Μεταφορά της προόδου που έχω κάνει σε ενα παιχνίδι από ένα PS3 σε ένα άλλο

vout

Senior Member
1 July 2007
323
Πειραιας
Καλησπερα σας!
Παίζω ένα παιχνίδι σε ένα ps3 που δεν είναι δικό μου και αναρωτιέμαι όταν αποκτήσω δικό μου μηχάνημα θα μπορώ να μεταφέρω την πρόοδο μου η θα πρέπει να ξαναπαιζω όλα τα παιχνίδια από την αρχή?

Re: Μεταφορα της προοδου που εχω κανει σε ενα παιχνιδι απο ενα ps3 σε ενα αλλο ps3

Έχω υποβάλλει κι εγώ παρόμοια ερώτηση αλλά δεν πήρα απάντηση δυστυχώς. Αν κάποιος γνωρίζει και απαντήσει εδώ θα τον παρακαλούσα να διαφωτίσει κι εμένα.

Ευχαριστώ!

Παιδιά να ρωτήσω κάτι κυρίως εκ μέρους του υιού (και δευτερευόντως... εμού του ιδίου).
Έχουμε δει στο διαδίκτυο ότι κυκλοφορούν διάφορα ''αρχεία σωσμένου παιχνιδιού'' (ας τα πούμε έτσι) στα οποία έχεις όλα τα αυτοκίνητα, πολύ χρήμα κλπ. και μάλιστα περιγράφουν και τον τρόπο που το φορτώνεις στη συσκευή (με USB stick κλπ).

Ερώτηση 1η
είναι ασφαλής για τη συσκευή τέτοιος πειραματισμός ή υπάρχει έστω και ο παραμικρός κίνδυνος;
Ερώτηση 2η
είναι ασφαλής για το σωσμένο μας παιχνίδι τέτοιος πειραματισμός ή υπάρχει κίνδυνος να το χάσουμε αν τυχόν δεν λειτουργήσει το κατεβασμένο ''σώσιμο'' ;
Ευχαριστώ

Απάντηση: Μεταφορα της προοδου που εχω κανει σε ενα παιχνιδι απο ενα ps3 σε ενα αλλο

@vout
Nαι θα μπορείς να μεταφέρεις την πρόοδο σου

@Skakinen
Μπορείς να βάλεις "αρχεία σωσμένου παιχνιδιού''
Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αφού πρόκειται για saves κάποιου παίκτη που έχει προχωρήσει στο παιχνίδι.
Υπάρχει όμως περίπτωση να είναι κατεστραμμένο κάποιο αρχείο και να μην παίζει το παιχνίδι γι αυτό πρώτα πρέπει να πάρεις backup τα δικά σου edit data και saves.

Αναλυτικές οδηγίες θα σας γράψω αργά το βράδυ γιατί τώρα πρέπει να φύγω :vroam:

Re: Μεταφορα της προοδου που εχω κανει σε ενα παιχνιδι απο ενα ps3 σε ενα αλλο ps3

Με την νέα ενημέρωση λογισμικού 3.15 για το σύστημα, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρεις τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο άλλου συστήματος PS3 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet.

Απάντηση: Re: Μεταφορα της προοδου που εχω κανει σε ενα παιχνιδι απο ενα ps3 σε ενα α

Με την νέα ενημέρωση λογισμικού 3.15 για το σύστημα, υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρεις τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο άλλου συστήματος PS3 χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet.
Νομίζω όμως ότι με αυτή την διαδικασία μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία από ένα PS3 σε άλλο αλλά μετά την μεταφορά τα αρχεία διαγράφονται από το πρώτο.

Οδηγίες για το βοηθητικό πρόγραμμα μεταφοράς δεδομένων

PS3_DataTransferUtility.png

Transferring data

Turn off both PS3™ systems, and then perform the following steps.

1. Using an Ethernet cable, make a direct connection between the two PS3™ systems.
  2. Connect the PS3™ systems to different video input connectors on the TV.
  3. For example, use the HDMI input connector and the video input connector on the TV.
  4. Turn on the TV, and then turn on the PS3™ systems.
  5. Use the TV remote control to switch the video input to display the screen of the source PS3™ system.
  6. On the source PS3™ system, select
    icn_settings.gif
    (Settings) >
    icn_PS3_systemsettings.png
    (System Settings) > [Data Transfer Utility].
  7. Select [1. Transfer data from this system to the other PS3™ system.].
  8. If you did not complete the preparation steps described earlier, follow the on-screen instructions to complete these steps.
  9. EN_DataTransferUtility001.jpg
  10. When you see a message prompting you to display the destination PS3™ system's screen, use the TV remote control to switch the video input to display the screen of the destination PS3™ system.
  11. On the destination PS3™ system, select
    icn_settings.gif
    (Settings) >
    icn_PS3_systemsettings.png
    (System Settings) > [Data Transfer Utility].
  12. Select [2. Transfer data from the other PS3™ system to this system.]
  13. Follow the on-screen instructions to complete the operation.
EN_DataTransferUtility002.jpg

Πηγή: PlayStation.com

Re: Απάντηση: Re: Μεταφορα της προοδου που εχω κανει σε ενα παιχνιδι απο ενα ps3 σε ε

Νομίζω όμως ότι με αυτή την διαδικασία μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία από ένα PS3 σε άλλο αλλά μετά την μεταφορά τα αρχεία διαγράφονται από το πρώτο.

Σωστά... αν θες να μεταφέρεις και τα trophies δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος.

Τι χρειαζεται για να τα μεταφορα τα δεδομενα του παιχνιδιου απο τι κονσολα που παιζω τωρα σε μια αλλη μελλοντικη κονσολα που θα αποκτησω στο μελλον
(χωρις την παρουσια της πρωτης κονσολας)?
Ευχαριστω για την ανταποκριση

Θα χρειαστείς τον σκληρό δίσκο της πρώτης κονσόλας ή θα κρατήσεις αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων του σκληρού δίσκου σε άλλο μέσω αποθήκευσης.

Απάντηση: Re: Μεταφορά της προόδου που έχω κάνει σε ενα παιχνίδι από ένα PS3 σε ένα ά

Θα χρειαστείς τον σκληρό δίσκο της πρώτης κονσόλας ή θα κρατήσεις αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων του σκληρού δίσκου σε άλλο μέσω αποθήκευσης.

Μπορεις να μου αναλυσεις το τροπο με τα αντιγραφα ασφαλειας?
Θα χρειαστει να συνδεσω ενα stick (π.χ.sandisk) η ενα εξωτερικο σκληρο δισκο στη θυρα usb του ps3 και να επιλεξω απο το μενου ολικο bakcup?
Μπορω νa κανω επιλεκτικο backup?

Μπορεις να μου αναλυσεις το τροπο με τα αντιγραφα ασφαλειας?
Θα χρειαστει να συνδεσω ενα stick (π.χ.sandisk) η ενα εξωτερικο σκληρο δισκο στη θυρα usb του ps3 και να επιλεξω απο το μενου ολικο bakcup?
Μπορω νa κανω επιλεκτικο backup?

Settings -> System settings -> Buckup utility

Μπορείς να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων σε USB συσκευές μαζικής αποθήκευσης(stick & hard disk),αλλά πρέπει να είναι διαμορφωμένος με το σύστημα αρχείων FAT32. Δεν έχεις την δυνατότητα για επιλεκτικό backup.

Απάντηση: Re: Μεταφορά της προόδου που έχω κάνει σε ενα παιχνίδι από ένα PS3 σε ένα ά

Settings -> System settings -> Buckup utility

Μπορείς να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων σε USB συσκευές μαζικής αποθήκευσης(stick & hard disk),αλλά πρέπει να είναι διαμορφωμένος με το σύστημα αρχείων FAT32. Δεν έχεις την δυνατότητα για επιλεκτικό backup.

Ευχαριστώ πολύ!

-bye-