μετανομασια αρχειου

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
ποιος θεος θα με βοηθησει? Εχω windows 7.Σωζω μια εικονα (γιατι ετσι πρεπει) σε αρχειο png .Πρεπει οχι με προγραμμα επεξεργασιας εικονας , αλλα χειροκινητα να μετανομασω το αρχειο αυτο απο καταληξη .png σε .jpg. Αυτο δεν μπορω να το κανω με windows 7?
Nα πω το παραδειγμα : avatar_sheet.png σε avatar_sheet.jpg.Αν το κανω με προγραμματακι (photo editor κτλ κτλ) χανω μια διαφανεια που την χρειαζομαι για το media player μου.Ξερει κανεις να με βοηθησει?????????:grinning-smiley-043

Τα jpg δεν υποστηρίζουν διαφάνεια.
Μόνο τα png και τα gif, τα οποία όμως μπορεί να είναι πιο μικρά από τα png αλλά δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή διαφάνεια που μπορείς να πάρεις.

την μετονομασία μπορείς να την κάνεις αλλά το αρχείο δεν θα είναι λειτουργικό μετά γιατί η διαφορά png & jpg είναι στο format του αρχείου και όχι στο όνομα.

Φαντάσου να πάρεις ένα fiat να βγάλεις το σήμα και να βάλεις σήμα mercedes και να το πας στην mercedes για service (κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

οχι ρε παιδια..ετσι ειναι ο οδηγος για να τα δειχνει ενα media player (wd live hub).Καταλαβαινω απολυτα τι λετε , αλλα αλλο ρωτησα.Μεχρι και vista τα αρχεια οταν σωνονται ειναι με καταληξη .jpg ή .png.Οποτε πηγαινα πανω πατουσα ιδιοτητες και το εκανα rename αλλαζοντας την καταληξη.Τωρα (και αυτο ρωταω) εχω τα 7.Σωζω λοιπον μια φωτο σε καταληξη .png γιατι ετσι ΠΡΕΠΕΙ και μετα πρεπει να το μετανομασω.Προσπαθω να κανω διαβαζοντας απο ενα ξενου φορουμ οδηγιες , sheets σε video wall.Τελος παντων , με τα 7 δεν μπορω να το κανω αυτο.Πρεπει να ανοιξω προγραμμα επεξεργασιας εικονας και να το κανω save as ... , αλλα ετσι χανεται η διαφανεια.
Ρωταω λοιπον , αν ξερει καποιος (θεος) , αν ξερει τροπο να το κανω αυτο χωρις ανοιγμα προγραμματος επεξεργασιας εικονας.

την μετονομασία μπορείς να την κάνεις αλλά το αρχείο δεν θα είναι λειτουργικό μετά γιατί η διαφορά png & jpg είναι στο format του αρχείου και όχι στο όνομα.

Φαντάσου να πάρεις ένα fiat να βγάλεις το σήμα και να βάλεις σήμα mercedes και να το πας στην mercedes για service (κάτι τέτοιο τέλος πάντων).
:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
:grinning-smiley-043

Mήπως τελικά το αρχείο σου ήταν picture.png.png κι εσύ το έκανες picture.jpg.png;

"Μετονομασία κατάληξης" έχω να δω από την προ xp εποχή...

Mήπως τελικά το αρχείο σου ήταν picture.png.png κι εσύ το έκανες picture.jpg.png;

"Μετονομασία κατάληξης" έχω να δω από την προ xp εποχή...
δεν εχεις και αδικο.Τι να πω..ετσι λενε στο αγγλικο φορουμ ετσι λεω...το αρχειο ειναι picture.png και φυσικα δεν το μετανομαζω εγω με τον τροπο που λες γιατι μου φαινεται χαζο να το κανω.Τελος παντων δεν θελω να κουραζω...

Πρεπει να ανοιξω προγραμμα επεξεργασιας εικονας και να το κανω save as ... , αλλα ετσι χανεται η διαφανεια.
Ρωταω λοιπον , αν ξερει καποιος (θεος) , αν ξερει τροπο να το κανω αυτο χωρις ανοιγμα προγραμματος επεξεργασιας εικονας.

Όπως και να το κάνεις, ακόμη και utility να υπάρχει το οποίο να μπορείς απλά να κάνεις αλλαγή format on the fly με αλλαγή της κατάληξης και μόνο, την διαφάνεια θα τη χάσεις.
Όπως είπα και πιο πάνω, τα jpg δεν υποστηρίζουν διαφάνεια.
Τέτοιο utility δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου πάντως και με το να αλλάζεις απλά την κατάληξη δεν του αλλάζεις και το format.
Είναι τόσο λογικό σαν να λες ότι έκανες rename το jpg που έχει το εξώφυλλο ενός δίσκου σε .mp3 και άκουσες τον δίσκο.

έχεις βάλει τα 7 να σου δείχνουν τις επεκτάσεις των αρχείων στον windows explorer ? αν ναι τότε κάνεις απλά rename, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. εγώ αλλάζω συχνά διάφορα .txt σε .nfo για το player.

έχεις βάλει τα 7 να σου δείχνουν τις επεκτάσεις των αρχείων στον windows explorer ? αν ναι τότε κάνεις απλά rename, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. εγώ αλλάζω συχνά διάφορα .txt σε .nfo για το player.

219d1236374190-folder-options-open-folder_options-1.jpg

Είναι το "Hide extensions for known file types" ΜΗ τσεκαρισμένο;;;;

Πηγή: http://www.sevenforums.com/tutorials/295-folder-options-open.html

αν ναι τότε κάνεις απλά rename, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. εγώ αλλάζω συχνά διάφορα .txt σε .nfo για το player.

Hellooooo! Διαβάζει κανείς ή με έχετε βάλει όλοι σας στην ignore list; :flipout:

Τα .nfo είναι αρχεία κειμένου με μορφοποίηση .txt πρακτικά.
Τα png αν και αρχεία εικόνας δεν έχουν το format των jpg.
Τα png είναι διανυσματικά αρχεία εικόνας που περιέχουν πληροφορίες για διαφάνεια, layers, effects κλπ.
Τα jpg είναι απλά διανυσματικά αρχεία χωρίς να περιέχουν τα άλλα καλούδια!

Είναι σαν να περιμένουμε μετονομάζοντας την Catherine_Zeta_Jones.jpg σε Nude_Catherine_Zeta_Jones.jpg να πάρουμε μία γυμνή φωτογραφία της Catherine... :BDGBGDB55:

Κάποιος οδηγός για themes (μάλλον αυτός) αναφέρει πως πρέπει να μετονομαστούν τα png σε jpg.

Themers PM me if you want the lines of code that i changed, also you can create your moviesheet as a png file with transparency then rename to a jpg . What this does it allow you to have the live rotating backdrops behind your custom moviesheet.

Αν θα δουλεύει, δεν ξέρω... Απλά προτείνω κάποιες ιδέες για το γιατί δεν μπορεί να τα μετονομάσει...

Αν και αυτό με την Catherine θα είχε ενδιαφέρον ;)

αυτο ακριβως ρωταω!! πως γινεται στα 7?
και ρε παιδια...καταλαβα τι λετε !! Αν αλλαξω την καταληξη σε ενα avi δεν γινεται mp3 και παει λεγοντας !

generate your moviesheet with either of the above template..and finally
rename the moviesheet generated to a jpg file ..e.g. rename moviesheet.png to moviesheet.jpg
-----
NOTE:
1. Do so manually don't use any image editor to save a jpg, else the transparency will be lost.
Enjoy.
1.1 You may also use a non-transparent moviesheet so just use a template with non-transparent background and keep the file format as .jpg
Oτι ξερετε , ξερω , αλλα προσπαθω να κανω το παραπανω εκτος αν καταλαβαινω κατι λαθος

Κάποιος οδηγός για themes (μάλλον αυτός) αναφέρει πως πρέπει να μετονομαστούν τα png σε jpg.

Αν θα δουλεύει, δεν ξέρω... Απλά προτείνω κάποιες ιδέες για το γιατί δεν μπορεί να τα μετονομάσει...

Αν και αυτό με την Catherine θα είχε ενδιαφέρον ;)
:flipout::flipout::flipout:

Και έρχομαι να ρωτήσω...
1) Την κατάληξη των αρχείων τη βλέπεις;
2) όταν πας να την αλλάξεις και πατάς enter απλά την αφήνει ως έχει ή σου βγάζει κάποιο μήνυμα;;;

Και για το πως το κάνεις δες λιγο πιο πανω στο post#11 στο λικ που έδωσα για πηγή...

Αφού επιμένεις να το μετωνομάσεις χωρίς το αρχείο "να ξέρει τίποτα", κάνε ένα folder στο C:\ και ονόμασέ το temp. (Δηλ. C:\temp).
Αντέγραψε το αρχείο σου στο C:\temp, ώστε να σου μείνει το αρχικό, στην αρχική του θέση (για backup).

Στη συνέχεια

Start (στο κουτάκι search κάτω αρισστερά γράψε cmd)
Στο πάνω μέρος του Start menu, θα έχει βρεί το cmd.exe
Right click to cmd.exe και επέλεξε "Run as Administrator"
Αφου απαντήσεις Continue στο παράθυρο που ρωτάει άν εσύ ξεκίνησες αυτό το πρόγραμμα, θα ανοίξει το command prompt

εκει, γράφεις

CD \Temp (πατάς enter)
Ren myfile.png myfile.jpg (πατάς enter)

και τελείωσες. Άνοιξε τώρα το myfile.jpg απ' το C:\Temp, να δείς άν δουλεύει.

Αφού επιμένεις να το μετωνομάσεις χωρίς το αρχείο "να ξέρει τίποτα", κάνε ένα folder στο C:\ και ονόμασέ το temp. (Δηλ. C:\temp).
Αντέγραψε το αρχείο σου στο C:\temp, ώστε να σου μείνει το αρχικό, στην αρχική του θέση (για backup).

Στη συνέχεια

Start (στο κουτάκι search κάτω αρισστερά γράψε cmd)
Στο πάνω μέρος του Start menu, θα έχει βρεί το cmd.exe
Right click to cmd.exe και επέλεξε "Run as Administrator"
Αφου απαντήσεις Continue στο παράθυρο που ρωτάει άν εσύ ξεκίνησες αυτό το πρόγραμμα, θα ανοίξει το command prompt

εκει, γράφεις

CD \Temp (πατάς enter)
Ren myfile.png myfile.jpg (πατάς enter)

και τελείωσες. Άνοιξε τώρα το myfile.jpg απ' το C:\Temp, να δείς άν δουλεύει.

Όταν βλέπω DoS-α τρελαίνομαι... :grinning-smiley-043

Λοιπόν το δοκίμασα μ' ένα picon (από png σε jpg).
Το αρχείο ανοίγει κανονικά στα windows.
Άν πάς να το ανεβάσεις στο forum σαν attachment, βγάζει μήνυμα:
"This PNG image has the incorrect file extension"