Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Δεν εχει σχεση με το τελωνειο αυτο το χαρατσι.

Οπως ακριβως η DHL χρεωνει περιπου 50 ευρω(!!) μονο και μονο για να σου δωσει τα εγγραφα του πακετου (2 χαρτια) για να κανεις τον εκτελωνισμο.
Μιλαμε για μεγαλη κλεψια. Οπως διαπιστωσα, οι χρεωσεις της DHL στην Ελλαδα για τα 'διαδικαστικα' ειναι τα υψηλοτερα στον κοσμο..!! Μονο στην Ελλαδα τα λαμογια κανουν οτι γουσταρουν.

Και αυτα τα 'διαδικαστικα' δεν ειναι τιποτα παραπανω απ'οτι αυτες οι εταιρειες ετοιμαζουν εσωτερικα, ουτως η αλλως, για να σου παραδωσουν το πακετο σπιτι. Δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο ουτε εξτρα εργασια.

Σε συνέχεια της μικρής περιπέτειας που ειχα με την fedex, αφου έστειλα ενα ωραιότατο ΟΧΙ στην orbit couriers (αυτοί αναλαμβάνουν απ οτι κατάλαβα τις εκτελωνίσεις και την φύλαξη των δεμάτων) με παίρνει τηλ ο Κινέζος και με ενημερώνει οτι του ζητάνε 45 για εκτελωνισμό και το πακέτο θα παραδοθεί αμέσως σε μένα.

140 ζήτησαν σε εμένα και αφου ειπα οχι, 45 στον Κινέζο πωλητή για την ίδια δουλειά ακριβώς!!

Πάμε καλά?
Φυσικά και συμφώνησα να τα μοιραστούμε με τον πωλητή (αυτός το πρότεινε) και περιμένω νεώτερα....

Σημερα παρελαβα απο την κινεζια (Hong Kong) ενα φακελο με 4 τετραδες cr123 (η)λιθιου... εκ του ebay.
Ποιο το περιεργο? Ημερομηνια ταχυδρομησης 14/1/2013. Νταξ, ουτε 6 μηνες δεν εκανε.
Εντωμεταξυ ειχα ανοιξει case, μου τις ξαναστειλε ειχε πει, αλλα ουτε τις επομενες ελαβα.
Μαλλον εχω ελπιδες μεσα στο 2014 να τις παραλαβω και αυτες :worshippy:

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει αυτή την ανωμαλία και γιατί λέει: ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ;
(αφορά αγορά μπαταριών από το nkon)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.Τ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
06-06-2013
05:28
Κ.Δ.Τ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ
07-06-2013
18:31
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ
07-06-2013
18:04
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
07-06-2013
08:11
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ
06-06-2013
10:07
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΤΑΧ/ΡΕΣ ΕΛΤΑ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΔΤ ΑΘΗΝΑΣ
06-06-2013
09:07
ΚΔΤ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΔΤ ΑΘΗΝΑΣ
06-06-2013
07:38
ΚΔΤ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Δ.Τ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
06-06-2013
02:38
Κ.Δ.Τ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
05-06-2013
11:51
IPS

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS
29-05-2013
10:33
IPS

Last edited:
Ζητώ τα φώτα των φίλων του φόρουμ πάνω στο εξής θέμα:θέλω να μπω σε δημοπρασία στο e-bay Γερμανιας,όμως ο πωλητής δεν στέλνει στο εξωτερικό.Έμαθα ότι υπάρχουν μεταφορικές εταιρείες που σου δινουν μια τοπική διεύθυνση στην Γερμανία, στην οποία στέλνει ο πωλητής το προιόν,και κατόπιν η εταιρεία το στέλνει σε σένα που βρίσκεσαι εκτός Γερμανίας.Γνωρίζει κανείς μια τέτοια αξιόπιστη εταιρεία;Ευχαριστώ.

Τον ρώτησες και σου είπε οτι ΔΕΝ στέλνει? Τυπικα οι γερμανοι αν τους ρωτησεις στελνουν με DHL-packet, γυρω στα 15 ευρώ...
Υπαρχουν τετοιες εταιρείες. Καπου πηρε το ματι μου και μια που την ειχαν ελληνες. Το θεμα ειναι ΠΟΥ.
Το ψαχνω.

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Ζητώ τα φώτα των φίλων του φόρουμ πάνω στο εξής θέμα:θέλω να μπω σε δημοπρασία στο e-bay Γερμανιας,όμως ο πωλητής δεν στέλνει στο εξωτερικό.Έμαθα ότι υπάρχουν μεταφορικές εταιρείες που σου δινουν μια τοπική διεύθυνση στην Γερμανία, στην οποία στέλνει ο πωλητής το προιόν,και κατόπιν η εταιρεία το στέλνει σε σένα που βρίσκεσαι εκτός Γερμανίας.Γνωρίζει κανείς μια τέτοια αξιόπιστη εταιρεία;Ευχαριστώ.

Επειδη το εψαξα πριν λιγους μηνες ,μαλλον απογοητευση κυριως απο ebay αγορες.
Συνηθως ο πωλητης στελνει στη δ/ση που εχει ο αγοραστης[ιδιως αν πληρωνει με paypal] οποτε δεν γινεται τιποτε .
Με μια εταιρια που μιλησα ,απλα εχουν γραφεια στη Γερμανια και αναλαμβανουν αν το παραλαβουν το δεμα στη Γερμανια να το στειλουν Ελλαδα.Επιπλεον θα πληρωσεις εξοδα αποστολης στον πωλητη και στη συνεχεια σ αυτους.Εμενα για ενα mac mini μου ζητησαν 30 ευρω περιπου,απο Γερμανια-Ελλαδα
Επιπροσθετα εισαι τελειως εκτεθειμενος σε ολους τους κινδυνους.

Υπ οψιν οτι οι πληροφοριες απο μια συγκεκριμενη εταιρια δεν ειναι δωρεαν!!!εχουν χρεωση ,το ανακαλυψα οταν ηρθε μετα ενα μηνα ο λογαριασμος τηλεφωνου

Απάντηση: Re: Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Είδα την διαφήμιση κάποιας <<Transport2Greece>>.Λέω να κάνω μιαν απόπειρα.

Θα την πληρωσεις την αποπειρα,πρωτα στο τηλεφωνο.
Ειναι αυτοι που πρεπει να πληρωσεις πρωτα το αντικειμενο και επειτα να δεχθει ο πωλητης να το στειλει στη διευθυνση τους στη Γερμανια και στη συνεχεια να το στειλουν αυτοι σε σενα.Αν η αγορα ειναι με paypal ξεχνα το,σπανια πωλητης ρισκαρει να στειλει σ αλλη διευθυνση.Επειτα αν το αντικειμενο ειναι προβληματικο ,την πατησες κανονικοτατα,γιατι που θα ξερεις αν το προβλημα δημιουργηθηκε απο τον πωλητη στη εταιρια,η απο την εταιρια σε σενα.Μην μπλεκεις,καλλιτερα παρε φθηνη αεροπορικη πτηση....

Εμενα μου ερχονται απο 9 εως 18 ημερολογιακες μερες. Το συνηθες ειναι γυρω στις 12-13 μερες απο τη στιγμη που το στελνουν.
Ισως τωρα τελευταια να αργουν επιπλεον 2-3 μερες λογω του Ελληνικου ταχυδρομειου που φαινεται οτι καθυστερει λογω ελλειψης προσωπικου.

Εχει κανείς εμπειρία από κόστος μεταφορικών για Κίνα;
Θέλω να επιστρέψω ένα driver, χωράει σε μικρό φάκελο και με ρωτάει ο πωλητής πόσο κοστίζουν γιατί του ζήτησα να τα επιβαρυνθεί αυτός.

Έχω παραγγείλει κατι πράγματα απο fasttech και ενω μου έχουν δώσει tracking number απο το περασμένο Σάββατο αυτο αρνειται να δουλέψει.
H παραπομπή του λινκ στο singpost αναφέρει:the order not found...
Έστειλα μυν. στο fasttech και η απαντησή τους ήταν να περιμένω μερικές μέρες επειδή έχει πέσει πολύ φόρτο στο εκεί ταχυδρομείο
Εχει συμβει σε κανένα κατι παρόμοιο, Λετε να την πιώ την :ernaehrung004: ?

Εχει κανείς εμπειρία από κόστος μεταφορικών για Κίνα;
Θέλω να επιστρέψω ένα driver, χωράει σε μικρό φάκελο και με ρωτάει ο πωλητής πόσο κοστίζουν γιατί του ζήτησα να τα επιβαρυνθεί αυτός.

μπες στο σαιτ των ΕΛΤΑ, υπηρεσιες προς ιδωτες, τιμοκαταλογος
επιστολες εξωτερικυ, Α προτεραιοτητας, ακανονιστα, και αναλογα με το βαρος....