Mετα απο αυτο θελουν να λεγονται ανθρωποι αυτα τα κτηνη !!!!

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πιστεύω ότι δεν έχει καμία διαφορά αν είναι ρακούν ή αρκούδα ή προβατο ή γουρούνι ή μοσχάρι ή αλεπού. Ομως αυτό το βίντεο κατα την άποψή μου είναι φτιαχτό διότι τα ζώα δεν γδέρνονται έτσι. Εσείς που είστε πρωτευουσιάνοι και δεν ξέρετε απο αυτά τα Χριστούγεννα δεν τρώτε χοιρινό, το Πάσχα δεν τρώτε αρνάκι; το δέρα απο τα σφαγμένα τι γίνεται; Αντε στην Αθήνα δεν είδατε, δηλαδή εσείς στην επαρχία δεν ταξιδέψατε ποτέ;....................
Το βίντεο σαφώς και είναι σοκαριστικό, ακόμα και για τον μακελάρη, αλλά το γεγονός αυτό με ποιό ανώδυνους τρόπους θανάτου υφίσταται σε ολόκληρο τον πλανήτη ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ! Σταματήστε να τρώτε κρέας και ρίξτε το στα φυτά και μετά να σοκαρίζεστε γιατί στην εξοχή πατάμε τα φυτά.

Κατ'αρχήν,σαφώς το video είναι σοκαριστικό.Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την κτηνωδία αυτών των ανθρώπων.

Ίσως όμως πρέπει ν'αναρωτηθούμε τα εξής:

Αν δεν υπήρχε λόγος αγοράς της γούνας τους υπήρχε περίπτωση ν'ασχολείται κανείς μαζί τους;

Τα "κοψίδια" και τα κρέατα που τρώμε καθημερινά φυτρώνουν;Απλά έχουμε συνηθίσει στις εικόνες του κρέατος στον κρεοπώλη,ή του σουβλιστού αρνιού το Πάσχα και δεν μας ενοχλεί.Φυσικά, ό,τι κρέατα έχουμε φάει ή θα φάμε στη ζωή μας προέρχονται από ζώα που θανατόνωνται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Δυστυχώς, παρακολούθησα τη σφαγή χοιριδίων (10 ετών) και είδα πως θανατώνονται.Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές για τα παιδικά μου μάτια,όχι τόσο όμως για να με κάνουν να μην φάω ξανά χοιρινό ή οποιδήποτε κρέας.

Σήμερα το δέρμα αυτών των ζώων είναι γύρω μας, το φοράμε,(χθές έκανα δουλειές στον κήπο με γάντια από χοιρόδερμα) και μας φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Η μεγάλη φασαρία γίνεται για τις γούνες.Συμφωνώ με τη φασαρία,τα ζώα είναι άδικο να γδέρνονται έτσι.Αν θανατόνωνταν όμως πρώτα;Θα ήταν εντάξει;

Έχω ακούσει το επιχείρημα "Είναι κρίμα να σφάζουμε ζωάκια μόνο για τη γούνα τους".Κανένα θέμα.Τα σφάζουμε για τα πάντα.Νομίζω ότι αν το κρέας των σγκεκριμένων ζώων δινόταν σε περιοχές που θερίζει η πείνα,οι άνθρωποι δεν θα είχαν αντίρηση να το καταναλώσουν.

Πέρα από κάθε συναισθηματική αποστροφή που προκαλέιται από το video, υπάρχει το ερώτημα γιατί γίνεται αυτό, και γιατί γίνεται με αυτόν τον τρόπο.Δεν υποστηρίζω σε καμμιά περίπτωση τους σφαγείς αυτούς (κτήνη) ούτε υποστηρίζω το να γίνουμε όλοι κρεατοφάγοι ή χορτοφάγοι.Αλά αναρωτιέμαι...

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πιστεύω ότι δεν έχει καμία διαφορά αν είναι ρακούν ή αρκούδα ή προβατο ή γουρούνι ή μοσχάρι ή αλεπού. Ομως αυτό το βίντεο κατα την άποψή μου είναι φτιαχτό διότι τα ζώα δεν γδέρνονται έτσι. Εσείς που είστε πρωτευουσιάνοι και δεν ξέρετε απο αυτά τα Χριστούγεννα δεν τρώτε χοιρινό, το Πάσχα δεν τρώτε αρνάκι; το δέρα απο τα σφαγμένα τι γίνεται; Αντε στην Αθήνα δεν είδατε, δηλαδή εσείς στην επαρχία δεν ταξιδέψατε ποτέ;....................
Το βίντεο σαφώς και είναι σοκαριστικό, ακόμα και για τον μακελάρη, αλλά το γεγονός αυτό με ποιό ανώδυνους τρόπους θανάτου υφίσταται σε ολόκληρο τον πλανήτη ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ! Σταματήστε να τρώτε κρέας και ρίξτε το στα φυτά και μετά να σοκαρίζεστε γιατί στην εξοχή πατάμε τα φυτά.

Eκείνο που με σοκάρει Βαγγέλη είναι ότι γδέρνουν το ζώο ζωντανό.

Είναι γεγονός ότι όλοι είμαστε υποκριτές και βολεμένοι.Κάποιες τέτοιου είδους ανώδυνες και περιστασιακές "εξάρσεις",δεν μας αθωώνουν.Μπορεί να μην είμαστε ευθέως ένοχοι αλλά είμαστε τουλάχιστον παθητικοί θεατές,σε τόσα δράματα που εξελίσσονται γύρω μας.

Και να ήταν τα ζώα μόνο.Αμέτρητα εξαθλιωμένα παιδάκια του 3ου κόσμου πεθαίνουν απο πείνα,δίψα,αρρώστιες και τις κακουχίες.

Αγανακτούμε στιγμιαία,άν δούμε κάποιο σχετικό στιγμιότυπο στην τηλεόραση και μετά απο λίγο γυρνάμε στην αφασία μας.

Καλύτερα να μην λέμε καλύτερα τίποτα.Ας κάνουμε όμως κάτι,έστω το ελάχιστο που μπορούμε.

Εδώ και μια εικοσαετία εγώ και τα μέλη της οικογενειάς μου ήμαστε
αποκλειστικά χορτοφάγοι για τους παραπάνω λόγους,γι΄αυτό το μακέλεμα
που γίνεται δηλαδή.

Ε.....εντάξει όμως δεν κλαίμε αν πατήσουμε και κάνα χορταράκι!

Re: Απάντηση: Mετα απο αυτο θελουν να λεγονται ανθρωποι αυτα τα κτηνη !!!!

Είναι γεγονός ότι όλοι είμαστε υποκριτές και βολεμένοι.Κάποιες τέτοιου είδους ανώδυνες και περιστασιακές "εξάρσεις",δεν μας αθωώνουν.Μπορεί να μην είμαστε ευθέως ένοχοι αλλά είμαστε τουλάχιστον παθητικοί θεατές,σε τόσα δράματα που εξελίσσονται γύρω μας.

Και να ήταν τα ζώα μόνο.Αμέτρητα εξαθλιωμένα παιδάκια του 3ου κόσμου πεθαίνουν απο πείνα,δίψα,αρρώστιες και τις κακουχίες.

Αγανακτούμε στιγμιαία,άν δούμε κάποιο σχετικό στιγμιότυπο στην τηλεόραση και μετά απο λίγο γυρνάμε στην αφασία μας.

Καλύτερα να μην λέμε καλύτερα τίποτα.Ας κάνουμε όμως κάτι,έστω το ελάχιστο που μπορούμε.

Τι να κάνουμε δηλ. ρε Διονύση να πάψουμε να σοκαριζόμαστε,να αγανακτούμε, να λυπόμαστε, να αντιδρούμε?
Ας μην ξεχνάμε οτι μετά την αντίδραση έρχεται η δράση.

Ωπα ρε παιδιά, ώπα.

Σφάζουμε ζώα για να τραφούμε. Πάντα γινότανε και πάντα θα γίνεται. Ζώα είμαστε και μάλιστα παμφάγα.

Αλλά να σφάζουμε ΖΩΝΤΑΝΑ ζώα για καλλωπιστικούς και μόνο σκοπούς, ε όχι δεν το δέχομαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mετα απο αυτο θελουν να λεγονται ανθρωποι αυτα τα κτηνη !!!!

Τι να κάνουμε δηλ. ρε Διονύση να πάψουμε να σοκαριζόμαστε,να αγανακτούμε, να λυπόμαστε, να αντιδρούμε?
Ας μην ξεχνάμε οτι μετά την αντίδραση έρχεται η δράση.

Ειδικά εμείς οι έλληνες απο δράση τίποτα άλλο...

Στο μπλά-μπλά και στην γκρίνια μάλιστα.Εκεί είμαστε πρωταθλητές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mετα απο αυτο θελουν να λεγονται ανθρωποι αυτα τα κτηνη !

Ειδικά εμείς οι έλληνες απο δράση τίποτα άλλο...

Στο μπλά-μπλά και στην γκρίνια μάλιστα.Εκεί είμαστε πρωταθλητές.

Δυστυχώς Διονύση μου δεν έχεις καθόλου άδικο!

Το πρόβλημα είναι μόνο οι γούνες ή και τα δερμάτινα μπουφάν, τα παπούτσια, οι μπότες, οι τσάντες, κλπ κλπ?

Γνωρίζουμε πλέον (και ας το επιβεβαιώσουν οι κτηνίατροι) ότι τα ζώα στρεσσάρονται σαν τους ανθρώπους, καταλαβαίνουν τα πάντα ακόμα και το τέλος τους. Οι νόμοι της Ε.Ε. για την μεταφορά ζώων είναι πλέον σαφείς, στα σφαγεία ο τρόπος σφαγής είναι σαφής και ανώδυνος. Ε που να πάρει γιατί αυτούς τους μακελάρηδες τους επιτρέπουμε να διαφημίζουν κιόλας την κατάντια τους. Βέβαια αυτοί το ίδιο θα έκαναν και σε ανθρώπους, μας το έχει διδάξει η ιστορία, το κακό είναι ότι είναι πολλοί.

Δεν βλέπεται πραγματικά...ελάχιστα δευτερόλεπτα είναι αρκετά...απίστευτο...;...δεν νομίζω...είμαστε οι άνθρωποι τα μεγαλύτερα ζώα στην γη...