Μεταφορα λειτουργικου σε αλλο δισκο...

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,293
Νεο Ψυχικο
Με το Acronis 2011 "εσωσα" το system (windows 7) σε εναν αλλο σκληρο του υπολογιστη. Ο δισκος του λειτουργικου βρισκεταi σε ενα parition. Θελω να μεταφερω το system σε εναν ssd ωστε να μη χρειαστει να κανω Format. Υπαρχει καποιος οδηγος καπου;; Μπορει να γραψει καποιος εναν οδηγο εδω :p ;;

Δεν το κάνει αυτό με κάποιον οδηγό το ίδιο το Acronis;

Λογικά θα πρέπει να γίνεται με κάποιο boot CD που θα φτιάχνει ή κάτι τέτοιο.

Δεν χρειάζεσαι επιπλέον πρόγραμμα, υπάρχει αυτή η δυνατότητα ενσωματωμένη στα windows 7.

Λέγεται "create system image" και αν ψάξεις στο net θα βρεις πολλούς οδηγούς.

π.χ.
http://www.shivaranjan.com/2009/05/...a-hard-disk-partition-or-windows-7-partition/

Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά...

Με εχει μπερδεψει λιγο το acronis. Καταρχας παιρνει συνεχεια back up και δε μπορω να το σταματησω, μονο να το κανω pause . Αναφερει για boot cd με το οποιο δουλευει το lan και το usb. Προφανως με αυτο πρεπει να ξεκινησω το pc και μετα να περασω το system απο usb flash η σκληρο...
Μου φαινεται πιο ελκυστικο το format αλλα μετα δε ξερω αν ευκαιρει ο Μπαμπης να μου στησει το Media browser :p

Δεν χρειάζεσαι επιπλέον πρόγραμμα, υπάρχει αυτή η δυνατότητα ενσωματωμένη στα windows 7.

Λέγεται "create system image" και αν ψάξεις στο net θα βρεις πολλούς οδηγούς.

π.χ.
http://www.shivaranjan.com/2009/05/...a-hard-disk-partition-or-windows-7-partition/

Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά...
Μου εχουν πει οτι δε δουλευει μια χαρα. Εχω παρει και εγω image με το create system image αλλα τι να το κανω;; Να το αντιγραψω στον σκληρο που θελω να ειναι το λειτουργικο, να τον συνδεσω και θα παιξει; Δε νομιζω.

Πήγαινε στο Start-All programs- Acronis-Acronis true image- Bootable Rescue Media Builder

θα σου ανοίξει ένας οδηγός για να δημιουργήσεις το cd εκκίνησης. Μετά κάνεις boot από το cd αφού έχεις βάλει τον SSD. Να υποθέσω ότι το image είναι σε εξωτερικό σκληρό.

Η άλλη λύση είναι να βάλεις και τον SSD την ίδια στιγμη νμε τον κανονικό και αφού μπεις στα windows τρέχεις το Acronis και μετά πας Hard disk management και κάνεις clone disk.

Καλή τύχη και ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε.

Το clone disk Μου δινει τη δυνατοτητα μονο να κανει ολο τον δισκο clone (και τα δυο partitions) και οχι μονο το partition που εχει το λειτουργικο.

Εκανα Boot disc με το acronis, φορτωσα το λειτουργικο ως ειχε, δουλευουν ολα κανονικα αλλα το hard disc sentinel Μου δειχνει 13% health στο δισκο του λειτουργικου (OCZ agility). Κανω format:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Μου εχουν πει οτι δε δουλευει μια χαρα. Εχω παρει και εγω image με το create system image αλλα τι να το κανω;; Να το αντιγραψω στον σκληρο που θελω να ειναι το λειτουργικο, να τον συνδεσω και θα παιξει; Δε νομιζω.

Μια χαρά δουλεύει (τουλάχιστον σε εμένα δούλεψε), κάνεις ένα image του συστήματος σε ένα εξωτερικό ή εσωτερικό δίσκο και όχι στον καινούργιο σου δίσκο.
Τότε συνδέεις τον καινούργιο και έχεις διάφορες επιλογές για να κάνεις το restore...

π.χ.

http://www.sevenforums.com/tutorials/675-system-image-recovery.html

Ξέχασα να αναφέρω ότι μαζί με το system image backup φροντίζεις να κάνεις και ένα δισκάκι "system repair disc" που σε βοηθάει στο restore...

το αναφέρει και ο οδηγός που είχα ποστάρει στην αρχή

Last edited: