αρέσουν τα στεγανά, μια συγκεκριμένη νοοτροπία... όλα είναι ευπρόσδεκτα... εκτός από τους απατεώνες...

Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο τα ψηφιακά μέσα θα εξελιχθούν ώστε να αναπαράγουν με πιστότητα και ακρίβεια με μερικές μόνο εκατοντάδες ευρώ... δεν υπάρχει αυτή η τεχνολογία ακόμα (ούτε η πρόθεση)... και να υπήρχε δεν θα γινόταν έτσι απλά προσιτή... το hifi είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων...

Όσοι ασχολούνται με diy, έχουν αβαντάζ... ας είναι καλά η Κίνα, και το ιντερνέτ... αλλά το design πρέπει να πληρωθεί... ας το δεχτούμε αυτό.

Εν πάση περιπτώσει... για να επιστρέψουμε και στο θέμα... θεωρώ ότι το Meridian θα τα σπάει... τώρα αν στα 300 ντόλαρς είναι ή δεν είναι σούπερ ή το καλύτερο όλων... δεν μπορώ να αποφανθώ... βάσει της ιστορίας της εταιρίας και της προσωπικής εμπειρίας μου (4 μηχανήματα έως τώρα) θεωρώ ότι δεν κορόιδεψαν ούτε κοροϊδεύουν κανέναν...

Χρήστω απώς καταγράφω μιά τάση στην αγορά με την δυναμική ανανέωσης που περιέγραψα.. φυσικά και δεν θα εκλείψει το Hi End, υπάρχει όμως σοβαρή πιθανότητα να ξαναγεννηθεί το HI-FI απο τις στάχτες του και αυτό πιστεύω είναι πολύ πιο σημαντικό. Το hi-end ήταν και θα παραμείνει για τους λίγους. Το θετικό και κάτι που ήδη συμβαίνει είναι οτι πιά όλοι μπορούν να απολαύσουν ποιότητα ήχου με λογικότατο κόστος η οποία κάποτε θα τιμώνταν ως hi-end και αυτο έχει την τάση να βελτιώνεται..

Πάντως για να επιστρέψουμε σου θέμα μας και εγώ πιστεύω οτι το Meridian θα είναι διαμάντι, λίγα χρόνια πρίν και το φορητό της έμοιαζε με αρπαχτή (2500 ευρώ για μια συσκευή μεγέοθους φορητού ραδιοσιντί φάνταζε κάτι το απαράδεκτο) όμως όταν σε μία έκθεση στον χώρο της meridian έψανχνα τα ηχεία και τα μηχανηματα τουσυστήματος που τα συνοδεύουν σε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό και σαφώς σοβαρότατο άκουσμα και μου είπαν οτι παίζει αυτό το μικρούλι στο βάθος απο τότε αυτή η εταιρία και κάθε εγχείρημα της κέρδισαν τον σεβασμό μου.

Η Meridian σίγουρα δεν είναι μια απο τις εταιρίες που βγάζουν άλλο ένα προιόν ακολουθώντας μια τάση. Η εταιρία αυτή δημιουργεί εδώ και δεκαετίες τεχνολογία και τάσεις στα ψηφιακά συνδεύοντας τες πάντα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα..

Έχω κάθε λόγο να είμαι περίεργος, αν δέ δεν ζούσαμε σε αυτήν την πολύ δύσκολη εποχή θα είχα ήδη πάρει τηλέφωνο στον βιντεορυθμό να μάθω πότε θα έρθει..

η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι οτιδηποτε πανω απο mp3 σε φορητο πνιγεται και μασκαρεται απο τους φτηνους τελεστικους τροφοδοσιες και περιορισμους σχεδιασης διοτι ειναι ΦΟΡΗΤΑ.
δεν ειναι κακο να εχουμε υποψη εγγενεις αδυναμιες

Έχεις γίνει απολύτως κατανοητός εδώ και αρκετά posts.
Αν και οφείλω να ομολογήσω οτι εκτός και άν ακούμε απο πολύ καλά ακουστικά η διαφορά της ποιότητας μεταξύ απλού Redbook και Hi-Res, για παράδειγμα απο in ear monitors, είναι μάλλον σχετική, πιστεύω οτι η άποψη σου αν και σεβασή είναι κάπως υπερβολική. Για παράδειγμα η διαφορά μεταξύ ασυμπίεστου Aiff και ΑΑC στα 320 kbps με το ίδιο πρόγραμμα απο την απλή έξοδο ακουστικών του Mac Book Pro μου και με τα Senheiser PX-100 των 45 ευρώ είναι κάτι παραπάνω απο ακουστή.

Και τέλος πάντων ας μην επιστρέφουμε κάθε τόσο στα ίδια και τα ίδια.

Last edited:
Ναι Πέτρο, και εγώ είχα πάθει πλάκα πολλά χρόνια πίσω με τα πρώτα ενεργά τους ηχεία (ενσωματωμένοι ενισχυτές)... απλά άπαιχτα... και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα την επιμονή τους με τα xlr balanced... όπως ακριβώς στα επαγγελματικά μηχανήματα... ας μην αναφερθώ στα ψηφιακά τους...

Το CD transport το έχω ακόμα... σωστό τανκς... δεν έχει πάθει τίποτα... και το πήρα και μεταχειρισμένο το 94'... τι να συζητάμε τώρα για αυτή την εταιρία...

Ναι επίσης συμφωνώ ότι όσο πιο χαμηλής κατηγορίας το ακουστικό τόσο δεν είναι σε θέση να διαπιστώσεις διαφορές προς τα πάνω ως προς τις πηγές/dac...

Και εγώ θα ήθελα πολύ να το άκουγα (και να αντικαταστούσα το fiio μου με το Meridian)... αλλά το ταμείον είναι μείον...

@supersonic... δεν διαφωνούμε πουθενά ως προς τα τεχνικά... έχω ένσταση στο γεγονός ότι καταδικάζεις προϊόντα χωρίς να τα ακούσεις αφενός, και τους αφαιρείς το δικαίωμα ύπαρξης αν έχουν μικρή σχέση απόδοσης προς τιμή... ακόμα και αν είναι ειδικών αναγκών/συνθηκών...

συμφωνω οτι τα καταδικαζω
νομιζω ομως οτι μετα αποενα διαστημα εχω αναπτυξει ενα κριτηριο που μου επιτρεπει με αρκετη σιγουρια να κρινω κατι απο το πως παρουσιαζεται και απο το πως ειναι υλοποιημενο.
και μεχρι στγμης σε ελαχιστες περιπτωσεις επεσα εξω

Απο οτι εχω καταλαβει με τα λιγα αγγλικα μου :
1)χρειαζεται drivers και
2) εχει ρυθμιζομενη την μια εξοδο.
Τι drivers αραγε να χρειαζεται και πως ρυθμιζεις την ενταση στην ρυθμιζομενη εξοδο????

Εδώ σαφώς έχουμε να κάνουμε με την ανάπτυξη μιάς νέας αγοράς. Η οποία ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη ολοένα και μικρότερων, ολοένα και ισχυρότερων φορητών συσκευών. Από τον ανταγωνισμό συμφωνώ πως ο καταναλωτής θα βγει ωφελημένος.

Ο Meridian φαίνεται να κερδίζει κάποιους πόντους απέναντι στο DragonFly που είναι θα λέγαμε ο "επίσημος" αντίπαλος του. Παρά τις ομοιότητες πρέπει να πούμε πως έχουν και αξιοσημείωτες διαφορές.

Ο DragonFly έχει αναλογικό Volume ψηφιακά ελεγχόμενο. Ενώ ο Meridian έχει ψηφιακό (όταν δεν χρησιμοποιείται με προενισχυτή). Επίσης ο Meridian έχει και ψηφιακή S/PDIFF οπτική έξοδο, που τον καθιστά αξιόλογο USB to S/PDIFF interface. Επιτρέποντας τη σύνδεση και με το "μεγάλο" μας DAC, αν θέλουμε.

Συμφωνώ πως οι υπερυψηλές αναλύσεις (176,4/24 και 192/24) δεν έχουν ουσιαστικό νόημα προπάντων όταν πρόκειται για φορητές συσκευές. Όμως αν χρησιμοποιηθεί ως interface προς αλλο DAC, τότε αξίζει ο κόπος, διότι αυξάνει η ευελιξία του.

Ο Meridian χρησιμοποιεί επίσης mini USB καλώδιο, αντί για απ' ευθείας βύσμα USB τύπου Α, που να μπαίνει απ' ευθείας πάνω στη συσκευή. Αυτό δίνει μία επίπλέον ευελξία για χωριστή τροφοδοσία, είτε από Hub, είτε από εξωτερικό τροφοδοτικό σε DIY κατάσταση, αν κάποιος θέλει ν' ασχοληθεί...

Είναι γεγονός ότι τα ψηφιακά βελτιώνονται διαρκώς και το κόστος πέφτει. Στην κατηγορία αυτή (200-350 Ευρώ) ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός. Όχι τόσο με τα άλλα DAC's, αλλά με τις αντίστοιχες επαγγελματικές κάρτες ήχου που ήδη είναι εξαιρετικές. Θα πρέπει ν' αποδείξουν ότι στέκονται επάξια πλάϊ τους.

Εννοείται πως κρίνουμε και βγάζουμε συμπεράσματα μόνο για τις λειτουργίες των συσκευών, αφού τον ήχο τους κατ' ουσίαν δεν τον ξέρουμε.

Πάντως και μόνο η εκτεταμένη συζήτηση που κάνουμε εδώ δείχνει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη γι' αυτά τα φορητά μηχανάκια...