Μετανάστες του AVClub - Λίστα και Συμβουλές

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
758
Πειραιάς
Είμαστε ακόμα όλοι εδώ;
Ας κάνουμε ένα προσκλητήριο...
Ποιοί από εμάς έχουν φύγει εξωτερικό μακριά από την Ελληνική παράνοια;

Σε ποια χώρα έχετε πάει;
Πώς βρήκατε δουλειά εκεί; Μέσω agency, μέσω sites όπως τα monster.com, jobserve.com, jobsite.co.uk, μέσω γνωστού, μέσω της Αυστραλιανής πρεσβείας, με άλλο τρόπο;
Σε ποιόν τομέα της βιομηχανίας;
Με συμβόλαιο ή μόνιμη θέση;
Πώς κάνατε συνεντεύξεις; Μέσω skype, μέσω τηλεφώνου, πήγατε εκεί για συνεντευξη από κοντά;
Πώς βρήκατε σπίτι;
Οι οικογενειάρχες, πήγατε μόνοι σας ή πήρατε και γυναίκα και παιδιά μαζί;

Από την εταιρεία μου (Πληροφορική) τουλάχιστον καμιά δεκαριά άτομα έχουν φύγει για άλλες πολιτείες, πολλοί με τους τρόπους που αναφέρω παραπάνω.

Όσο περνάει ο καιρός στρεσσάρομαι όλο και παραπάνω και θυμάμαι τα γραφήματα από τα νοσοκομεία της Αργεντινής (τα έδειχνε ο Εξάντας) με το κατακόρυφο peak στα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Δεν έχω καμία όρεξη να γίνω μια τέτοια στατιστική.

Μπορεί λοιπόν από μια τέτοια παράθεση εμπειριών, να βγει κάτι χρήσιμο, να πάρουμε μια πρώτη ιδέα, όσοι από εμάς το σκεφτόμαστε, μπας και ξεκουνηθούμε, και κάνουμε κάτι για τη βελτίωση της ζωής μας και το πιο σημαντικό, της ζωής των παιδιών μας.

Δεν γράφω συχνά, πόσω δε κατεβατά, αλλά μ' έχει πιάσει ένα σφίξιμο γιατρέ μου, σαν κάποιος να με :plank:

Από κουβέντες που έχω κάνει με πολλούς φίλους εδώ μέσα, κάποιοι σίγουρα έχουν φύγει, κάποιοι άλλοι το σκέφτονται σοβαρά, σε ότι αφορά εμένα, υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση για εξωτερικό, λόγω της φύσης της δουλειά μου, ωστόσο αυτό προσκρούει στην οικόγενεια.

Όποιος πάντως έχει άμεση ανάγκη από δουλειά και μπορεί να πάει Γερμανία, στο αεροδρόμιο του Μονάχου σε προσλαμβάνουν αρκεί να έχεις καθαρό μητρώο και να ξέρεις πολύ καλά αγγλικά με 1ο βασικό μισθό καθαρά 1.400 ευρώ .Με απλή αίτηση

Όποιος πάντως έχει άμεση ανάγκη από δουλειά και μπορεί να πάει Γερμανία, στο αεροδρόμιο του Μονάχου σε προσλαμβάνουν αρκεί να έχεις καθαρό μητρώο και να ξέρεις πολύ καλά αγγλικά με 1ο βασικό μισθό καθαρά 1.400 ευρώ .Με απλή αίτηση

Σε τι θεση εργασιας, σε κανενα ορυχειο;

Υπάρχει κανείς από εδώ Νορβηγία? Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθόσον λόγω κάποιων υποχρεώσεων δεν μπορώ να φύγω άμεσα. Έκανα μια έρευνα και για δουλειά, απλώς θέλω να πάρω και κάποια προσωπική άποψη.

Ίσως δεν έγινα κατανοητός .Σε προσλαμβάνει υπάλληλο το αεροδρόμιο

Ο γειτονας μου εδω και ενα χρονο παιδευται στη Γερμανια,εχει ξαναπαει αλλες δυο φορες αλλα ειχε γυρισει για οικογενειακους λογους.Δεν μου μιλαει και με τα καλλιτερα λογια για την κατασταση που υπαρχει τωρα

Σε εστιατόρια πληρώνουν 2000 στην Φρανκφούρτη .Και εξαρτάται που πήγε . Μπορεί να μην του αρέσει η χωρα . Όλοι οι Ελληνες εκεί βοηθάνε το ίδιο και η πρεσβεία .Μην ακούω τέτοια .Τον πρέσβη τον βλέπω κάθε μήνα σχεδόν και τα λέμε επ αυτού

Ξεκινησε απο το νοτο και τωρα ειναι Βερολινο.Εχει ξαναπαει δυο φορες και επειδη του ειχε αρεσει ,ξαναπηγε.Ειναι απογοητευμενος,τωρα αν συμβαινει και κατι αλλο δεν ξερω,οπως και να εχει αυτο που λεει ειναι οτι η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη,απ αυτην που υπηρχε παλιοτερα

Η Γερμανία ζητάει 800.000 άτομα για δουλειά .Και ολοι αυτοί δεν ειναι με ειδικότητες , ειναι για εργοστάσια κτλ .Λοιπον δουλεια στην Γερμανία υπάρχει αλλά αμα εχεις μαθει αλλιως ...

Πχ γνωστή μου μου ζηταει να της βρω δουλεια ως μαγειρισσα στην Γερμανία .Της βρίσκω με καθαρα 2000 ευρω και αρχισε τα γνωστά ελληνικα... θα μου πληρωνει και το σπίτι? θα εχω κι εκεινο ? θα εχω και το άλλο ?
Και τι λεω εδω δεν εχεις τιποτα και ρωτάς ? Εεεε θα δω και τετοια .
Αστα λοιπον εχουμε καλομάθει εδω στο γλυκό μόνο που το γλυκό ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Έτσι, οι τεμπέληδες οι Έλληνες φταίνε.
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας κλπ κλπ κλπ

Last edited by a moderator:
Η Γερμανία ζητάει 800.000 άτομα για δουλειά .Και ολοι αυτοί δεν ειναι με ειδικότητες , ειναι για εργοστάσια κτλ .Λοιπον δουλεια στην Γερμανία υπάρχει αλλά αμα εχεις μαθει αλλιως ...

Πχ γνωστή μου μου ζηταει να της βρω δουλεια ως μαγειρισσα στην Γερμανία .Της βρίσκω με καθαρα 2000 ευρω και αρχισε τα γνωστά ελληνικα... θα μου πληρωνει και το σπίτι? θα εχω κι εκεινο ? θα εχω και το άλλο ?
Και τι λεω εδω δεν εχεις τιποτα και ρωτάς ? Εεεε θα δω και τετοια .
Αστα λοιπον εχουμε καλομάθει εδω στο γλυκό μόνο που το γλυκό ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Έτσι όπως τα λες γιατί να πάει κάποιος?Επειδή δεν έχει εδώ μια?

Μια ερώτηση γιατί τα είπαμε προ καιρού με μια Ελληνογερμανίδα,τα 1500 - 2000 στην Γερμανία με βάση τα δικά τους δεδομένα αγοράς σε πόσα αντιστοιχούν με εδώ.?

τα blu ray ομως ειναι φτηνα dalanik!!! και εχει.... ΚΑΤΙ εκδοσεις εκει περα να περνεις κ να μη δεινεις στο παιδι σου χαχαχαααααααα

Μια ερώτηση γιατί τα είπαμε προ καιρού με μια Ελληνογερμανίδα,τα 1500 - 2000 στην Γερμανία με βάση τα δικά τους δεδομένα αγοράς σε πόσα αντιστοιχούν με εδώ.?

Να αντιστρέψω την ερώτηση για να θέσω, τα 1500 εδώ με πόσα αντιστοιχούν στη Γερμανία;
Ή ξεχνάμε τα τέλη που έρχονται από παντού, το ΦΠΑ 23% ακόμη και στα τρόφιμα, το ότι τσοντάρεις οπωσδήποτε σε εκπαίδευση και υγεία κλπ κλπ κλπ
Είμαστε πολύ ακριβή χώρα δυστυχώς. Μόνο τον ήλιο μας θα έχουμε τσάμπα σε λίγο.

Άσε Μάκη είναι σοβαρά τα πράγματα.......

Αυτή η μετανάστευση θα είναι χειρότερη...
Όσοι φύγουν θα μισήσουν και την πατρίδα...

Φιλαράκο, θα έπρεπε να ντρέπεσαι

γιατί, το αποκλείεις να έχει μια φίλη τεμπέλα ο άνθρωπος;
Οκ, στο τέλος κάνει τη γενίκευση για το γλυκό που τελείωσε, αλλά είπαμε.
Μου φαίνεται πάντως εξαιρετικά απίθανο πλέον το να έχει βρει κανείς άκρες για εξασφαλισμένη δουλειά στη Γερμανία (ενώ εδώ είναι άνεργος) και να μη φεύγει μόνο από τεμπελιά του. Δεν γίνεται. Κάποιοι άλλοι ισχυρότεροι λόγοι θα μπαίνουν στη μέση (οικογένεια, το πιθανότερο). Το ότι ο Έλληνας δύσκολα διανοείται να εγκαταλείψει την πατρίδα του, τη μάνα του τον πατέρα του, δεν είναι θέμα τεμπελιάς.

Παιδια η γερμανια διακατεχεται και απο αλλα συνδρομα που δεν εχουν αναφερθει. Ο ελληνας στη γερμανια δεν εχει καιτην καλυτερη φημη, οχι τωρα, αλλα απο παλια. Ή νομιζετε οτι δεν απαιτειται η εκμαθηση της γερμανικης γλωσσας; Και προσωπικα δεν θελω να παω στο εξωτερικο να κανω το χτιστη, σπουδασα και περιμενω καποια στιγμη να κανω αποσβεση τον κοπο των γονιων μου και να μην καταντησω στα 45-50 χουφταλο, να πληρωνω τα υποτιθεμενα 1400 / μηνα σε γιατρους λογω των βαρεων...

Οι δικες μου παντως πληροφοριες απο γνωστούς που την ψάχνουν ειναι πως τα πράγματα ειναι οπως τα περιγράφει ο Πέτρος(post 7)..Δηλαδή και εκει δυσκολα..

Κατα τα αλλα δεν καταλαβα κι''εγω ποιο ''γλυκο τέλειωσε''..

Πάντως ειναι τουλάχιστον δυσάρεστο να φευγει ο κοσμος η να ψαχνει να μεταναστευσει επειδή οι ντοπιοι δοσιλογοι ξεπουλησαν την Χώρα και ξεπαστρεύουν τις δυνάμεις της εργασιας σαν Νεοναζί..

Και ελπιζω να μην χαιρεται κανεις για το οτι εχει μεινει ανεργος τοσος κοσμος σε μιά απο τις πιο σκληρα εργαζομενες Χώρες της Ε.Ε. και με λιγες αργιες,οπως αλλως τε επισημα στοιχεια της Ε.Ε. αναφερουν.

Μιάς και είμαι "εκτός" τα τελευταία χρόνια, εδώ έχουν δυσκολέψει τα πράγματα αλλά δουλειές υπάρχουν ακόμα. Οι Αραβες μας εκτιμάνε πολύ περισσοτερο από τα Εγγλεζάκια, Αμερικανάκια κοκ. μόλις σήμερα άκουσα ότι ο νέος CEO μεγάλης εταιρείας στο αεροδρόμιο είναι Ελληνας καί ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Βέβαια δεν είναι ΕΕ (σύνταξη) αλλά η ιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική και καλύπτουν όλα τα ιατροφαρμακευτικονοσοκομειακά έξοδα.

Πληρώνουν επίσης τα έξοδα διαμονής καί ο μισθός (12) είναι αφορολόγητος.

Ποτά, χοιρινό, νυκτερινή ζωή ............. κανένα πρόβλημα.

Καθημερινές πτήσεις με Gulf Air, Emirates, Qatar, Etihad κλπ. κλπ. καί διάρκεια πτήσης 4 ώρες καί κάτι λεπτά.

Οπότε όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αντέξουν στους 40 βαθμούς με 85% υγρασία (piece of cake) μπορούν να κάνουν μιά προσπάθεια.