Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

Re: Απάντηση: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

Μετα το στρωσιμο μπορεις να καθισεις αναπαυτικα και να απολαυσεις την τηλεοραση σου. Μην φοβασαι τις ρυθμισεις ουτε τα αναλογικα σηματα (ουτε καν σε 4:3). Ανετα μπορεις να δεις και τα dvd με μπαρες πανω κατω.
Μονο προσοχη στα games με το xbox.
Καλου κακου ριχνε το dvd στρωσιματος για 1-2 ωρες μετα απο την χρηση xbox.

Καλες θεασεις -bye-
Το γνωστό DVD είναι απολύτως απαραίτητο; Αν παίζει κανάλι χωρίς σήμα ( "χιόνια") δεν στρώνει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

Το γνωστό DVD είναι απολύτως απαραίτητο; Αν παίζει κανάλι χωρίς σήμα ( "χιόνια") δεν στρώνει;

βεβαιως και στρωνει !

τραβας την κεραια απο πισω και βουαλα ......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

το break-in dvd κανει παραλαγες των τριων βασικων χρωματων(RGB) και δεν εχει σχεση με τα χιονια.

αλλοιως ακολουθησε τις οδηγιες του κατασκευαστη.

Σε τι εξυπηρετούν οι παραλλάγές βασικών χρωμάτων? Αφού με τα χιόνια αναβόσβύνουν και τα τρία βασικά subpixel.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

με πολυωρο gaming νομιζω ναι.

Και όχι μόνο... Η παρατεταμένη εμφάνιση του XMB λειτουργικού χωρίς screen saver είναι επιφοβη τουλάχιστον πριν τις πρώτες 200 ώρες.

Σε τι εξυπηρετούν οι παραλλάγές βασικών χρωμάτων? Αφού με τα χιόνια αναβόσβύνουν και τα τρία βασικά subpixel.

Δυο ειναι οι μεθοδοι στρωσιματος:

1- Με το γνωστο DVD
2- Με κανονικη λειτουργια αλλα στο zoom ωστε να μην φαινονται λογοτυπα καναλιων

Τωρα αν εσυ κρυβεις εναν εφευρετη μεσα σου και εχεις ορεξη για πειραματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

Και όχι μόνο... Η παρατεταμένη εμφάνιση του XMB λειτουργικού χωρίς screen saver είναι επιφοβη τουλάχιστον πριν τις πρώτες 200 ώρες.
Και βάλε...........τουλάχιστον στις pionner.

Απάντηση: Re: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

αυτο ακριβως !

οταν τα πιχελς δουλευουν συνεχως στρωνει και το πανελ...

αλλιως υπαρχουν και τα δισκακια ......τα οποια ειναι λιγακι πιο περιπλοκα.

υπαρχει και το ζοομ της εικονας αλλα πολλοι δεν τους αρεσει να βλεπουν σε ζοομ....

οτι και να δοκιμασεις κακο δεν κανεις !

θΑ ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις. 1ον όσον αφορά την κατανάλωση για τις plasma ισχυεί ότι έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση με μία εξαίρεση αυτήν της panasonic (απ' ότι γνωρίζω και έχω διαβάσει σε internet και σε προσπέκτους) όπου έχουν σχεδόν ίδια κατανάλωση με μια μία αντίστοιχη lcd 42" και αν τις συγκρίνω με philips ambilight lcd η philips έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. 2ον ως ιδιοκτήτης plasma lg 42pc55 δεν στρώθηκε καθόλου έχει παίξει 285 ώρες ως τώρα (το είδα στο κρυφό μενού) αυτό που παρατήρησα είναι ότι τις πρώτες ώρες είχα burn στο σήμα των καναλιων (πολύ αχνό βέβαια) αλλά σβήνωντας την και ανοίγοντας την μετά απο καποια ώρα που ήθελα να ξαναδω tv όλα καλά. Πλέον όμως ούτε και αυτό υφίσταται (αραιά και που και σπάνια). Τέλος επειδή στο δωμάτιο έχω μια philips 32pfl 7562 δεν το συζητάω ότι υπάρχει περίπτωση ξανά να πάρω lcd με τα σημερινά δεδομένα και πάντα σε σχέση τιμής. Μετάνιωσα για τη philips καλύτερα να έπαιρνα ακόμα μια 42pc55 με 850 ευρώ παρά τη philips που είχε διαφορά 50 ευρώ κάτω. Αυτα απο εμένα. Αν έχω γράψει κάτι λάθος ας με διορθώσετε.

βρήκα ένα πίνακα σε site της panasonic όσον αφορά την κατανάλωση. Γενικά είχε πολλα παραδείγματα απλά παραθέτω ενα πίνακα.Απ' ότι είδα πιο μεγάλη καταναλωση την έχουν οι samsung lcd.
Πάντα μιλάμε για μεγέθη άνω των 42".

Attachments

• panel.gif
    panel.gif
    3.9 KB · Views: 68
Κάποια site στα Specs της TV λένε ότι έχει 5000:1 Contrast, ισχύει κάτι τέτοιο ?
Και στο manual στις τεχνικές προδιαγραφές δεν αναφέρει τίποτα για αυτό.
Μήπως έχει συγκρίνει κανείς την εικόνα της PX σε σχέση με την PZ σε αναλογικά κανάλια και μη HD ταινίες DVD, με ρύθμιση εικόνας στο Cinema mode ? Ποια από τις 2 βγάζει ποιο φωτεινή και καθαρή εικόνα ?
Ευχαριστώ.

Η δικη μου καθε μερα γινεται και καλυτερη, με ομορφοτερα χρωματα. Θα ηθελα να ηξερα ποτε (μετα απο ποσες ωρες λειτουργιας) θα "παρει την κατω βολτα".

Απάντηση: Re: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

Η δικη μου καθε μερα γινεται και καλυτερη, με ομορφοτερα χρωματα. Θα ηθελα να ηξερα ποτε (μετα απο ποσες ωρες λειτουργιας) θα "παρει την κατω βολτα".

Δεν νομίζω να προλάβεις...Θα είσαι ήδη τότε με νέα τηλεόραση :ernaehrung004:

ευχαριστω καταρχιν.Μια ερωτηση dvd η svcd ειναι καλυτερα.Αλλη μια ποιες ειναι οι ρυθμισεις για την tv και ποσεσ ωρες πρεπει να πεξει το dvd η svcd;;

Re: Απάντηση: Re: Μετά το στρώσιμο της Plasma, τι ?

Δεν νομίζω να προλάβεις...Θα είσαι ήδη τότε με νέα τηλεόραση :ernaehrung004:
Μακαρι, μακαρι.

Αυτο που με ευχαριστει περισσοτερο ειναι το ποσο ακριβεστατα ειναι τα χρωματα. Νομιζεις οτι η οθονη ειναι η φυσικη συνεχεια του χωρου. Πρωτη φορα το νιωθω αυτο. Ουτε η (παρα πολυ καλη) CRT μου δεν εδεινε αυτητην αισθηση, ουτε φυσικα και η lcd που εχω στο υπνοδωματιο.
Δεν ξερω εαν το περιγραφω σωστα. Πιστευω αυτοι που εχουν "καλη" πλασμα με καταλαβαινουν.

Last edited: