Μερικά full range χωρίς κροσσόβερ.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
3-x-S1R.jpg
MJ ACOUSTICS SUBLIMINAL S1R.Μεταλλικό JORDAN 4'' 89db/6 ohm.Εχει πάρει πολλά βραβεία.

http://www.mjacoustics.co.uk/

GEMME AUDIO
http://www.gemmeaudio.com/

TantoMugShot_web.jpg TANTO(κροσσόβερ μόνο στο ring radiator tweeter).Best speaker 2007 Stereo mojo.Στα 91,5 db/4 ohm.Transmission line καμπίνα.

VivaceMugShot_web.jpg VIVACE μ' ένα Fostex Fe 108E Sigma driver.
Στα 92 db/8 ohm.Με καλές κριτικές κι αυτό.

Ολα τα παραπάνω,έχουν ενδιαφέρον γιατί κινούνται και σε "γήϊνες" τιμές.
Υπάρχουν αντιπρόσωποι στην χώρα μας.

Last edited:
Εγώ σκεπτόμενος χαζά θα ρωτήσω....ΓΙΑΤΙ?????
(Εννοώ γιατί να δώσεις τα ωραία σου ευρά για ένα τέτοιο......πράγμα....Ηχείο εν πάσει περιπτώσει....?????)

Γούστα είναι αυτά.
Αλλοι πολλοί τα δίνουν και μάλιστα λένε,ότι αυτής της μινιμαλιστικής τεχνοτροπίας τα ηχεία είναι τα πλέον "αληθινά" οδηγούμενα απο τον κατάλληλο ενισχυτή.

Εγώ σκεπτόμενος χαζά θα ρωτήσω....ΓΙΑΤΙ?????
(Εννοώ γιατί να δώσεις τα ωραία σου ευρά για ένα τέτοιο......πράγμα....Ηχείο εν πάσει περιπτώσει....?????)
ρε παιδιά έχετε ποτέ ακούσει ζήσει και συγκρίνει τέτοιου τύπου ηχεία ?
και αιντε και ντε ,, δεν σα αρέσουν , ενα κάρο reviewers ανά τον κόσμο και άλλοι τόσοι audiophiles με συστήματα πολλών χιλιάδων .. είναι τόσο κάφροι ???
μεχρι και την δεκαετία του 70 τα μονοδρομα ήτανε κανόνας ,, η έλευση και επικράτηση των τρανζιστορ πουςπουλ για ανάγκη db για παρτυς και πανηγύρια ήταν μια σοβαρή αιτία που εξαφανιστήκανε απο την πιάτσα ,πρώτον και δεύτερον η δύσκολια υλοποίησής σε συγγριση με το αποτέλεσμα ,,, δηλαδή πιάσε ρε παιδί μου ενα μπασο κουτι με ενα τουητερ κότσαρε και ένα πόυσ πουλ 2500watt και τελείωσες !!!! θα κάτσουμε τώρα να μελετάμε 800 λιτρα καμπίνα και στο τέλος να μην έχουμε την δυνατότητα να σηκώσουμε και 170db !! :FSGSFGS4:
εγώ δεν αντιλέγω ότι δεν υπάρχουν bass reflex μονάδες που παίζουν , υπάρχουν ομως και κόρνες που σκίζουν !!!!

large-1.jpg

μην τα πάρετε πεταμένα λεφτά :SFGSFGSF:
MSRP: $ 32000
Tannoy Westminster Royal

Να είστε...αγαπημένοι-που λέει κι ο Μπέλλος- και με σεβασμό στην...διαφορετικότητα:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Μερικά full range χωρίς κροσσόβερ.

Αυτό έχει κροσόβερ, είναι 2 δρόμων.Λ.Σ.
οχι ακριβώς .. δυο πυκνωτές στο δρόμο προς τα ψηλά που αποκόπτουν κατι απο τα χαμηλά μέσω της σημειακής πηγής ,, δεν είναι σίγουρα μια διάταξη xover με την κλασική ενοια .

Last edited:
Η γνώμη μου (post no_2) αφορούσε αποκλειστικά τις υλοποιήσεις που φαίνονται στο post no_1...Τα TANNOY τα θεωρώ και είναι κορυφαία ηχεία...αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με αυτά του 1_ου post...

Απάντηση: Re: Μερικά full range χωρίς κροσσόβερ.

Η γνώμη μου (post no_2) αφορούσε αποκλειστικά τις υλοποιήσεις που φαίνονται στο post no_1...Τα TANNOY τα θεωρώ και είναι κορυφαία ηχεία...αλλά ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με αυτά του 1_ου post...

Απο περιέργεια-και ποιός ξέρει πιθανά όχι μόνον,άν μου αρέσουν-θα συμπεριλάβω στις ακροάσεις μου,ότι υπάρχει διαθέσιμο απ' αυτά.Μέχρι τότε δεν λέω τίποτα,αφού δεν έχω προς το παρόν προσωπική άποψη κι εμπειρία.

"Στον καιρό" που λέγαμε και στο ΠΝ.

Re: Απάντηση: Re: Μερικά full range χωρίς κροσσόβερ.

οχι ακριβώς .. δυο πυκνωτές στο δρόμο προς τα ψηλά που αποκόπτουν κατι απο τα χαμηλά μέσω της σημειακής πηγής ,, δεν είναι σίγουρα μια διάταξη xover με την κλασική ενοια .
Είχα μεγάλα Tannoy για πάρα πολλά χρόνια πριν τα Soundlab και ξέρω τί λέω. Τα ομοκεντρικά είναι ηχεία 2 δρόμων. Το πώς κάνουν το διαχωρισμό συχνοτήτων δεν τα κάνει ενός δρόμου.Λ.Σ.

Έχουν κανονικότατο crossover και με ρύθμιση επιπέδου έντασης μπάσων και
πρίμων! Η ρύθμιση γίνεται με την μετακίνηση θέσης των 2 ταπών στην
πρόσοψη.

εχετε ακούσει τα Capitol με ενα full range 12'' της Γαλλικής PHY και super tweeter PHY, χωρίς crossover....πραγματικά απίστευτο

To μεγάφωνο μόνο του έχει 1400ε περίπου καi καμια 300ε περίπου το Tweeter
το site της www.phy-hp.com δίνει πλήρεις οδηγείες για κατασκευή καμπίνας (σαντουιτς κοντρα πλακε με γέμιση αμμου), θα δειτε και το 8''στα 750ε

αναφέρατε για τρύπα του Cross, υπάρχουν πολλά full range μεφάφωνα που έχουν πάνω από +/-6db στο φάσμα φτάνοντας και τα 10db... αυτό δεν είναι τρύπα;;;; και μιλάμε για ακριβές κατασκευές

σίγουρα ένα crossover καθυστερεί τα μουσικά δρόμενα και το ηχείο χάνει σε ταχύτητα-ανάλυση.

η εμπειρία μου με full range μεγάφωνα (εχω και ενα Hemp 8''),
αν εξαιρέσουμε κάποιες ιδιάιτερες κατασκευές,
έιναι οτι είναι καλά για λιτά κομμάτια, μια γκόμενα, ένα πιανο, μια κιθάρα, ενα σαξοφωνο άντε και κάτι παραπάνω
αν βάλεις κάποιο πιο σύνθετο κομμάτι π.χ. galllagher live θα αναζητήσεις ηχείο με crossover

εχετε ακούσει τα Capitol με ενα full range 12'' της Γαλλικής PHY και super tweeter PHY, χωρίς crossover....πραγματικά απίστευτο

To μεγάφωνο μόνο του έχει 1400ε περίπου καi καμια 300ε περίπου το Tweeter
το site της www.phy-hp.com δίνει πλήρεις οδηγείες για κατασκευή καμπίνας (σαντουιτς κοντρα πλακε με γέμιση αμμου), θα δειτε και το 8''στα 750ε

αναφέρατε για τρύπα του Cross, υπάρχουν πολλά full range μεφάφωνα που έχουν πάνω από +/-6db στο φάσμα φτάνοντας και τα 10db... αυτό δεν είναι τρύπα;;;; και μιλάμε για ακριβές κατασκευές

σίγουρα ένα crossover καθυστερεί τα μουσικά δρόμενα και το ηχείο χάνει σε ταχύτητα-ανάλυση.

η εμπειρία μου με full range μεγάφωνα (εχω και ενα Hemp 8''),
αν εξαιρέσουμε κάποιες ιδιάιτερες κατασκευές,
έιναι οτι είναι καλά για λιτά κομμάτια, μια γκόμενα, ένα πιανο, μια κιθάρα, ενα σαξοφωνο άντε και κάτι παραπάνω
αν βάλεις κάποιο πιο σύνθετο κομμάτι π.χ. galllagher live θα αναζητήσεις ηχείο με crossover
ΕΊΝΑΙ ο λόγος ο οποίος άλλαξα ηχεία , και προτιμώ μονόδρομο !!! :Banane0:

εχετε απόλυτο δίκιο

sorry δεν διατύπωσα σωστά τη σκέψη μου,

τα περισσότερα ηχεία me crossover και αξία εως 6000 τα κάνουν μαντάρα

δεν αναφερούμουν σε αυτή τη κατηγορία.