Μεταφορά Profile HTPC σε καινούργιο Domain...

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σε όλους.. !!!

Έχω ένα HTPC με Windows Vista Ultimate 32bit στο "home" domain μου (windows 2003 server) .. και κάνω login στο Domain με Domain User ..

O Server τα έπαιξε για κάποιο λόγο (γέρασε εδώ που τα λέμε) και αναγκάστηκα να αλλάξω ΟΛΟ το hardware του Server και να φτιάξω απο την αρχή το Domain μου (+Active Directory).. (υπόψιν πως στο Domain μπαίνουν 6 υπολογιστές (και απο το διπλανό σπίτι.. ))

Οπότε στα άλλα PC άλλαξα το profile και επανέφερα τις ρυθμίσεις που είχε ο κάθε user στο PC του.. αντιγράφοντας απο το παλιό DOMAIN.USER προφίλ τα δεδομένα στο καινούργιο NEWDOMAIN.USER προφίλ..

Το ίδιο λέω να κάνω κ στο HTPC μου.. αλλά επειδή είναι πιό sensitive δουλειά.. θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς αν πρέπει να το κάνω με αυτό τον τρόπο.. και αν τελικά θα κρατηθούν όλες οι ρυθμίσεις κανονικά..

Ευχαριστώ πολύ !

ΥΓ : δεν ξέρω αν διατύπωσα καλά αυτό που θέλω να κάνω (για να σας βοηθήσω) γιαυτό ό,τι θέλετε μπορώ να το εξηγήσω ίσως ακόμα καλύτερα..
-bye-

Το θέμα δεν είναι ...home, μην είσαι τόσο απαιτητικός. Αυτά είναι θέματα admin.

Για το copy των local profiles, υπάρχει το standard εργαλείο των Windows.
My computer ->Properties -> User Profiles.

Με τη συνήθη διαδικασία "Copy Profile to..." και "Permitted to Use".

Το θέμα σου είναι πολύ "ευαίσθητο" για να σου απαντήσει υπεύθυνα ένας κοινός χρήστης. Πχ μπορεί να καταλήξεις να μην έχεις μεταφέρει το profile που θέλεις στο νέο domain, αλλά και να προξενήσεις βλάβη στο PC.
Με ένα google search, θα βρείς πολλές σχετικές προτάσεις, αλλά μη κάνεις τίποτα πριν κάνεις ένα backup του system state (κατάσταση συστήματος?) πρώτα.
Μιά απ' τις προτεινόμενες λύσεις, σου αντιγράφω εδώ

First, you must log on as someone OTHER than the user you are performing this task for - reason is, Windows saves settings when you log off, and if you do this as the user you are changing, all your current settings (which you DON'T want) will overwrite the ones you DO want.

regedit\HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\Profile List

Find the entry that has the new profile path (in the ProfileImagePath
string value), and change to the original profile path

Τα παραπάνω, απ' αυτή τη σελίδα

Αν βέβαια έχεις ένα Windows Home Server στο δίκτυο, μπορείς άφοβα να πάρεις απ' το PC ένα backup και μετά, άν δεν πετύχει το "πείραμα", να το επαναφέρεις στη προηγούμενη κατάστασή του.