Μετάβαση απο connx σε forthnet: Θα παίξει με το router του ΟΤΕ;

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Μόλις παρέλαβα modem απο τη forthnet λόγω αλλαγής πακέτου (είχα connx) με τη φοβερή προσφορά της forthnet στα 5€ ανά μήνα για 6 μήνες και μετά περίπου τα μισά από τον ΟΤΕ.
Το ερώτημά μου είναι αν θα παίξει η νέα σύνδεση με το ασύρματο routerάκι του ΟΤΕ που πολύ μ'έχει βολέψει ή αν θα αναγκαστώ να μπλέξω πάλι με καλώδια...
Όσοι πιστοί βοηθήσατε...

Ναι, γιατί όχι;
Άλλαξε μόνο στο router όνομα χρήστη και κωδικό κι είσαι έτοιμος.
Λίγο προσοχή μόνο γιατί η Forthnet είναι περίεργη στα ονόματα χρήστη. Δλδ, ενώ πχ η ΟΤΕnet έχει όνομαχρήστη@otenet.gr η Forthnet έχει όνομαχρήστη.κάτι[email protected].

Κάτι τέτοιο φοβάμαι κι εγώ. Ότι δηλαδή ο οτε θα το έχει κλειδωμένο. Δεν ξέρω αν καταφέρω να το σπάσω, πράγμα δύσκολο, οπότε μάλλον θα πάμε για καινούργιο router...

Εχω forthnet και πριν λιγες μερες μου εδωσαν ενα ασυρματο μοντεμ-ρουτερ
του ΟΤΕ. Μετα απο αρκετες μερες καταφερα να το ρυθμισω και να συνδεθω
με την forthnet. Γινοταν η συνδεση κανονικα αλλα αργουσε να ανοιξει τις σελιδες, και οι ταχυτητες ηταν τραγικες. Απ" οτι καταλαβα τα μοντεμ ειναι ρυθμισμενα για το δυκτιο του καθε παροχου.
Δοκιμασα ενα της forthnet ενος φιλου και δουλεψε αψογα!!
Το μοντεμ που σου εδωσαν ειναι ασυρματο?

Re: Απάντηση: Μετάβαση απο connx σε forthnet: Θα παίξει με το router του ΟΤΕ;

Εχω forthnet και πριν λιγες μερες μου εδωσαν ενα ασυρματο μοντεμ-ρουτερ
του ΟΤΕ. Μετα απο αρκετες μερες καταφερα να το ρυθμισω και να συνδεθω
με την forthnet. Γινοταν η συνδεση κανονικα αλλα αργουσε να ανοιξει τις σελιδες, και οι ταχυτητες ηταν τραγικες. Απ" οτι καταλαβα τα μοντεμ ειναι ρυθμισμενα για το δυκτιο του καθε παροχου.
Δοκιμασα ενα της forthnet ενος φιλου και δουλεψε αψογα!!
Το μοντεμ που σου εδωσαν ειναι ασυρματο?

όχι, αν ήταν ασύρματο δεν θα υπήρχε πρόβλημα! Αν ζητήσω router από τη forthnet πόσο θα κοστίσει άραγε;

Παρε σε ενα καταστημα forthnet και μαθε τιμες....απ"οτι ξερω δουλευουν δυο
μαρκες στα καταστηματα τους το ακριβοτερο γυρω στα 79 ευρο.
Μεχρι αυτη την τιμη μπορεις να βρεις εξω πολλα καλα ρουτερ οπως τα ASUS,BELIN,D-LINK.

Καλά το Philips που δίνει ο ΟΤΕ δεν είναι και ότι καλύτερο... αλλά αφού έχεις ήδη 2 μοντεμ στα χέρια δεν θα σε παροτρήνω στην αγορά ενός καινούριου. Πιστεύω οτι το Philips έχει μέσα firmware του ΟΤΕ, όπως αντίστοιχα έχει το δικό μου Linksys firmware της Forthnet. Στην θέση σου θα συνδεόμουν με το Philips να δω πως πάει και αν έβλεπα καθυστερήσεις όπως ο OZZY, θα έβρεισκα ένα καθαρό firmware της Philips να δοκιμάσω.

Όλα τα modem-router παίζουν σε όλους τους παρόχους. Όλοι οι πάροχοι ακολουθούν τα ίδια διεθνή πρότυπα και τα modem είναι του εμπορίου. Πιθανό να μη λειτουργεί η απλή εφαρμογή των windows με την οποία έκανες τις ρυθμίσεις της Otenet, αλλά κάποιος που ξέρει από αυτά μπορεί σίγουρα να σου το φτιάξει από το web interface του modem. Ακόμη και firmware μπορείς να αλλάξεις. Το μόνο πρόβλημα που ίσως υπάρχει είναι να πρόκειται για πολύ παλιό modem που δεν υποστηρίζει ASDL2+.

Αν δεν γνωρίζεις από αυτά, αλλά θέλεις να μάθεις, ρώτα στο forum http://www.adslgr.com/ και δες και τις σελίδες υποστήριξης της forthnet http://www.forthnet.gr/templates/support.aspx?c=10003817.

Επίσης μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τη τεχνική υποστήριξη της forthnet και να τους ρωτήσεις πως να κάνεις το setup.

Τέλος, αν παρόλα αυτά θέλεις να αγοράσεις καινούριο, μπορείς να το πάρεις από το e-shop ή το multirama ή κάποιο άλλο μαγαζί. Δεν χρειάζεται να το πάρεις από forthnet! Για παράδειγμα, όλα τα παρακάτω δουλεύουν με όλους τους παρόχους

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=DSL&category2=WIRELESS ROUTER&title=PSTN

Επίσης αν είσαι τελείως άσχετος από αυτά και δεν θέλεις να ασχοληθείς, πάρε μαζί σου το modem και τους κωδικούς και πήγαινε στο κοντινότερο μαγαζί forthnet να στο ρυθμίσουν επιτόπου!

Εγώ είχα πάρει ένα μόντεμ-ρούτερ από το Πλαίσιο (Netgear αν θυμάμαι καλά) προκειμένου να έχω περισσότερες θύρες Lan και ίσως καλύτερη σύνδεση και ήταν τόσο πατάτα που δεν μπορούσε καν να συνδεθεί στη forthnet! Το έδωσα πίσω και έμεινα με το original Siemens CL-110 (της forthnet) που τα πάει μια χαρά... Πρόσεξε μήπως πάρεις κάποιο που δουλεύει χειρότερα... Επειδή όλα αυτά είναι λίγο-πολύ φθηνά μόντεμ, δεν είναι καθόλου απίθανο. Αν έπαιρνες βέβαια ένα ακριβό, (cisco κλπ) δεν θα υπήρχε θέμα, αλλά αυτά είναι μάλλον λαχείο, διασταύρωσέ το πρώτα με άλλους κατόχους της forthnet.

Η μετάβαση έγινε, στο router άλλαξα μόνο dns και κωδικούς,όλα δούλεψαν άψογα!!!