metal (ή σχεδόν) συγκρότημα που να παίζει μόνο μουσική

Δίχως να θέλω να σας χαλάσω το topic, θα προσθέσω ένα link από 2 παιδιά που κάνουν την προσπάθεια τους σε ερασιτεχνικό studio και έχουν κυκλοφορήσει online ένα EP με αρκετά καλή μουσική. Όχι τόσο metal όσο hard rock/stoner. Είναι και οι δύο από Ελλάδα.

Αν θέλετε τσεκάρετε εδώ http://www.jamendo.com/en/album/4256/?ref=51528

Sorry again 4 the intrusion :)

Re: Απάντηση: metal (ή σχεδόν) συγκρότημα που να παίζει μόνο μουσική

Να συμπληρώσω και 'γω ένα δίσκο με instrumental metal από την εφηβεία μου:

Vinnie Moore - Mind's Eye από το μακρινό 1986

Μελωδικό metal με έμφαση στην κιθάρα.

χαχα πω πω τι μου θυμισες τωρα!
ηταν η εποχη που ειχα πορωθει και ηθελα να μαθω να παιζω ετσι και αγοραζα οτιδηποτε κυκλοφορουσε
Vinnie Moore,Jason Becker,Marty Friedman,Tafolla,Vai,Satriani,Rondatt,Macalpine,Fredianelli,Kotzen,

Μήπως ξέρει κανείς κάποιο άλλο δισκοπωλείο στην Αθήνα να τα αναζητήσω ή κάποιο άλλο (αξιόπιστο) διαδικτυακό (από Ευρώπη) για να δοκιμάσω εκεί την τύχη μου;
__Skakinen, έχεις χτυπήσει πολύ κομμάτια λέμε! :grinning-smiley-043

__Για Αθήνα, όχι εν ξέρω (μου κάνει εντύπωση που δε τα είχε κανένα metropolis). Αλλά διαδικτυακά, σίγουρα τα έχει το cduniverse.com όπου κάνουν οι συγκεκριμένοι δίσκοι και πολύ καλές πωλήσεις (αλλά δεν είναι απο Ευρώπη), αλλά ψάξε καλύτερα στο Play.com (κορυφαίο και "αξιοπιστότατο" site, ψάξτο!), όπου πάλι κατά 95% θα τα έχει και τα τρία. -bye-

χαχα πω πω τι μου θυμισες τωρα!
ηταν η εποχη που ειχα πορωθει και ηθελα να μαθω να παιζω ετσι και αγοραζα οτιδηποτε κυκλοφορουσε
Vinnie Moore,Jason Becker,Marty Friedman,Tafolla,Vai,Satriani,Rondatt,Macalpine,Fredianelli,Kotzen,
__Bρε, Beavis, πλάκα μας κάνεις;! Μίλα τόση ώρα!! Είδες πόσα ξεχάσαμε να του προτίνουμε?!! Αφήσαμε έξω τον ΘΕΟ Becker? Καλά, δε λέμε να ακούσει με τη μία και τους Κακόφονι (με Becker, Freedman & Castronovo -που τώρα παίξει και τραγουδά ταυτόχρονα σε 1-2 τραγούδια με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, στους Jouney), αλλά τουλάχιστον τα προσωπικά τους ή την συνεργασία τους πρέπει! Για να μην αρχίσουμε και με τον "δάσκαλο" Joe (Satriani) ή και Vai ακόμα!

__Βέβαια, οκ, δεν είναι πάνω στη γραμμή που έδωσε ο φίλος Skakinen, αλλά μερικά τραγούδια τους είναι κοντά και αξίζουν ως προτάσεις (και δεν έχουν και φωνητικά).

__Λοιπόν, SakiNEN :grinning-smiley-043 , πάω για ψάξιμο και επανέρχομαι!! -bye-

Last edited:
__Λοιπόν, απο που να πρωτοαρχίσω?!! :grandpa:

__Πρώτον: Οι Cacophony, παίζουν speed metal πιο πολύ, οπότε, καλό είναι να το ψάξεις έτσι για να τους μάθεις κάποια στιγμή, αλλά δεν ταιριάζουν με αυτό που θες -άσε που έχουν και φωνητικά (όχι πάντα, π.χ. το Concerto -φοβερά πράγματα στις κιθάρες!). Οπότε τους αφήνουμε έξω γι' αυτό που ψάχνεις.

__Δεύτερον, απο τα προσωπικά του Marty δεν ξέρω πολλά (έχω ακούσει λίγα), αλλά κι αυτά σε speed φόρμες είναι οπότε άστο.

__Τα προσωπικά όμως του Jason Becker, ψάξτα! Δεν είναι πολλά, 2 δίσκοι (Perpetual Burn -εγώ θα ξεκινούσα μ' αυτόν- και Perspective) κι ένας με διάφορα ανέκδοτα ή μη ολοκληρωμένα ("Blackberry Jams", όπου έχει και συνεργασία με τον Marty -το Black Stallion, εξαίσια "μπαλάντα"). Μερικά απ' αυτά είναι στο στιλ που θέλεις, ενώ άλλα όχι, είναι σε neo-classical metal πιο πολύ ή σε speedy φορμες, ή μπαλάντες (instrumental και όχι γλυκανάλατες) ή ακόμα και κλασσικές διασκευές στην κιθάρα (π.χ. Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διασκευή του 5th caprice του Pagannini με μία ακουστική κιθάρα, φοβερή εκτέλεση) και αλλά παρόλο που δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις, και πάλι αξίζει.

81771.jpg
244502.jpg
5684745.jpg

__Τώρα, όσο αφορά τον Steve Vai... ακολούθησε την συνταγή του "best of". Εχει κυκλοφορήσει το "Αn Anthology" που έχει τα καλύτερά του, όπως ύμνους τύπου For The Love Of God ή το Tender Surrender. Θα ήταν κρίμα ακόμα να μην αποκτίσεις και το Various Artists Archives Vol. 4 όπου εκεί περνάνε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ quest μουσικοί () και μέσα σ' αυτούς ο Chick Corea που μαζί με την μπάντα του, κάνουν μουσική μονομαχία με την μπάντα του Vai -πρέπει να το ακούσεις (The Rumble λέγεται το κομμάτι). Εγώ θα αγόραζα αυτά τα δύο. Κοντά μεν, αλλά όχι αυτό που ζητάς, αλλά έχουν ενδιαφέρον, κάτι μπορέι να σου κάνει και σίγουρα αξίζει να τα αποκτήσεις /ακούσεις.

504783.jpg
598796.jpg

__Παμε στον (hey) Joe Satriani τώρα. Κι αυτός περίπου στην ίδια κατηγορία με τον Vai (άλλωστε ήταν και δάσκαλός του), αλλά λίγο πιο κοντά ίσως σ' αυτό που ζητάς, ίσως (ο Vai είναι λίγο πιο δύσκολος και σκληρός). Εχει βγάλει δίσκους-σταθμούς στο είδος του (που όπως και στον Vai -ΥΠΕΡσπάνια θα βρεις φωνητικά, οπότε don't worry), όπως Joe Satriani, Surfing With An Alien, Strange Beautiful Music, The Extremist, Flying In A Blue Dream κ.α... MHN αγοράσεις τίποτα! χαχα, πάρε το "An Anthology" και είσαι οκ. Τουλάχιστον για αρχή! Ακόμα, κυκλοφορεί και σε sacd ο δίσκος που μάλλον είναι πιο κοντά στο στιλ που θέλεις το, Strange Beautiful Music, εγώ θα έπαιρνα κι αυτό μάλλον σ' αυτή την έκδοση (άκου το "Mind Storm" -θεϊκό!).

504787.jpg
462053.jpg

__Αυτά. Γενικά, ανέφερα τίτλους τραγουδιών, για να μπορείς να ακούσεις /κατεβάσεις κάτι απ' το internet πρώτα και μετά να αγοράσεις σε περίπτωση που αμφιταλαντεύεσαι... ;) Βασικά, αν μπορείς, κατέβασε ό,τι τραγούδι έχω αναφέρει, για να έχεις μια ιδέα... Γενικά, σου έδωσα μερικές συμβουλές, γύρω απ' αυτά που λέγαμε, άκου τα τραγούδια και αν μπορείς, πάρε και τα cd που προτίνω. Αν σ' αρέσει γενικά αυτή η μουσική, είναι πολύ αξιόλογοι δίσκοι, δοκιμασμένες συνταγές με πολύ καλές κριτικές...

__Πιο κοντά σ' αυτά που έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα είναι αυτά που είπαμε στα πρώτα post, αυτά είναι πρόσθετες προτάσεις...

-bye-

Βασίλη δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την προθυμία και το χρόνο σου!
:music-smiley-006: :drummer: :music-smiley-005:

Μια και μιλαμε για τον ΘΕΟ Jason Becker να αναφερουμε και το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ TRIBUTE που εκαναν παρα πολλοι και αξιολογοι καλλιτεχνες για να υποστηριξουν τον Jason.
Πασχει απο μια σπανια αρρωστια (Lou Gehrig's Disease) και εχει μεινει παραλητος,ουτε καν μιλαει ,και επικοινωνει μονο με κινησεις των ματιων.Παρολα αυτα εξακολουθει να γραφει μουσικη.
Το διπλο αυτο αλμπουμ Warmth In The Wilderness ειναι must!!!

Attachments

• warmthpic.jpg
    warmthpic.jpg
    9.2 KB · Views: 4
  • JBCacophony2000-400.jpg
    JBCacophony2000-400.jpg
    23.4 KB · Views: 6
__Στο ίδιο λοιπόν στιλ, δηλαδή σε δυνατό rock αλλά όχι metal, υπάρχει ένας ακόμα ΥΠΕΡΟΧΟΣ δίσκος απο 2 μέλη των Dream Theater (τον κιθαρίστα και τον πληκτρά). Ιδού:

An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess

Εξαιρετικός δίσκος!!
Πολύ καλοί μουσικοί και οι δυο, με jazz ( και όχι μόνο) στιγμές ο Rudess και με αρκετές latin στιγμές (ίσως πολλές για τ'αυτιά μου...:rolleyes: ) αλλά και σπιντάτες ηλεκτρικές ο Petrucci.
Γενικά αυτό το πάντρεμα πιάνου και κιθάρας (ακουστικής και ηλεκτρικής) μου άρεσε ιδιαίτερα.
Τον κατέβασα ολόκληρο από το διαδίκτυο αλλά θα αγοράσω και το cd, αξίζει να βρίσκεται στη δισκοθήκη μου.
Τον άκουσα τρεις φορές μέσα σε δυο μέρες!!
Βασίλη πολύ καλή η πρότασή σου :SFGSFGSF:

Όσο για τα υπόλοιπα ,αναμένω τα Liquid Tension Experiment 1,2 για να τα ακούσω μαζί με Black Utopia του Sherinian και με τα δύο των Bozzio-Levin-Stevens. Για τις δευτερεύουσες προτάσεις σου κατεβάζω σκόρπια από το διαδίκτυο προς το παρόν...

Glenn Branca - The Ascension
Μιά Συμφωνία Heavy Metal - και όχι μόνο...

Μην τον ακούς -bye-
Αλλο ζητάς εσύ , άλλο σου λέει ο Κώστας .

όταν είναι τόσο κάθετος ο Ντοκ, ξέρει πολύ καλά Τι λέει...
είναι πιο πιθανό να κάνω εγώ λάθος, παρά αυτός.

Τελικά μάλλον έχει δίκιο ο Δημήτριος. :smile:
Βάσει ενός δείγματος από το The Ascension (το Lesson No 1) το οποίο κατέβασα από το διαδίκτυο, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ο κος Glenn Branca.
Κάπως μονοδιάστατο, φτωχό μελωδικά και ενορχηστρωτικά αρκετά punk-ίζον (για τ'αυτιά μου πάντα).

Δημήτριε πιστεύω ότι θα είναι εύστοχη και η πρότασή σου με το Liquid Tension Experiment (τα αναμένω...):2thumb22sup:

Κώστα ...θα πάρεις το αίμα σου πίσω με τον Cecil Taylor:The Willisau Concert το οποίο και αυτό αναμένω -bye-

Χμμμ...
Βασικά οι Anglagard δεν είναι μόνο Instrumendal, έχουνε και στοίχους αραιά και που, και μάλιστα Σουηδικούς... αλλά αυτό το γνωρίζεις ήδη προφανώς.
Επίσης θέλω να πιστεύω ότι έχεις ακούσει και τα τέσσερα αλμπουμ των Anglagard (τα οποία είναι αριστουργήματα) και τώρα ψάχνεις και άλλα αντίστοιχα!

Οι Σουηδοί δυστυχώς είναι ανεπανάληπτοι αλλα μπορώ να σου πώ μερικές μπάντες που θα σε ικανοποιήσουν.
1) Οι έλληνες Intra Venus
2) Οι Office Of Strategic Influence
3) Stereokimono
4) Ubi Maior (αν και έχουν lyrics... είναι ωραίοι και τραγουδάνε και Ιταλικά!)
5) Camel (ναι τους προτείνω αν και λογικά θα τους ξέρεις ήδη... :D)
6) Empyrium (Το αλμπουμ Weiland, αλλά και τα άλλα ωραία είναι!!)
7) Θα τολμήσω να πω και τους Green Carnation αν και δεν είναι Instrumental, είναι κάτι το οποίο σίγουρα σου προτείνω να ακούσεις!

Για να βοηθήσω λίγο ως προς την ακουστική κατευθυνση των άλμπουμ που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω, θα σου συνιστούσα να πάς στην ιστοσελίδα του allofmp3.com. Εκεί υπάρχουν όλα τα άλμπουμ που προτάθηκαν και το σημαντικότερο είναι πως αν κάνεις εγγραφή μπορείς να τα ακούσεις ολόκληρα χωρίς να αγοράσεις που φαντάζομαι σε ενδιαφέρει. Μπορείς βέβαια να τα αγοράσεις και σε ηλεκτρονική μορφή.