Μεταφορά σήματος από δέκτη σε pc

zeovani

Established Member
6 February 2007
105
Γεια σας και πάλι!
Αυτή τη στιγμή ο δέκτης μου συνδέεται με το καλώδιο του πιάτου στην υποδοχή ANT IN. Υπάρχει όμως και η υποδοχή ANT OUT. Μπορώ από αυτή την υποδοχή να δώσω σήμα στην δορυφορική κάρτα του pc μου όταν αγοράσω? Επιπλέον, συνεχίζω... Το σήμα μπορεί να φεύγει από το pc και να πηγαίνει στην τηλεόραση? Να βρίσκω δηλαδή τη συχνότητα του pc όπως βρίσκω τη συχνότητα του δέκτη?
Λίγο κούφο είναι αυτό που ρωτάω αλλά όσο ζεις μαθαίνεις...

thanks!

Last edited:
Θα πρέπει κάθε φορά που υποβάλλεις ερωτήσεις να αναφέρεις και τον δέκτη σου. Σχεδόν με όλους τους δέκτες του εμπορίου μπορείς να περάσεις σήμα από το lnb out σε δεύτερο δέκτη. (συνεπώς και σε κάρτα PC, με πλήρη διαχείριση καναλιών) Υπάρχει όμως ο περιορισμός του ότι ο πρώτος δέκτης θα πρέπει να είναι σε θέση stand by.

Από την έξοδο video out της κάρτας γραφικών μπορείς να οδηγήσεις το σήμα στην τηλεόραση. (με τις ανάλογες ρυθμίσεις)

O δέκτης είναι dreambox 500-s.
Το πρόβλημα είναι ότι το δορυφορικό καλώδιο βγαίνει σε ένα ντουλάπι που βρίσκεται σχετικά ψηλά, ενώ το pc μου είναι στο άλλο δωμάτιο...
Αυτό είναι πρόβλημα μεγάλο καθώς το ντουλάπι δεν είναι δορυφορικός χώρος αλλά το χρησιμοποιώ και για ρούχα επομένως είναι δύσκολο να βάλω εκεί κάποιο laptop ή pc να να το δω σε κάποια συχνότητα της tv.
Η μόνο λύση σκέφτομαι είναι να ανοίξω τρύπα στο δωμάτιο που έχω τον υπολογιστή και να βάλω ένα διακλαδωτή στο LNB 1 F-2 F ώστε να μοιράζεται το σήμα.
Δεν με ενοχλεί το stand by, απλά τη δεδομένη στιγμή θέλω να κάνω τη δουλειά μου, σκέφτηκα τη λύση του αποκωδικοποιητή για το διαμοιρασμό του σήματος αλλά είναι μανούρα.
Το πρόβλημα μάλλον είναι πώς θα δώσω το σήμα στην δορυφορική κάρτα και όχι στη συνέχεια πώς θα το διαμοιράσω σε όλο το σπίτι...
Εσείς σκέφτεστε κάτι άλλο?

Ευχαριστώ...

Last edited:
Βαλε ενα διπλο LNB και περασε κατευθειαν καινουριο καλωδιο στο δωματιο με το pc. Να εχεις κ το κεφαλι ησυχο και να μην καθεσαι καθε φορα να κλεινεις το dream για να βλεπεις με την καρτα και να περνας καλωδια μεσα απο το σπιτι.