Μετά την αγορά TV...πάμε για ένα DVD player

Green Dragon

Established Member
20 March 2009
123
Καλημέρα φίλοι μου!

Πρίν λίγες μέρες πήρα τη καινούργια μου TVούλα Samsung LE37A615A3F :proud: και τώρα την απολαμβάνω βλέποντας τηλεοπτικά κανάλια και DVD ταινίες:popcorn:

Πρός το παρόν χρησιμοποιώ το παλιό μου DVD player ένα Sony DVP-NS355 που το συνδέω μέ καλώδιο scart.
Ταινίες από βίντεοκλάμπ ή κατεβάζω από το ιντερνετ.

Ήρθε ή ώρα να ψάξω για καλίτερη ποιότητα στίς ταινίες που βλέπω, αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω και τι θα χρειστώ σε εξοπλισμό, καλώδια κ.λ.π.:confused:

Οπότε όπως καταλαβαίνετε οι συμβουλές και οι προτάσεις σας είναι απαραίτητες:smile:

E, όχι και DVD Player. Blue Ray Player θα πάρεις. Μην ξεχνάς, είμαστε στην εποχή της υψηλής ευκρίνιας. Παρακάτω μερικές προτάσεις, σε τιμές μέχρι 400 Ευρώ:
1. SONY BDP-S550 (Τον Μάιο κυκλοφορεί και το S560)
http://whathifi.com/Review/Sony-BDP-S550/
2. Panasonic DMP-BD80 (κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες)
http://www.fullhd.gr/index.php/dvd/809-panasonic-dmp-bd80
3. Samsung BD-P1500 & BD-P2500
http://www.samsung.com/gr/consumer/...y&subtype=blu_rayplayer&model_cd=BD-P1500/EDC
4. LG BD370 (και αυτό έρχεται σε λίγες ημέρες)
http://www.audioholics.com/reviews/transports/high-definition-dvd-players-hd-dvd-blu-ray/lg-bd370
Από κει και πέρα θα χρειαστείς ένα καλό καλώδιο HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση, και αναλόγως τι ενισχυτή έχεις, πιθανόν να χρειαστείς 3 ζεύγη RCA αν θέλεις να το συνδέσεις αναλογικά με τον ενισχυτή σου. Το SONY και το Panasonic αποκωδικοποιούν 7.1 dts MA εσωτερικά, και το στέλνουν απ' τις αναλογικές εξόδους στον ενισχυτή.
-bye-

E, όχι και DVD Player. Blue Ray Player θα πάρεις. Μην ξεχνάς, είμαστε στην εποχή της υψηλής ευκρίνιας. Παρακάτω μερικές προτάσεις, σε τιμές μέχρι 400 Ευρώ:
Εσύ φίλε μου με πήγες κατευθείαν στα "σκληρά"...χαχα.

Να σου πω λοιπόν ότι δεν έχω να διαθέσω τόσα χρήματα και ότι δεν έχω και τίς τεράστιες απαιτήσεις

Καλίτερα να ξεκινήσω από πιό προσιτές λύσεις που να είναι όμως αξιόπιστες.:smile:

Υ.Γ και μιάς και το έφερε η κουβέντα στο blue ray
μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το internet ταινίες σε αυτή τη μορφή.
Και αν ναί, μπορεί μετά να τις κάψει σε dvd?
Τί ρωτάω ρε παιδιά ο άσχετος;;;;;

Για αναπαραγωγή HD με προσιτό σχετικά κόστος ρίξε μια ματιά και στα διάφορα media players που κυκλοφορούν. Υπάρχουν πολλά σχετικά νήματα στην κατηγορία.

Μα καλά, αφού πήρες fullHD τηλεόραση, τι θα πάρεις DVD και όχι Blue Ray? :tdown:
Μην ξεχνάς, το Blue Ray παίζει και DVD. Απ' αυτά που σου έχω γράψει υπάρχει το Samsung BD-1500 με τιμή κάτω από 200 ευρώ και το οποίο έχει αποσπάσει αξιόλογες κριτικές.
http://www.skroutz.gr/s/51641/Samsung-BD-P-1500.html
Υπάρχει και το LG BD370, με προσιτή τιμή.
http://www.skroutz.gr/s/72868/LG-Blu-Ray-BD-370.html

Απ' το internet μπορείς να κατεβάσεις ταινίες HD (720p και 1080p) σε μορφή .mkv με ήχο dolby digital ή και dts, και να τις δεις στο pc σου ή και στην τηλεόραση, αφού συνδέσεις το pc η κάποιο media player που υποστηρίζει αναπαραγωγή .mkv.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Για αναπαραγωγή HD με προσιτό σχετικά κόστος ρίξε μια ματιά και στα διάφορα media players που κυκλοφορούν. Υπάρχουν πολλά σχετικά νήματα στην κατηγορία.
Σε ευχαριστώ Γιώργο.......θα το ψάξω και στα σχετικά νήματα.
Μην ξεχνάς, το Blue Ray παίζει και DVD. Απ' αυτά που σου έχω γράψει υπάρχει το Samsung BD-1500 με τιμή κάτω από 200 ευρώ και το οποίο έχει αποσπάσει αξιόλογες κριτικές.
http://www.skroutz.gr/s/51641/Samsung-BD-P-1500.html
Υπάρχει και το LG BD370, με προσιτή τιμή.
http://www.skroutz.gr/s/72868/LG-Blu-Ray-BD-370.html
Το Samsung που αναφέρεις είναι μεν ακριβό για τη δυνατότητα μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα το έλεγα και απαγορευτικό. θα το σκεφτώ..
Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους; Αυτό είναι απαραίτητη προυπόθεση.
Απ' το internet μπορείς να κατεβάσεις ταινίες HD (720p και 1080p) σε μορφή .mkv με ήχο dolby digital ή και dts, και να τις δεις στο pc σου ή και στην τηλεόραση, αφού συνδέσεις το pc η κάποιο media player που υποστηρίζει αναπαραγωγή .mkv.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.
Εντάξει λίγο κινέζικα μου φαίνονται για την ώρα όλα αυτά, αλλά με λίγο διάβασμα ελπίζω να τα βάλω σε σειρά:slapface:
Ας πούμε ότι κατεβάζεις μία ταινία HD σε μορφή .mkv στο pc.
Σε αυτό το αρχείο μπορείς με κάποιο τρόπο να ενσωματώσεις ελληνικούς υπότιτλους και στη συνέχεια να το "κάψεις" σε DVD και να το δείς απευθείας στη τηλεόραση με τους παραπάνω BR players?

Όπως κάνουμε με τίς ταινίες που κατεβάζουμε μέχρι σήμερα....
ή μήπως είμαι τελείως εκτός

Σε ευχαριστώ Γιώργο.......θα το ψάξω και στα σχετικά νήματα.

Το Samsung που αναφέρεις είναι μεν ακριβό για τη δυνατότητα μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα το έλεγα και απαγορευτικό. θα το σκεφτώ..
Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους; Αυτό είναι απαραίτητη προυπόθεση.

Εντάξει λίγο κινέζικα μου φαίνονται για την ώρα όλα αυτά, αλλά με λίγο διάβασμα ελπίζω να τα βάλω σε σειρά:slapface:
Ας πούμε ότι κατεβάζεις μία ταινία HD σε μορφή .mkv στο pc.
Σε αυτό το αρχείο μπορείς με κάποιο τρόπο να ενσωματώσεις ελληνικούς υπότιτλους και στη συνέχεια να το "κάψεις" σε DVD και να το δείς απευθείας στη τηλεόραση με τους παραπάνω BR players?

Όπως κάνουμε με τίς ταινίες που κατεβάζουμε μέχρι σήμερα....
ή μήπως είμαι τελείως εκτός

Όλα τα bd player παίζουν ελληνικούς υπότιτλους. Για το άλλο που ρωτάς μπορείς άνετα να μετατρέψεις μια ταινία .mkv σε dvd με το πρόγραμμα convertxtodvd. Απλό και εύχρηστο. Στην περίπτωση αυτή, όμως, να ξέρεις πως μετατρέπεις την ταινία σε sd από hd, με αποτέλεσμα να χάνεις την απόλαυση της υψηλής ευκρίνειας. Αν έχεις δυνατό pc και όρεξη για ενασχόληση θα σου πρότεινα σύνδεση του pc με την τηλεόραση και θέαση ταινιών από εκεί.

Όλα τα bd player παίζουν ελληνικούς υπότιτλους.
Καλό αυτό φίλε μου. Απλουστεύει την επιλογή
Αν έχεις δυνατό pc και όρεξη για ενασχόληση θα σου πρότεινα σύνδεση του pc με την τηλεόραση και θέαση ταινιών από εκεί.
Όταν λές δυνατό pc, τι εννοείς; Δυνατό επεξεργαστή, κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο;
Έχω και desktop και laptop, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει HDMI.
Πώς λοιπόν θα συνδεθεί στη TV;
Για το άλλο που ρωτάς μπορείς άνετα να μετατρέψεις μια ταινία .mkv σε dvd με το πρόγραμμα convertxtodvd. Απλό και εύχρηστο. Στην περίπτωση αυτή, όμως, να ξέρεις πως μετατρέπεις την ταινία σε sd από hd, με αποτέλεσμα να χάνεις την απόλαυση της υψηλής ευκρίνειας.
Το convertxtodvd το ξέρω και το χρησιμοποιώ άνετα.
Καταλαβαίνω ότι αν μετατρέπεις μία ταινία.mkv θα χάσεις σε ευκρίνεια.
Το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο σαν και αυτό που προκύπτει όταν φτιάχνεις την ίδια ταινία από .avi αρχείο;

Καλό αυτό φίλε μου. Απλουστεύει την επιλογή

Όταν λές δυνατό pc, τι εννοείς; Δυνατό επεξεργαστή, κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο;
Έχω και desktop και laptop, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει HDMI.
Πώς λοιπόν θα συνδεθεί στη TV;

Το convertxtodvd το ξέρω και το χρησιμοποιώ άνετα.
Καταλαβαίνω ότι αν μετατρέπεις μία ταινία.mkv θα χάσεις σε ευκρίνεια.
Το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο σαν και αυτό που προκύπτει όταν φτιάχνεις την ίδια ταινία από .avi αρχείο;

1)Δυνατός επεξεργαστής (διπύρηνος) αρκεί, νομίζω. Αν έχει dvi έξοδο το pc μπορείς να πάρεις αντάπτορα για hdmi, αλλιως vga σε vga (αν έχει η tv).
2)Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, μετατρέπει ένα αρχείο mkv σε dvd και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας. Δεν παύει όμως να είναι dvd.

Στις περισσότερες φορές θα είναι καλύτερο, γιατί τα HD mkv είναι πολύ καλύτερες "μήτρες" απ' ό,τι τα avi, τα οποία συνήθως προέρχονται από DVD που επανασυμπιέστηκε άθλια στα 0,7 Giga...

Φτιάχνοντας DVD από HD mkv, συνήθως καταλήγουμε σε ποιότητα εφάμιλη των αυθεντικών DVD...

Αλλά αν μπεις στη διαδικασία να κατεβάσεις mkv και εφόσον έχεις HDTV, καλό είναι να τα δεις όπως τους αξίζει. Τσίμπα ένα ΝΜΤ ή ένα WDTV και δεν θα το μετανοιώσεις...

Για σύνδεση της TV μου με το desktop ή το laptop το βλέπω δύσκολο.
Τα pcιά δεν έχουνε HDMI, ενώ η Tv έχει υποδοχή PC IN [PC]/[AUDIO].
Συνδέονται;
Αλλά αν μπεις στη διαδικασία να κατεβάσεις mkv και εφόσον έχεις HDTV, καλό είναι να τα δεις όπως τους αξίζει. Τσίμπα ένα ΝΜΤ ή ένα WDTV και δεν θα το μετανοιώσεις...
Τώρα είναι που έχασα τη μπάλλα τελείως:confused::mad:
Να goggliso πρώτα να δώ τι είναι αυτά...

Ρε παιδιά μήπως είναι πιό απλό τελικά να πάρω ένα BR player και να τελειώνω

To laptop σου δεν έχει έξοδο dvi?
Το wd είναι media player. Συνδέεται με την tv μέσω HDMI και αναπαράγει αρχεία HD τύπου .mkv, καθώς και λοιπά αρχεία. Το θέμα είναι ότι αυτά τα players ακόμα έχουν μικροπροβληματάκια. Δες σχετικά threads στις πηγές (wd, e-great, popcorn...).
Mάλλον για αρχή να πάρεις ένα Blue Ray player να βλέπεις και τα dvd σου και να μην χάσεις την μπάλα.
-bye-

To laptop σου δεν έχει έξοδο dvi?
Δυστυχώς δεν έχει. Μόνο VGA βλέπω. Φαντάζομαι ότι με αυτή κάνεις μισή δουλειά.
Θα το βάλω στο πρόγραμμα ( το laptop ) για αναβάθμιση:smile:
Mάλλον για αρχή να πάρεις ένα Blue Ray player να βλέπεις και τα dvd σου και να μην χάσεις την μπάλα.
Κάπως έτσι θα γίνει χχχμμμμ

Οπότε είμαι σε αναζήτηση BR player.
Η αγορά θα γίνει από Mediamarkt οπωσδήποτε, καθόσον έχω ένα κουπόνι-δώρο 100Ε από την αγορά της τηλεόρασης.

Στο κατάστημα του Ρέντη υπάρχει μόνο το Samsung BD-P1500 στα 189Ε.
Να πάρω αυτό ή να ψάξω και τα άλλα καταστήματα μήπως έχουν κάποιο από τα Panasonic DMP-BD80 ή LG BD37;

Μιάς και τα τρία είναι στα ίδια περίπου χρήματα, με ποιά σειρά τα αξιολογείτε;
1ο...
2ο...
3ο...

Οπότε είμαι σε αναζήτηση BR player.
Η αγορά θα γίνει από Mediamarkt οπωσδήποτε, καθόσον έχω ένα κουπόνι-δώρο 100Ε από την αγορά της τηλεόρασης.

Στο κατάστημα του Ρέντη υπάρχει μόνο το Samsung BD-P1500 στα 189Ε.
Να πάρω αυτό ή να ψάξω και τα άλλα καταστήματα μήπως έχουν κάποιο από τα Panasonic DMP-BD80 ή LG BD37;

Μιάς και τα τρία είναι στα ίδια περίπου χρήματα, με ποιά σειρά τα αξιολογείτε;
1ο...
2ο...
3ο...

To Panasonic BD-80 είναι σε άλλη κατηγορία τιμής, περίπου 400 ευρώ. Τα άλλα δύο έχουν αποσπάσει καλές κριτικές. Παίρνεις όποιο απ' τα δύο σου αρέσει περισσότερο. Το LG είναι πιό καινούργιο και ίσως να μην το έχουν ακόμα.

Πριν εναμιση μηνα αγορασα τηλεοραση και φυσικα αγορασα και καινουργιο dvd player για να εχω hdmi με 120 ευρω.Εκεινη την περιοδο το ποιο φτηνο BR ειχε 300 με 400 ευρω .Μετα λοιπον απο εναμιση μηνα βλεπω το Samsung BD-P1500 στα 189Ε.Χτυπα το χωρις δευτερη κουβεντα εγω χτυπαω το κεφαλι μου που βιαστηκα.

Πριν εναμιση μηνα αγορασα τηλεοραση και φυσικα αγορασα και καινουργιο dvd player για να εχω hdmi με 120 ευρω.Εκεινη την περιοδο το ποιο φτηνο BR ειχε 300 με 400 ευρω .Μετα λοιπον απο εναμιση μηνα βλεπω το Samsung BD-P1500 στα 189Ε.Χτυπα το χωρις δευτερη κουβεντα εγω χτυπαω το κεφαλι μου που βιαστηκα.
Έτσι είναι φίλε nick με την υψηλή τεχνολογία.
Και αυτό που έχει σήμερα 189, σε 2 μήνες θα είναι στ 130.
ας όψεται η εξάρτηση μας

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια που μου δώσατε μέχρι τώρα.

Για να συνοψίσω λοιπόν που βρίσκομαι.

Ζητάω ένα BR player ώστε:

1. Να βλέπω ταινίες, μέσω BR discs ή και απλά dvd's
2. Να μπορώ να δώ ταινίες .mkv που θα κατεβάζω από ιντερνετ, μέσω εξωτερικού σκληρού ( π.χ my passport ) και usb σύνδεσης
3. Να έχει δυνατότητα σύνδεσης με internet ( π.χ youtube ) μέσω ethernet.

Υπόψιν ότι δεν έχω ενισχυτή και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ --- ΕΠΗΞΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ.

Ποιό από αυτά που μου προτείνατε να πάρω για να κάνω τα παραπάνω και να ησυχάσει το κεφάλι μου;;;;;;;

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια που μου δώσατε μέχρι τώρα.

Για να συνοψίσω λοιπόν που βρίσκομαι.

Ζητάω ένα BR player ώστε:

1. Να βλέπω ταινίες, μέσω BR discs ή και απλά dvd's
2. Να μπορώ να δώ ταινίες .mkv που θα κατεβάζω από ιντερνετ, μέσω εξωτερικού σκληρού ( π.χ my passport ) και usb σύνδεσης
3. Να έχει δυνατότητα σύνδεσης με internet ( π.χ youtube ) μέσω ethernet.

Υπόψιν ότι δεν έχω ενισχυτή και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ --- ΕΠΗΞΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ.

Ποιό από αυτά που μου προτείνατε να πάρω για να κάνω τα παραπάνω και να ησυχάσει το κεφάλι μου;;;;;;;

1. Αναπαραγωγή δίσκων Blue Ray και DVD υποστηρίζουν όλα τα Blue Ray Players.
2. Αναπαραγωγή ταινιών .mkv (ματρόσκες) με σύνδεση usb από εξωτερικό σκληρό, υποστηρίζει μόνο το LG BD370.
3. H ethernet χρησιμοποιείται για σύνδεση στο internet και κατέβασμα bonus υλικού (BD live) στα blue ray discs που έχουν αυτό το extra, καθώς και για αναβάθμιση του firmware.
-bye-