Μετά την Panasonic 750 το χάος;

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Επειδή:

-δεν μου αρέσει η κίνηση στην HV20 (χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι θολώνει στο panning).
-βαρέθηκα τα import περιμένοντας Real time από τις κασέτες
-και στην τελική βαρέθηκα να την τρώω στην μούρη κάτι χρόνια... :grinning-smiley-043

σκέφτομαι σιγά σιγά για αναβάθμιση...

αλλά τι υπάρχει; μετά την Panasonic 750 (η οποία παρεπιμπτόντως έχει πέσει τρελά η τιμή της) το χάος;

Δεν κρύβω ότι προτιμώ Canon. Αλλά σε consumer συσκευές , φοβάμαι ότι κοιμάται.... σε όλα τα reviews -συγκριτικά κλπ βγάζουν πρώτη την 750.

Από την άλλη δεν θέλω να πάω σε pronsumer καθαρά για λόγους όγκου-βάρους.

καλορίζικη Τάσο!!!....νομίζω ότι είναι μονόδρομος!!!

εγώ με την ΤΜ-300(που την δουλεύω 1,5 χρόνο) είμαι κατενθουσιασμένος!!!

Παρόλο που αγόρασα χθες 5 MiniDV κασέτες και θεωρώ ότι είναι οι τελευταίες που αγοράζω, εντούτοις δεν τρελαίνομαι για άμεση αγορά:

κάτι που δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ σε όλες τις σύγχρονες κάμερες: η touch οθόνη και ότι όλες οι λειτουργίες γίνονται μέσα από αυτή.

Οχι μόνο είναι μονίμως βρώμικη η οθόνη, αλλά θεωρώ ότι δεν βολεύει με τίποτα να κάνεις αλλαγές real-time διότι κουνιέται η κάμερα πολύ εύκολα, διότι δημιουργείται μοχλός με την ανοιγμένη οθόνη. Ακόμα και σε τρίποδο (καλό) να είναι η κάμερα.

Δεν νομίζω να είναι χαζοί οι κατασκευαστές που στις επαγγελματικές έχουν ένα σωρό hard buttons.

Βασικα την εχω αγγελία την 750 (εν όψει Sony, JVC new 3D) αλλα τελικά διαπιστώνω ότι καλύτερα να μείνω με την 750 για κανα χρόνο ακόμα.

Το 3D btw σε εξωτερικούς χώρους με φως είναι πολύ καλό. Τραβαγα προχθες πχ τις μικρές (<5 ανώμαλοι :p) στην παιδική χαρά (κούνιες, σκοινιά κλπ) και είχε πολύ πλάκα το 3D effect.

To 3D μου είναι παντελώς αδιάφορο , αλλά είναι αναγκαίο κακό διότι τα κορυφαία μοντέλα των εταιρειών τα βγάζουν και με 3D για κράκτη.

Σύριε, σε τι γράφεις; 1080/50p πάντα; κίνηση σε panning;

Τάσο την νέα σειρά της Canon HF M την έχεις δει?
Δεν είναι 3d (που και εμένα προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει),
αλλά διάβασα πολύ καλό review και βαθμολογίες στο camcorder.info.
Αναμένουν και την βαθμολογία στο Image Stabilization και ήδη είναι ψηλά.

Απ' ότι κατάλαβα θα είναι το μοντέλο που θα βρίσκεται κάτω από την G10.

Δεν εχω εμπειρια απο cam, παντα σε 50p γραφω και μου φαινεται μια χαρα.

(το 3D ειναι σαν το iPad ε; :p)

Όπως είδα και στο άλλο θέμα βγήκε νέα σειρά 900 που γράφει και 3D αλλά με προαιρετικό το φακό χωρίς να στον χρεώνουν.
Μάλλον για καμία τέτοια με βλέπω.
Γι αυτο έπεσε και δραματικα η τιμή της 750.

Επειδή το ψάχνω λίγο αυτές τις μέρες είδα την προσφορά του Κωτσόβολου για το ΦΠΑ που κόβει 23%

Επειδή είμαι λίγο επιφυλακτικός σε τέτοιου είδους προσφορές, μετά μεγάλης μου έκπληξης παρατήρησα ότι όντως ισχύει τουλάχιστον στην SD900
Το επιβεβαιώνει άλλωστε και το skroutz. Είναι η φθηνότερη τιμή στην ελληνική αγορά
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10097407

Υ.Γ. Ο κωτσόβολος πάντα με εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας φαντάζομαι είναι ε;

Εχω μια απορία όσον αφορά τις κάμερες με τις κάρτες μνήμης.

Φαντάζομαι ότι με το start-stop η κάμερα "κόβει" μόνη της αρχειάκια. ΟΚ κατανοητό και καλό.

Μπορεί όμως ένα συγκεκριμένο θέμα ένα event στις περισσότερες περιπτώσεις (να μην πω πάντα) να θες νσα το δεις σαν ένα μονοκόμματο βίντεο με το media player σου στην TV.
Επίσης το πιθανότερο είναι αυτό το event να αποτελείται από πολλά κομμάτια-αρχεία.

Τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση;
-τα βλέπεις ένα-ένα αρχείο στο media player; (το θεωρώ αστείο)
-λες στην κάμερα να ενώσει όποια αρχεία θες;
-τα κάνεις drag'n drop στον υπολογιστή και τα κάνεις merge/combine με κάποιο πρόγραμμα; (σπαστικό-χρονοβόρο)

Λύστε μου σας παρακαλώ αυτή την απορία (όσο και απλή μπορεί να φαίνεται σε κάποιους) μην πάω και πάρω καμιά κάμερα και μετά αρχίζω τα υπογλώσσια..... :grinning-smiley-043

Εχει σημαντική διαφορα η 900 από την 750 (σε 2D πάντα) ;

Αν οχι, γιατι να μην πάρεις την φθηνότερη 750 και να εχεις και το 3D;

Γεια σας παιδια καινουριος στο site.Εχω την panasonic hdc-sd90 εδω και ενα μηνα,τραβαω μονο 1080/50p και για να απαντησω στο παραπανω ερωτημα ΝΑΙ η καμερα φτιαχνει καθε φορα που πατας start-stop νεο κλιπακι.
Οταν ομως πας να τα δεις στην αναπαραγωγη τα παιζει συνεχομενα.

Οσον αφορα την αναπαραγωγη απο το media player της τηλεορασης ισχυει το ιδιο εφοσον τα αναπαραγεις απο την καμερα κατευθειαν στην τηλεοραση μεσω hdmi φυσικα, bdw,η καμερα κανει divide-delete οποιο κλιπακι θες.
Τωρα, αν θες να τα μεταφερεις σε υπολογιστη,αρχιζουν τα προβληματα,το προγραμμα που συνοδευει την καμερα μετατρεπει τα avchd σε m2ts που δεν τα υποστηριζει η sams b650 που εχω,με μετονομασια σε ts ομως,γινεται δυνατη η αναπαραγωγη τους στην τηλεοραση,χωρις ηχο ομως(ψαχνω να το επιλυσω).
Οσον αφορα την επεξεργασια των 1080/50p με διαφορα προγραμματα στον υπολογιστη ειναι μια σαφως δυσκολη και χρονοβορα διαδικασια με απαιτησεις ισχυος υπολογιστη και σαφους κατανοησης της χρησης του καθε προγραματος.

Μάλιστα. Επειδή όμως εγώ δεν θα χρησιμοποιώ κατευθείαν την κάμερα στην TV για player, αναγκαστικά θα περνάνε απο υπολογιστή τα αρχεία για να ενώνω τα κλιπάκια ανά θέμα.

Κανα νέο για καινούργια μοντέλα panasonic υπάρχει;