Μεταχειρισμένα-demo ηχεία.Αξίζουν σαν αγορά?

dimann

Established Member
Μία ερώτηση για όλα τα παιδιά.

Αξίζει κανείς να αγοράσει demo η μεταχειρισμένα ηχεία;
Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, και επίσης ετσι μπορείς να προσεγγίσεις άλλες, ανώτερες κατηγορίες με τα ίδια λεφτά.

Last edited by a moderator:
Αν έχεις τεχνικές γνώσεις και μπορείς να τα ελέγξεις αξίζει. Αν όχι, αλλά έχεις τεχνικό που εμπιστεύεσαι, πάλι αξίζει. Αν δεν έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο, ρισκάρεις. Πάντως για πολλούς είναι ο μόνος τρόπος να αγοράσουν μαχανήματα που ούτε στον ύπνο τους δε θα έβλεπαν.
Πάντως άλλο μεταχειρισμένο από ιδιώτη και άλλο demo από κατάστημα. Συνήθως τα δεύτερα δίνονται με πλήρη εγγύηση. Είναι και αυτό κάτι.

Αν για παράδειγμα είναι όπως τα δικά μου, που σύντομα θα τα στείλω..........η όπως του φίλου Κώστα, όποιος ψάχνει για το μοντέλο θα πρέπει να τα αρπάξει.
Ομως πόσοι απο εμάς εδω μέσα έχουμε πραγματικές γνώσεις;
Η τι ζημιά μπορεί να πάθει ένα ηχείο χωρίς να το πάρουν μυρωδιά ούτε και ένας τεχνικός;

Αν για παράδειγμα είναι όπως τα δικά μου, που σύντομα θα τα στείλω..........η όπως του φίλου Κώστα, όποιος ψάχνει για το μοντέλο θα πρέπει να τα αρπάξει.
Ομως πόσοι απο εμάς εδω μέσα έχουμε πραγματικές γνώσεις;
Η τι ζημιά μπορεί να πάθει ένα ηχείο χωρίς να το πάρουν μυρωδιά ούτε και ένας τεχνικός;

Η αγορά μεταχειρισμένου ή demo ηχείου είναι από τις πιό ασφαλής
αγορές που μπορεί να κάνει ένας αγοραστής στις προσφορές μεταχειρισμένων..

Το ηχείο από τη φύση του τα έχει όλα στη μόστρα, εκτός από
καλωδίωση και crossover, αρα είναι εύκολος ένας έλεγχος και οπτικός
και ακουστικός...
Τσεκάρεις την κατάσταση των μεγαφώνων για τυχόν φθορές στην ανάρτηση
τις μπόρνες και το κουτί, τα βάζεις να παίξουν σε όλες τις εντάσεις και αν
σου κάνει ό ηχητικός χαρακτήρας του, καλορίζικο!

Επειδή έχω βγει στο ψάξιμο, τώρα τελευταία, έχω δει τρελά πράγματα.
Σας λέει κάτι ...όπως tannoy definition dc-10t ενός έτους στα....3.500;;;;;; (πραγματική αξία περίπου 6.000 με 6500)
Απο φανατικό που τα αλλάζει τα μηχανήματα σαν τα πουκάμισα.
Είναι και η κρίση βέβαια..............

Πρακτικά λοιπόν, απο εμένα τον άσχετο, ό έλεγχος μπορεί να έιναι
1) οπτικός (τι θα μπορούσα να προσέξω στα μεγάφωνα;)
2) ηχητικός (αν υπήρχε ζημιά, πως θα το άκουγα;)

Για τεχνικό έλεγχο πρακτικά τα βουτάς και πας στο service της ανιιπροσωπείας;

Πρακτικά λοιπόν, απο εμένα τον άσχετο, ό έλεγχος μπορεί να έιναι
1) οπτικός (τι θα μπορούσα να προσέξω στα μεγάφωνα;)

Η πιό συνήθης και εμφανής φθορά είναι στο λάστιχο
περιφεριακά του μεγαφώνου που παρουσιάζει σκασίματα κυρίως όμως σε
ηχεία κάποιας ηλικίας και ανάλογα το που ήταν τοποθετημένα..Ο ήλιος πχ
που τα χτυπάει αρκετές ώρες επιτείνει τη διαδικασία..

2) ηχητικός (αν υπήρχε ζημιά, πως θα το άκουγα;)

Παραμορφώσεις,τριξίματα, σε υψηλές εντάσεις
και αφού οι συνθήκες είναι ιδανικές( κατάλληλος για τα συγκεκριμένα ενισχυτής) θα πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες..

Για τεχνικό έλεγχο πρακτικά τα βουτάς και πας στο service της ανιιπροσωπείας;

Αν έχεις αμφιβολίες καλύτερα να μην μπείς σε περιπέτειες,
ψάξε για κάτι άλλο..

Να πω την γνώμη μου
γιατί έχω καεί απο πολλούς

και τα demo και τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο
εχε τα μάτια σου ανοιχτά
σε οποιανδήποτε φθορά έχουν σε εμφάνιση γραντζουνιές σκισίματα στα μεγάφωνα και ειδικά σημαδια στις βίδες
αν δεις οτιδήποτε ψάξτο
απο εξωτερικό βέβαια δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο

Παιδια απο την εμπειρια μου σε demo ηχεια εχω να πω οτι εχει σχεση με τον αντιπροσωπο και περα απο την αρκετα καλυτερη τιμη που θα σου κανει θα πρεπει να σου δωσει και γραπτη εγγυηση ικανου χρονικου διαστηματος .

Όσα και να θέλει να δώσει κάποιος, πάντα θα υπάρχει ένα μεταχειρισμένο για να αγοράσει.

Προσωπικά δεν θα έδινα επ' ουδενί 3500 για μεταχειρισμένο μηχάνημα, παρά μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την τιμή πώλησής του ως καινούριο, αλλά
1) με τις διαφορές που έχει ηχητικά σε σχέση με το καινούριο που θα επέλεγα στα χρήματα που θέλω να διαθέσω (βγαίνω στην αγορά δηλαδή, ακούω διάφορα μοντέλα, επιλέγω το καλύτερο έως τις 3500 και μετά το συγκρίνω με το μεταχειρισμένο)
2) θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και
3) να εμπιστεύομαι-γνωρίζω τον πωλητή

Τα συγκεκριμένα tannoy μπορείς να τα βρεις 5200 καινούρια (με εγγύηση 2 χρόνια):
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=2316

Πιστεύω ότι μπορείς να βρεις καινούριο ηχείο με 3500 που να ακούγεται το ίδιο ή και καλύτερα από τα Tannoy των 5200 . Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως.

Έχε υπ' όψιν σου ότι παίζει ρόλο και το μέγεθος του χώρου που θέλεις να βάλεις τα ηχεία και ο ενισχυτής που έχεις. Τα συγκεκριμένα tannoy φαίνονται αρκετά απαιτητικά σε ρεύμα.

Καλή συνέχεια.

Last edited:
με εναν οπτικο και ακουστικο ελεγχο νομιζω οτι εισαι ενταξει
αλλα μαθε και τον προηγουμενο ιδιοκτητη αν ειναι απο αναταλλαγη διοτι πολλοι τα χεριαζουνε και μονο tannoy δεν ειναι μετα
τωρα οσο αναφορα απο θεμα εγγυησης στο ηχειο εναι μια αλλη ιστορια διοτι αν βαρεσει πηνιο αντε να αποδειξεις οτι δεν το εκανες εσυ
Αρα να εισαι παρα πολυ προσεκτικος και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις κατι παρα πολυ καλο στα μισα λεφτα απο την τιμη του σαν καινουργιο