Μεταφορικές εταιρίες - Ταχυδρομεία

Μάγκες, για αγορές που έχω κάνει μέχρι 350 ευρώ (για παραπάνω δεν ξέρω τι παίζει), ΠΟΤΕ δεν μου χρέωσαν τελωνείο. Όλα αυτά μέχρι την αρχή του χρόνου φέτος, αν στο μεταξύ άλλαξε κάτι δεν ξέρω. Μέχρι πρόσφατα πήρα πράγματα μέχρι 90 ευρώ, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτη η εξυπναδα του ebay με τον πληρωμενο εκτελωνισμο εινα σκετη κοροιδια...
Στειλτε τα με ταχυδρομειο, εστω συστημενα, και ας παρουμε εδω το ρισκο.
Ετσι κιαλλιως, ο εκτελωνισμος του ταχυδρομειου ειναι πολυ λογικος, εαν και εφοσον γινει....

Αρνουμαι να αγορασω οτιδηποτε με τετοιους ορους. Αν το κανουν πολλοι, θα αποτυχει.

Αυτη η εξυπναδα του ebay με τον πληρωμενο εκτελωνισμο εινα σκετη κοροιδια...
Στειλτε τα με ταχυδρομειο, εστω συστημενα, και ας παρουμε εδω το ρισκο.
Ετσι κιαλλιως, ο εκτελωνισμος του ταχυδρομειου ειναι πολυ λογικος, εαν και εφοσον γινει....

Αρνουμαι να αγορασω οτιδηποτε με τετοιους ορους. Αν το κανουν πολλοι, θα αποτυχει.
+1
Σκετη κοροϊδία να πρωπληρώνουμε τελωνείο. Αν ειναι να μην το αποφύγουμε ας το πληρώσουμε στην Ελλάδα

To εκτελωνιζει μια εταιρεια μαζικα στη Γαλλια, και μετα το στελνει εντος eu...
Και χρεωνει και φπα αναλογα με τη χωρα προορισμου ( το οποιο αμφιβαλλω πολυ που το αποδιδει..., ειδικοτερα το επιπλεον....)

Ειναι ομως ζωντοβολα τα αμερικανα και δεν καταλαβαινουν οτι δεν θα πληρωσει κανεις 40$ μεταφορικα και αγαπητιλικι για κατι που κανει $20

Μονο μη το δωσουν το service στους κινεζους, γιατι θα κλαψουν μανουλες...

Με πεταξαν απο το bidatirsma. Εδωσαν παραπανω και δεν εκανα προσφορά. Το μηχανημα στην Ελλάδα κανει 100 ευρώ και σκεφτηκα να δωσω μεχρι 60 ευρω με τα μεταφορικά για μεταχειρισμενο. Δεν ηξερα τα περι κοροϊδίας του ebay. Δοξα το θεο καποιος εκανε καλυτερη προσφορά.

Ρε παιδια συγνωμη που διπλοποστάρω, μπορει κανεις να εξηγήσει τις πληροφορίες στο συστημα των ΕΛΤΑ;

- ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS
- ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

τι πάει να πει το κλεισιμο; και οι περιοχές τι ειναι;

- IPS
- Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ Δ

κ.α.

Κ.Δ = κεντρο Διαλογης
IPS πρεπει να σημαινει International Parcel Service...

Αρα ΚΔ = το σημειο που θα ερθει καποιος για να το παρει και να το παει στο τοπικο μου ΕΛΤΑ;
ips = ειναι ακομα στο εξωτερικο.. damn..

Το ελτα tracking οταν ξεκινησει να το βρισκει, το αντικειμενο ειναι στο σημειο παραλαβης εντος χωρας , τυπικα αεροδρομιο..

Το ελτα tracking οταν ξεκινησει να το βρισκει, το αντικειμενο ειναι στο σημειο παραλαβης εντος χωρας , τυπικα αεροδρομιο..

Ναι ε; οποτε φταινε τα ΕΛΤΑ που ειναι τοσες ημέρες στην τοποθεσία IPS; :twoguns: ΕΛ.ΤΑ.

Ναι ε; οποτε φταινε τα ΕΛΤΑ που ειναι τοσες ημέρες στην τοποθεσία IPS; :twoguns: ΕΛ.ΤΑ.

Έχω και γω πρόβλημα με 3-4 καθυστερημένα πακέτα... κάτι χοντρό πρέπει να παίζει με τους διανομείς...

Ειδα και τους ιδιωτες. Απο την ACS με επερναν 3 ημερες τηλεφωνο να παραλάβω. Μηχανακι εχουν, αμαξι εχουν. Δεν μου εφερναν το πακέτο. Οταν πηγα τελικά και ρωτησα τον γνωστο μου - ως εκ θαυματος - που ηταν εκει, μου λεει εχουμε μηχανη αλλα το αφεντικό ειναι λίγο...

Εχθες που πηρα ενα πακετο με την ΓΕΝΙΚΗ, κοιμομουν, ειδα παλι 4 κλησεις και 1 μηνυμα να τους καλεσω. Τελικα περασαν απο το σπιτι και το παρελαβε καποιος δικος μου.

Τεμπέληδες...

Ισως.... Ισως και οχι.
Το τρακινγκ δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο.
Μπορει να ειναι στο τοπικο ταχυδρομειο προς επιδοση,αλλα επειδη τελευταια δεν εχουν προσωπικο, ο ταχυδρομος περναει αραια.

Μήπως ξέρει κανείς πόσες μέρες κάνει να έρθει ένα δέμα από nkon γιατί ήδη κοντεύει τις 2 βδομάδες ; Υπάρχει κανένα κόλλημα όσον αφορά τις παραγγελίες μπαταριών και τις αεροπορικές τους μεταφορές ;

Μήπως ξέρει κανείς πόσες μέρες κάνει να έρθει ένα δέμα από nkon γιατί ήδη κοντεύει τις 2 βδομάδες ; Υπάρχει κανένα κόλλημα όσον αφορά τις παραγγελίες μπαταριών και τις αεροπορικές τους μεταφορές ;

Δεν σου εδωσαν tracking number;

Mια φορα εκανε 3 βδομαδες.
Οταν τους ρωτησα, μου ειπαν οτι εξαρταται απο τον μεταφορεα τους. Χρησιμοποιουν αρκετους.
Καποια πακετα, για μεγαλυτερη οικονομια ερχονται Ελλαδα μεσω Ισπανιας, Σουηδιας η ακομα και Ρωσσιας.
Δεν ειναι συχνο αλλα συμβαινει. Μην ανησυχεις, θα'ρθει.

+1 Χιωτης. Εγω μια φορα ειχα κανει παραγγελία απο εξω, ξεκινησε απο Κινα, πηγε Αγγλια, Γερμανία και μετα Ελλάδα. Γενικα, για να ριξουν το κοστος τα κάνουν βολτες για να μαζευονται πολλά. αυτο καταλαβαινω εγβω.

Έτσι είναι .. Πάντως κάθε χρόνο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου νομιζω έχουν τον εορτασμό της Εθνικής τους Μέρας στο Hong Kong (National Day το λένε αλλά πρακτικά τραβάει μια βδομάδα) με συνέπεια να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές από Κίνα/Χονγκ Κόνγκ
Αν υπολογίσουμε και την αποψίλωση προσωπικού στα ΕΛΤΑ συν το γεγονός οτι έστω και αργά οι Έλληνες ανακαλύψαμε τις online αγορές, ε όλα αυτά δικαιολογούν το σκηνικό

Υπομονή.

Δείτε και εδώ

http://www.fasttech.com/forums/stickies/t/1037229/china-national-day-holiday-schedule-2013

Last edited:

Copy Paste απαντησης μου.
"Μου εφεραν σημερα τις 4 Eneloop XX απο το Νκον.Η παραγγελια εγινε στις 19 το μεσημερι και ηλθε στα χερια μου σημερα στις 24 με το σαββατοκυριακο να παρεμβαλλεται....τι ειν'τουτοι ωρε."

Ρωτησε τους,δεν ειναι λογικη η διαφορα.

Σε εμενα οσες φορές ειχα παραγγειλει απο nkon 2 εδδομάδες περιπου έκαναν. Απ'ότι βλέπω μειωσαν τα μεταφορικά. Ωραιοι!!