Μεταχειρισμένη (μάλλον) DSLR για πολύ μικρό budget

Απάντηση: Re: Μεταχειρισμένη (μάλλον) DSLR για πολύ μικρό budget

Βασικά 540 το kit με τον 18-55 χωρίς αξεσουάρ - κάρτα. :p

Η τσάντα με προβληματίζει αφάνταστα.

Θέλω κάτι πολύ φτηνό,ίσα ίσα να κάνει την δουλειά της και να χωράει φακός και κάμερα (προτιμώ συναρμολογημένα),αλλά να είναι μοντέρνα και μικρή,δηλαδή να μην με ενοχλεί να την παίρνω σε μια καφετέρια μαζί κτλ.

Κοίταξα bay μεριά και βρήκα όσες θες,αλλά δεν ξέρω πως θα είναι από κοντά.

Για μεταχειρισμένη 5000 δεν κοίταξα ακόμα,θα πάω να ρίξω μια αγγελία τώρα. :ernaehrung004:
Αν δίνεις τόσα τότε δες για D5000 μεταχειρισμένη με φακό 18-55. Με τα ρέστα (απ' όσο κάνει καινούρια) αγοράζεις τον 50mm f/1.8 για τις σκοτεινές, μια κάρτα μνήμης και τσαντούλα lowepro tlz που είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.
http://products.lowepro.com/product/Topload-Zoom-Mini,2055,8.htm

Κι από εμένα μια ψήφος για την pentax.
Δες και άλλα μοντέλα αυτής τις εταιρίας, αξίζουν πολλά για τα (συγκριτικά) λίγα που ζητάνε.

Η Pentax και εκτός προσφοράς φτηνή είναι,το θέμα είναι σε σύγκριση την 5000 πως είναι? :D

Η αγορά αν δεν στραβώσει κάτι θα γίνει από βδομάδα οπότε έχω χρόνο να σκεφτώ και να κάνω ερεύνα.
Αν δίνεις τόσα τότε δες για D5000 μεταχειρισμένη με φακό 18-55. Με τα ρέστα (απ' όσο κάνει καινούρια) αγοράζεις τον 50mm f/1.8 για τις σκοτεινές, μια κάρτα μνήμης και τσαντούλα lowepro tlz που είναι ακριβώς αυτό που ζητάς.
http://products.lowepro.com/product/Topload-Zoom-Mini,2055,8.htm
Σε ευχαριστώ,θα το κοιτάξω. :a0210:

Ο 50mm f/1.8 πόσο κάνει?

Να έχεις υπόψη σου ότι η 5000 δεν έχει AF στο σώμα...
Χμμ... Δηλαδή? :flute:

Χμμ... Δηλαδή? :flute:

Θα πρέπει να αγοράζεις φακούς που έχουν οι ίδιοι AF, που κατά κανόνα είναι και πιο ακριβοί.

Και αποκλείεις και κάποιους που δεν έχουν όπως ο 50 f1/8 που ρωτάς παραπάνω...

Βέβαια αν είσαι οκ με το MF δε θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά πίστεψε χρειάζεται.

Χμμ,δεν νομίζω να με πειράζει καθώς ένας απ'τους βασικούς λόγους που θέλω να πάρω SLR είναι το Manual Focus που το ρυθμίζεις με το χέρι απ'τον φακό και να ρίξω μαύρη πέτρα στο Auto Focus. :ernaehrung004:

Κάτι που θα μου φαινόταν άβολο να μην υπάρχει (χωρίς να ξέρω αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα) θα ήταν να γυρνούσες τον φακό και να μην σου έδειχνε αν έχεις εστιάσει σωστά ή όχι,γιατί θέλει λίγο προπόνηση αυτό,εκτός φυσικά αν απ'το Optical View τα δείχνει καθαρά (έχω πάνω από δέκα χρόνια να δω σε τέτοιο πράγμα).

Την χειροκινητη εστιαση μπορεις να την επιλεξεις με οποιονδηποτε συνδυασμο φακου-μηχανης, οταν θελησεις.

Αν δεν εχεις την αυτοματη εστιαση, σε καθημερινη χρηση πρακτικα δεν μπορεις να φωτογραφισεις.

μα το πρόβλημα θα το έχεις με τη μηχανή στο χέρι όταν δεν έχεις AF (σταθεροποιητή) . Είναι αρκετά σημαντικό , ιδικά όταν χρησιμοποιείς ζουμ και χωρίς τρίποδο . Η pentax kx μέχρι πρόσφατα είχε πάνω από 550 το κιτ . Τώρα έχει 500 στο internet και street price κάπου στα 550 άρα τα 440 είναι καλή τιμή και αυτομάτως κάνει την ΚΧ best buy . Έχει ενσωματωμένο σταθεροποιητή οπότε της βάζεις ότι φακό θέλεις πάνω , μικρό σε όγκο σώμα , και αρκετά στιβαρή κατασκευή.

Καλά δεν λέω χρήσιμο το AF ειδικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά το οτι δεν μπορείς χωρίς αυτό είναι λίγο υπερβολικό.

Απαραίτητο είναι στην φωτογραφία κινούμενων αντικειμένων. Σπόρ, παιδιά, ζώα... Και σε snapshot. Σε macro, τοπίου, πορτραίτα, νυκτερινή, concept είναι απο άχρηστο έως ανεπιθύμητο.

Χμμμμμμμμμμ..... Έχω να πω ότι μπερδεύτηκα κάπως! :flipout:

Δηλαδή ας πούμε ότι παίρνω φακούς με Auto Focus ασχέτως το κόστος,πρακτικά τι κατά έχει αυτό εκτός από το ότι θα κοστίζει πιο πολύ ο φακός? Δεν σκοπεύω να πάρω παραπάνω από 1-2 φακούς πάντως.

Η Pentax βγάζει και αυτή wobbly videos?

Απάντηση: Re: Μεταχειρισμένη (μάλλον) DSLR για πολύ μικρό budget

Χμμμμμμμμμμ..... Έχω να πω ότι μπερδεύτηκα κάπως! :flipout:

Δηλαδή ας πούμε ότι παίρνω φακούς με Auto Focus ασχέτως το κόστος,πρακτικά τι κατά έχει αυτό εκτός από το ότι θα κοστίζει πιο πολύ ο φακός? Δεν σκοπεύω να πάρω παραπάνω από 1-2 φακούς πάντως.

Η Pentax βγάζει και αυτή wobbly videos?
Να βάλουμε μια τάξη γιατί ψιλοχάθηκε η μπάλα.

Κατ' αρχήν δες την pentax που σου λένε και τα παιδιά. Εγώ δεν θα την κοιτούσα μόνο και μόνο γιατί οι άλλοι δύο (nikon-canon) έχουν μεγαλύτερη γκάμα σε φακούς αλλά αν θες να έχεις κάτι αξιοπρεπέστατο για τα χρήματά του είναι η καλύτερη λύση. Με την προϋπόθεση πάντα ότι σου κάθεται καλά και στο χέρι.

Τον 50mm f1.8 για τον οποίο σκαλώσαμε στο autofocus, τον πρότεινα εξ' αρχής γιατί είπες ότι κοιτάς nikon και θες με χαμηλό budget να φωτογραφίζεις στατικά αντικείμενα σε χαμηλό φωτισμό. Κλάιν που δεν κάνει autofocus (στη D5000) αφού σε τέτοια φωτογράφηση δεν βιάζεσαι, αλλά όπως επεσήμανε ο Alex Theodin αν βγεις παραέξω το χρειάζεσαι. Κοστίζει 120Ε καινούριος και μεταχειρισμένος βρίσκεται το πολύ στα 70-80Ε.

Για να αξιοποιήσεις σε περισσότερες περιστάσεις όποια μηχανή και αν πάρεις, χτύπα ένα κιτ με ζουμ φακό και για τα στατικά αντικείμενα που θες σε ημίφως βάζε ένα τριποδάκι ή σκαμπό και τράβαγε με μεγάλη ταχύτητα. Απλά πράγματα.

Last edited:
Μία ένσταση μόνο, η Pentax έχει μεγαλύτερη γκάμα σε σταθερούς απο τους άλλους δύο και αν υπολογίσουμε και τους παλαιότερους και βιδωτούς που παίρνει με τρομερή ευκολία διατηρώντας φωτομέτρηση (σε σχεδόν προτεραιότητα διαφράγματος), επιβεβαίωση εστίασης και σταθεροποίηση, οι επιλογές μας είναι ουσιαστικά απεριόριστες.
Υστερεί στην ποικιλία ζουμ φακών, αλλά και πάλι οι υπάρχουσες προτάσεις είναι εξαιρετικές.