Μετακίνηση αρχείων mkv

Nikk32

New member
7 March 2008
28
Την καλημέρα μου.
Με απασχολεί το εξής πρόβλημα. Προσπαθώ να μεταφέρω από το PC μου στον εξωτερικό σκληρό μου ταινίες-αρχεία mkv (μεγάλα αρχεία 4,5-9 ή 10 giga) για χρήση έπειτα με το WD Media player HD tv. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να τα μεταφέρω, αντιγραφή ή μετακίνηση δεν γίνεται λόγω μεγάλου μεγέθους των αρχείων. (PC: vista).
Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει? Υπάρχει τρόπος μεταφοράς των μεγάλων αρχείων?

Ευχαριστώ για τις όποιες υποδείξεις σας.

Ελπίζω να είμαι στο σωστό thread...

Τι μήνυμα βγάζει ? Τι format έχει ο εξωτερικός HD ?

Κατά την προσπάθεια της μετακίνησης ότι απλά το αρχείο είναι πολύ μεγάλο.
Εγκατέστησα το total commander προσπαθώντας να τα μεταφέρω από κει αλλά μου βγάζει ότι πρέπει να αφαιρεθεί η προστασία από το αρχείο. Εγκατέστησα το unlocker αλλά τα αρχεία δεν έχουν καμία ασφάλεια.
Ο εξωτερικός σκληρός είναι FAT 32

Προφανώς έχεις φορμάρει τον εξωτερικό σε FAT32.

Μπορείς να μετατρέψεις τον δίσκο σε NTFS χωρίς να κάνεις format. Ανοίγεις ένα command prompt και πληκτρολογείς

convert d: /fs:ntfs

όπου d το drive letter του δίσκου σου. Λογικά η εντολή αυτή δουλεύει σε όλα τα λειτουργικά windows γιατί είναι DOS εντολή.

Edit. Δες αν το media player που έχεις αναγνωρίζει δίσκους NTFS πριν το κάνεις. Που λογικά θα τους υποστηρίζει.

Θέλει διαμόρφωση ο δίσκος από fat 32 σε NTFS.Το ίδιο είχα πάθει και εγώ που έχω vista,αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό,δηλ.το λειτουργικό.Αν τον έχεις άδειο,δεξί κλικ διαμόρφωση,σύστημα αρχείων σε NTFS και είσαι έτοιμος.

Επειδή ο σκληρός έχει όλα μου τα αρχεία (movies, photos, mp3s) μπορώ να κάνω τη μετατροπή ή θα χάσω τα δεδομένα μου?
Πρέπει να τα μεταφέρω πριν για να κάνω τη μετατροπή?

Απάντηση: Re: Μετακίνηση αρχείων mkv

Επειδή ο σκληρός έχει όλα μου τα αρχεία (movies, photos, mp3s) μπορώ να κάνω τη μετατροπή ή θα χάσω τα δεδομένα μου?

Δες παραπάνω πως θα κάνεις την μετατροπή χωρίς να τα χάσεις. Τι λειτουργικό έχεις για να το σιγουρέψουμε?

Re: Απάντηση: Re: Μετακίνηση αρχείων mkv

Δες παραπάνω πως θα κάνεις την μετατροπή χωρίς να τα χάσεις. Τι λειτουργικό έχεις για να το σιγουρέψουμε?

vista

Απάντηση: Re: Μετακίνηση αρχείων mkv

Εγώ για να ήμουν σίγουρος και φυσικά αν είχα άλλο σκληρό,θα τα μετέφερα,θα τον έκανα μετατροπή,και μετά θα τα έριχνα ξανά.Είναι ένας κόπος παραπάνω,αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι αν γινόταν κάτι και τα έχανα.Φιλικά-bye-

Re: Απάντηση: Re: Μετακίνηση αρχείων mkv

Εγώ για να ήμουν σίγουρος και φυσικά αν είχα άλλο σκληρό,θα τα μετέφερα,θα τον έκανα μετατροπή,και μετά θα τα έριχνα ξανά.Είναι ένας κόπος παραπάνω,αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι αν γινόταν κάτι και τα έχανα.Φιλικά-bye-

Οκ, καλύφθηκα.
Θα τα μεταφέρω στον άλλον εξωτερικό πρώτα.
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τη βοήθεια.

Υποθέτω μορεί να κλειδώσει το thread.

Μια βοήθεια παραπάνω κι εδώ παρακαλώ:
δίσκος που ήταν τοποθετημένος σε Egreat M31B ήταν υποχρεωτικά φορμαρισμένος σε ext2 ή ext3, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Με την εντολή "convert d: /fs:ntfs" θα μπορέσει να γυρίσει κι αυτός σε NTFS ώστε να τον δει το WD Live που αντικατέστησε το Egreat?

δίσκος που ήταν τοποθετημένος σε Egreat M31B ήταν υποχρεωτικά φορμαρισμένος σε ext2 ή ext3, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Με την εντολή "convert d: /fs:ntfs" θα μπορέσει να γυρίσει κι αυτός σε NTFS ώστε να τον δει το WD Live που αντικατέστησε το Egreat?

Όχι δεν μπορείς με αυτή την εντολή. Είναι μόνο για FAT32->NTFS.

Κάπου διάβασα για το partition magic 8 ότι μπορεί να το κάνει οπότε αν το έχεις μπορείς να δοκιμάσεις.

Διαφορετικά format απο windows.

Δεν μπορείς φίλε μου. Εάν έχεις πράγματα που θέλεις τότε τον βάζεις στο pc και με το ext2fs driver παίρνεις τα αρχεία σου. Μετά κάνεις delete το partition και φτιάχνεις καινούριο το οποίο το formarεις σε NTFS.

Εχω το ιδιο ακρειβως προβλημα (δεν μπορω να μεταφερω της ταινίες ή γενικοτερα τα αρχεια που ειναι πανω απο 4gb στον εξωτερικό δισκο) μπορω να τον κανω διαμόρφωση σε NTFS χωρις να χασω τα αρχεια μου;
Εχω vista αν αυτο βοηθαει.