Meridian Explorer ή Audioquest Dragonfly. Ή μήπως κάποιο άλλο;

................................................................................
Το Fiio e17 είναι πολύ καλύτερο... και φτηνότερο... κατά την ταπεινή μου άποψη...

Ναι, αλλά δεν είναι φορητό. Επίσης, ποιός θα χρησιμοποιήσει κάτι άλλο από ψείρες στο δρόμο; Ρωτάω, γιατί δεν είμαι των ακουστικών γενικά, ούτε ακούω πολλή μουσική στις μετακινήσεις μου

Μιχάλη μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς το ανάλογο προϊόν της Sony; Ξεφεύγει βέβαια στην τιμή.
Για το δρόμο όχι.
Από δωμάτιο σε δωμάτιο όμως, ναι.
Από τον ένα χώρο στον άλλο, επίσης.
Παράδειγμα: Το σπίτι μου στο χωριό είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να λέμε ότι χωρίζεται σε βόρεια πτέρυγα και νότια πτέρυγα.

Να έχω επίσης τη δυνατότητα να τα μεταφέρω σε χώρους ψυχαγωγίας όπου μπορεί να τύχει να βρίσκομαι, π.χ. καφετέριες, internet-cafe κλπ.

Σε ποιό Sony αναφέρεσαι;

ωραιο κ προσεγμενο δειχνει... αλλα απο οτι θυμαμαι ειναι φτωχο σε specs και αρκετα ακριβο...

Φτωχό σε specs; Τι εννοείς; ότι δεν παίζει 24/192; Αυτό το μπορεί μόνο το meridian από τα φορητά. Ότι δεν έχει έξοδο line out ή ψηφιακή; Αυτό το Μιχάλη έτσι κι αλλιώς δεν τον ενδιαφέρει. Για την τιμή θα συμφωνήσω. Επίσης έχει το πρακτικό μειονέκτημα ότι δεν παίρνει ρεύμα από την usb αλλά από ενσωματωμένη μπαταρία, αυτό όμως μάλλον είναι ηχητικό πλεονέκτημα.

Ναι, αλλά δεν είναι φορητό. Επίσης, ποιός θα χρησιμοποιήσει κάτι άλλο από ψείρες στο δρόμο; Ρωτάω, γιατί δεν είμαι των ακουστικών γενικά, ούτε ακούω πολλή μουσική στις μετακινήσεις μου

Μιχάλη μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς το ανάλογο προϊόν της Sony; Ξεφεύγει βέβαια στην τιμή.

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάς... αν λες για το fiio e17...
είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φορητό... που το είδες ότι δεν είναι? και έχει και αρκετά ψωμωμένο ενισχυτή...
από την άλλη φορητότητα δεν σημαίνει ότι φοράς ψείρες και περπατάς στον δρόμο... σημαίνει ότι το παίρνεις μαζί σου με ευκολία όπου πας... και ακούς το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο με το σύστημα του σπιτιού σου...έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον...
αλλά περί ορέξεως και γούστων δεν μπορώ να επιμείνω... προσωπικά δεν ακούω από ψείρες... και αν θα άκουγα θα άκουγα από ακριβές ψείρες που θέλουν ενίσχυση...

Μιχάλη... δεν έχω κάτι άλλο να πω εκτός ότι εγώ δεν θα το αγόραζα... η εμπέδηση εξόδου δεν δίνει δύναμη και μάλιστα από ρεύματα από USB... αφήστε τις μάγισες και τους δράκους... αν δεν έχεις μπαταρία ή τροφοδοσία δεν είναι δυνατόν το USB bus να τροφοδοτήσει ακουστικά εκτός από ψείρες...και μερικές άλλες εξαιρέσεις...

Τα προιόντα που ακούγονται τελευταία στο φόρουμ εδώ Sony/Teac είναι για μένα sub standard σε σχέση με τις τιμές τους... αλλά αυτός είμαι εγώ...

Φτωχό σε specs; Τι εννοείς; ότι δεν παίζει 24/192; Αυτό το μπορεί μόνο το meridian από τα φορητά. Ότι δεν έχει έξοδο line out ή ψηφιακή; Αυτό το Μιχάλη έτσι κι αλλιώς δεν τον ενδιαφέρει. Για την τιμή θα συμφωνήσω. Επίσης έχει το πρακτικό μειονέκτημα ότι δεν παίρνει ρεύμα από την usb αλλά από ενσωματωμένη μπαταρία, αυτό όμως μάλλον είναι ηχητικό πλεονέκτημα.
Το Line Out το θεωρώ απαραίτητο, παρ' όλο που δίνω προτεραιότητα στη λειτουργία Headphone Amp. Έχω τέσσερα ανεξάρτητα Hi-Fi συστήματα, με τα οποία θα πρέπει περιστασιακά να μπορεί να συνδέεται.

Η ψηφιακή έξοδος όντως, μου είναι παντελώς αδιάφορη.
Το 24/192 επίσης δευτερεύον.

Για την τροφοδοσία από μπαταρία έχεις δίκιο. Έτσι κι' αλλοιώς έχω κατά νου, να παρεμβάλω κάποιο ενεργό Hub.

Η τιμή είναι τσιμπημένη και πάνω από το όριο μου... :frown:

Παιδιά μην μπερδεύετε την τροφοδοσία του DAC μέρους, με την τροφοδοσία του ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟY μέρους...

Το DAC μέρος ΣΥΝΗΘΩΣ παίρνει από το USB ΜΟΝΟΝ..., ενώ το ενισχυτικό (αν το μηχανάκι έχει ΚΑΙ μπαταρία) από την μπαταρία, αμα δεν έχει μπαταρία πάιρνει και αυτό από το USB...

Η μπαταρία φορτίζεται συνχρόνως ή σε μέρικά όπως το fii0 e17 μπορεί να μην φορτίζει την ώρα της ακρόασης... άλλα μηχανάκια φορτίζουν μόνπο όταν δεν είναι ενεργά τα ενισχυτικά τους στάδια.

Ότι δεν έχει μπαταρία μέσα δεν είναι ικανό να οδηγήσει μεγάλα ακουστικά.

ΑΝ είναι να κουβαλάς και ενεργό hub... και μετά να πας και σε σταθεροποιημένη τροφοδοσία για το hub... κλάφτα Χαράλαμπε για την φορητότητα για την οποία μιλάμε...

είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φορητό... που το είδες ότι δεν είναι? και έχει και αρκετά ψωμωμένο ενισχυτή...
από την άλλη φορητότητα δεν σημαίνει ότι φοράς ψείρες και περπατάς στον δρόμο... σημαίνει ότι το παίρνεις μαζί σου με ευκολία όπου πας... και ακούς το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο με το σύστημα του σπιτιού σου...έτσι το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον...
αλλά περί ορέξεως και γούστων δεν μπορώ να επιμείνω... προσωπικά δεν ακούω από ψείρες... και αν θα άκουγα θα άκουγα από ακριβές ψείρες που θέλουν ενίσχυση...
Στα σχέδια μου για το μέλλον περιλαμβάνεται και η αγορά κάποιου καλού ζευγαριού IEM, οπότε αυτή την παράμετρο οφείλω να τη συνυπολογίσω.

Μιχάλη... δεν έχω κάτι άλλο να πω εκτός ότι εγώ δεν θα το αγόραζα... η εμπέδηση εξόδου δεν δίνει δύναμη και μάλιστα από ρεύματα από USB... αφήστε τις μάγισες και τους δράκους... αν δεν έχεις μπαταρία ή τροφοδοσία δεν είναι δυνατόν το USB bus να τροφοδοτήσει ακουστικά εκτός από ψείρες...και μερικές άλλες εξαιρέσεις...
.............................................................................................................
Χρήστο αυτή την άποψη τη λαμβάνω εξαιρετικά σοβαρά υπ' όψη. Ώστε αρχίζω πλέον να σκέφτομαι, να αναστείλω κάθε σχέδιο για αγορά DAC/Headphone Amp.

νομιζω πως οι κατασκευαστες που εχουν βγαλει τα φορητα ντακακια δεν τα εχουν σχεδιασει για μεγαλα (βλεπε δυσκολοδηγητα) ακουστικα αλλα για ψειρες και αλλα light εμπορικα σχεδια.

αυτο κυριως λογω βαρους - portability. δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

σκεφτομουν οτι οι ψειρες της sony ericsson στο αλλο νημα θα επεζαν παπαδες με ενα meridian και ενα απλο κινητο η tablet, και μιλαμε για συσκευες πραγματικα φορητες, τσεπης

Ναι Μιχάλη, καλό είναι να περιμένεις λίγο.

Έχω κάνει διάφορα πειράματα και αγορές και αντιλαμβάνομαι ότι ΔΕΝ χρειάζομαι DAC/AMP, αλλά ένα πολύ καλό DAP ικανό να παίζει και μεγάλα ακουστικά, ή και να πάρω μαζί έναν καλό φορητό ενισχυτή.

Ποίος ο λόγος όταν ακούω να έχω και το laptop αναμμένο? γατί να περιπλέκουμε τα πράγματα?... ή γιατί να κουβαλάμε πολλά μηχανήματα μαζί μας?...

Το DAP που περιμένω και το έχω αναφέρει εδώ, είναι της Fiio X3... που θα παίζει όλα τα αρχεία και 24/192 και θα έχει ενισχυτή τουλάχιστον μέχρι τώρα όπως έχουν ανακοινώσει, αυτόν από τον Fiio e17 ο οποίος με ικανοποιεί αρκετά.

Για χαιεντάδικα DAP θα πρέπει να δούμε το νέο της HiFiMAN αλλά και τις απαντήσεις των άλλων εταιριών αλλά πάμε ολοένα και πιο ακριβά... αν το Fiio X3 είναι στα 250 δολάρια μάξιμουμ θα το πάρω, αν είναι ακριβότερο δεν θα πάρω... αλλά υπόψιν είναι το μοναδικό DAP που παίζει αρχεία υψηλής ανάλυσης μέχρι 24/192.

Τώρα επίσης από τις δικές μου εμπειρίες ένα DAC δεν μπορεί να παίξει καλά χωρίς καλή τροφοδοσία οπότε χαιεντάδικο και USB bus το ξεχνάμε δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει...

Η αγορά είναι ευμετάβλητη αυτή την στιγμή και φυσικά όλα τα πειράματα τα κάνουν οι εταιρίες στου κασιδιάρη το κεφάλι... δλδ σε εμάς τους καταναλωτές.

Το TEAC DAC ας πούμε που γίνετε χαμός σε μια άλλη ενότητα εδώ στο φόρουμ δεν μπορεί να παίζει καλά επειδή ντε και καλά έχει δυνατότητα DSD... κάτι τρέχει στα γύφτικα... και έχουν βάλει επάνω και ένα παλαιότερο DAC τσιπάκι... τι σημαίνει αυτό? σημαίνει ότι βασίζονται επάνω στο όνομα τους να μας πουλήσουν υποδεέστερα προϊόντα... όπως και η Meridian... δυστυχώς έτσι είναι...

Λίγο υπομονή και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο... αλλά θα πάρει λίγο ακόμα να καταλαγιάσει το DSD, να αντιληφθούμε ότι φτηνές υλοποιήσεις δεν μπορεί να λειτουργήσουν καλά διότι υπάρχει σημαντικό κόστος υλικών και ανταγωνισμός... και τα κόλπα δεν περνάνε... αν έχει γνώση ο καταναλωτής...

νομιζω πως οι κατασκευαστες που εχουν βγαλει τα φορητα ντακακια δεν τα εχουν σχεδιασει για μεγαλα (βλεπε δυσκολοδηγητα) ακουστικα αλλα για ψειρες και αλλα light εμπορικα σχεδια.

αυτο κυριως λογω βαρους - portability. δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

σκεφτομουν οτι οι ψειρες της sony ericsson στο αλλο νημα θα επεζαν παπαδες με ενα meridian και ενα απλο κινητο η tablet, και μιλαμε για συσκευες πραγματικα φορητες, τσεπης

Πάνο, οι κατασκευαστές απαντάνε και ακολουθούν... την τάση αυτή... ερωτώ γιατί μια εταιρία σαν την Fiio έχει γίνει σχεδόν houshold brand μέσα σε δύο χρόνια?

Γιατί πιάνει τον παλμό της αγοράς... και δεν κοροϊδεύει τους καταναλωτές της...

Κανείς δεν είναι δυσαρεστημένος από τα προϊόντα της και όλα είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ και ΦΤΗΝΑ...

Και κάποια όπως ο νέος της ενισχυτής απλά άπαιχτα...

Ας απαντήσουν με σοβαρότητα και οι άλλοι κατασκευαστές... οι αγορές είναι πονηρεμένες και ενημερωμένες πια...

Παπάδες δεν παίζει ένα DAC που έχει high frenquency roll off... ας πρόσεχαν... μετά το κατάλαβαν? αυτό δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη εμένα...

υπαρχουν παπαδες και παπαδες. με μακρυα και κοντα μουσια, ρωμαιοκαθολικοι και ορθοδοξοι κτλ

για απολυτα φορητη λυση μπορει να μην ειναι ασχημο, ισως να ειναι και "απογειωτικο", σεσχεση με το ενσωματομενο τσιπακι του εκαστοτε κινητου.

σε σχεση με μια φορητη συσκευη τυπου "την παω και στο εξοχικο" που ομως θελει μια εξωτερικη τροφοδοσια και δεν μπαινει σε τσεπη θα παιζει χειροτερα χωρις αμφιβολια.. εξ αλλου τα μισα νηματα μιλουν για τροφοδοσιες (σαλας. ivy ktl) και αυτο δεν ειναι τυχαιο. αποκλειεται το ρευματακι ενος usb να μπορει να κανει κατι παραπανω απο το να οδηγησει 2 ψειρες...

οπως ειπα και πριν, δεν μπορεις να τα εχεις ολα. εξαρταται απο το τι ζητας..

Γιαυτό λέω DAP... όλα τροφοδοτούνται από μπαταρία και διαβάζονται από ραμ... απλά πράγματα

Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα από αυτή
τη φωτογραφία και νόμισα ότι το Ε17 είναι ο ενισχυτής

Τα προιόντα που ακούγονται τελευταία στο φόρουμ εδώ Sony/Teac είναι για μένα sub standard σε σχέση με τις τιμές τους... αλλά αυτός είμαι εγώ...

Κοίτα, το θέμα του νήματος ήταν Meridian Explorer vs Dragonfly και εξέφρασα την ταπεινή μου γνώμη. Είναι δύο προϊόντα με συγκεκριμένο προσανατολισμό, την απόλυτη φορητότητα. Επόμενο είναι να έχουν τους περιορισμούς τους. Και προφανώς δεν προρίζονται για ακρόαση αξιώσεων, στο σπίτι.

εριξα μια ματια στα Fiio, απο θεμα τιμης ειναι πολυ προσιτα, και το φινιρισμα σκιζει. βεβαια ειναι σαν ενα δευτερο κινητο στην τσεπη, αλλα απο ηχο πρεπει να ειναι μακραν ανωτερο απο τα προαναφερθεντα.. οι μετρησεις που εχουν στην σελιδα τους ειναι αξιοπρεπεστατες

http://www.fiio.com.cn/products/index.aspx?ID=100000014895351&MenuID=105026002

Και εγώ είπα την ταπεινή μου άποψη ότι τα προϊόντα αυτά δεν προσφέρουν αυτό που υπόσχονται επειδή έχουν μια σοβαρή ονομασία Brand Name από πίσω τους...

Φορητότητα αν έχεις μαζί laptop μπορεί ΚΑΛΙΣΤΑ να θεωρηθεί και ο Objective O2/ODAC που ο συνδυασμός τους εκτελεί εν ψυχρώ αυτές τις προσπάθειες της Meridian και της Audioquest...

Και αν αναλογιστούμε το κόστος του ενός προϊόντος και του άλλου μαζί με το τι κάνει το ένα και το άλλο δεν νομίζω να υπάρχει κανένας να προτιμήσει τα Μ και Α... εκτός και αν το κάνει από μόδα... ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο... σίγουρα όχι αν τον ενδιαφέρει η μέγιστη ηχητική ποιότητα που θα του αγοράσουν τα χρήματα που βγάζει με ιδρώτα και αίμα κάθε μέρα...

Αν μιλάμε για απόλυτη φορητότητα επίσης απάντησα ότι το DAP αν είναι καλής ποιότητας υπερέχει... και οδηγεί και μεγάλα ακουστικά...

Οπότε όποιος ψάχνει για τέτοιου είδους συσκευές να έχει όλα αυτά υπόψη του, που πιστεύω ότι τα εξέθεσα πολύ καθαρά και όπως είναι...

Τώρα για τον ήχο στο σπίτι...

Είμαι της άποψης ότι δεν θα πρέπει να ξοδεύεις πολλά λεφτά για να έχεις κάτι καλό... ο ήχος που έχω στο σύστημα ακουστικών μου είναι πολύ καλός και μου έχεις στοιχίσει πολύ λίγο... οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν θα έδινα χρήματα καθόλου εύκολα σε προϊόντα που έχουν σκοπό την πειραματική διείσδυση στην αγορά...ιδιαίτερα αν αυτά δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται... και ένα μέρος τούτου είναι η σωστή ενίσχυση...