Mesh 2.4m (Κινέζικο) 40-80$. Τί έγινε ρε παιδιά ;

Στο γνωστό alibaba βρήκα πραγματικά κατά λάθος αυτό εδώ. Είναι βέβαια τιμή για παραγγελία 140 κομματιών, και λογικά θα υπάρχουν άλλα έξοδα που δεν τα ξέρουμε, αλλά... 80 δολάρια 2,4 πιάτο ; Να το ξαναπώ

2,4m=80 δολάρια !!!

Ερωτήσεις :
1 Ξέρει κανένας ποιά άλλα έξοδα ύπάρχουν. Δεν σκέφτομαι να κάνω εισαγωγή. Από περιέργια ρωτάω.
2 Πήρε κανένας κάτι τέτοιο ; Λέει τίποτα ;
3 Μήπως ο φίλος malakudi που ετοιμάζεται να τα δώσει χοντρά για μεγάλο κάτοπτρο πρέπει να κοιτάξει πρός τα εκεί :

Σίμος

Είναι κεραία τρυπητή και κάνει μόνο για μπάντα C! Δεν αποδίδει καθόλου στην Ku! Ίσως αυτό να δικαιολογεί και τη χαμηλή τιμή της, δεν μιλάμε για solid ανακλαστική επιφάνεια!

Μπα, μην νομίζεις και τα κανονικά κάπου τόσο κοστίζουν στην Μ.Ε.
Παράδειγμα, πιάτο 1,8μ για c band (όχι mesh) μαζί με την εγκατάσταση στα 300 dhs (82$). Αυτά σχεδόν πριν ένα χρόνο....

επειδη το εχω δει λιγο ποιο εξω απο την Χαλκιδα σε μια ταρατσα
κοντοσταθικα απο κατω να τω δω καλυτερα
στα κενα που βλεπετε στο ling ποιο πανω εγω το ειδα υπη
ρχε πανω κατι σαν πλαστικη επιφανεια η τελος παντον ενα υλικο λογικα γερο και διαφανο
πιστευω κανει και για ku γιατι να μην κανει?

Πληροφοριακά, τα mesh κάτοπτρα κάνουν ΚΑΙ για Ku band λήψεις !

Τρανό παράδειγμα το SKY UK που - λόγω αισθητικής ευαισθησίας του Βρεττανικού Κράτους - έδινε mesh dishes 60 cm διάμετρο για τις λήψεις (σε χρώμα μαύρο μάλιστα - το γκρί θα ήταν καλύτερο στο μάτι νομίζω εγώ)...

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις

@mcelliot_g το θέμα είναι τα 40-80$, όχι το αν κάνει για μπάντα Ku. Εάν πας σε ένα μαγαζί εδώ, και πείς να βάλεις 2,4m (έστω και μόνο για C) ύπάρχει θέμα να σου πεί κάτω από 1000 ευρώ ;

@mpokeras Τι είναι το Μ.Ε. ;

@teomad γιατί είσαι σίγουρος οτι ήταν κάτι σαν και αυτό το πιάτο ; Σου φάνηκε φτηνιάρικο ; Αναγνώρισες κάτι ;

Δεν ξέρω εάν κάνουν (ή δεν κάνουν) για λήψη Ku. Ας απαντήσει κάποιος (εκτός φυσικά αυτούς που ήδη απάντησαν)με περισσότερη εμπειρία από μένα.

Ξαναλέω αυτό που έγραψα στο πρώτο post. 40-80$ για 2,4m είναι εξοργιστικά φτηνό. (ΟΣΟ και να στοιχίζουν μεταφορά και εκτελονισμός)
Ουτε θέλω να σκέφτομαι δε, πόσο στοιχίζουν τα υπόλοιπα (positioners. actuators, LNBs κτλ).

Σίμος

@teomad γιατί είσαι σίγουρος οτι ήταν κάτι σαν και αυτό το πιάτο ; Σου φάνηκε φτηνιάρικο ; Αναγνώρισες κάτι ;

Σίμος[/QUOTE]

οχι απλα μου εκανε εντυπωση και σταματησα οταν ξαναπαιρασω απο εκει θα το φωτογραφισω κι ολας να το δουμε
ισα ισα αμα εινα φτινο ακομα καλυτερα
δεν μου φανικε φτινο απλα παραξενο μου φανικε γιατι δεν ειναι σαν τα συνηθισμενα οσο ανφορα την κατασευη του
πρεπει να ηταν αυτο αλλα πρεπει να το ξαναδω αλλη μια φορα

Οτι και να ναι, αν καποιος παραγγειλει, θελω και εγω ενα και στην διπλη τιμη να βγαινει......

Ερωτήσεις :
1 Ξέρει κανένας ποιά άλλα έξοδα ύπάρχουν. Δεν σκέφτομαι να κάνω εισαγωγή. Από περιέργια ρωτάω.
Η αναφερόμενη τιμή είναι fob δηλαδή χωρίς μεταφορικά έξοδα , απλά ο κατασκευαστής τα μεταφέρει και στα παραδίνει μέχρι στο λιμάνι Shenzhen 30 χλμ από το Hong Kong και από εκεί και πέρα χρεώνεσαι εσύ τα μεταφορικά ,αυτό όμως που είναι ανασταλτικό είναι η ποσότητα.

Φίλοι μου ΔΕΝ σκέφτομαι να κάνω είσαγωγή. Το είπα άλλωστε. Σκεφτόμουν από περιέργεια πόσο μπορεί να στοιχίζει όλο το σκηνικό.

Πρόσφατα στο topic Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !
ο εισαγωγέας(νομίζω) απάντησε ως εξής

"...Εξοδολόγιο εισαγωγής ( ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ μεταφορικά , εκτελωνισμός στό λ Βενιζέλος , κάθε είδους παράβολα υπέρ ΚΑΘΕ εμπλεκόμενου στή διαδικασία , αμοιβή εκτελωνιστικού γραφείου , δασμός , ΦΠΑ μεταφορικά από αεροδρόμιο κλπ ) 1100 e κατά προσέγγιση..."

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα.

Anyway πολύ of topic είμαι. Εισαγωγή θα έπρεπε να κάνει καποιος έμπορος που θα μας το πουλούσε. Όχι εμείς.

Σίμος

Re: Απάντηση: Mesh 2.4m (Κινέζικο) 40-80$. Τί έγινε ρε παιδιά ;

Είναι κεραία τρυπητή και κάνει μόνο για μπάντα C! Δεν αποδίδει καθόλου στην Ku! Ίσως αυτό να δικαιολογεί και τη χαμηλή τιμή της, δεν μιλάμε για solid ανακλαστική επιφάνεια!

Ηλία νομίζω πως αποδίδει και στην KU αλλά με αισθητά μειωμένη απόδοση .Μπορεί το 2.4 να συμπεριφέρεται σαν 1.50 φερειπείν .

Αν θελεις για mesh μονο η kti mady usa ειναι ,αλλα λιγο αλμυρο,και μην ξεχνας οτι ολα τα διατρητα ειναι 16 φυλλα πραγμα που πρεπει να ξερεις το πως θα το συναρμολογησεις χωρις να εινα στραβο,και μετα το focus πρεπει να να ειναι τελειο ειτε βαλεις κοροτορα με c kai ku η φλατζα 120

Kaul-Tronics
XTI-10 CALL
Kaul-Tronics high performance rolled expanded C/KU mesh 120" dish. 4 section type. Operating frequency of 1.0-12.75 Ghz, F/D ratio of 0.38, prime focus quad feed support, 3.5" pole size(optional 4.5" pole), focal length of 46". Gain at 4.2 Ghz is 41.0dBi. Gain at 12.2 Ghz is 49dBi. This unit has a standard mount ring size 8-point, 32". Approximate weight is 190lbs._

Attachments

• npkt04.jpg
    npkt04.jpg
    58.5 KB · Views: 13
Αυτό που έδωσε το παλικάρι πόσα χρήματα να υπολογίζω περίπου γιατί μπήκαν και τα μεταφορικά μέσα και κάπου εγώ μπερδεύτηκα
Περίπου ποσό θα στοιχίσει η εστω αν υπαρχει Ελλαδα
@ suzakia έχεις κάποια εμπειρία με τέτοιο η δεν το συνιστάς καθόλου

Μετα σημερινα δεδομενα οχι,αυτα ηταν για αλλες εποχες....ποιος βαζει κοροτορα ξερεις ποσο εκανε τοτε 100,000 χιλιαρικα μονο συν τα lnb 13v kai 18v. αλλα 80,000 χιλιαρικα και αν εβαζεσ και c ?? πολυ χρημα Ena gibertini 1.20 και ολα οκ

Kaul-Tronics
XTI-10 CALL
Kaul-Tronics high performance rolled expanded C/KU mesh 120" dish. 4 section type. Operating frequency of 1.0-12.75 Ghz, F/D ratio of 0.38, prime focus quad feed support, 3.5" pole size(optional 4.5" pole), focal length of 46". Gain at 4.2 Ghz is 41.0dBi. Gain at 12.2 Ghz is 49dBi. This unit has a standard mount ring size 8-point, 32". Approximate weight is 190lbs._

3μετρο με 49 dBi απολαβή στα 12.2 GHz ? Να λείπει το βύσσινο !

Re: Απάντηση: Mesh 2.4m (Κινέζικο) 40-80$. Τί έγινε ρε παιδιά ;

Το gibertini το 1,50m offset είναι η καλή πρόταση...

Ηλία νομίζω πως αποδίδει και στην KU αλλά με αισθητά μειωμένη απόδοση .Μπορεί το 2.4 να συμπεριφέρεται σαν 1.50 φερειπείν .

1,50m αποδίδει αν υποθέσουμε θεωρητικά ότι τα 2,40m κανονικό παραβολικό είναι 1,80m offset

Μπα, μην νομίζεις και τα κανονικά κάπου τόσο κοστίζουν στην Μ.Ε.
Παράδειγμα, πιάτο 1,8μ για c band (όχι mesh) μαζί με την εγκατάσταση στα 300 dhs (82$). Αυτά σχεδόν πριν ένα χρόνο....

Εχεις δεί ποιότητα λήψης από αυτά τα πιατα ;
Εχω βρεθεί ΜΕ για δουλειές,και επειδή απευθύνονται σε φτωχό βιοτικό επίπεδο (τα 82$ είναι και μηνιατικο για πολλούς...) η απολαβή των πιατων αυτών είναι μετριότατη για απόδοση αποκλειστικά σε παλιες CRT που έχουν τα φτωχικά τους...