Μετάβαση σε άυλη δισκοθήκη

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Συμφορουμίτες καλησπέρα!

Θα χρειαστώ τα φώτα/βοήθειά σας διότι όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο άκρη δεν βγάζω. Επειδή δεν μπορώ πλέον να κάτσε-σήκω όταν θέλω να ακούσω δυο τρία κομμάτια από διάφορα albums σκέφτομαι σιγά σιγά ( κυρίως λόγω του κινδύνου ο :captain: να με κλείσει στο αμπάρι δια βίου) την μετάβασή μου στην άυλη αναπαραγωγή. Το δεδομένα του προβλήματός μου είναι τα εξής:

1.1.)[FONT=&quot] [/FONT]Εχω καμια 150ριά CD που θέλω να τα ριπάρω σε flac
2.2)[FONT=&quot] [/FONT]Καθε άλλο CD που θα αγοράζω να το ριπάρω σε flac
3.3)[FONT=&quot] [/FONT]Δεν με ενδιαφέρει το MP3
4.4)[FONT=&quot] [/FONT]Η μουσική που ακούω δεν βγαίνει σε 24/96 και ούτε πρόκειται ποτέ να βγεί πιστεύω.
5.5)[FONT=&quot] [/FONT]Σύνδεση με οπτική (κατα προτίμηση) ή ομοαξωνικό καλώδιο στο dac
6.6)[FONT=&quot] [/FONT]Η δυνατόν αποφυγή χρήσης της τηλεόρασης για την ακρόαση μουσικής
7.7)[FONT=&quot] [/FONT]Χωρητικότητα περί το 1ΤΒ
8.8)[FONT=&quot] [/FONT] Δεν θέλω να μπλέξω με οικιακό δίκτυο. Θέλω αυτόνομη λύση.

Θέλω μια λύση που να την συνδέω στο δικάναλο σύστημά μου και να ακούω μουσική. Εχω σκεφτεί τα εξής:
Ι) Αγορά mac mini. Το μείον είναι ότι χρειάζομαι και οθόνη
ΙΙ) Αγορά ενός macbook και m2tech. Μείον ότι θέλουμε περί τα 4m
καλώδιο συν το ότι μου την σπάει ο Στίβης
III) Αγορά ενός laptop με Linux λειτουργικό και m2tech. Μείον ότι θέλουμε
περί τα 4m καλώδιο συν το ότι μου την σπάει ο Στίβης
IV) Logitech Squeezbox??? Μείον ότι διαβάζω ότι κατα την μεταφορά
δεδομένων από USB έχουμε πρόβλημα θορύβου. Αληθεύει?

Εσείς τί προτείνετε για την περίπτωσή μου? Υπάρχει λύση?

Υπάρχουν και mediaplayer της Dvico με δική τους οθόνη και παίζουν κανονικά τα flac και έχουν και οπτική ψηφιακή έξοδο (εγω έχω το παλιό 4100). Μπορείς να έχεις τα ριπαρισμένα cd είτε στον εσωτερικό είτε σε εξωτερικό σκληρό δισκο (δυομισάρι, χωρίς εξτρά τροφοδοσία).
Τα ίδια γίνονται με με τα διάφορα Dune, πιθανότατα με καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά μεγαλύτερο κόστος (μπορεις να παρεις το φτηνότερο, χωρίς blu ray player), δεν ξέρω αν δείχνει η οθόνη όμως (*φίλος έχει συνδεσει γι αυτό μικρούλι μόνιτορ 8-9 ιντσων, ακριβώς γιατι εχει σε άλλο χώρο την τηλεόραση).
Το ριπάρισμα μπορείς να το κάνεις στον υπολογιστή

Το Mac mini από ότι ξέρω δεν ριπάρει εύκολα σε flac αλλά σε aiff.
Δυστυχώς ακόμα το καλύτερο ριπάρισμα σε flac γίνετε σε PC.

Για rip θα συμφωνήσω στο EAC άρα PC.
Εκτός των media players και δορυφορικοί δέκτες linux υποστηρίζουν flac (εάν έχεις ψάξε το).
Δες και την επιλογή squeezebox με NAS ή και απλά με ένα σκληρό δίσκο που συνδέετε σε lan. (και από εκεί wireless -> box)

Υπάρχουν και mediaplayer της Dvico με δική τους οθόνη και παίζουν κανονικά τα flac και έχουν και οπτική ψηφιακή έξοδο (εγω έχω το παλιό 4100). Μπορείς να έχεις τα ριπαρισμένα cd είτε στον εσωτερικό είτε σε εξωτερικό σκληρό δισκο (δυομισάρι, χωρίς εξτρά τροφοδοσία).
Τα ίδια γίνονται με με τα διάφορα Dune, πιθανότατα με καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά μεγαλύτερο κόστος (μπορεις να παρεις το φτηνότερο, χωρίς blu ray player), δεν ξέρω αν δείχνει η οθόνη όμως (*φίλος έχει συνδεσει γι αυτό μικρούλι μόνιτορ 8-9 ιντσων, ακριβώς γιατι εχει σε άλλο χώρο την τηλεόραση).
Το ριπάρισμα μπορείς να το κάνεις στον υπολογιστή

Θα το κοιτάξω για την Dvico! Thanks!!!!

Το Mac mini από ότι ξέρω δεν ριπάρει εύκολα σε flac αλλά σε aiff.
Δυστυχώς ακόμα το καλύτερο ριπάρισμα σε flac γίνετε σε PC.

An to aiff είναι lossless τότε δεν υπάρχει θέμα. Τo πρόβλημά μου είναι οτι μου την σπάει ο Στίβης....

Για rip θα συμφωνήσω στο EAC άρα PC.
Εκτός των media players και δορυφορικοί δέκτες linux υποστηρίζουν flac (εάν έχεις ψάξε το).
Δες και την επιλογή squeezebox με NAS ή και απλά με ένα σκληρό δίσκο που συνδέετε σε lan. (και από εκεί wireless -> box)

squeezebox με NAS στο σαλόνι σημαίνει πολλά κουτάκια, καλώδια και γκρίνια... Σκληρό δίσκο που να συνδέεται σε lan? Δλδ κατ ευθείαν σε router? υπάρχει τέτοιο πράγμα? Τo squeezbox είναι wi-fi?

Νίκο δεν έχω βαει ακόμα γιατί η όποια αγορά θα γίνει με στέρηση οπότε πρώτα θέλω να δώ τις επιλογές μου και για το οικονομικό κάτι θα γίνει...

Δεν ήρθες στον Ορθέα και σε περίμενα....Γνώρισα έναν συνάδελφό σου όμως. Πρέπει να περνάτε πολύ ωραία στο γραφείο!

Πήγα αλλά δεν βρεθήκαμε... (ούτε με τον καπετάνιο βρεθήκαμε...:frown:)

Στο θέμα μας, αν θες τη γνώμη μου η πηγή σου πρέπει να είναι ποιοτικά ανάλογη με τα μέρη του υπόλοιπου συστήματος...

Γνωρίζοντας που κινείσαι πάνω κάτω προτείνω να ερευνήσεις και να πάρεις γνώμες για τα εξής:

- αθόρυβο και καλό notebook σαν αυτό + 64GB ssd + DAC (και ένα hiface ενδιάμεσα δεν θα έβλαπτε καθόλου...)

- Οlive O3HD, 999E (δυστυχώς χωρίς ψηφιακή έξοδο αλλά με ενσωματωμένο Cirrus Logic DAC 24-bit/192khz... εντάξει ας μην παίζεις τέτοιο υλικό... δεν βλάπτουν :D)

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Μετάβαση σε άυλη δισκοθήκη

Πήγα αλλά δεν βρεθήκαμε... (ούτε με τον καπετάνιο βρεθήκαμε...:frown:)

Στο θέμα μας, αν θες τη γνώμη μου η πηγή σου πρέπει να είναι ποιοτικά ανάλογη με τα μέρη του υπόλοιπου συστήματος...

Γνωρίζοντας που κινείσαι πάνω κάτω προτείνω να ερευνήσεις και να πάρεις γνώμες για τα εξής:

- αθόρυβο και καλό notebook σαν αυτό + 64GB ssd + DAC (και ένα hiface ενδιάμεσα δεν θα έβλαπτε καθόλου...)

- Οlive O3HD, 999E (δυστυχώς χωρίς ψηφιακή έξοδο αλλά με ενσωματωμένο Cirrus Logic DAC 24-bit/192khz... εντάξει ας μην παίζεις τέτοιο υλικό... δεν βλάπτουν :D)

:ernaehrung004:

:a0210:

Το olive 04HD είναι ότι πρέπει αλλά είναι πανάκριβο. Με τα ίδια λεφτά που ζητάει παίρνω το mac mini και μια 24' οθόνη και μου μένουν και ρέστα! :Banane0:

Το Ο3HD δεν έχει οπτική έξοδο και αμφιβάλω κατα πόσο το dac του είναι καλύτερο από το Wolfson που έχω...

Για το notebook το έχω υπ όψιν μου thanks!

An to aiff είναι lossless τότε δεν υπάρχει θέμα. Τo πρόβλημά μου είναι οτι μου την σπάει ο Στίβης....

IMHO η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα τα flac. Υπάρχει υποστήριξη τόσο από τους έμπιστες όσο και από δισκογραφικές και κατασκευαστές.

squeezebox με NAS στο σαλόνι σημαίνει πολλά κουτάκια, καλώδια και γκρίνια... Σκληρό δίσκο που να συνδέεται σε lan? Δλδ κατ ευθείαν σε router? υπάρχει τέτοιο πράγμα? Τo squeezbox είναι wi-fi?

Ναι και Ναι

Και το squeezebox συνδέεται σε wifi, και δίσκοι που συνδέονται σε LAN υπάρχουν. (και αφήνεις το δίσκο/NAS δίπλα στο router)
Αν και προτιμότερο είναι πάντα το Ethernet cable.

Και γενικά ότι πηγή και να βάλεις ένα δυο καλώδια και λίγο χορό στο ρακ σου θα τον θέλουν.
Ένα squeezebox + hdd δεν απαιτούν περισσότερο χώρο από ένα παραδοσιακό κουτί cd player.

Να ξέρεις ότι και η λύση laptop/htpc είναι καλή.

Η θέση ακρόασης από το rack είναι περί τα 3 1/2 μέτρα. Τα γράμματα του squeezbox θα φαίνονται?

Προς το παρόν μάλλον προς λύση laptop (Ατιμε στίβι, ρίξε τις τιμές στα macbook!) κινούμαι σαν πιο δελεαστική, mac mini (άτιμε Στίβι)/htpc και μετά τα υπόλοιπα.

Εγω εχω σκληρο δισκο 1ΤΒ μονιμα στο επιπλακι με τα μηχανηματα μου και οταν ακουω μουσικη φερνω το λαπιτοπι στο σαλονι και το συνδεω στο συστημα μα οπτικη ινα απο την εξοδο που εχει το λαπιτοπι. Ακουω απο foobar στον οποιο εχω βαλει το component foo_upnp και χειριζομαι τo laptop απο το κινητο μου (nokia n95 8gb) το οποιο εχει WLAN και συνεργαζεται με servers upnp. Eχω πληρη προσβαση ανα πασα στιγμη σε ολη τη ψηφιακη δισκοθηκη μου απο το καναπε μου. Ευχομαι να σε βοηθησει η περιπτωση μου.
Εγω χριαστηκα για ολο αυτο το laptop μου το οποιο το εχω ηδη εδω και 4 χρονια, το κινητο μου το οποιο υποστηριζει τετοιες λειτουργιες το οποιο ηδη εχω εδω και 3 χρονια και ενα εξωτερικο δισκο WD 1ΤΒ που αγορασα προσφατα για 97ευρω. Στην ουσια μονο τον δισκο αγορασα αφου το μονο που χριαστηκε ηταν να αξιοποιησω το laptop και το κινητο μου που ηδη ειχα. Μου φαινεται πως ειναι ο πιο φτηνος και ευκολος τροπος. Το modem - router ειναι κριμμενο σε αλλο δωματιο και ειναι στο ασυρματο οποτε ουτε καλωδια υπαρχουν ουτε κουτακια. Σαν dac βεβαια ξεχασα να πω οτι χρησιμοποιω τον a/v μου. Σκεψου και ενα set up σαν το δικο μου ετσι για ιδεα.

Εγω εχω σκληρο δισκο 1ΤΒ μονιμα στο επιπλακι με τα μηχανηματα μου και οταν ακουω μουσικη φερνω το λαπιτοπι στο σαλονι και το συνδεω στο συστημα μα οπτικη ινα απο την εξοδο που εχει το λαπιτοπι. Ακουω απο foobar στον οποιο εχω βαλει το component foo_upnp και χειριζομαι τo laptop απο το κινητο μου (nokia n95 8gb) το οποιο εχει WLAN και συνεργαζεται με servers upnp. Eχω πληρη προσβαση ανα πασα στιγμη σε ολη τη ψηφιακη δισκοθηκη μου απο το καναπε μου. Ευχομαι να σε βοηθησει η περιπτωση μου.
Εγω χριαστηκα για ολο αυτο το laptop μου το οποιο το εχω ηδη εδω και 4 χρονια, το κινητο μου το οποιο υποστηριζει τετοιες λειτουργιες το οποιο ηδη εχω εδω και 3 χρονια και ενα εξωτερικο δισκο WD 1ΤΒ που αγορασα προσφατα για 97ευρω. Στην ουσια μονο τον δισκο αγορασα αφου το μονο που χριαστηκε ηταν να αξιοποιησω το laptop και το κινητο μου που ηδη ειχα. Μου φαινεται πως ειναι ο πιο φτηνος και ευκολος τροπος. Το modem - router ειναι κριμμενο σε αλλο δωματιο και ειναι στο ασυρματο οποτε ουτε καλωδια υπαρχουν ουτε κουτακια. Σαν dac βεβαια ξεχασα να πω οτι χρησιμοποιω τον a/v μου. Σκεψου και ενα set up σαν το δικο μου ετσι για ιδεα.

Είσια ωραίος! :2thumb22sup:

Σκληρο δίσκο έχω 1ΤΒ, dac έχω, κινητό έχω μαυρομούρο οπότε πρέπει να το κοιτάξω, laptop δεν έχω αλλά προς την αγορά του κινούμαι. Θα κοτσάρω και ένα τετράμετρο ομοαξονικό καλώδιο και θα το έχω δίπλα στον καναπέ!

Το foobar πρέπει να βγαίνει σε linux (αν δεν βγαίνει θα ξενερώσω τρελά...)

Φραγκ και εγώ δύσκολα θα έδινα ένα χιλιάρικο για music player χωρίς ψηφιακή έξοδο...

Όμως σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις για το Ο3HD από το αμερικάνικο site τα χαρακτηριστικά της συσκευής... Είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανες, αλλιώς θα ήσουν τουλάχιστον προβληματισμένος τώρα...

Μεταξύ άλλων
- είναι αθόρυβο και έχει οθόνη touch και remote - δλδ πρακτικά απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τα θορυβώδη notebooks και pc (για ακροάσεις είναι πολύ σημαντικό αυτό ΙΜΟ)
- αναπαράγει και αντιγράφει CDs στην original μορφή τους στον ενσωματωμένο σκληρό (1500 δισκάκια χωράει...), μάλιστα έχει καλό φίλτρο θορύβου (μην το υποτιμάς καθόλου αυτό... δεν συμβαίνει το ίδιο με τους οδηγούς των htpc και laptops) και πολύ καλή - στιβαρή κατασκευή (απoλύτως καμία σχέση με htpc και laptops!)
- φυσικά αναπαράγει και αποθηκεύει flacs όπως ένα laptop/notebook...

Το dac του δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το δικό μας αλλά είναι αξιοπρεπέστατο και μην παραμυθιαστείς ότι θα έχει σημαντικές διαφορές για αυτά που ακούμε...
Αν βέβαια δεν θέλεις transport/dac στο ίδιο πακέτο πάω πάσο (ούτε εγώ θέλω!)

Tα μόνα αρνητικά που βλέπω (χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι ισχύουν...) είναι:
- δυσκολία εύρεσης κομματιών με browsing στο δίσκο του ή τον εξωτερικό που θα κουμπώσεις
- Μικρή οθόνη (4"άρα), ειδικά για τα 3,5 μέτρα που αναφέρεις...
- άγνωστο αν μπορεί να δημιουργεί playlists.

Αν το μελετήσεις περισσότερο και αρχίσει να σε ενδιαφέρει ενόχλησε τον Rebelo που έχει ένα (αν το έχει κρατήσει δηλαδή...:D)

Tέλος να σου πω ότι η "επένδυσή" σου μπορεί να έχει μεγαλύτερο value for money αν συνδυάσεις και την αναπαραγωγή video...

-bye-

Re: Απάντηση: Μετάβαση σε άυλη δισκοθήκη

Φραγκ και εγώ δύσκολα θα έδινα ένα χιλιάρικο για music player χωρίς ψηφιακή έξοδο...

Όμως σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις για το Ο3HD από το αμερικάνικο site τα χαρακτηριστικά της συσκευής... Είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανες, αλλιώς θα ήσουν τουλάχιστον προβληματισμένος τώρα...

Μεταξύ άλλων
- είναι αθόρυβο και έχει οθόνη touch και remote - δλδ πρακτικά απλά δεν υπάρχει σύγκριση με τα θορυβώδη notebooks και pc (για ακροάσεις είναι πολύ σημαντικό αυτό ΙΜΟ)
- αναπαράγει και αντιγράφει CDs στην original μορφή τους στον ενσωματωμένο σκληρό (1500 δισκάκια χωράει...), μάλιστα έχει καλό φίλτρο θορύβου (μην το υποτιμάς καθόλου αυτό... δεν συμβαίνει το ίδιο με τους οδηγούς των htpc και laptops) και πολύ καλή - στιβαρή κατασκευή (απoλύτως καμία σχέση με htpc και laptops!)
- φυσικά αναπαράγει και αποθηκεύει flacs όπως ένα laptop/notebook...

Το dac του δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το δικό μας αλλά είναι αξιοπρεπέστατο και μην παραμυθιαστείς ότι θα έχει σημαντικές διαφορές για αυτά που ακούμε...
Αν βέβαια δεν θέλεις transport/dac στο ίδιο πακέτο πάω πάσο (ούτε εγώ θέλω!)

Tα μόνα αρνητικά που βλέπω (χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι ισχύουν...) είναι:
- δυσκολία εύρεσης κομματιών με browsing στο δίσκο του ή τον εξωτερικό που θα κουμπώσεις
- Μικρή οθόνη (4"άρα), ειδικά για τα 3,5 μέτρα που αναφέρεις...
- άγνωστο αν μπορεί να δημιουργεί playlists.

Αν το μελετήσεις περισσότερο και αρχίσει να σε ενδιαφέρει ενόχλησε τον Rebelo που έχει ένα (αν το έχει κρατήσει δηλαδή...:D)

Tέλος να σου πω ότι η "επένδυσή" σου μπορεί να έχει μεγαλύτερο value for money αν συνδυάσεις και την αναπαραγωγή video...

-bye-

Νίκο με 750Ε παίρνεις mac mini που είναι και αθόρυβο και με 200Ε παίρνεις μια μικρή τηλεόραση και είσαι και καλύτερα. Ασε που μικρή τηλεόραση ήδη έχω οπότε μου μένει το mac, αλλά ας όψετε που δεν συμπαθώ τον Στίβι....

οπως και εσύ δεν θέλω οι αγορές μου να επικαλύπτουν η μια την άλλη οπότε το dac του μου είναι αδιάφορο. Ηδη έχω παροπλίσει το dac του pulse...

Πιστεύω μέχρι να προχωρήσω στην αγορά ο Βασίλης να έχει βγάλει το δικό του στο σφυρί :rofl:

Αναπαραγωγή video από μένα δεν....Δέν έχω καμια ματρόσκα και αν θέλω να δώ ταινία νοικιάζω το blue ray. Αν πέσει στα χέρια μου καμία τότε πάω και την βλέπω μαζί με έναν φίλο μου στην LCD που έχει :stupid: που μαζί με την ταινία του θάβω και την TV!:Banane0: Αν μου αρέσει νοικιάζω το blue ray όπως προείπα....

Για τα υπόλοιπα που λές θέλει ψάξιμο το πράγμα αλλά σαν αρχική τοποθέτηση είμαι αν όχι αρνητικός τουλάχιστον δύσπιστος...

Απ'ότι ξέρω....το Dune D1 έχει display. Κι έχει coaxial και optical. Εάν χρησιμοποιηθεί ως transport (passthrough) ,συνδεδεμένο στο Dac , με σύνολο 370 ευρωπουλα(μαζί με τον 1Τ δίσκο)...έχεις κάνει την δουλειά σου ....

Απ'ότι ξέρω....το Dune D1 έχει display. Κι έχει coaxial και optical. Εάν χρησιμοποιηθεί ως transport (passthrough) ,συνδεδεμένο στο Dac , με σύνολο 370 ευρωπουλα(μαζί με τον 1Τ δίσκο)...έχεις κάνει την δουλειά σου ....

:a0210:

Ωραίος ο συντονιστής!

Το κακό είναι ότι σκεφτόμενος γενικά την πιο φτηνή αλλά αξιόπιστη λύση και καταλήγοντας στην πιο πάνω.............ψήθηκα εγώ τελικά. (και το D1 θα το χτυπήσω...αλύπητα!)

Παντως σημερα βρισκεις ευκολα καλο και φτηνο λαπιτοπι.
Ψαξε αν μπορεις να βρεις καπιο που να εχει ψηφιακη οπτικη εξοδο. Εμενα το δικο μου ευτυχως εχει οπτικη ψηφιακη εξοδο και το'χω συνδεδεμενο κατευθιαν στο συστημα.
Επισης αρκετες φορες χρησιμοποιουσα το playstation 3 στο συστημα μου σαν client - media player οταν ειχα το λαπτοπ με τον σκληρο σε αλλο δωματιο. Και αυτο γινεται. Επισης ο foobar εκανε μετατροπη τα flac σε pcm ωστε να παιζουν στο playstation 3 σε real time.
Οποτε να κι ενας αλλος τροπος αν εχεις βεβαια καποια κονσολα οπως το playstation 3 που να εχει τετοιες δυνατοτητες δυκτιωσης.
Αν εχεις καλο dac τοτε ανεξαρτητα τη δυκτιωση που θα διαλεξεις θα εχεις αριστα αποτελεσματα.

Παντως σημερα βρισκεις ευκολα καλο και φτηνο λαπιτοπι.
Ψαξε αν μπορεις να βρεις καπιο που να εχει ψηφιακη οπτικη εξοδο. Εμενα το δικο μου ευτυχως εχει οπτικη ψηφιακη εξοδο και το'χω συνδεδεμενο κατευθιαν στο συστημα.
Επισης αρκετες φορες χρησιμοποιουσα το playstation 3 στο συστημα μου σαν client - media player οταν ειχα το λαπτοπ με τον σκληρο σε αλλο δωματιο. Και αυτο γινεται. Επισης ο foobar εκανε μετατροπη τα flac σε pcm ωστε να παιζουν στο playstation 3 σε real time.
Οποτε να κι ενας αλλος τροπος αν εχεις βεβαια καποια κονσολα οπως το playstation 3 που να εχει τετοιες δυνατοτητες δυκτιωσης.
Αν εχεις καλο dac τοτε ανεξαρτητα τη δυκτιωση που θα διαλεξεις θα εχεις αριστα αποτελεσματα.

PS3 έχω το fat και μέσω ps3 media server έκανα On the fly streaming στο dac αλλά δεν μου άρεσε το ακουστικό αποτέλεσμα. Δεν είχα πρόβλημα θορύβου από τον desktop αλλά δεν μου καλοάρεσε η ιδέα να έχω και ps3 και η/υ ανοικτά για να ακούω μουσική.

Επίσης το ps3 σαν transport δεν μου πολυάρεσε. Ασε που έχει γνωστά προβλήματα και προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω την χρήση του.

Ισως με κανα μεταχειρησμένο mac mini πρώτης γενιάς να κάναμε δουλειά