Μετά το Squeezebox τι?

το πρόβλημα είναι ότι αρχικά έπεσε το wifi και δεν μπορούσε να δει μέσα από τις ρυθμίσεις κανένα δίκτυο. Mετά είπα να δοκιμάσω το factory reset. Αφού το έκανα συνέχιζε να μην βλέπει wifi δίκτυο και όταν έβαλα το ethernet απλά μετά την επιλογή της γλώσσας μένει συνέχεια στη ρύθμιση του ethernet σύνδεσης
Τωρα θυμήθηκα ότι στην ενσύρματη μου έκανε και μένα 'ναζακια" πριν λίγο καιρό .Τελικά ήταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ρούτερ που ειχαν αλλάξει Δεν θυμάμαι τι έκανα και δουλεύει κανονικά τώρα Και υποθέτω ότι έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει το νέο λογισμικό

Τωρα θυμήθηκα ότι στην ενσύρματη μου έκανε και μένα 'ναζακια" πριν λίγο καιρό .Τελικά ήταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ρούτερ που ειχαν αλλάξει Δεν θυμάμαι τι έκανα και δουλεύει κανονικά τώρα Και υποθέτω ότι έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει το νέο λογισμικό

τα εχω κάνει ήδη όλα αυτά, ούτε είχα αλλάξει τίποτα στο router

Εγώ πάντως το έχω και κάθετε εκτός ρεύματος πάνω από 6 χρόνια,γιατί από τότε που έβαλα καινούργιο ρούτερ δεν μπορούσε να συνδεθεί....κάτι (που ούτε θυμάμαι τι) συνέβαινε με τον κωδικό.
Από τότε βαριέμαι να βάλω την ethernet να δω αν δουλεύει.
Ψιλομπελαλιδικο μηχανημα.
Πήρα ένα bt audioengine,το έριξα στον προ και εύκολα και γρήγορα, κάνω την δουλειά μου με το τάμπλετ ή με το λάπτοπ.
αν το πουλάς στο αγοράζω :)

Ελεγα από το να μην το χρησιμοποιείς μήπως και... :P
Eπειδή θυμήθηκα ότι έχω σετ raspberry μαζί με το dac του λέω μήπως στήσω squeezlite server εκεί και κάνω έτσι δουλειά. Προσωρινά έχω μια συσκευή Bluetooth στο dac και έχω συνδεθεί με το desktop εκεί και παίζω ότι θέλω να παίξω από τον υπολογιστή. Kαι αυτό είναι μια εύκολη λύση και φτηνή.

• Like
Reactions: mdvq
τώρα βλέπω στο forum του WiiM ότι κάπως το κάνουν και τρέχει με το logitech media server

υπάρχει και ένα app για linux γιατί το σύστημα μου είναι κυρίως linux. Έχει ενδιαφέρον αυτή η συσκευή

μέχρι στιγμής πάντως χρησιμοποιώ αυτήν εδώ τη μικρή συσκευή

απλά συνδέω το pc μέσω Bluetooth με αυτή τη συσκευή που την έχω συνδέση στο dac του ηχοσυστήματος. Κάθε πηγή που θέλω να την στείλω στο στεροφωνικό από το desktop πχ spotify απλά βάζω σαν επιλογή το bluetooth για output του ήχου.
Νομίζω πολύ καλύτερη δουλειά κάνω με αυτό το τρόπο. Βλέπω βέβαια και το WiiM αν και ακριβό στα 180 ευρώ. Μια άλλη επιλογή που κοιτάω είναι να στήσω ένα raspberry pi αλλά και αυτό θέλει χρόνο και δεν βλέπω και τον λόγο πλέον.

Κάνεις όλα αυτά και στην ουσία καταλήγουν όλα σε σύνδεση Bluetooth;
ναι αφού ορίζεις από τo desktop το πρόγραμμα σε τι έξοδο θέλεις να βγάλει τον ήχο. Φυσικά όπως είπα αυτή τη bluetooth συσκευή την έχω βάλει πάνω σε dac

μέχρι στιγμής πάντως χρησιμοποιώ αυτήν εδώ τη μικρή συσκευή

απλά συνδέω το pc μέσω Bluetooth με αυτή τη συσκευή που την έχω συνδέση στο dac του ηχοσυστήματος. Κάθε πηγή που θέλω να την στείλω στο στεροφωνικό από το desktop πχ spotify απλά βάζω σαν επιλογή το bluetooth για output του ήχου.
Νομίζω πολύ καλύτερη δουλειά κάνω με αυτό το τρόπο. Βλέπω βέβαια και το WiiM αν και ακριβό στα 180 ευρώ. Μια άλλη επιλογή που κοιτάω είναι να στήσω ένα raspberry pi αλλά και αυτό θέλει χρόνο και δεν βλέπω και τον λόγο πλέον.
Έκανες αυτό που κάνω και γω, αλλά πρόσθεσες και το dac στην αλυσίδα.
Κατά την γνώμη μου αχρειαστα,γιατί ότι ζημιά είναι να κάνει το bt,την έχει κάνει ήδη,εκτός αν το λάπτοπ έχει και αυτό aptx ,οπότε ελαχιστοποιείς τις απώλειες.
Αν δεν είσαι του hiend και θες να ακούς την μουσικουλα σου, μείνε ως έχεις και απόλαυσε.
Εμένα το squeeze,μου τα είχε ψιλοκανει τσουρέκια,γι'αυτό το χω σιωπηλό και όταν έρχονται σπίτι και το βλέπουν,τους λέω ότι είναι mobile τηλεόραση να την παίρνω μαζι μου στην παραλία 😄😄

• Like
Reactions: chek2fire
Έχω και αυτό ,που είναι WiFi και άμα με πιάνουν τα ντερτια και δεν βαριέμαι ,το συνδέω στην πρίζα και με το ταμπλετακι κάνω άριστα την δουλειά μου.
Αλλά κυρίως με το bt audioengine.

Attachments

• Advance-Paris-UX1-Black2-1.jpg
    Advance-Paris-UX1-Black2-1.jpg
    51.9 KB · Views: 6
  • Like
Reactions: chek2fire
Μου αρέσει ο όμορφος ήχος και νομίζω έχω ένα αξιοπρεπές σύστημα αλλά δεν βρήκα και άλλη λύση.
Η επόμενη λύση είναι να πάρω το WiiM και να το διαχειρίζομαι μέσω του LMS από το desktop που από τι βλέπω γίνεται η να φτιάξω ένα δικό server με Raspberry. Το πρώτο με ψήνει πιο πολύ για την ευκολία του.
Τι διαφορά έχει το WiiM mini από το pro εκτός από την coaxial έκδοση που έχει. Από τι βλέπω δεν έχει και chromecast το mini.

νέα ενημέρωση.
Tελικά έγινε αγορά το WiiM pro και μέσω του chromecast pluggin μπoρώ και το διαχειρίζομαι μέσω LMS server δηλαδή μπορώ να επιλέγω σταθμούς κτλ μέσω του interface του LMS>
Το μόνο που χρειάζεται είναι το WiiM pro να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με το desktop δλδ να παίρνει το wifi από τον router που έχεις συνδεδεμένο το pc.
Γενικά φοβερό μηχανηματάκι αυτό. Από τι βλέπω έχει πολύ ζουμί καθώς έχει μεγάλη υποστηριξη και από την κοινότητα

νέα ενημέρωση.
Tελικά έγινε αγορά το WiiM pro και μέσω του chromecast pluggin μπoρώ και το διαχειρίζομαι μέσω LMS server δηλαδή μπορώ να επιλέγω σταθμούς κτλ μέσω του interface του LMS>
Το μόνο που χρειάζεται είναι το WiiM pro να βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με το desktop δλδ να παίρνει το wifi από τον router που έχεις συνδεδεμένο το pc.
Γενικά φοβερό μηχανηματάκι αυτό. Από τι βλέπω έχει πολύ ζουμί καθώς έχει μεγάλη υποστηριξη και από την κοινότητα
Καλημέρα

Πες μας εντυπώσεις για τη αλλαγή από squeezebox σε wiim.
Σκέφτομαι να την κάνω κι εγώ.
Ακούω κυρίως spotify μέσω του spotty, αλλά τις προάλλες έκανε νερά για μερικές μέρες και συνειδητοποίησα ότι πλησιάζει η ώρα που δε θα παίζουν διάφορα.

Καλημέρα

Πες μας εντυπώσεις για τη αλλαγή από squeezebox σε wiim.
Σκέφτομαι να την κάνω κι εγώ.
Ακούω κυρίως spotify μέσω του spotty, αλλά τις προάλλες έκανε νερά για μερικές μέρες και συνειδητοποίησα ότι πλησιάζει η ώρα που δε θα παίζουν διάφορα.
το διαχειρίζομαι από LMS χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και αρκετά καλύτερα από τι το squezebox.
Tώρα για την desktop app του Spotify μου παίζει πολύ πιο καλά από τι έπαιζε με το squezee. Εκεί είχα αρκετές φορες προβλήματα όπως αργό συχγρονισμό κτλ. Tώρα παίζει λες και το έχεις στο δικό του app.
Γενικά βλέπω ότι είναι ένα φοβερό μηχανηματάκι και με πάρα πολύ υποστήριξη από το community του καθώς είναι πολύ ενεργό και αν δεις στο forum δημιουργούν και μόνοι τους εφαρμογές.