Μεταμόσχευση μαλλιών

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας
Θα ήθελα να μου πείτε όποιος ξέρει για την μεταμόσχευση μαλλιών και μάλιστα μιλάμε για 2η επέμβαση!!! Είμαι 43 χρονών και είχα κάνει πέρσι περίπου τέτοιο χρόνο και σε τώρα πήγα σε άλλες εταιρείες και φυσικά όλοι μίλαγαν για τα λάθη της πρώτης. Αυτή που είχα κάνει πήγα και φυσικά μου είπε ότι η 2η πάντα καλύπτει και άλλη επιφάνεια και φυσικά τις ατέλειες τις 1ης. Η πρώτη (εταιρία) είναι αρκετά πιο φτηνή, κατά 1800 Ε. φτηνότερα!!! Η 2η μίλαγε για τέλειο αποτέλεσμα....και πάει λέγοντας. Σας ρωτώ φίλοι μου, αν έχετε κάνει 2η επέμβαση και πόσο ευχαριστημένοι είσαστε. Την κάνατε στην ίδια, ή σε διαφορετική εταιρεία;;; Εμένα τώρα μου μίλησαν για 1200 τριχοθυλάκια.... Εσείς πόσα περίπου έχετε κάνει;;;;;;;;(άν φυσικά έχετε κάνει)!

H προσωπική μου άποψη και χωρίς να θέλω φυσικά να θίξω κανένα, είναι ότι αυτά είναι περιττά. Γιατί να μπεί κάποιος στην διαδικασία αυτή ή ακόμη και στις πλαστικές που κάνουν πολλοί-ες? Eίμαστε όπως είμαστε και νομίζω ότι καλό είναι να μπορούμε να συμβιβαστούμε αλλά και να το δεχτούμε αυτό όπως θα πρέπει να το κάνουν και οι φίλοι-ες μας. Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για να μπορέσω να βοηθήσω. Be well!

kiss1 said:
Γεια σας
Θα ήθελα να μου πείτε όποιος ξέρει για την μεταμόσχευση μαλλιών και μάλιστα μιλάμε για 2η επέμβαση!!! Είμαι 43 χρονών και είχα κάνει πέρσι περίπου τέτοιο χρόνο και σε τώρα πήγα σε άλλες εταιρείες και φυσικά όλοι μίλαγαν για τα λάθη της πρώτης. Αυτή που είχα κάνει πήγα και φυσικά μου είπε ότι η 2η πάντα καλύπτει και άλλη επιφάνεια και φυσικά τις ατέλειες τις 1ης. Η πρώτη (εταιρία) είναι αρκετά πιο φτηνή, κατά 1800 Ε. φτηνότερα!!! Η 2η μίλαγε για τέλειο αποτέλεσμα....και πάει λέγοντας. Σας ρωτώ φίλοι μου, αν έχετε κάνει 2η επέμβαση και πόσο ευχαριστημένοι είσαστε. Την κάνατε στην ίδια, ή σε διαφορετική εταιρεία;;; Εμένα τώρα μου μίλησαν για 1200 τριχοθυλάκια.... Εσείς πόσα περίπου έχετε κάνει;;;;;;;;(άν φυσικά έχετε κάνει)!

Επειδή είχε ασχοληθεί η αδελφή μου πολλά χρόνια (πλαστικός χειρουργός) με τον συγκεκριμένο τομέα,στείλε μου πμ με το τηλέφωνό σου για να σου λύσει κάθε απορία, χωρίς χρέωση φυσικά..

Υ.Γ. ΔΕΝ κάνω διαφήμηση,η αδελφή μου είναι πλέον στο Ε.Σ.Υ. και σε άλλο αντικείμενο..

kiss1 said:
Γεια σας

Φίλε μου δεν έχω κάνει αλλά έχω πληρώσει για μεταμόσχευση μαλλιών και έχω μάθει όσα χρειάζομαι να ξέρω.

1. Επιτυχία επέμβασης : Το σημαντικότερο είναι να γίνει σωστή πρόβλεψη μέχρι που θα σταματήσουν να πέφτουν τα υπάρχοντα μαλιά, παρόλου που υπάρχουν πολλές θεωρίες με υψηλό ποσοστό ακρίβειας κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί απόλυτα. Σημαντικά σημεία της επέμβασης είναι επίσης πόσες τρίχες θα "πεθάνουν" είτε λόγο κακής επέμβασης είτε από αμέλεια του ασθενή να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγείες μετά την επέμβαση και κατά πόσο ο οργανισμός θα αντιδράσει θετικά.

2. Μέθοδοι : Δύο διαδεδομένες, Η πρώτη μέθοδος γίνεται τομή του σκαλπ στο πίσω μέρος χωρίζονται οι τρίχες από το αφαιρεμένο κομάτι και μπαίνουν ανά τριχοθυλάκιο. Η Δεύτερη μέθοδος τρίχα βγαίνει τρίχα μπαίνει. Σίγουρα η δεύτερη μέθοδος είναι καλύτερη, αποτελεσματικότερη, αφήνει πιο λίγα σημάδια, επιτρέπει μεγαλύτερο όγκο μεταφοράς και κοστίζει περίπου τα διπλά.

3. Τιμές : ανάλογα την ποσότητα της μεταφοράς, το κατάστημα και τη μέθοδο έχω δει από 1-3 € την τρίχα.

4. Αποτέλεσμα : Αμφίβολο, υπάρχει πάντα αποτέλεσμα, που αποτελεί σίγουρα ψυχολογικό βοήθημα, αλλά τελικά παρόλο που υπάρχει σημαντική βελτίωση αν δούμε φωτογραφίες πριν και μετά, οι "ασθενείς" σπάνια ευχαριστιούνται το αποτέλεσμα, καθώς έλπιζαν - περίμεναν κάτι παραπάνω.

Όσο αφορά την ποσότητα με 2000 τριχοθυλάκια περίπου διορθώνεις τη "γραμμή" των μαλιών, και με 4000 μπορείς να γεμίσεις κάποια κενά στο πάνω μέρος. Τώρα για την δική σου περίπτωση, είμαι σίγουρος πως καλύτερα από όλους ξέρεις εσύ πια είναι η απάντηση.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο περιγράφοντας τις δικές μου περιπέτειες

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι, έτσι από περιέργεια: πώς γίνεται να δίνουν εγγύηση οι διάφορες κλινικές, ας τις πούμε, για μόνιμα αποτελέσματα; Τα εμφυτευμένα μαλλιά δεν πέφτουν; Δε λέω αν είναι μια παθολογική περίπτωση, έπεσαν τα μαλλιά λόγω κάποιας ασθένειας ας πούμε και μετά την εμφύτευση αντιμετωπίζουμε και την ασθένεια για να μην έχουμε τριχόπτωση. Μιλάω για κληρονομικά φαινόμενα. Τι νόημα έχει να κάνεις εμφύτευση τότε; Για να παρατείνεις την περίοδο που θα έχεις κάποια πυκνότητα; Άλλωστε αν είναι να είχε μόνιμα αποτελέσματα το πρόβλημα της τριχόπτωσης θα είχε λυθεί. Ίσως όχι τόσο φτηνά, αλλά όχι και με απαγορευτικές τιμές! Απ' τη στιγμή όμως που δε βλέπω κάτι τέτοιο, κάποιο λάκο έχει η φάβα. Μπορεί βέβαια να το γράφουν στα ψιλά γράμματα - εγγύηση αποτελέσματος για μη κληρονομικές περιπτώσεις πχ. - δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί, απλά κάθε φορά που ακούω γι' αυτή την εγγύηση μου γεννιέται αυτή η απορία.

Άλλη ερώτηση: ας πούμε ότι ωραία, το αποδεχόμαστε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, αλλά έχουμε φράγκα ρε αδερφέ, μπορούμε να πηγαίνουμε για εμφυτεύσεις όποτε κι αν χρειαστεί. Δύο είναι τα θέματα: οι περιοχές απ' τις οποίες παίρνουμε τρίχες για τη μεταμόσχευση την πρώτη φορά, ξαναγεννούν τρίχες, οπότε να μπορούμε να τις πάρουμε ξανά; Ή άπαξ και πάρεις τρίχες από μια περιοχή του κεφαλιού δεν ξαναβγαίνουν εκεί; Στην περίπτωση αυτή θα μπορείς να κάνεις ελάχιστες μεταμοσχεύσεις και μάλιστα πρέπει να μη μεταμοσχεύεις και πολλές τρίχες γιατί θα αραιώσουν από εκεί που τις παίρνεις! Δεύτερο θέμα είναι με την περιοχή της μεταμόσχευσης: ας πούμε ότι οι τρίχες από εκεί που τις είχες πάρει την προηγούμενη φορά ξαναγεννιούνται, άρα μπορείς να τις ξαναπάρεις (ή τις παίρνεις από άλλη περιοχή). Τι γίνεται όμως με το μέρος του τριχωτού της κεφαλής όπου θες να ξαναεμφυτεύσεις τρίχες (αφού υποθέτουμε ότι ξαναέπεσαν απ' την προηγούμενη μεταμόσχευση); Μπορεί να ξαναδεχτεί μεταμόσχευση ή ταλαιπωρείται και δεν ανταποκρίνεται σωστά τις επόμενες φορές;

Και κάτι τελευταίο: ειπώθηκε ότι το αποτέλεσμα ποτέ δεν είναι αυτό ακριβώς που περιμένουν οι ασθενείς. Λογικό μεν, αλλά από την άλλη γιατί να μην μπορείς να μεταμοσχεύσεις πολύ μεγάλο αριθμό τριχών για να έχεις όση πυκνότητα επιθυμείς;

Διαβάζοντας προσεκτικά τα μηνύματα σας φίλοι μου και επειδή έχω κάνει την 1η επέμβαση πέρσι τέτοιο καιρό, πάντα με την κλασική μέθοδο της τομής πίσω.... ήθελα να βελτιώσω συνχρώνως και τις όποιες ατέλειες έγιναν τότε με την 2η επέμβαση. Έχω πάει σε πολλές εταιρίες, η κάθε μια λέει τα δικά της τα υπέρ για να με "κερδίσει" σαν πελάτη Μιλάμε για 3500-4000 Ε. αξία περίπου και όπως καταλαβαίνεται είναι αρκετά σεβαστό ποσόν. Ξέρω όλες τις μεθόδους, τεχνικές ακόμη και την μετά την επέμβαση τις πρώτες μέρες τι πρέπει να αποφεύγω, μιας και Ίδη έχω κάνει μια επέμβαση. Απλά τώρα ρωτώ τελείως φιλικά αν κάποιος έχει κάνει 2η επέμβαση να μου πει κατά πόσο ευχαριστημένος είναι. Εγώ θα καλύψω τώρα με την 2η επέμβαση την περιοχή 4 και 5 και φυσικά η 6 περιοχή (η πίσω) θα μείνει έτσι ακάλυπτη, τυπικό δείγμα ανδρός´....
Δεν θέλω να σας κουράσω με λεπτομέρειες, περιοχές κλπ (για αυτούς που έχουν κάνει επεμβάσεις καταλαβαίνουν τι σημαίνει περιοχή 2, 3, 4 κλπ.) Μιλάμε για σχετικά μεγάλη επέμβαση φυσικά αρκετό χρήμα, και πέφτει μέσα και η ψυχολογία.....
Είμαι 43 χρονών, έχει πλέων εδώ και χρόνια σταθεροποιηθούν τα τριχοθυλάκια και γενικά η απώλεια των μαλλιών ως φυσικό, δεν κάνω κουραστική εργασία αλλά όμως δουλεύω πολλές ώρες πάντα σε χαλαρούς σχετικά ρυθμούς. (αυτά τα αναφέρω γιατί έχουν συνάρτηση με τα μαλλιά, με το στρες, την κούραση, την βρώμικη δουλειά κλπ)

Φίλε Μάνο

Μάνος Σταυρόπουλος said:
Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι, έτσι από περιέργεια: πώς γίνεται να δίνουν εγγύηση οι διάφορες κλινικές, ας τις πούμε, για μόνιμα αποτελέσματα; Τα εμφυτευμένα μαλλιά δεν πέφτουν; Αυτά κατά κανόνα δεν πέφτουν γιατί προέρχονται από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ασθενή, όπου τα μαλιά δεν πέφτουν ποτέ, είναι πολύ μεγαλύτερης αντοχής από τα μπροστά Δε λέω αν είναι μια παθολογική περίπτωση, έπεσαν τα μαλλιά λόγω κάποιας ασθένειας ας πούμε και μετά την εμφύτευση αντιμετωπίζουμε και την ασθένεια για να μην έχουμε τριχόπτωση. Μιλάω για κληρονομικά φαινόμενα. Τι νόημα έχει να κάνεις εμφύτευση τότε; Για να παρατείνεις την περίοδο που θα έχεις κάποια πυκνότητα; Άλλωστε αν είναι να είχε μόνιμα αποτελέσματα το πρόβλημα της τριχόπτωσης θα είχε λυθεί. Ίσως όχι τόσο φτηνά, αλλά όχι και με απαγορευτικές τιμές! Απ' τη στιγμή όμως που δε βλέπω κάτι τέτοιο, κάποιο λάκο έχει η φάβα. Μπορεί βέβαια να το γράφουν στα ψιλά γράμματα - εγγύηση αποτελέσματος για μη κληρονομικές περιπτώσεις πχ. - δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί, απλά κάθε φορά που ακούω γι' αυτή την εγγύηση μου γεννιέται αυτή η απορία. Η εγγύηση βασίζεται στο γεγονός που ανέφερα παραπάνω δηλαδή ότι τα νέα μαλιά θα είναι 99,9% μόνιμα. Αυτό που δεν μπορούν να εγγυηθούν είναι πόσα από τα μοσχεύματα θα επιβιώσουν της επέμβασης για να αποτελέσουν μετά τον όρο "νέα μαλιά". Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και στη διαδικασία της επέμβασης αλλά και στην αγωγή μετά. Εδώ το ποσοστό επιτυχίας πρέπει να κυμαίνεται στο 65 -85 % των μοσχευμάτων χωρίς να είναι εγγυημένο από πριν.

Άλλη ερώτηση: ας πούμε ότι ωραία, το αποδεχόμαστε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, αλλά έχουμε φράγκα ρε αδερφέ, μπορούμε να πηγαίνουμε για εμφυτεύσεις όποτε κι αν χρειαστεί. Δύο είναι τα θέματα: οι περιοχές απ' τις οποίες παίρνουμε τρίχες για τη μεταμόσχευση την πρώτη φορά, ξαναγεννούν τρίχες, οπότε να μπορούμε να τις πάρουμε ξανά; όχι Ή άπαξ και πάρεις τρίχες από μια περιοχή του κεφαλιού δεν ξαναβγαίνουν εκεί; Στην περίπτωση αυτή θα μπορείς να κάνεις ελάχιστες μεταμοσχεύσεις και μάλιστα πρέπει να μη μεταμοσχεύεις και πολλές τρίχες γιατί θα αραιώσουν από εκεί που τις παίρνεις! έτσι είναι Δεύτερο θέμα είναι με την περιοχή της μεταμόσχευσης: ας πούμε ότι οι τρίχες από εκεί που τις είχες πάρει την προηγούμενη φορά ξαναγεννιούνται, άρα μπορείς να τις ξαναπάρεις (ή τις παίρνεις από άλλη περιοχή). Τι γίνεται όμως με το μέρος του τριχωτού της κεφαλής όπου θες να ξαναεμφυτεύσεις τρίχες (αφού υποθέτουμε ότι ξαναέπεσαν απ' την προηγούμενη μεταμόσχευση); Μπορεί να ξαναδεχτεί μεταμόσχευση ή ταλαιπωρείται και δεν ανταποκρίνεται σωστά τις επόμενες φορές; αυτό το σενάριο στηρίζεται σε λάθος βάση

Και κάτι τελευταίο: ειπώθηκε ότι το αποτέλεσμα ποτέ δεν είναι αυτό ακριβώς που περιμένουν οι ασθενείς. Λογικό μεν, αλλά από την άλλη γιατί να μην μπορείς να μεταμοσχεύσεις πολύ μεγάλο αριθμό τριχών για να έχεις όση πυκνότητα επιθυμείς;

Γιατί πολύ απλά τα μοσχεύματα είναι "περιορισμένα" και σε μια επέμβαση ακόμα και αν υπάρχουν μοσχεύματα είναι πρακτικά πεπερασμένος ο αριθμός που μπορείς να εμφυτεύσεις.
Όσο αφορά το αποτέλεσμα μπορεί κάποιος με μικρό πρόβλημα και μεγάλη δώτρια περιοχή μοσχευμάτων να κάνει την "τέλεια" επέμβαση και με λογικό κόστος. Συνύθως όμως οι ασθενείς που πηγαίνουν για αυτή τη δουλειά δεν έχουν απλά μικρό πρόβλημα, και το αποτέλεσμα που επιθυμούν είναι πολύ συχνά πέρα από τα όρια του εφικτού.

Φίλε Μάνε Σταυρόπουλε γεια σου
Βλέπω ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα.....Μπορείς κάλλιστα να πάρεις άπειρες πληροφορίες πάλι μέσω ίντενετ σε πάρα πολλά site διάφορα.
Εδώ μιλάμε για κληρονομικότητα, για κόψιμο λουρίδα πίσω, διαχωρισμό τρυφοθυλακλίων μονών, διπλών, τριπλών, τετραπλών, ράψιμο πίσω φυσικά και κατανομή στην περιοχή που θέλουμε να καλύψουμε σε ομοιόμορφο τρόπο και φορά αυτή που θέλουμε. Μιλάμε για πολλές ώρες επέμβαση και φυσικά πίσω γίνεται κάτι σαν λίφτινκ που κάνουν οι...γυναίκες!!!!
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα αφού οι πίσω τρίχες ως γνωστό ακόμα και να είσαι 80 χρονών δεν πέφτουν Μιλάμε πάντα σε φυσιολογικές συνθήκες και όχι αρρώστιες κλπ. Πληρώνεις σε βάζεις!!!!!! Τώρα θα μου πεις, "γιατί δεν το κάνουν όλοι;" απλά είναι θέμα ψυχολογίας, κόστους, και χειρουργεία.... Τώρα στο παρελθόν είχα πάει σε δεκάδες γιατρούς, καθηγητές, ακόμα και σε κομπογιαννίτες!!!! Η κληρονομικότητα δεν αλλάζει, και τα φάρμακα απλά καθυστέρηση κάνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα κλείνεται με ...χειρουργεία. απλά τώρα εγώ ρωτώ που κάνω την 2η επέμβαση πόσο τελικά και σούπερ αποτελέσματα μετά την 2η φάση.....

Ok παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πράγματι δε μ' έχει απασχολήσει τόσο το θέμα ώστε ν' ασχοληθώ επισταμένα, απλά κάθε φορά που άκουγα περί εγγυήσεων κτλ. μου δημιουργούνταν τέτοιες απορίες πιο πολύ από περιέργεια. kiss1 εύχομαι τα καλύτερα για τη 2η επέμβασή σου.

Ευχαριστώ πολύ Μάνο, Υπολογίζω να την κάνω γύρω στις 7 ή 8 Νοεμβρίου.
Το έχω αποφασίσει και πληρώνω απολύτου μετρητής για να πάρω και την ανάλογη έκπτωση.... Και πάλι .....ΠΟΛΛΑ τα χρήματα. Από την άλλη όμως ...."το αποτέλεσμα μετράει"!!!