__Λοιπόν, απο που να πρωτοαρχίσω?!! :grandpa:
__Πρώτον: Οι Cacophony, παίζουν speed metal πιο πολύ, οπότε, καλό είναι να το ψάξεις έτσι για να τους μάθεις κάποια στιγμή, αλλά δεν ταιριάζουν με αυτό που θες -άσε που έχουν και φωνητικά (όχι πάντα, π.χ. το Concerto -φοβερά πράγματα στις κιθάρες!). Οπότε τους αφήνουμε έξω γι' αυτό που ψάχνεις.
__Δεύτερον, απο τα προσωπικά του Marty δεν ξέρω πολλά (έχω ακούσει λίγα), αλλά κι αυτά σε speed φόρμες είναι οπότε άστο.
__Τα προσωπικά όμως του Jason Becker, ψάξτα! Δεν είναι πολλά, 2 δίσκοι (Perpetual Burn -εγώ θα ξεκινούσα μ' αυτόν- και Perspective) κι ένας με διάφορα ανέκδοτα ή μη ολοκληρωμένα ("Blackberry Jams", όπου έχει και συνεργασία με τον Marty -το Black Stallion, εξαίσια "μπαλάντα"). Μερικά απ' αυτά είναι στο στιλ που θέλεις, ενώ άλλα όχι, είναι σε neo-classical metal πιο πολύ ή σε speedy φορμες, ή μπαλάντες (instrumental και όχι γλυκανάλατες) ή ακόμα και κλασσικές διασκευές στην κιθάρα (π.χ. Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διασκευή του 5th caprice του Pagannini με μία ακουστική κιθάρα, φοβερή εκτέλεση) και αλλά παρόλο που δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, και πάλι αξίζει.
__Τώρα, όσο αφορά τον Steve Vai... ακολούθησε την συνταγή του "best of". Εχει κυκλοφορήσει το "Αn Anthology" που έχει τα καλύτερά του, όπως ύμνους τύπου For The Love Of God ή το Tender Surrender. Θα ήταν κρίμα ακόμα να μην αποκτίσεις και το Various Artists Archives Vol. 4 όπου εκεί περνάνε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ quest μουσικοί () και μέσα σ' αυτούς ο Chick Corea που μαζί με την μπάντα του, κάνουν μουσική μονομαχία με την μπάντα του Vai -πρέπει να το ακούσεις (The Rumble λέγεται το κομμάτι). Εγώ θα αγόραζα αυτά τα δύο. Κοντά μεν, αλλά όχι αυτό που ζητάς, αλλά έχουν ενδιαφέρον, κάτι μπορέι να σου κάνει και σίγουρα αξίζει να τα αποκτήσεις /ακούσεις.
__Παμε στον (hey) Joe Satriani τώρα. Κι αυτός περίπου στην ίδια κατηγορία με τον Vai (άλλωστε ήταν και δάσκαλός του), αλλά λίγο πιο κοντά ίσως σ' αυτό που ζητάς, ίσως (ο Vai είναι λίγο πιο δύσκολος και σκληρός). Εχει βγάλει δίσκους-σταθμούς στο είδος του (που όπως και στον Vai -ΥΠΕΡσπάνια θα βρεις φωνητικά, οπότε don't worry), όπως Joe Satriani, Surfing With An Alien, Strange Beautiful Music, The Extremist, Flying In A Blue Dream κ.α... MHN αγοράσεις τίποτα! χαχα, πάρε το "An Anthology" και είσαι οκ. Τουλάχιστον για αρχή! Ακόμα, κυκλοφορεί και σε sacd ο δίσκος που μάλλον είναι πιο κοντά στο στιλ που θέλεις το, Strange Beautiful Music, εγώ θα έπαιρνα κι αυτό μάλλον σ' αυτή την έκδοση (άκου το "Mind Storm" -θεϊκό!).
__Αυτά. Γενικά, ανέφερα τίτλους τραγουδιών, για να μπορείς να ακούσεις /κατεβάσεις κάτι απ' το internet πρώτα και μετά να αγοράσεις σε περίπτωση που αμφιταλαντεύεσαι...

Βασικά, αν μπορείς, κατέβασε
ό,τι τραγούδι έχω αναφέρει, για να έχεις μια ιδέα... Γενικά, σου έδωσα μερικές συμβουλές, γύρω απ' αυτά που λέγαμε, άκου τα τραγούδια και αν μπορείς, πάρε και τα cd που προτίνω. Αν σ' αρέσει γενικά αυτή η μουσική, είναι πολύ αξιόλογοι δίσκοι, δοκιμασμένες συνταγές με πολύ καλές κριτικές...
__Πιο κοντά σ' αυτά που έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα είναι αυτά που είπαμε στα πρώτα post, αυτά είναι πρόσθετες προτάσεις...