Μετακόμιση σε περιοχή εκτός βασικού αστικού ιστού.

Για τον βόθρο δεν γνωρίζω

Για την θέρμανση ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο παίζει η μόνωση. Τι μόνωση έχει το σπίτι , γνωρίζεις; Εκτός από τα κουφώματα που φαίνονται με το μάτι, τι έχει στους τοίχους; Εχουν μονώσεις και οι κολόνες; τα δοκάρια; η οροφή; Τι είδους μόνωση; αφρολεξάκι της πλάκας ή Dow ;

Και το δυσκολότερο σημείο: η τυχόν μόνωση που φαίνεται στα σχέδια ισχύει και στην πράξη;

Οπως καταλαβαίνεις δύσκολο να πάρεις μια απάντηση περί κόστους πετρελαίου σε ένα φόρουμ.

Είναι brand new το σπίτι;
 
Ας πω και εγώ την απόψη μου. Κάτοικος Πικερμιου (ψηλα στο βουνο), σαν περιοχή για εμένα προσωπικά ειναι οτι καλύτερο απο πλευράς ηρεμίας και επαφής με την φύση. Αν και 5 λεπτά με το αυτοκινητο απο το κέντρο του πικερμιου, η χρήση του αυτοκινήτου ειναι επιτακτική. Ειναι κοντά σε καλά ιδιωτικά σχολεία αλλά και τα δημόσια δεν πάνε πίσω.

Το θετικό ειναι οτι στα 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο εισαι σε θάλασσα (ειτε ραφήνα είτε λουτσα) ή ακομα πιο μακρια σε Ν.Μακρη κλπ.

Για μένα το βασικότερο ειναι να σε εξυπηρετει το σπίτι και ύστερα και η περιοχή. Αναφορικα με συγκοινωνιες υπάρχει το ΚΤΕΛ και το αστικό όπου περνάνε απο τον σταθμό Παλληνη του προαστιακου. Προ Covid χρησιμοποιησα πολυ το προαστιακο για να πηγαίνω στην δουλεία μου.

Γενικότερα η περιοχή ειναι περίπυ 20-30 λεπτά μακρία απο τις γνωστές περιοχες, αγια παρασκευη, γλυκα νερα, μαρουσι κλπ μεσω Α.Ο.

Αναφορικά με τον βόθρο να ρωτήσεις εαν ειναι αποροφητικός ή κλείστος, και φυσικά εαν η μεζονετα εχει ενδοδαπεδια θέρμανση η οποία ειναι σουπερ και κάνεις καλύτερη οικονομία. Το να ζεις σε μονοκατοικια με κήπο ειναι το πιο ιδανικό, αλλά εχει τα δικα της προβληματα όπως διάφορες ζημίες που θα φέρει ο χρόνος (πχ υγρασία )
 
O βόθρος είναι μάλλον λαχείο.
Στο σπίτι που μένω τώρα μόνιμα και το έχτισα το 2010,υπήρχε ένα παλιό με έναν πάρα πολύ μικρό βόθρο τον οποίο για 40 χρόνια δεν τον είχαμε αδειάσει ποτέ.
Βέβαια η κατοικία ήταν μόνο για τα καλοκαίρια.
Το καινούριο σπίτι έχει έναν απορροφητικό με διάμετρο 3,5μ και βάθος 4.Τα πρώτα 3 χρόνια δεν χρειάσθηκε να τον αδειάσουμε.
Μετά τον 3ο χρόνο τον άδειαζα κάθε 7-8 μήνες και εδώ και 2 χρόνια,κάθε 3.
Κόστος,120 ευρώ την φορά.
Οι γείτονες θα μπορούν να σου πουν κάθε πότε τον αδειάζουν.
Τα 600 λίτρα πετρέλαιο που έγραψε ο φίλος παραπάνω,εμένα μου φαίνονται πάρα πολύ λίγα.
Βέβαια γράφει ότι ο λέβητας είναι μόνιμα στους 19 βαθμούς,όμως θερμοκρασία 19 βαθμών,για εμένα είναι λίγοι.
Φυσικά το αν ζεσταίνουν ένα σπίτι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω.
Για εμένα πολύ σημαντικός και θεωρώντας ότι ένα σπίτι 10 ετών έχει αρκετά καλή μόνωση,είναι και το αν το σπίτι έχει πρόσοψη στον βορρά.
Όσο πιο πολλές πόρτες και παράθυρα "τον κοιτούν",τόσο πιο δύσκολα θα ζεσταίνεις το σπίτι σου.
Τέλος, κατοικώντας σε μεζονέτα,θεωρώ το πιο μεγάλο μειονέκτημά της, το να έχει το παιδί τον χώρο του σε διαφορετικό όροφο από αυτόν που συνήθως θα κάθεστε.
Επειδή όσο περνάει ο καιρός λίγο η δουλειά,λίγο η κούραση,λίγο η συνήθεια,όλο και λιγότερο θα την "επισκέπτεστε" στον χώρο της,εκείνη έχοντας την ασφάλεια της μοναξιάς της αλλά και του "συναγερμού" των βημάτων σας που θα ανεβαίνουν τις σκάλες,θα μπορεί να αισθανθεί πιο ελεύθερη,με ότι κινδύνους προκύπτουν από αυτό.
Να υπολογίσεις ότι τα μηνιαία σου έξοδα θα ανέβουν κατακόρυφα κια δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτά του σπιτιού των 71τμ.Μόνο από την ΔΕΗ και τον δήμο,αρκούν.
 
Re: Απάντηση: Μετακόμιση σε περιοχή εκτός βασικού αστικού ιστού.

......
Τα 600 λίτρα πετρέλαιο που έγραψε ο φίλος παραπάνω,εμένα μου φαίνονται πάρα πολύ λίγα.
Βέβαια γράφει ότι ο λέβητας είναι μόνιμα στους 19 βαθμούς,όμως θερμοκρασία 19 βαθμών,για εμένα είναι λίγοι.
Φυσικά το αν ζεσταίνουν ένα σπίτι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω.
Για εμένα πολύ σημαντικός και θεωρώντας ότι ένα σπίτι 10 ετών έχει αρκετά καλή μόνωση,είναι και το αν το σπίτι έχει πρόσοψη στον βορρά.
Όσο πιο πολλές πόρτες και παράθυρα "τον κοιτούν",τόσο πιο δύσκολα θα ζεσταίνεις το σπίτι σου.....
Έχεις δίκιο. Όντως είναι λίγα αλλά "έκατσαν" κάποιες προδιαγραφές που τις συνειδητοποίησα εκ των υστέρων. (δε τις είχα σκεφτεί όταν πήρα το οικόπεδο).
Βρισκόταν λοιπόν το οικόπεδο σε ένα δρόμο που στο χάρτη (google map) είναι απόλυτα οριζόντιος και "έβλεπε" νοτιά. Έτσι λοιπόν ο κατασκευαστής έβαλε 5 μπαλκονόπορτες, την κύρια είσοδο και ένα μεγάλο παράθυρο κουζίνας να βλέπουν στο Νοτιά και στο Βορρά υπάρχουν 2 παράθυρα WC και 2 στην εσωτερική σκάλα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σχεδόν όταν βγει ο ήλιος και μέχρι να δύσει, φωτίζει - ζεσταίνει το σπίτι όλες τις ώρες της ημέρας.
Ξαναλέω ότι ήταν και τύχη.
Και για να είμαι ακριβής, ώστε να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, τον περασμένο χειμώνα κάψαμε περίπου 600 λίτρα και έναν προηγούμενο χειμώνα εκείνον που έκλεισαν τα σχολεία στα νότια προάστια δεν θυμάμαι ακριβώς είχαμε κάψει σχεδόν 800. Από μία φορά δηλαδή. Εκεί παίζει. Ακόμα δεν κρυώνουμε τόσο πολύ. Όταν περάσουν τα χρόνια.... :grandpa: βλέπουμε.
 
Περί βόθρου, για 15 χρόνια είχαμε την "τύχη" να έχουμε αυτή τη λύση, αφού αποχέτευση έφτασε στη γειτονιά μόλις πριν λίγα χρόνια. Εμείς στο σπίτι είχαμε στεγανό, που σημαίνει ότι άδειαζε κάθε κάτι λιγότερο από 2 μήνες (με κάτι σαν 80-100 ευρώ).

Δεν ήταν τοσο το έξοδο που με χάλαγε, όσο η διαδικασία, και η μπόχα κατά τη διάρκεια της. Ειδικά αν σκεφτείς ότι ναι μεν ήταν κάθε δυο μήνες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους γείτονες, άρα δε βρωμούσε μόνο μια φορά το 2μηνο.

Οπότε ναι, το θέμα του βόθρου είναι πρόβλημα, αλλά κατά κανόνα είναι θέμα χρόνου.