Μετασχηματιστής 110V - 220V

17 June 2006
26,261
Αθήνα
Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη η κατηγορία.....

Αν έχουμε ένα αμερικάνικο μηχάνημα (προενισχυτής) με αυτά τα χαρακτηριστικά (βλ. φωτό)

1) τι μετασχηματιστή σε μέγεθος χρειαζόμαστε;
2) υπάρχει περίπτωση να έχουμε παρενέργειες στον ήχο (π.χ. βόμβο) ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    8.6 KB · Views: 60
Ενας τοροειδής 220-120 πάνω απο 250VA είναι μια χαρά.

Παρενέργεις δεν θα υπάρχουν, είδικα αν πρόκειται για τοροειδή. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε κάποια απόσταση απ την συσκευή.

Γενικότερα αξίζει το ψάξιμο αν η συσκευή υποστηρίζει και τα 220. Ολες οι μεγάλες εαιρείες το είχαν προβλέψει και μόνο για λόγο κόστους. Το μοντέλο ήταν ένα για Ευρώπη-Αμερικη-Ασία και με εσωτερική ή εξωτερική ρύθμιση ήταν δυνατή η αλλαγή.

Μηπως καποιος μπορει να μας διαφωτισει λιγο παραπανω με το αν υπαρχει θεμα με την συχνοτητα . 60 -> 50 στα μηχανακια ?

Re: Απάντηση: Re: Μετασχηματιστής 110V - 220V

μέγεθος, τύπος ;

Μέγεθος = 250VA (βολτοαμπέρ)
Τύπος = Τοροειδής = Toroidal

Δεν ξέρω αν στο εμπόριο κυκλοφορούν ή μπορούν να παραγγελθούν τοροειδής σε κουτί με τοποθετημένους ρευματολήπτες (πρίζες). Αν δεν υπάρχει δυνατότητα καασκευής κουτιού + ρευματολήπτες ή δεν υπάρχουν έτοιμοι τότε Τύπος = EI .

Re: Απάντηση: Μετασχηματιστής 110V - 220V

Μηπως καποιος μπορει να μας διαφωτισει λιγο παραπανω με το αν υπαρχει θεμα με την συχνοτητα . 60 -> 50 στα μηχανακια ?

Σ ενα σωστά υπολογισμένο και κατασκευασμένο τροφοδοτικό κανένα.

Τάσο πριν απ όλα αυτά είσαι σίγουρος ότι το μηχανάκι δεν έχει επιλογή έστω και εσωτερικά να γυρίσει σε 220;

Ισως θα πρεπει να κανεις ενα κυκλωματακι για να βγαζεις εκτος την συνεχη ταση που παντα υπαρχει στο δικτυο της ΔΕΗ.
Ειδικα γιατι οι τοροιδ ειναι ποιο ευαιστητοι στο DC. Ετσι αποφευγεις και τον μηχανικο θορυβο.
Σχεδια υπαρχουν στο ιντερνετ

Απάντηση: Re: Μετασχηματιστής 110V - 220V

Ισως θα πρεπει να κανεις ενα κυκλωματακι για να βγαζεις εκτος την συνεχη ταση που παντα υπαρχει στο δικτυο της ΔΕΗ.
Ειδικα γιατι οι τοροιδ ειναι ποιο ευαιστητοι στο DC. Ετσι αποφευγεις και τον μηχανικο θορυβο.
Σχεδια υπαρχουν στο ιντερνετ

Ευχαριστώ αλλά επειδή είμαι άσχετος από τέτοια και το κυριότερο δεν μ' ενδιαφέρει να ασχοληθώ, θα ήθελα κάτι έτοιμο και το κυριότερο αξιόπιστο.

Για τη συχνότητα λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα. έχω ακόυσει όμως ότι μία εταιρία high-end είχε ανιχνευτή συχνότητας μέσα, ώστε αν αγόραζες τη συσκευή από την αμερική να μην οδυλεύει στην ευρώπη, προστατεύοντας τις ακριβότερες τιμές των εδώ αντιπροσώπων.

Πάντως έλεγξε τον υπάρχοντα μετασχηματιστή, γιατί όντως οι περισσότεροι είναι τποποιημένοι με δύο λήψεις: μια για 110V και μια για 220V.