Μέση Ανατολἠ - η ώρα της αφύπνισης

Το μονο που μπορω να σκεφθω για την χρονικη στιγμη που διαλεξαν να χτυπησουν απο την Γαζα ειναι για να εξαναγκασουν τους Ισραηλινους να στραφουν εκει και οχι στην Συρια ή και στο Ιραν......

Το σκακι της ερημου....
 
Έξι Ισραηλινοί που κατηγορήθηκαν ως «κατάσκοποι» της χώρας τους εντός παλαιστινιακών εδαφών είχαν τραγικό τέλος

Στη πόλη της Γάζας και ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος έβγαζε κραυγές πολεμικής επιτυχίας, οι έξι άνδρες σύρθηκαν στο δρόμο μέχρι να πεθάνουν. Παλαιστίνιοι επάνω σε μηχανές τράβαγαν τους «ενόχους» που, δεμένοι από τα πόδια με λουριά, σύρθηκαν σε δρόμους της Γάζας προς συμμόρφωση άλλων επίδοξων κατασκόπων και για τιμωρία της ίδιας τους της επιλογής και στάσης.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=237987


Αναβιωσαν την τροια και το τελος του Εκτωρα.
 
Θεωρω λιγο ακυρη την συγκριση μια και ο Εκτωρας συρθηκε απο τον Αχιλλεα.
και δεν το εκανε προς παραδειγματισμο των αντιπαλων αλλα περισσοτερο ως προσωπικη εκδικηση και ατιμωση προς τον νεκρο,για τον θανατο του αγαπημενου του φιλου.
 
Πάντως τελικά όλα τα αραβικά κράτη που άλλαξαν .... άλλαξαν προς το χειρότερο.

Και πριν βέβαια όλα ήταν (και είναι) καπελωμένα από ολιγαρχίες που καλοπερνούν και δεν δίνουν σημασία στον απλό κόσμο.

Και η μόνη εναλλακτική, ισλαμισμός.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Κάτι σαν τα δικό μας: από την μια διεφθαρμένοι πολιτικοί και από την άλλη ο μόνος που λέει ότι θέλει να τους βάλει φυλακή είναι η ΧΑ.
 
Ακριβως.

Στην Λιβυη ανταλλαξαν τον εναν δικτατορα με πολλους μικρους.

Στην Αιγυπτο κανεις δεν ξερει....
 
Μη λέμε κι ότι θέμε...

Σιγά μην θέλει η ΧΑ να βάλει τους διεφθαρμένους πολιτικούς στην φυλακή.Το αποκούμπι τους είναι.Αυτοί της έδωσαν ζωή και φτερά. Αυτοί την κρατούν στην ζωή,για να επιζήσουν κι αυτοί...

Δεν ασχολείται με τέτοια η ΧΑ.Με την ΕΕ και την Μέρκελ,με τα εθνικά θέματα...Τους είδατε πουθενά να κυνηγούν Γερμανούς τοκογλύφους ή τους ημέτερους τραπεζίτες και καναλάρχες;Τους είδατε να διαδηλώνουν και να τα σπάνε για το 3ο μνημόνιο και τις ΑΟΖ;

Ολο της το νεοναζιστικό πάθος εξαντλείται στο να ζητάει προνόμια για το κεφάλαιο και στο να σπάει κεφάλια αριστερών και δυστυχισμένων ανυπεράσπιστων μεταναστών.
 
Last edited:
Έγραψα "ο μόνος που λέει ότι θέλει να τους βάλει φυλακή είναι η ΧΑ".

Δυστυχώς δεν ξέρω κανένα άλλον που έστω να το λέει...

Από κει και πέρα, εδώ το θέμα είναι άλλο.
 
Μάλιστα...Λέει κι εσύ το αναπαράγεις...

Κι ο Σαμαράς λέει κι ο Βενιζέλος λέει κι ο Σημίτης λέει...

Καλά το πάς...

Τέλος οφ τόπικ.
 

Ένταση στην Αίγυπτο για τις διευρυμένες εξουσίες του προέδρου Μόρσι



Απαραίτητες για τη σταθερότητα είναι σύμφωνα με το Μόρσι οι διευρυμένες εξουσίες του-Παραιτήθηκε σύμβουλός του.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε χθες ότι το διάταγμα που τού εκχωρεί σαρωτικές εξουσίες σκοπό έχει να εγγυηθεί την εθνική ενότητα.

"Οι αποφάσεις που έλαβα (την Πέμπτη) στόχο έχουν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα», τόνισε ο Μόρσι απευθυνόμενος σε οπαδούς του στο Κάιρο.

Ο Μόρσι υποσχέθηκε να εφαρμόσει αυστηρά το νόμο εναντίον αυτών που αποκάλεσε «χούλιγκανς», τους οποίους, όπως είπε, έχουν προσλάβει οπαδοί του προηγούμενου καθεστώτος για να επιτίθενται στις δυνάμεις ασφαλείας και τους κρατικούς θεσμούς.

Το προεδρικό διάταγμα έγινε αιτία να παραιτηθεί χθες ένας χριστιανός σύμβουλος του Μόρσι, ο Σαμίρ Μόρκος.

"Αποφάσισα να παραιτηθώ γιατί ο πρόεδρος και οι αξιωματούχοι της προεδρίας δεν με ενημέρωσαν πριν εκδοθεί το διάταγμα αυτό. Το πληροφορήθηκα από την τηλεόραση», δήλωσε ο Μόρκος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αλ-Αχράμ.
 
Αρχισε η διελκυστινδα αναμεσα στον νεο προεδρο και τους στρατιωτικους σιγα σιγα. Να δουμε που θα καταληξει αν και αν δεν το παιξει εξυπνα πιστευω οτι θα παμε σε νεο πραξικοπημα.
 
Re: Απάντηση: Μέση Ανατολἠ - η ώρα της αφύπνισης

Είσαι ανθέλληνας.

Όχι, απλά απληροφόρητος. Στα ομηρικά έπη δεν υπάρχει καμμία αναφορά σε ομοφυλοφιλία. Μία ραψωδία τελειώνει με τις εξής χρήσιμες πληροφορίες: "και πλάγιασε ο Αχιλλέας με την τάδε σκλάβα, αλλά ο Πάτροκλος με την δείνα σκλάβα, κόρη του πως τον λένε" (στο περίπου, πάει καιρός που την διάβασα). Γιά άλλες εποχές, υστερότερες, όπως π.χ. η Αθήνα και η Σπάρτη των κλασσικών χρόνων δεν το συζητάμε, γινόταν το έλα να δεις.
 
3C337A6BA276630E5867692ECF5DFBC2.jpg



«Φαραώ» τον ανεβάζουν, «δικτάτορα» τον κατεβάζουν. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, δέχεται τις επικρίσεις ενός μέρους του αιγυπτιακού λαού, λόγω του «υπερδιατάγματος» με το οποίο ο ίδιος επιχειρεί να δώσει στον εαυτό του διευρυμένες εξουσίες, σε μια κίνηση που αποδεικνύεται μια επικίνδυνη πολιτική «ζαριά» εκ μέρους του, με αβέβαια έκβαση.

Οπως τονίζει άρθρο του BBC, «με το διάταγμα αυτό, ο πρόεδρος κρίνεται υπόλογος είτε για πολιτική αφέλεια είτε για υπερβολική πολιτική αυτοπεποίθηση». Το πρόβλημα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα είναι πως «ο πρόεδρος εξόργισε την κοινή γνώμη επειδή, για το διάταγμα αυτό, δεν συμβουλεύτηκε καμία άλλη πολιτική δύναμη κι ενήργησε μόνος του, θυμίζοντας πολιτικές τακτικές περασμένων δεκαετιών».

Στο διάταγμά του, ο Μόρσι αποφάσισε ότι, όλες οι πράξεις του από τον ορισμό του - τον περασμένο Ιούνιο μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου Συντάγματος - δεν μπορούν να ανακληθούν από δικαστήρια, στρατοδικεία ή από όποια άλλη Αρχή.

Το δεύτερο σημείο του διατάγματος είναι αυτό που ο Μόρσι ισχυρίζεται πως «προστατεύει την επανάσταση που έγινε πριν από έναν χρόνο». Συγκεκριμένα, δίνει στη συντακτική συνέλευση επιπλέον χρόνο δύο μήνες (πέραν της αρχικής προθεσμίας που έληγε τον Δεκέμβριο) ώστε να ολοκληρώσει το έργο της, την κατάρτιση νέου Συντάγματος που έχει καθυστερήσει καθώς ισλαμιστές -που πλειοψηφούν στην επιτροπή και τη Βουλή- και περισσότερο φιλελεύθερα στοιχεία διαφωνούν για τις λεπτομέρειες.

«Με αυτήν την κίνηση, [ο Μόρσι] θέλει να εμποδίσει τα δικαστήρια να διαλύσουν ξανά την συντακτική συνέλευση, κάτι που θα εκτροχίαζε την μετάβαση στη δημοκρατία», συμπληρώνει το ρεπορτάζ του ΒΒC.

«Υπάρχει διάχυτη η υποψία πως τα δικαστήρια θα έκαναν απόπειρα να διαλύσουν την συνέλευση, επειδή πολλοί από τους δικαστές που είναι σε αυτά, είχαν διοριστεί επί προεδρίας του δικτάτορα Χόσνι Μουμπάρακ, γεγονός που τους καθιστά φίλα προσκείμενους στο παλιό καθεστώς», επισημαίνει το δημοσίευμα που δίνει έμφαση στο ότι, παρά τις διαδηλώσεις εναντίον του «φαραωνισμού» που επιδεικνύει ο Μόρσι, «η πλειοψηφία του αιγυπτιακού λαού δείχνει να τον υποστηρίζει». Ωστόσο, είναι εύκολο να προκληθεί χάος από νέο κύμα αιματηρών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο ή από απόπειρα πραξικοπήματος μιας μερίδας της στρατιωτικής ηγεσίας σε συνεργασία με σκληροπυρηνικούς δικαστές.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε ότι το διάταγμα έχει σκοπό να εγγυηθεί την εθνική ενότητα και την κοινωνική σταθερότητα, και σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη διέταξε να γίνουν εκ νέου οι δίκες των αξιωματούχων με «πολιτικές ή εκτελεστικές θέσεις» επί Μουμπάρακ, κάτι που ίσως ανοίγει τον δρόμο και για μια νέα δίκη του βαρύτατα ασθενή πρώην προέδρου. Ταυτόχρονα, είπε ότι τα επίμαχα μέτρα είναι «προσωρινά», λέγοντας πως επιθυμεί ουσιαστικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα για να εξευρεθεί «κοινό έδαφος» για την κατάρτιση του νέου Συντάγματος.

Οι δικαστές, που είχαν κηρύξει αποχή από τα καθήκοντά τους, έχουν αφήσει ανοιχτό ένα «παραθυράκι» για σύγκλιση, θεωρώντας πως το επίμαχο διάταγμα πρέπει να αφορά μόνο σε «θέματα εθνικής κυριαρχίας», χωρίς να το απορρίπτουν εξ ολοκλήρου.

Η αντιπολίτευση, πάντως, παραμένει τουλάχιστον επιφυλακτική απέναντι στα λεγόμενα του Μόρσι κι είχε αποκλείσει τον διάλογο, εάν δεν ακυρωθεί το επίμαχο διάταγμα.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=485736
 
Μέσα στο ελληνικό FIR πέρασε το καταδρομικό Moskva, αλλά και το αντιτορπιλικό Smetliviy, σε μία κίνηση που έχει δημιουργήσει απορίες για την σκοπιμότητά της. To Smetliviy, μάλιστα, βρίσκεται αυτή την στιγμή νότια της Κρήτης με κατεύθυνση δυτική.



Το Moskva βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, επιτηρούμενο "διακριτικά" από αμερικανικά σκάφη που πλέουν στην περιοχή. Με την κίνηση αυτή το Moskva πέρασε "πίσω" από το USS Iwo Jima.


Τα άλλα τέσσερα ρωσικά σκάφη τα δύο αποβατικά το Saratov κλάσης Alligator, το Novocherkassk κλάσης Ropucha-I, το πλοίο υποστήριξης και συντήρησης PM-56 και ένα ρυμουλκό βρίσκονται σε απόσταση 140-180 ω.μ. βορειοανατολικά της Γάζας στις ακτές του Ισραήλ.


Τι γυρεύουν στις ακτές του Ισραήλ, δύο ρωσικά αποβατικά σκάφη το στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μόνα τους, χωρίς συνοδεία πολεμικών αποτελεί μυστήριο. Πιθανότατα αναμένεται ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στην περιοχή...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Σιγα μην ανακατευθουν με ΝΑΤΟ και σια.....την βαση τους θα εχουν παει να υπερασπιστουν σε ενδεχομενο "μπραφ" αντε και να βοηθησουν με τιποτα info τον Συρο προεδρο.