Μετά τα Roister HT-4000 τι ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,476
Καλησπέρα και χρόνια πολλά , λόγω αλλαγής επίπλων είμαι αναγκασμένος να αλλάξω τα ηχεία του τίτλου (τουλάχιστον τα περιφερειακά από κολώνες σε βάσης τοίχου) , μιας και ο γωνιακός καναπές είναι πλέον μπροστά από το ένα ηχείο .
Επίσης νιώθω πως θέλω κάτι πιο "πλούσιο" σε ήχο πλέον και μιας και δεν θέλω να σπάσω το σετ , είπα να τα αλλάξω όλα αλλά με κόστος όχι πολύ πάνω από 1000 ευρώ μαζί με το sub .
Με λίγο ψάξιμο και πάντα σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα είμαι ανάμεσα στα :
Crystal Audio TX-T2SE-BL
Crystal Audio THX-CT-BLA
Crystal Audio THX-D-BLA
Crystal Audio TX-12SUB-BLA

Roister Emphasis 25
Roister Emphasis C5
Roister Emphasis 5
Roister Emphasis PB-150

Ενισχυτής ο Yamaha RX-A810 .

Φυσικά δεκτές και σεβαστές οι προτάσεις σας και για άλλα ηχεία αλλά................εάν δεν έχουν φανερή διαφορά στην απόδοση με τα ίδια χρήματα , θα προτιμούσα τα Ελληνικά .
Επίσης επειδή ο ενισχυτής είναι καινούριος και δεν προβλέπεται αλλαγή του , με ενδιαφέρει και ποια ηχεία θα δέσουν καλύτερα , εάν πχ τα πρώτα είναι καλύτερα , αλλά τα δεύτερα οδηγούνται πιο σωστά με τον yamaha με αποτέλεσμα καλύτερο ήχο τότε θα πάω σε αυτά .

Last edited:
Το σετάκι της CA βγαίνει περίπου στα 1500 ... πολύ πάνω απο το 1000ρικο

Αν διαθέτεις τόσα χρήματα καλό είναι δοκιμάσεις πριν αγοράσεις, γιατί είναι αρκετά σεβαστό το ποσό.

Προσωπικά θα κοίταζα προς Dali Zensor 7+1+Vocal με κάποιο 12άρι sub γιατί ο χώρος σου είναι μεγάλος.
Το zensor 1 είναι μικρό ηχείο - τοποθετείται σχετικά εύκολα σε τοίχο.

Eναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και το αντίστοιχο σετ της Q Acoustics (και πάλι με κάποιο 12άρι καλό sub)

Το 7.1 θα το ήθελα , αλλά δυστυχώς από την μία πλευρά είναι ανοικτός ο χώρος και δεν βολεύει .
Τα Dali Zensor 5 με 88db δεν είναι κάπως δύσκολα ? Βλέπω πως στα ht4000 με 90db το volume στον ενισχυτή , είναι πάνω από την μέση ανοικτό για να έχω ικανοποιητική ένταση .
Το ίδιο βλέπω να ισχύει για τα Q Acoustics 2000i Series όπου πιο ευαίσθητο (και φυσικά προτιμητέο) είναι σε κολώνα το 1050 σε ματ μαύρο όμως , το 2050 βγαίνει γυαλιστερό αλλά ξεφεύγει .
Επίσης τα woofer των 7" που έχουν τα crystal υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν καλύτερες μεσαίες ?

Προσωπικά θα προτιμούσα τα dali απο αυτά που ανάφερες.
Δοκιμασμένη και πολύ αξιόλογη λύση με άριστο vfm. Θα εκτιμήσεις και στις μουσικές σου (30% δεν είναι λίγο!) αν και με πολυκάναλο δεν θα πάρεις όσα μπορούν να δώσουν τα ηχεία αυτά.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχεις πολύ μεγάλη οθόνη και θα πρέπει να στριμώξεις τις κολώνες. Γενικά τα ηχεία δαπέδου θέλουν τον αέρα τους. Ίσως θα χρειαστεί να τα τραβήξεις αρκετά απο τους τοίχους/γωνίες.

Τα μαύρα Ζensor είναι black ash στα πλαινά και λάκα μπροστά (θα την βλέπεις μόνο αν αφαιρέσεις τη σίτα).

ps Aναφέρομαι στα zensor 7 για μπροστινά και όχι στα 5. Τα 7αρια είναι 90db Δλδ Zensor 7 + Zensor 1 + Zensor Vokal (5.1 το σετάκι)

Πρέπει να τα ακούσω , Θεσσαλονίκη υπάρχει περίπτωση να βρω στημένα τα Zensor και τα Crystal ?

Εν τω μεταξύ Roister και Zensor περιφερειακά με πίσω οπή ανάκλασης , τι γίνεται στην τοποθέτηση που πρέπει να ακουμπήσουν τοίχο ?

Αυτό ακριβώς σου έγραψα πριν. Η τοποθέτηση δεν θα είναι εύκολη έτσι όπως βλέπω το χώρο σου.
Κολλητά στο τοίχο δεν...

Θέλουν καμιά 50 πόντους απο τη γωνία imo (μιλάω για σοβαρές εντάσεις βέβαια).

Με το bass reflex μπροστά είναι καλύτερα αλλα και πάλι κολλητά θα έχεις πρόβλημα.

Τα κλειστής καμπίνας ενδεικνύονται για τέτοιες πειρπτώσεις αλλά είναι ακριβά και απαιτούν καλύτερους ενισχυτές. Οπότε τα ξεχνάς.
Προσπάθησε να βρεις τρόπο τοποθέτησης όσο το δυνατόν μακρύτερα απο τις γωνίες.
Ο χώρος σου δεν είναι συμμετρικός, η απόσταση ακρόασης είναι αρκετά μακριά και θέλει λίγη προσπάθεια το θέμα τοποθέτησης.

Re: Απάντηση: Μετά τα Roister HT-4000 τι ?

Πρέπει να τα ακούσω , Θεσσαλονίκη υπάρχει περίπτωση να βρω στημένα τα Zensor και τα Crystal ?
Φίλε μου τα Crystal Audio TX-T2SE-BL μέχρι και την προηγουμενη βδομαδα τα ειχαν στημμένα στα mediαmarkτ στη πυλαία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετά τα Roister HT-4000 τι ?

Φίλε μου τα Crystal Audio TX-T2SE-BL μέχρι και την προηγουμενη βδομαδα τα ειχαν στημμένα στα mediαmarkτ στη πυλαία...

Εάν μπορέσω θα κατέβω αυτές τις ημέρες να τα δω .

Αυτό ακριβώς σου έγραψα πριν. Η τοποθέτηση δεν θα είναι εύκολη έτσι όπως βλέπω το χώρο σου.

Μπορείς να δεις πλέον τον χώρο εδώ , είχα καλό περιφερειακό ήχο με τις πίσω κολώνες καθώς τραβούσα τον καναπέ κάπου στο ένα μέτρο μπροστά και υπήρχε διασπορά , πλέον ακούγεται μόνο το αριστερό αλλά όχι όπως πριν καθώς είναι σχεδόν στο πλάι , εξ ου και κοίταξα για δίπολα μήπως και υπάρξει καλύτερη διασπορά του ήχου , φυσικά με τοποθέτηση στις θέσεις των τωρινών .

Είσαι οκ τότε θα χωρέσει μεγαλύτερο ηχείο και έχει και το περιθώριο να παίξεις με την απόσταση απο τον τοίχο.
Με το έπιπλο στα δεξιά της οθόνης τι θα κάνεις? Μοιάζει να κλείνει το δεξί ηχείο.

Τα δίπολα είναι καλή φάση στο ΗΤ, έχουν ωραίο εφέ, όμως (ξέρω όλο στο χαλάω, αλλά καλύτερα να τα ακούσεις αυτά πριν αγοράσεις παρά να ψάχνεσαι τι έγινε μετά...) θέλουν συμμετρική τοποθέτηση και ανάκλαση σε τοιχους... πράγμα που δε βλέπω στο χώρο σου αφού η μιά πλευρά είναι ανοιχτή.
Εγώ δεν θα έβαζα δίπολα (όπως και δεν έβαλα στο χώρο μου για παρόμοιο λόγο)

Με το έπιπλο στα δεξιά της οθόνης τι θα κάνεις? Μοιάζει να κλείνει το δεξί ηχείο.

Για την ώρα δεν ενοχλεί καθώς από το ύψος του αρχίζουν περίπου τα ηχεία (4 !!!) που είναι στις κολώνες , στην ανάγκη με τα καινούρια μπορεί και να φύγει από εκεί .

ξέρω όλο στο χαλάω,

Μα για να μου το χαλάσετε άνοιξα το νήμα , το πάρτα είναι καλά είναι το μόνο εύκολο .

Το θέμα είναι με τόσο κοντά μου τα περιφερειακά , πως να πετύχω την αίσθηση του να είμαι στο κέντρο του ηχητικού πεδίου .
Έπαιξα με τις αποστάσεις στον ενισχυτή , αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να ακούγονται το ίδιο σε ένταση (όπως είναι φυσικό αφού ακούγονταν πιο δυνατά) με τα μπροστά .

Με τον καναπέ που είχα πριν πιο μπροστά πολλές φορές δεν καταλάβαινα την ακριβή θέση του ηχείου , σαν να στριφογύριζε ο ήχος στο δωμάτιο , πλέον στα εφέ απλά ακούω ήχο από δεξιά η αριστερά ανάλογα την σκηνή , δεν ξέρω εάν με καταλαβαίνεις τι εννοώ .
Κάτι παρόμοιο με τα μικρά pascal , το οποίο έδωσε την θέση του στον πιο διάχυτο ήχο όταν πήρα τα roister , εκεί δεν με ενοχλούσε όμως γιατί δεν είχα ακούσει κάτι καλύτερο .

Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες, το εφέ των surround δεν είναι σαφές?
πχ περνάει ένα ελικόπτερο απο μπροστά/αριστερά προς πίσω/δεξιά και αυτό δεν γίνεται σαφές?

Δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει. Είναι πολλοί οι παράγοντες.
ξεκινάμε απο τις ρυθμίσεις του AV, πάμε στην τοποθέτηση / καταλληλότητα των surround μέχρι τις ανακλάσεις στους τοίχους.

υποθέτοντας ότι τα ηχεία που θα πάρεις είναι καλά (όλα όσα ανέφερες μπορούν να κάνουν τη δουλειά), τα πρόβλημα που imo θα χρειαστεί να λύσεις είναι
1) Η μεγάλη απόσταση απο τα front/center (η μικρή απο τα rear έρχεται εύκολα με ρύθμιση απόστασης και db) και
2) O μη συμμετρικός χώρος (υποθέτω ότι απο δεξιά θα έχεις περισσότερα db και απο ανακλάσεις).

(Εξ αποστάσεως και κρίνοντας μόνο απο τις φωτό) σου προτείνω να φέρεις τον γωνιακό καναπέ όσο μπροστά επιτρέπει η φαμίλια και να τοποθετήσεις δύο rear (βιβλιοθήκης που θα μπορούν να παίξουν κοντά σε τοίχο) στο πίσω τοίχο και όσο γίνεται χαμηλότερα. Τα front απομακρυσμένα από τους τοίχους και μετά θέλει προσπάθεια στις ρυθμίσεις του ΑVR. Παίζοντας και δοκιμάζοντας κάπου θα έρθει το πράγμα κοντά σε αυτό που επιθυμείς.

πχ περνάει ένα ελικόπτερο απο μπροστά/αριστερά προς πίσω/δεξιά και αυτό δεν γίνεται σαφές?

Ακούγεται σαν να πετάγεται ο ήχος από το ένα ηχείο στο άλλο, κυρίως σε εφέ που δουλεύουν τα πίσω ηχεία από την μια μεριά στην άλλη , σαν να χάθηκε η σταδιακή μεταφορά του ήχου δεξιά - αριστερά .
Αυτό δεν το είχα πριν λίγες μέρες με το άλλον καναπέ όπου καθόμουν ένα μέτρο πιο μπροστά .
Για αλλαγή θέσης αδύνατον λόγω συζύγου .
Θα κάνω μια δοκιμή ακόμη μέσα στο Σ/Κ , reset στον ενισχυτή και στήσιμο από την αρχή και θα επανέλθω .

Τελικά μία από τα ίδια , εάν καθίσω πιο μπροστά ακούγονται καλύτερα .
Το θέμα είναι πως ξύνομαι πλέον για αναβάθμιση μιας και με το ψάξιμο ξεσηκώθηκα , πλέον έχω βάλει στο παιχνίδι και τα
Dali Zensor 7
Dali Zensor 1
Dali Zensor Vokal
και για sub προσπαθώ να καταλάβω γιατί το Yamaha YST-RSW300 ενώ έχει μεγαλύτερη καμπίνα και ενισχυτή από το Dali Zensor SUB -12F , παρόλα αυτά φοράει Woofer 25 εκατοστών , έναντι 30 του dali .
Επίσης , το δεύτερο έχει τόσο δυνατότερο και καθαρό μπάσο και βγαίνει σχεδόν στα διπλά χρήματα ?

Υ.Γ. Ξέρω έφτασα τα 1500 .