Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Οι έλεγχοι είναι τυχαίοι.
Το αν αν θα περάσει κάτι τελωνείο έχει σχεση με το πως θα το πιάσει στο χέρι ο ελεγκτής.
Πάντως τον τελευταίο καιρό υπάρχει γενικότερα θεμα με τις καθυστερήσεις από την Κίνα και για αυτές δεν ευθύνονται τα Ελτα.
Από 26 Δεκεμβρίου ακόμα περιμένω παραγγελία

Εμένα παίδες άλλο μου κάνει εντύπωση.

Αυτές τις μέρες παρέλαβα κάμποσα από Κίνα αλλά ήταν τα τελευταία που παρήγγειλα.
Πως είναι δυνατόν να έρχονται πρώτα τα τελευταία και τέλος τα πρώτα, αυτό είναι πραγματικά περίεργο!
Και όχι μόνο σε μένα αλλά και σε φίλους!

Κι ομως το στιβαγμα ΔΕΝ ειναι στα ελτα .

Καθυστερησεις ναι , βεβαιως , της ταξης των 3-7 ημερων .

Κι ομως το στιβαγμα ΔΕΝ ειναι στα ελτα .

Καθυστερησεις ναι , βεβαιως , της ταξης των 3-7 ημερων .

Μερικά από τα δικά μου πάντως έχουν φτάσει Ελλάδα και επίσημα (τα βγάζει τα ΕΛΤΑ) από τις 18/12.

Φαίνεται πως ήμουν τυχερός γιατί 6 δεματάκια παρέλαβα από Κίνα από το τέλος Νοέμβρη μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα και όλα αφ' ενός περάσανε free από τελωνείο και αφ' ετέρου κανένα δεν καθυστέρησε πάνω από 1-2 μέρες από την στιγμή που έφθασαν Ελλάδα μέχρι την παραλαβή τους.
Από δε την ημέρα shipping το πιο αργό έκανε 49 μέρες να παραληφθεί, τα άλλα γύρω στις 23-25 μέρες, τα συνηθισμένα δηλαδή...

Υπάρχει πρόσφατη εμπειρία για το πόσο χρόνο χρειάζονται τα ΕΛΤΑ να εκτελωνίσουν δέμα από Αμερική? Όταν το Αμερικανικό site της USPS αναφέρει παράδοση 5-7 business days delivery, αυτό δημιουργεί και υποχρέωση στο τοπικό ταχυδρομείο να παραδώσει σε αυτό το διάστημα ή αφορά μόνο το να έρθει το πακέτο από Αμερική στην Ελλάδα (πχ Αεροδρόμιο)?
Ήρθε με USPS Priority Mail Express International και μπήκε χθές στο τελωνείο.

Πόσες μέρες περιμένεις; Δεν θα αργήσει λογικά στο τελωνείο αν είναι με USPS Express. Μπορεί αν είναι μικρό το πακέτο να σου χρεώσουν ένα μικροποσό (κάτω από 10 ευρώ) και να στο στείλουν και αύριο κιόλας. Για ΕΛΤΑ μιλάω πάντα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μας ενημερώσεις τι έγινε γιατί δεν συμβαίνει πάντα το ίδιο.

Δυστυχώς δεν είναι μικρό το πακέτο (βάρος 12 κιλά) και η αξία πάνω στο κουτί είναι μεγάλη, στα 500$. Χθές φάνηκε να μπαίνει στο τελωνείο. Απλώς ακούω για καθυστερήσεις λόγω μεγάλου όγκου δεμάτων στα ΕΛΤΑ. Στη χειρότερη περίπτωση είναι +24% και + δασμοί + έξοδα διαχείρισης?

Δυστυχώς δεν είναι μικρό το πακέτο (βάρος 12 κιλά) και η αξία πάνω στο κουτί είναι μεγάλη, στα 500$. Χθές φάνηκε να μπαίνει στο τελωνείο. Απλώς ακούω για καθυστερήσεις λόγω μεγάλου όγκου δεμάτων στα ΕΛΤΑ. Στη χειρότερη περίπτωση είναι +24% και + δασμοί + έξοδα διαχείρισης?

Το σίγουρο είναι φπα 24% (αν 500 = ~120 ) και έξοδα διαχείρισης (12 ). Για δασμούς παίζεται...

Οι δασμοί είναι 3.5%.

Η πίκρα με τον εκτελωνισμό είναι η διαδικασία και δευτερευόντως το ΦΠΑ. Οι δασμοί δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Για τέτοιο πακέτο φοβάμαι πας για έξοδα εκτελωνισμού, κανά 50άρι. Για πακέτα άνω των 350 έχει πιο λεπτομερή καταγραφή οπότε ο εκτελωνισμός με όλα τα έγγραφα (+δασμούς) ακούγεται λογικό. Δύσκολα το γλυτώνεις. Δεν νομίζω να στο αργήσουν πάντως, σε προτεραιότητα θα στο βάλουν.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα στο φέρουν με ΕΛΤΑ courier ή απλό ταχυδρομείο. Λογικά με τα ΕΛΤΑ courier.

Εμένα δέμα από ΕΛΤΑ που πέρασε τελωνείο,μου έστειλαν ειδοποιητηριο να πάω από το υποκατάστημα. Νομίζω έτσι γίνεται μόνο από τα ΕΛΤΑ όταν υπάρχουν και πληρωμές.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν εχω κάποιο θέμα με το κόστος του εκτελωνισμού ή με τους δασμούς, απλώς θα το ήθελα να μου έρθει σύντομα στη πόρτα μου. Λογικά με ΕΛΤΑ κούριερ θα έρθει, το βλέπω κανονικά στο tracking system τους. Το πρόβλημα που διαβάζω ειναι οτι τα τελωνεία κυριολεκτικά έχουν πήξει στη δουλειά, μιας και όσοι παραγγέλνουν από Κίνα κινητά κλπ, τα φέρνουν μέσω ΕΛΤΑ για το προφανή λόγο, μήπως και λόγο όγκου εργασίας το πακέτο τους αποφύγει το τελωνείο. Οι αναμονές σε μερικές περιπτώσεις και για κάποια δέματα τα οποία ήρθαν από Κίνα μέσω Ολλανδία ξεπερνάει και το 2μηνο..

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Αποστολη δεματος στη μεγαλη Βρετανια με ελτα.
Ο κωδικος παρακολουθησης απαξ και βγει απο τη χωρα πως λειτουργει μετα? Που μπορω να δω πληροφοριες για τη μεταφορα του πακετου?

και στον αναλογο μεταφορεα της αγγλιας.
Αν ειναι με DHL πιθανον να αλλαξει νουμερο

είμαι ακόμα στο
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 06-02-2017 10:12 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 06-02-2017 11:45 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

μήπως ξέρετε πόσες μέρες θέλει να φύγει από εκεί;

1 ή 2 εργασιμες συνηθως (το ειδα απο προηγουμενες αποστολες) , 2 δεματακια ειναι και εμενα σε αυτο το σταδιο , ενα απο 7/2 και ενα πηγε σημερα .

Για την ιστορία, το πακετάκι έφθασε με συνολικό πρόσθετο κόστος 177, δηλαδή 34,5% πάνω στα 500 που ήταν η δηλωμένη αξία του πακέτου.