Μερικές ακόμα προτάσεις...

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,158
Αθήνα
Παρακολουθώντας ξένα sites, σχετικά με το χόμπι μας βλέπω ότι ενώ το forum δεν υστερεί ούτε σε συμμετοχή αλλά και ούτε σε γνώσεις (ας είναι καλά οι πολλοί και καλοί, «εκλεκτοί» συμφορουμίτες, θα μπορούσε σχετικά εύκολα να βελτιωθεί, ίσως και να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο!

Αυτά που προτείνω αφορούν μόνο αυτά που με ενδιαφέρουν προσωπικά οπότε φαντάζομαι ότι θα έχετε και οι υπόλοιποι παρόμοιες ιδέες, ίσως και καλύτερες...

Όσον αφορά λοιπόν τις προτάσεις μου, νομίζω ότι είναι σχετικά εύκολο να γίνουν τα εξής και μάλιστα συστηματικά....

1) Περισσότερα Reviews σε συνεργασία με αντιπροσώπους στη χώρα μας. Νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές...

2) Συγκριτικά! Αυτός είναι ο «τρελός» μου πόθος...
Για παράδειγμα δύο πηγές της ίδιας κατηγορίας τιμής πάνω στο ίδιο σύστημα (κοινό ενισχυτή – ηχεία - χώρο) ή διαφορετικά ηχεία πάνω στο ίδιο σύστημα (ενισχυτής, πηγή, χώρος) ή διαφορετικά ήδη πηγών (pc software/dac vs CD player vs vinyl για παράδειγμα) ή διαφορετικά καλώδια ή προβολικά μέσα στο ίδιο σύστημα κοκ...
Αν σκεφτούμε πόσο χρήσιμο ήταν το πρόσφατο συγκριτικό των τηλεοράσεων (αν και ελλιπές αφού έλειπαν αρκετά καλοί ανταγωνιστές) ή το παλαιότερο του Mάριου (Ποντιος) με τα media players.

3) Ετήσια αξιολόγηση.
Πόσο δύσκολο θα ήταν οι συντονιστές μαζί με κάποια μέλη (που θα επιλεγούν με προσοχή από τους συντονιστές) να ξεχωρίσουν 3, 4 ή 5 συσκευές (αν κατηγορία είδους και τιμής) που κυκλοφόρησαν μέσα στο ίδιο έτος και να τις θέσουν σε ψηφοφορία (και πάλι ανα κατηγορία)?
Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας αξιολόγησης πιστεύω ότι θα διευκόλυνε πάρα πολύ όσους «ψάχνονται» ώστε να έχουν, αν μη τι άλλο, μια πρώτη γνώμη για το που μπορούν να κινηθούν ή να έχουν κάποια καλή βάση για τις ακροάσεις τους... καθότι όλοι γνωρίζουμε ότι στο AV δεν υπάρχουν μονόδρομοι.

4) Aν τα παραπάνω φαίνονται χρονοβόρα ή δύσκολα, τολμώ να προτείνω κάτι ακόμα:
Ας υπάρξει μια νέα κατηγορία μελών του forum (πχ prive), τα οποία θα πληρώνουν μια συνδρομή το χρόνο, ώστε να χρηματοδοτούνται οι προσπάθειες για reviews και συγκριτικά. Μια κατηγορία μελών που μόνο αυτή θα έχει πρόσβαση στα σχετικά reviews της χρονιάς. Ίσως και κάποιος υπεύθυνος, εκλεγμένος από το σωματείο ή την “prive” κατηγορία μελών να μπορούσε να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω, με κάποια αμοιβή ώστε να μπορεί να διαθέτει το χρόνο του.

Αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις μου. Δεν είναι πρωτότυπες ή καινοτόμες αλλά από τη στιγμή που δεν πολυασχολούμαστε με όλα αυτά (παρότι τα συζητάμε ιδιωτικώς) είπα να τις γράψω δημόσια...

Είναι μάλλον άτοπο που το συζητάμε δύο τύποι που δεν τους πέφτει λόγος, αλλά ας το προσπαθήσω λίγο παραπάνω...

- πόσο δύσκολο είναι δηλαδή να ξεχωρίσουν 5 συσκευές μέσα στο έτος και να τεθούν σε ψηφοφορία στα πρότυπα του τελευταίου τεστ με τις τηλεοράσεις...

- πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν δυό-τρία ηχεία δαπέδου της ίδιας κατηγορίας τιμής και να τεθούν σε σύγκριση από υποψήφιους αγοραστές + κάποιους πιο έμπειρους (συντονιστές ίσως για να εξασφαλιστεί και η αξιοπιστία του συγκριτικού)... αναλόγως ενδιαφέροντος των μελών?

- ποιός αντιπρόσωπος θα θελήσει τα μηχανήματά του να μένουν απ' έξω από τέτοια συγκριτικά χάνοντας την τσάμπα διαφήμιση?

- Στο forum υπάρχουν παιδιά που οι τεχνικές γνώσεις τους καθώς και οι εμπειρίες τους σε Audio και Video πιθανότατα ξεπερνούν πολλών reviewers... Γιατί όποιοι έχουν την όρεξη να μην υποστηρίζονται από το forum ώστε να τους διατίθονται μηχανήματα για δοκιμές? Ας γίνει και πάλι επιλογή βάσει ενδιαφέροντος...
για παράδειγμα... έχουμε αυτήν την εποχή 3 συσκευές που σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις πηγές... Logitech, CD8200 και 5400ES... Αν ζητηθούν από τις αντιπροσωπείες ή ακόμα και από κατόχους για δοκιμή θα σταματήσουμε να είμαστε χομπίστες?

Τέλος αν υπήρχε ένας συντονιστής για όλα αυτά που θα ερχόταν σε επαφή με τις αντιπροσωπείες ή ιδιώτες κατόχους και κανόνιζε τα περί των δοκιμών, ποιος θα τον χαρακτήριζε ως "μη χομπίστα"??? Και γιατί??? :nounder:

Δηλαδή βρε Κωστή αν αύριο αγοράσεις μια συσκευή ή έρθεις σπίτι για καφέ και δείς μια δική μου και σου κάνει εντύπωση και γράψεις τις εντυπώσεις σου, έως αναλυτική παρουσίαση..., σταματάς να είσαι χομπίστας? Και τι γίνεσαι βρε φιλαράκι?

Που να έλεγα και την άλλη ιδέα που έχω για τους diyoύηδες και τους κομπιouτεράδες δηλαδή...:D

-bye-

σου θυμίζω οτι και τα περιοδικά του χώρου ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις
αλλά στην πορεία "στράβωσαν" .....είναι τυχαίο ότι στα review αυτά που έβγαιναν
τα καλύτερα είχαν και τις ποιο πολλές διαφημίσεις ??

Στα περιοδικά όμως παρουσιάζεται πολύ μικρότερος αριθμός συσκευών και είναι πολύ εύκολο είτε να κατευθυνθεί προς τα κάπου η δοκιμή είτε να διακρίνεις την εύνοια προς συγκεκριμένες (τις ίδιες και τις ίδιες).

Εδώ η συζήτηση γίνεται για απείρως περισσότερες συσκευές και τα ίδια τα μέλη είναι θεματοφύλακες της αξιοπιστίας όσων γράφονται...

Για σκέψου αύριο να έγραφα ότι η τάδε μέτρια τηλεόραση ή το τάδε μέτριο CD ή ηχείο κτλ είναι κορυφαίο... Η γιούχα θα ακουγόταν μέχρι το ροβανιέμι (μέρες που είναι....:D)

Αντίθετα στο περιοδικό, που το αγοράζουν και ανυποψίαστοι, δεν επιδέχεται αντίλογος... και έτσι γράφει ότι θέλει... ίσως ευνοώντας και όσους το συντηρούν...

Επίσης εδώ κυκλοφορούν και κάτι "καλόπαιδα" που μόνο ανυποψίαστους δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις... σε βάζουν κάτω και σε σκίζουν αν γράψεις παπαριά!

Στο κάτω-κάτω, ακόμα και αν στραβώσει... θα το δέχονταν αυτό όλοι? Μα όλοι?
Μιλάμε για δεκάδες ίσα μέλη, τόσο στο σωματείο όσο και στο συντονιστικό κομμάτι... Ποιος θα ρίσκαρε το κράξιμο?

Γνώμη μου είναι ότι αν μη τι άλλο δεν θα έβλαπτε ένα τέτοιο "επόμενο βήμα" για το forum... Αντίθετα θα προσέφερε περισσότερα στους φίλους του ΑV...

-bye-

Δεν γίνεται.Εχει γίνει προσπάθεια στο πρόσφατο παρελθόν απο εμένα.

Ελάχιστοι(μά πολύ ελάχιστοι) αντιπρόσωποι δίνουν μηχανήματα για τέστ σε "απλούς χομπίστες",άσχετα άν οι υποτιθέμενοι "επαγγελματίες" reviewers, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία υψηλή εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά-σε μετρήσεις...,πτυχίο πολυτεχνείου ή άλλο σχετικό πτυχίο κλπ και σαφώς ετεροαπασχολούνται όπου γράφουν αμοιβόμενοι με ψίχουλα.

Προφανώς αυτοί και τα περιοδικά που γράφουν,με τις "σίγουρες" βαθμολογίες ανά επίπεδο τιμής,δεν εμπεριέχουν ρίσκα για μηχανήματα κι αντιπροσώπους...

Last edited:
Διονύση δεν το ήξερα ότι προσπάθησες! Κρίμα για την αποτυχία... αλλά πάντα υπάρχει η δεύτερη και η τρίτη προσπάθεια! Μην τα παρατάς!

Σου προτείνω να κοινοποιήσεις μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους αντιπροσώπους και να αναρτηθεί εδώ μια λίστα με τους παραλήπτες...
Να δουν και τα μέλη ποιοι δίνουν και ποιοι δεν δίνουν... και ειδικά τις δικαιολογίες που σου δόθηκαν (αν δόθηκαν...).

Φυσικά θα πρέπει να τους εξηγήσεις και ποιές θα είναι οι συνθήκες δοκιμών, καθώς και ένα συγκεκριμένο team από χομπίστες που θα θα αξιολογήσουν τα μηχανήματα...

Κατά καιρούς αρκετοί αντιπρόσωποι ή άλλοι επαγγελματίες του χώρου γράφουν στο forum και προτείνουν μηχανήματα (προς τιμήν τους και ευχαριστώ θερμά!).
Γιατί όχι, οι ίδιοι, να μην θέσουν σε σύγκριση αυτό που προτείνουν?

Κάθε χομπίστας που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει ότι καλύτερο δεν υπάρχει αντικειμενικά, αλλά μόνο υποκειμενικά... Μην ξαναλέω τα ίδια, αλλά αν συνέβαινε το αντίθετο θα είχαμε όλοι την ίδια tv, media player, pc, φωτογραφική μηχανή, ηχείο και ότι άλλο έχει ενδιαφέρον για το forum.

Σκοπός είναι να παρουσιάζονται σωστά οι νέες συσκευές και κάποιες από αυτές να ξεχωρίζουν στα αυτιά και τα μάτια των πολλών και αξιόλογων μελών του forum!
Αν δε, υπάρχει και ανοικτή ψηφοφορία, θα υπήρχε και μια δεύτερη ταξινόμηση από το πλατύ κοινό του forum... ποιος έχει να φοβηθεί κάτι τέτοιο?

H δυναμική και η ποιότητα του forum (δλδ. των ανώνυμων μελών του) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει το βήμα αυτό. Πιστεύω ότι έτσι θα έρθει περισσότερος κόσμος στη παρέα, γιατί όχι και στο χόμπυ μας...
αλλά το κυριότερο το forum θα εξυπηρετήσει με ακόμα καλύτερο τρόπο τα μέλη του.

Γνωρίζω ότι οι αποφάσεις αυτές δεν μπορεί να παρθούν έτσι, αλλά μόνο από τα μέλη του σωματείου!
Πιστεύω όμως ότι εμείς τα απλά μέλη μπορούμε να δώσουμε μια κατεύθυνση και με λύπη βλέπω ότι αρκετές μέρες τώρα μόνο ο Κώστας και εσύ ασχοληθήκατε με το θέμα...
Ελπίζω να εκφραστούν και άλλοι, αλλά κυρίως τα απλά μέλη (οι του σωματείου μπορούν να το συζητήσουν πιο άνετα στη κρυφή κατηγορία των μελών, μπορώ να το καταλάβω αυτό).

Ας τεθούν προτάσεις για το πως μπορεί να εξελιχθεί το forum!!!
Eίναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένες τόσες γνώσεις και εμπειρίες σκόρπιες ανάμεσα σε χαζές αντιδικίες, 500 νήματα "θέλω ενισχυτή μέχρι 100.000Ε" και τηλεόραση μέχρι 500Ε...

ΙΜΟ και χωρίς παρεξήγηση από κανένα παρακαλώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51871

....................................................................................................

To όλο θέμα έιναι πολυσύνθετο-δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τα μηχανήματα και τους αντιπροσώπους.....Απλά αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να προχωρήσει στην πράξη...

Διονύση το έχω δει και έχω μάλιστα ποστάρει στο συγκεκριμένο νήμα!

Εξακολουθώ να αδυνατώ να καταλάβω τις δυσκολίες, ίσως είμαι αφελής αλλά από την άλλη δεν έχουν εξηγηθεί ποτέ...

Τα υπόλοιπα με pm γιατί μάλλον δεν υπάρχει ενδιαφέρον και από τα υπόλοιπα παιδιά οπότε να μην το κουράζω!

-bye-

το μόνο που μπορεί να γίνει ειναι ΜΟΝΟ μεσα απο τα μηχανήματα των μελών
εκει και ΜΟΝΟ εκει μπορεί να είναι έγκυρα τα αποτελέσματα.....και ασε τους
αντιπροσώπους να ξύνονται !

Re: Απάντηση: Μερικές ακόμα προτάσεις...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51871

....................................................................................................

To όλο θέμα έιναι πολυσύνθετο-δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τα μηχανήματα και τους αντιπροσώπους.....Απλά αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να προχωρήσει στην πράξη...

Υπήρχε και η διάθεση και μια μικρή υποδομή εαν θέλετε, ωστόσο μας έλειπε η οργάνωση, κυρίως. Η υπόθεση είναι όντως πολυσύνθετη, όπως είπε ο Διονύσης και χρειάζεται πολύ παραπάνω προσπάθεια απ όση φαντάζεστε.
Σε πολλούς και διάφορους τομείς. (Και στην εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών - συστήματος αναφοράς και στις δημόσιες σχέσεις/επαφές με αντιπροσώπους.)

Ηταν πάντως άκρως διασκεδαστικό και διδακτικό, όσο κράτησε.

Με άλλες συνθήκες περισότερο ιδανικές, ίσως στο μέλλον ......

Nίκο έχουν κάτι τα αυτιά σου;

Eάν δεν έχουν, τότε να τους έχει εμπιστοσύνη.

Εδώ έτυχε σε αυτή τη ζωή, να βρεθεί στα χέρια της πλειοψηφίας μία συσκευή.
Ήταν το πιο διασκαδεστικό και διδακτικό θέμα στην ιστορία του Ελληνικού Audio. Και το αποτέλεσμα: Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή.

Μια χαρά είμαστε έτσι. Χομπίστες με ελεύθερη γνώμη, χωρίς καμμία εξάρτηση.

Μπορεί για σένα κάποιος να ''ακούει'' καλά και για μένα να είναι κουφός. Άντε βγάλε άκρη.

Υποκατάσταση των περιοδικών δεν...
Είναι εκτός φιλοσοφίας του κλαμπ. Ο καθένας τον ρόλο του.

Για το θέμα των αυτιών δεν το ανάφερα με αυτόν τον τρόπο! οι ειδικοί δεν θα ακούσουν/αποφασίσουν για μένα ή κάποιον άλλον...

Ότι θα ξεχωρίσουν κάποιες συσκευές έγραψα... και μπορεί έτσι να διευκολυνθεί σημαντικό μέρος μελών, που είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε ακροάσεις, αποφασίζει τώρα δια του γνωστού τρόπου...

Μεταφορά εμπειριών και γνώσεων στο πλατύ κοινό είναι...

Για μένα θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρχουν αυτές οι συστηματικές αξιολογήσεις, με μετρήσεις, φωτογραφικό υλικό, με καλή παρέα, με χαλαρή συζητησούλα στο forum κτλ Είμαι σίγουρος ότι με αυτό το τρόπο το forum θα μεγάλωνε...

Eπίσης διαφωνώ με το θέμα της εξάρτησης, αλλά δεν είμαι μέσα στα πράγματα και έτσι δεν επιμένω... εφόσον κάθε αξιολόγηση κατά τη γνώμη σου υπόκειται σε εξαρτήσεις, φαντάζομαι ότι θα είσαι κατά κάθε συγκριτικού που έγινε ήδη και παρουσιάστηκε στο forum? :nounder:

τσπ... δεκτόν, εφόσον είναι εκτός φιλοσοφίας του ΑVclub.

:ernaehrung004:

Για το θέμα των αυτιών δεν το ανάφερα με αυτόν τον τρόπο! οι ειδικοί δεν θα ακούσουν/αποφασίσουν για μένα ή κάποιον άλλον...

Ότι θα ξεχωρίσουν κάποιες συσκευές έγραψα... και μπορεί έτσι να διευκολυνθεί σημαντικό μέρος μελών, που είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε ακροάσεις, αποφασίζει τώρα δια του γνωστού τρόπου...

Μεταφορά εμπειριών και γνώσεων στο πλατύ κοινό είναι...

Για μένα θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρχουν αυτές οι συστηματικές αξιολογήσεις, με μετρήσεις, φωτογραφικό υλικό, με καλή παρέα, με χαλαρή συζητησούλα στο forum κτλ Είμαι σίγουρος ότι με αυτό το τρόπο το forum θα μεγάλωνε...

Eπίσης διαφωνώ με το θέμα της εξάρτησης, αλλά δεν είμαι μέσα στα πράγματα και έτσι δεν επιμένω... εφόσον κάθε αξιολόγηση κατά τη γνώμη σου υπόκειται σε εξαρτήσεις, φαντάζομαι ότι θα είσαι κατά κάθε συγκριτικού που έγινε ήδη και παρουσιάστηκε στο forum? :nounder:

τσπ... δεκτόν, εφόσον είναι εκτός φιλοσοφίας του ΑVclub.

Δεν είναι θέμα φιλοσοφίας του φόρουμ Νίκο, είναι θέμα οτι αν γίνει
κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει σωστά για να μην βρεθούμε πολύ γρήγορα στη θέση αυτών που κάποιοι κατηγορούν..

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Πρέπει να υπάρχει σωστός ακουστικά και κοινός
για όλες τις δοκιμές χώρος. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή..

2) Θα πρέπει σε αυτόν το χώρο να υπάρχει ένα σοβαρό σύστημα αναφοράς
για να μπορούν να γίνουν συγκριτικά..Δεν υπάρχει...

3)Για να είμαστε σοβαροί και τα αποτελέσματα ενός τεστ να μην
σηκώνουν και πολλές αμφισβητήσεις( μην ξεχνάμε ότι δεν θα αγγίζουν την τελειότητα ΟΛΑ τα μηχανήματα) θα πρέπει να υπάρχει
ο σχετικός εξοπλισμός από μετρητικά μηχανήματα ο οποίος κοστίζει από 80 έως 130 χιλιαρικάκια..Περιττό να πούμε
πως δεν υπάρχει!

Αν κάποτε βρεθούν όλα αυτά, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα
τέτοιο εγχείρημα.Μέχρι τότε όμως ας τα αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι, κάποιοι δηλ. να κάνουν τεστ, κάποιοι άλλοι να τα αμφισβήτουν κλπ,κλπ...

Last edited:
Ναι, όλα αυτά προϋποθέτουν σοβαρά κεφάλαια... εγώ σκεφτόμουν κάτι πιο ελαφρύ... σε χώρους μελών που αντιπροσωπεύουν μια αποδεκτή ακρόαση/θέαση για 4-5 άτομα, με διαφορετικά συστήματα αναφοράς κάθε φορά, ανάλογα τη δοκιμή και το κοινό που οι συσκευές απευθύνονται και φθηνότερα μετρητικά (υπάρχουν παιδιά που διαθέτουν τέτοια σε εντελώς ερασιτεχνική βάση)...

Πιθανόν αυτό που σκεφτόμουν να μην είναι αποδεκτό, όσον αφορά τα αποτελέσματα που θα δώσει, αλλά θα ήταν ένα βήμα... και το επόμενο καλύτερο κοκ...

Σαφώς και αυτά που αναφέρεις κάπτεν είναι σωστότερα... αλλά δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου...

Τουλάχιστον ας φτιαχτούν κάποιες λίστες από τους συντονιστές με μηχανήματα τις χρονιάς, ανά κατηγορία είδος/τιμή, να "ψηφίζουμε" τα μέλη...
Κάτι στην μορφή των ψηφοφοριών που ήδη έχουν γίνει στο τελευταίο τεστ των τηλεοράσεων ή στα ήδη ηχείων και ενισχυτών που χρησιμοποιούμε, νομίζω δεν είναι δύσκολο.

Ναι, όλα αυτά προϋποθέτουν σοβαρά κεφάλαια... εγώ σκεφτόμουν κάτι πιο ελαφρύ... σε χώρους μελών που αντιπροσωπεύουν μια αποδεκτή ακρόαση/θέαση για 4-5 άτομα, με διαφορετικά συστήματα αναφοράς κάθε φορά, ανάλογα τη δοκιμή και το κοινό που οι συσκευές απευθύνονται και φθηνότερα μετρητικά (υπάρχουν παιδιά που διαθέτουν τέτοια σε εντελώς ερασιτεχνική βάση)...

Αυτό γίνεται βρε Νίκο..Συνήθως τις παρουσιάσεις ενός συστήματος
υπάρχουν και μέλη που γράφουν την γνώμη τους.

Μετρήσεις πάλι δεν συνηθίζονται..Και καλώς γίνεται για μένα..

Αφού ακούγεται σωστά μια συσκευή τι να την μετρήσουμε..Και αν
η μέτρηση δείξει κάποιες αποκλίσεις ή σφάλματα τι κάνουμε? Την πετάμε?

Και γιατί ο μέχρι εκείνη τη στιγμή ευχαριστημένος ιδιοκτήτης της
να πέσει στη μαύρη κατάθλιψη?:flipout::flipout:

Πιθανόν αυτό που σκεφτόμουν να μην είναι αποδεκτό, όσον αφορά τα αποτελέσματα που θα δώσει, αλλά θα ήταν ένα βήμα... και το επόμενο καλύτερο κοκ...

Σαφώς και αυτά που αναφέρεις κάπτεν είναι σωστότερα... αλλά δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου...

Τουλάχιστον ας φτιαχτούν κάποιες λίστες από τους συντονιστές με μηχανήματα τις χρονιάς, ανά κατηγορία είδος/τιμή, να "ψηφίζουμε" τα μέλη...
Κάτι στην μορφή των ψηφοφοριών που ήδη έχουν γίνει στο τελευταίο τεστ των τηλεοράσεων ή στα ήδη ηχείων και ενισχυτών που χρησιμοποιούμε, νομίζω δεν είναι δύσκολο.

Αυτό είναι πιο εύκολο, προσιτό και αν θες, ανώδυνο Νίκο..

Θα το κουβεντιάσουμε με τους συντονιστές του Δικάναλου, να δούμε
πως θα το μεθοδεύσουμε..

Thanks για τις προτάσεις, πάντως!