Μεταφορά λειτουργικού

17 June 2006
25,397
Αθήνα
κάνω μια ανακατανομή στους σκληρούς δίσκους στο pc και επειδή βαριέμαι αφάνταστα να ξανακάνω format και να ξαναβάζω όλα τα προγράμμτα και τις συσκευές από την αρχή, θέλω να μου πείτε ένα πρόγραμμα πως να μεταφέρω ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι ο τωρινός C: σε ένα άλλο μεγαλύτερο σκληρό με 100% επιτυχία.

Με άλλα λόγια όταν βγάλω τον C: και βάλω τον καινούργιο σκληρό στην θέση του να ξεκινήσει το pc χωρίς να καταλάβω τίποτα. Ουτε file not found , ούτε περίεργα.

Υπάρχει κάτι που να εγγυάται 1000% επιτυχία; Αν όχι, το αφήνω όπως είναι. Αν είναι να ταλαιπωρηθώ, κάνω και format όλα από την αρχή.

Προσωπικά είχα 100% επιτυχία με το Acronis Migrate Easy. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί εγγύηση για 100% επιτυχία σε όλες τις περιπτώσεις (windows ειναι αυτά...).

Acronis true image και από εμένα. Δοκιμασμένο 3-4 φορές. :SFGSFGSF:

(το migrate easy δεν το έχω δοκιμάσει)

Αcronis true image και απο εμενα...ουτε που θυμαμαι πια πως γινεται format..:flipout:

Προσωπικά είχα 100% επιτυχία με το Acronis Migrate Easy. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί εγγύηση για 100% επιτυχία σε όλες τις περιπτώσεις (windows ειναι αυτά...).
Το Acronis Migrate Easy ουσιαστικά είναι μία cut-down version του Acronis True Image και κάνει μόνο αυτό που ζητάς.
Και τα δυό θα κάνουν τη δουλειά σου, αλλά θα πρότεινα το Migrate Easy γιατί είναι πιό εύχρηστο με έναν απλό Wizard.
Το χρησιμοποίησα πρόσφατα και έπαιξε τέλεια.
Συν ότι είναι free trial για κάποιες μέρες, οπότε δεν θα ψάχνεις και για κλαδιά...

Re: Απάντηση: Μεταφορά λειτουργικού

Υπάρχουν πολλά εργαλεία , παλιά το φοβόμασταν κάπως λόγω ασυμβατότητας με το hardware , αλλά με τα windows xp νο προμπλεμ. ...

To hardware στην συγκεκριμένη περίπτωση μένει ίδιο, οι δίσκοι μόνο αλλάζουν... -bye-

Σκόπευα να δημιουργήσω καινούργιο Post αλλά επειδή αυτό είναι σχετικό, το ρωτάω εδώ.
Θέλω να βγάλω το ελληνικά windows και να ξαναβάλω τα αγγλικά.
Κι επειδή κι εγώ βαριέμαι αφόρητα την επανεγκατάσταση μετά το φορμάτ ρωτώ κατ' αρχήν αν γίνεται.
Ένας τρόπος που σκέφτηκα εγώ, είναι με τη χρησιμοποίηση ενός utility το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες για ό,τι προγράμματα, drivers κλπ έχω εγκατεστημένα, τα οποία θα κρατά στο δίσκο σε ένα αρχείο/directory. Έτσι ανά πάσα στιγμή θα μπορώ σε μια καινούργια εγκατάσταση windows να στήσω μόνο αυτό το utility και αφού μεταφέρω το αρχείο/directory που έχει κρατήσει από την προηγούμενη εγκατάσταση, με ένα κλικ να ξαναστήσει όλα τα προγράμματα ή και τους drivers (αν γίνεται) απ' την αρχή.
Τώρα βέβαια, αυτό είναι μια δική μου σκέψη. Πιθανώς να υπάρχει αυτό που ψάχνω και να επιτυγχάνει το ζητούμενο με διαφορετικό τρόπο.
Το θέμα είναι ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Πάντως καλό είναι να γίνεται που και που και ένα format, γιατί καθαρίζουν πολλά σκουπίδια που μπαίνουν με τις διάφορες εγκαταστάσεις/απεγκαταστάσεις προγραμμάτων κτλ. (και μετά το PC πάει σαφώς γρηγορότερα).

Αν θέλετε μπορείτε αφού στίσετε ένα pc με όλους τους drivers και τα απολύτως απαραίτητα προγράμματα για εσάς, να το κάνετε image για γρήγορο reinstall.

Απάντηση: Re: Μεταφορά λειτουργικού

Paragon disk manager !
Τασο το χρησιμοποι καθημερινα στην δουλεια για cloning
ξέρει ο Νίκος !

Και εγώ για Acronis θα πρότεινα, έχω καεί επανελλημένα απ' τα προγράμματα της Paragon