Τρέχοντα μοντέλα, της παραπάνω "φιλοσοφίας" που διαθέτουν δωδεκάρι, είναι τα Harbeth 40.2, το Spendor SP100R² (το παλαιότερο SP100 είναι στην κατοχή μου από το '98) και το πρόσφατο Graham Audio LS5/8. Βέβαια καινούργια αξίζουν γύρω στο δεκάρικο και είναι αυτά που μπορούν να σου εξασφαλίσουν την παρουσία των 801 με διαφοροποιημένες χροιές....
Η συγκεκριμένη σχολή με καταβολές τις υλοποιήσεις του BBC πράγματι αναδεικνύει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ουδέτερη και πιστή αναπαραγωγή της μεσαίας περιοχής. Η συνταγή και το ζητούμενο είναι συγκεκριμένα και ο κάθε κατασκευαστής αυτής της σχολής καλείται να την υλοποιήσει με τα υλικά που αυτός πιστεύει ότι είναι ενδεδειγμένα.
....
Οι ακροατές-θιασώτες της σχολής BBC σπάνια ψάχνουν για άλλη συνταγή, αλλά βέβαια δοκιμάζουν διαφορετικές υλοποιήσεις της. Αρκούνται με την ορθότητα της αναπαραγωγής των μεσαίων, με το σφικτό και ελεγχόμενο χαμηλό και με την επάρκεια των υψηλών. Η συγκεκριμένη σχολή παρότι έθεσε τις σχεδιαστικές αρχές της (καμπίνα λεπτών τοιχωμάτων που "κουρδίζεται", κροσόβερ πολλαπλών στοιχείων, πλαστικής επίστρωσης μεγάφωνα κλπ.) τις δεκαετίες '60 και '70 είναι διαχρονική διότι στηρίχθηκε σε επιστημονικές μελέτες μηχανικών σε συνδυασμό με τις υψηλές ακουστικές απαιτήσεις των στούντιο του BBC.
Το ηχείο είναι ένα σύνθετο προϊόν με αλληλεπίδραση των συστατικών του μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον. Επειδή λοιπόν είναι δεδομένο ότι η τελική υλοποίηση θα διαθέτει "αδυναμίες", εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο ή/και η εμπειρία του ακροατή που τις συγχωρεί ή τις αναδεικνύει...
Το Matrix Series 3 δεν έχεις; Αυτό έχει μονάδα χαμηλών Cobex, 300 εκατοστά, άρα 12 ίντσες. Στον Ναυτίλο έγινε δεκαπεντάρι, μου φαίνεται...15'' ειναι τα γουφερς του 801,...
Το Matrix Series 3 δεν έχεις; Αυτό έχει μονάδα χαμηλών Cobex, 300 εκατοστά, άρα 12 ίντσες. Στον Ναυτίλο έγινε δεκαπεντάρι, μου φαίνεται...
Λοιπόν τα supercharger με τα proac ebs μου κελαηδάνε απίστευτα οπότε δεν είναι οι τελικοί το πρόβλημα σου σε καμία περίπτωση.
Θα σου πρότεινα να ακούσεις διάφορους προ (ταιριάζουν καταπληκτικά με τον Aragon stage one) και απο εκεί και πέρα κοίταξε μήπως βρεις κανένα buffer με λάμπες (εγω έχω ενα του Γερούκη αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο να βρεις) πχ fidelity x10v3 ή κάτι αντίστοιχο και να ρίξεις μια ματιά στα crossover μήπως παίρνει καλύτερα υλικά.
Και με τον παθητικό μου προ επίσης παίζουν καταπληκτικά τα supercharger.
Αν πέσει στα χέρια σου κανένα x10 προσοχή γιατί βγάζει dc στην έξοδο κατά την παύση/εκκίνηση αν και το ιδανικό θα είναι κάποιο που θα δέχεται αλλαγή στις λάμπες.
Θα συμφωνησω με το Γρηγορη και κρινοντας και απο το υπολοιπο set up,θα προσθεσω οτι το ηχειο δεν εχει εξαντλησει τις δυνατοτητες του σε αποδοση,κατα την ταπεινη μου αποψη.
"Σηκωνει" πολυ ποιοτικοτερα μηχανηματα,κι ας θεωρειται "παλιο".Για μενα δεν εχει παλιωσει και παιζει εξαιρετικα-για καποιους θεωρειται τελος του δρομου-και γω μεσα.
Κοινως φιλε tio και γω θα ξεκινουσα τις αλλαγες στο υπολοιπο σετ απ,ξεκινωντας απο τον προενισχυτη και στη συνεχεια στους τελικους.
Μια αλλη λυση ειναι η διενισχυση κρατωντας τα supercharger στα μπασα και προσθετωντας εναν καλυτερο τελικο στα μεσαια και στα πριμα.Εχω ακουσει τετοιο συνδυασμο με εξαιρετικα αποτελεσματα.
Αλλα το ηχειο ειναι κριμα να το αλλαξεις.
Αν μιλαμε για ηχόχρωμα ( γνωστή και ως μουσικοτητα) όπως πολύ σωστα ειπε και ο @Sonus Naturalis, μιλαμε ΚΥΡΙΩΣ για ηχειο.
Είναι ο πιο αδύναμος κρικος στο συστημα, με τη μεγαλυτερη "υπογραφη" και παραμορφωση, και ο μοναδικος που μεταβαλεται από το χώρο.
Αν θελουμε λοιπον ηχόχρωμα από το συστημα, δεν μιλαμε για μόνιτορ ηχειο, όπως το 801.
Ο,τι και να αλλαξεις στο υπολοιπο συστημα, Harberth ας πουμε, δεν θα γινει ποτε το 801.
όπου στην περίπτωση που κρατούσα τους MF για τα μπάσα, τι τελικό θα χρειαζόντουσαν τα μεσαία/πρίμα?
όπου στην περίπτωση που κρατούσα τους MF για τα μπάσα, τι τελικό θα χρειαζόντουσαν τα μεσαία/πρίμα?
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ναι αλλα Φερέ και ένα γλυκοηχο προ σαν τον mbl του υπέρηχα αν το σηκώνει το ζάχαρο σουΓενικά μη βιαστεις πάντως.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.