Μεταφορα φωτο ....

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,636
Ελλαδα
σας παρακαλω πεστε μου, με απλα λογια πως θα μεταφερω φωτογραφιες
απο ενα folder που τις εχω ... σε καποιο post στο forum

ευχαριστω

Στέλιο θα ανοίξεις νέο Post.

Κάτω κάτω θα δεις μια επιλογή "Διαχείριση συνημμένων αρχείων" Το πατάς.

Θα σου ανοίξει ένα παράθυρο για να ανεβάσεις μέχρι 5 φωτό ταυτόχρονα.

Θα πατήσεις browse και θα διαλέξεις από τον σκληρό σου την φωτογραφί απου θες. ΠΡΟΣΕΞΕ μόνο να είναι διάσταση 800 Χ 600 . Αν είναι μεγαλύτερη που πιθανότατα θα είναι κάντης resize με κάποιο πρόγραμμα.

Οταν τελειώσεις πατάς "Ανέβασμα" και φυσικά "Submit reply".

Re: Απάντηση: Μεταφορα φωτο ....

ευχαριστω, αλλα αν ηξερα να κανω resize ....

To IrfanView είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για να βλέπεις φωτογραφίες αλλά είναι και μια χαρά για resize κι άλλες απλές δουλειές.
Εδώ η σελίδα του: http://www.irfanview.net/

File > Open ανοίγεις την φωτογραφία που θες και μετά
Image > Resize/Resample και βγαίνει στο υπομενού που θα κάνεις την δουλειά σου.
Βάζεις 800 * 600 pixels (δεξιά) και 72 dpi (κάτω αριστερά).
Μετά πατάς ΟΚ, η φωτογραφία σου αλλάζει στο νέο μέγεθος, πας File > Save as, επιλέγεις το όνομα που θέλεις, απο κάτω στο Save as type διαλέγεις JPG, και πατάς save.

Τα υπόλοιπα στα είπανε ήδη.

to submit reply ..που ειναι ..

Κάτω απ' το μήνυμα που γράφεις, το πατάς για να στείλεις το μήνυμα.

ειδικά αν κατεβάσει κανείς και το plugins του Irfanview, τότε μπορεί να κατηγοροποιήσει πολύ εύκολα τις εικόνες του Τα στοιχεία που θα βάλει, συνοδεύουν τη φωτό, όπου κι αν πάει και μπορεί να τα δει κανείς με το iview, photoshop, acdc, τους viewers της Microsoft, κλπ.

Μπορώ να σας γράψω δυο πραγματάκια αν θέλετε....
:grandpa:

ειδικά αν κατεβάσει κανείς και το plugins του Irfanview, τότε μπορεί να κατηγοροποιήσει πολύ εύκολα τις εικόνες του Τα στοιχεία που θα βάλει, συνοδεύουν τη φωτό, όπου κι αν πάει και μπορεί να τα δει κανείς με το iview, photoshop, acdc, τους viewers της Microsoft, κλπ.

Μπορώ να σας γράψω δυο πραγματάκια αν θέλετε....
:grandpa:

καλως σας ξαναβρισκω! Γυρισα εχθες απο ταξιδι (Αφρικη) με φοβερες εικονες αποτυπωμενες στη μνημη μου (ελπιζω και στην μηχανη μου). Ελπιζω απο βδομαδα να ανεβασω αρκετες στα "ταξιδια στο εξωτερικο".

Ερωτηση. Θελω να τις ανεβασω ολοκληρες (οχι thumbnails που τα πατας) αλλα δεν θελω να εχουν μεγαλες διαστασεις γιατι μπορει να ειναι πολλες και θα παρει πολλες σελιδες. Γυρω στα 8χ13 cm μου φαινεται οτι θα ειναι viewable. Πως ομως θα το κανω?

Σημειωτεον εχω mac και τις αποθηκευω στο iphoto 06.

any ideas?

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα για αυτή την δουλειά είναι
Το BATCH IMAGE RESIZE που είναι περίπου 750KB
Και εκτός από resize και το compression κάνει και αλλαγή
σε φορματ αλλά το βασικό είναι ότι κάνει μαζική μετατροπή
δηλαδή εάν έχουμε ένα folder με 100 φωτογραφίες δεν χρειάζεται
να τις μετατρέψουμε μια – μια.

Απάντηση: Re: Μεταφορα φωτο ....

Επιτέλους τα κατάφερα και γω

ευχαριστώ τον Στέλιο και τους βοηθήσαντες .....

Για ξαναδοκίμασε γιατί δεν φαίνεται καλά ....

Με άλλη φωτό Χιχιχιχιχιχι

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα για αυτή την δουλειά είναι
Το BATCH IMAGE RESIZE που είναι περίπου 750KB
Και εκτός από resize και το compression κάνει και αλλαγή
σε φορματ αλλά το βασικό είναι ότι κάνει μαζική μετατροπή
δηλαδή εάν έχουμε ένα folder με 100 φωτογραφίες δεν χρειάζεται
να τις μετατρέψουμε μια ? μια.

μπηκα στη σελιδα αλλα απο οτι βλεπω ειναι μονο για windows. Τιποτα με mac? Eκτος αν μπορω να το κανω και με το iphoto (δεν το νομιζω αλλα ....)

απο το iphoto μπορω να κανω file export που μου δινει μια μονο επιλογη, δηλ μονο scale images no larger than ....x.....
Με αυτο ναι μεν μπορω να το κανω αλλα μια μια καθε φορα και πρεπει να υπολγιζω και το crop που πιθανον να εχω κανει γιατι αλλιως αλλαζουν οι διαστασεις της φωτο....ταλαιπωρια δηλ.

ή μπορω να κανω file export , web page που μου δινει για καθε εικονα ενα thumbnail (αχρηστο) και μια photo resized στο 640x480 300 dpi. Βεβαια μια μια καθε φορα..

υπαρχει κατι πιο απλο?

καλως σας ξαναβρισκω! Γυρισα εχθες απο ταξιδι (Αφρικη) με φοβερες εικονες αποτυπωμενες στη μνημη μου (ελπιζω και στην μηχανη μου). Ελπιζω απο βδομαδα να ανεβασω αρκετες στα "ταξιδια στο εξωτερικο".

Ερωτηση. Θελω να τις ανεβάσω ολόκληρες (οχι thumbnails που τα πατας) αλλα δεν θελω να εχουν μεγαλες διαστασεις γιατι μπορει να ειναι πολλες και θα παρει πολλες σελιδες. Γυρω στα 8χ13 cm μου φαινεται οτι θα ειναι viewable. Πως ομως θα το κανω?

Σημειωτεον εχω mac και τις αποθηκευω στο iphoto 06.

any ideas?

την δικη μου προταση

1 www.photobucket.com κανεις join in και ανβαζεις απο το pc σου φωτο
2 κανεις δεξι κλικ σε μια φωτο και κλικαρεις στις ιδιοτητες την διευθυνση και την εισαγεις στο avclub με τον εξης τροπο

α.πατας απο την μπαρα που ειναι πανω απο την περιοχη που γραφουμε το μήνυμα το εκονιδιο που ειναι σε κιτρινο φοντο και μοιαζει με βουνοκορφη

β. εισαγεις την διεύθυνση ολόκληρη συμπεριλαμβανομένης και του http//

γ. πατάμε κάτω δεξιά το go advance και μετά ελέγχουμε με preview post την εικονα μας