Μετακόμιση από 212j σε 413j. Υπάρχει λάκος στη φάβα;

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Παράγγειλα ένα καινούργιο NAS της Synology γιατί το 212J πάει για πούλημα.

Δε μου φτάνει πια για αρχεία + Backup και προκειμένου να μην έχω και NAS και άλλους δίσκους σε eSata/USB πήγα σε NAS με 4 δίσκους (κατά τα άλλα κρίση! Δίκιο έχει η γυναίκα μου, δε βάζω μυαλό !!!)

Έχει κάνει κανένας τέτοια μετάβαση; Αρκεί να ξεμοντάρω τους δίσκους από το ένα και να τους βάλω στο άλλο; Υπάρχει κανένας λάκος στη φάβα;

Όπως είναι το 212 έχει μία καλή δισκοθήκη της τάξης των 3500 δίσκων σε losless, χώρια τα mp3 και οι ταινίες, που δε μπορώ να ρισκάρω να τη χάσω!!

Εχεις raid 1? Η μονη πιθανοτητα να στραβωσει κατι φανταζομαι οτι ειναι αυτη, δηλ να εχεις raid array κ ο raid controller του 212 να μην ειναι ολοϊδιος με αυτον του 4αριου. Αν δεν σου απαντησει κανενας απο εδω που να το εχει κανει πραγματικα αυτο το πραγμα, ρωτα στο επισημο φορουμ ή κ στειλε τους email. Το customer support τους ειναι πολυ καλο.

Παντως συμφωνα με αυτο δεν πρεπει να εχεις προβλημα.

Αν παντως εχεις μεσα κ τιποτα φωτογραφιες ή αλλα αρχεια που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν πρεπει να χαθουν, θα προτεινα να τα εχεις κ καπου αλλου.
Καλοι οι σερβερ, τα raid κτλπ αλλα δεν με καλυπτουν για τετοια κειμηλια.

Last edited:
Εχεις raid 1? Η μονη πιθανοτητα να στραβωσει κατι φανταζομαι οτι ειναι αυτη, δηλ να εχεις raid array κ ο raid controller του 212 να μην ειναι ολοϊδιος με αυτον του 4αριου. Αν δεν σου απαντησει κανενας απο εδω που να το εχει κανει πραγματικα αυτο το πραγμα, ρωτα στο επισημο φορουμ ή κ στειλε τους email. Το customer support τους ειναι πολυ καλο.

Παντως συμφωνα με αυτο δεν πρεπει να εχεις προβλημα.

Αν παντως εχεις μεσα κ τιποτα φωτογραφιες ή αλλα αρχεια που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν πρεπει να χαθουν, θα προτεινα να τα εχεις κ καπου αλλου.
Καλοι οι σερβερ, τα raid κτλπ αλλα δεν με καλυπτουν για τετοια κειμηλια.
Καλή Χρονιά κατ´ αρχήν!!
Όχι, δεν έχω RAID , απλά κάνω backup τον ένα δίσκο στον άλλο.
Θα τους βάλω εναν έναν τους δίσκους στο καινούργιο, έτσι ώστε αν δω ότι πάει να κάνει format να το κόψω....

Καλή Χρονιά κατ´ αρχήν!!
Όχι, δεν έχω RAID , απλά κάνω backup τον ένα δίσκο στον άλλο.
Θα τους βάλω εναν έναν τους δίσκους στο καινούργιο, έτσι ώστε αν δω ότι πάει να κάνει format να το κόψω....
Λογικα θα γίνεται, (ψαξε migration στο forum ths synology) αλλα κ να μην γίνεται αφου θα αγορασεις νέο δίσκο, τον βάζεις πρώτο και μετα κανείς expand τους 2 με τα δεδομένα σου..

Τελικά έγινε η μετάβαση.

Οι δίσκοι που υπήρχαν στο 212j (το αγόρασε ο Λάκης που είχε εκφράσει πρώτος ενδιαφέρον σήμερα ήδη), παίξανε κανονικά χωρίς να χρειαστούν φορμάρισμα.

Μπήκαν κι άλλοι δύο, και τώρα είναι τούμπανο.

Σαν λειτουργία τώρα, το 413j είναι λίγο πιο γρήγορο από το 212j, ίσως λόγω επεξεργαστή. Η παραπάνω μνήμη δεν είδα να βοηθάει, εκτός αν χρειάζεται για όσους τρέχουν πολλές εγαρμογές. Οι ταχύτητες από το 413j στο HTPC μέσω ενός Gigabit Switch είναι από 65 Mbyte/sec μέχρι 115 Mbyte/sec αν είναι μεγάλα αρχεία.

Σαν θόρυβο, είναι αισθητά πιο θορυβώδες από το 212j, αλλά οφείλεται μάλλον στους 4 σκληρούς που γυρνάνε όλοι μαζί.

Οι θερμοκρασίες στους δίσκους είναι απο 35-47 βαθμούς, κάπως μεγαλύτερες από το 212j, αλλά και πάλι δικαιολογείται από τους 4 δίσκους στο κουτί.

Καλοριζικο! Αν έχεις συσκευές android, iOS δες το plex. Το δίνει πλέον επίσημα κ η synology. Κατεβαζεις τους clients για τις συσκευές σου κ είσαι έτοιμος. Με το 212 δεν μπορούμε να το χαρούμε πλήρως. Νομίζω ότι το 413 έχει χ86 CPU κ έτσι μπορεί να κάνει το ίδιο το νας real time transcoding σε φορματ που υποστηρίζουν οι κινητές συσκευές. Εγώ για να κάνω αυτό το πράγμα τώρα, ανοίγω pc που τρέχει τον plex media server.

Καλοριζικο! Αν έχεις συσκευές android, iOS δες το plex. Το δίνει πλέον επίσημα κ η synology. Κατεβαζεις τους clients για τις συσκευές σου κ είσαι έτοιμος. Με το 212 δεν μπορούμε να το χαρούμε πλήρως. Νομίζω ότι το 413 έχει χ86 CPU κ έτσι μπορεί να κάνει το ίδιο το νας real time transcoding σε φορματ που υποστηρίζουν οι κινητές συσκευές. Εγώ για να κάνω αυτό το πράγμα τώρα, ανοίγω pc που τρέχει τον plex media server.

Το είδα απλά εγκυκλοπαιδικά, όντως φαίνεται να δουλεύει, έχεις δίκιο!

Δεν θα το χρησιμοποιήσω γιατί έτσι κι αλλιώς το JRiver που χρησιμοποιώ μου δίνει περισσότερες δυνατότητες μέσα από την εφαρμογή Gizmo για Android...

ούτε το 413j έχει Χ86, απλά έχει cpu (Marvel) κάπως γρηγορότερη από το 212j... περισσότερα και εδώ: http://www.legionhardware.com/articles_pages/synology_ds413_and_ds413j.html