Μετατροπέας DVI σε Mini DisplayPort

Εφοσον δεν εχετε επιχειρηματα υποβιβαζετε τη συζητηση στο επιπεδο σας.
Η ειρωνια και ο εμπαιγμος ειναι τα οπλα των φτωχων μυαλων.

Νικο,πρωτον για ολους μας ειναι κοπος να συμμετεχουμε ενεργα σ`ενα forum.Εαν δεν εχεις την ορεξη ή τη δυναμη δεν σε υποχρεωνει κανεις,μπορεις ν`απεχεις και δευτερον
το μονο σιγουρο ειναι πως εσυ θελεις να λες τα δικα σου.Ειναι δικαιωμα σου να σου αρεσουν οι macintosh,αυτο ομως δεν σημαινει πως πρεπει να φανατιζεσαι και να εθελοτυφλεις.

Το miniDP ειναι ακριβως ιδιο με το κανονικο DP,μονο το βυσμα αλλαζει.Αυτο θα ελειπε με αλλαγη βυσματος ν`αλλαζει και το πρωτοκολλο.
Κατα συνεπεια δεν "κανει" ο φθηνος μετατροπεας απο DP σε κατι αλλο,χρειαζεται καποια λυση οπως της atlona για να μετατρεψεις την HDMI σε DP.

Εαν οι χρηστες macintosh ειχαν γνωσεις,ορθη κριση και υγιη καταναλωτικη σταση τοτε οι apple θα συμμορφωνοταν βαση των αναγκων τους και οχι το αναποδο.

.

Last edited:
Κόπος γίνεται αγαπητέ Nix_ όταν αυτά που γράφεις αντί να τα διαβάζει ο άλλος σου απαντάει συνεχώς για κάτι άλλο.

Από την τελευταία απάντηση κατάλαβα οτι δεν έχεις κατανοήσει κάν ποιο είναι το θέμα του thread και τί κάνει η λύση της Athlona.

Είναι λοιπόν για να συνδέεις παλαιότερα μηχανήματα ή PC στις νέες οθόνες της Apple.

Αν θες να συνδέσεις Apple μηχάνημα που έχει μόνο MDP σε απλή DVI/VGA/HDMI τότε θέλεις ένα απλό ανταπτοράκι, ΟΧΙ αυτόν της Athlona,άσχετα αν προσπαθήσαμε να στο εξηγήσουμε αλλά δυστηχώς πέρασε στο ντούκου.Γιατί το MDP γίνεται και VGA και DVI και HDMI.

Αν θες να βάλεις HDMI στην MDP του iMac τότε θες αυτό, που όταν πιάσουμε στα χέρια μας ένα νέο iMac θα το δοκιμάσουμε και στο review που θα κάνουμε.

Βάζω και φώτο για τα ανταπτοράκια που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην αγορά :

53111.jpg

Υπάρχει και σε VGA :

51071.jpg

Kαι σε DVI :

51061.jpg

Σε VGA και DVI υπάρχουν και original εκτός του HDMI, και φυσικά και άλλων εταιριών.

Ελπίζω να σου λύθηκαν πλέον οι απορίες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Μετατροπέας DVI σε Mini DisplayPort

Εφοσον δεν εχετε επιχειρηματα υποβιβαζετε τη συζητηση στο επιπεδο σας.
Η ειρωνια και ο εμπαιγμος ειναι τα οπλα των φτωχων μυαλων.

Νικο,πρωτον για ολους μας ειναι κοπος να συμμετεχουμε ενεργα σ`ενα forum.Εαν δεν εχεις την ορεξη ή τη δυναμη δεν σε υποχρεωνει κανεις,μπορεις ν`απεχεις και δευτερον
το μονο σιγουρο ειναι πως εσυ θελεις να λες τα δικα σου.Ειναι δικαιωμα σου να σου αρεσουν οι macintosh,αυτο ομως δεν σημαινει πως πρεπει να φανατιζεσαι και να εθελοτυφλεις.

Το miniDP ειναι ακριβως ιδιο με το κανονικο DP,μονο το βυσμα αλλαζει.Αυτο θα ελειπε με αλλαγη βυσματος ν`αλλαζει και το πρωτοκολλο.
Κατα συνεπεια δεν "κανει" ο φθηνος μετατροπεας απο DP σε κατι αλλο,χρειαζεται καποια λυση οπως της atlona για να μετατρεψεις την HDMI σε DP.

Εαν οι χρηστες macintosh ειχαν γνωσεις,ορθη κριση και υγιη καταναλωτικη σταση τοτε οι apple θα συμμορφωνοταν βαση των αναγκων τους και οχι το αναποδο.

.

nix_ τους χαρακτηρισμούς κράτα τους για τον εαυτό σου !

Αν δεν σου αρέσουν οι υπολογιστές Apple, τότε μείνε με τα PC και τα windows.

Κ προφανώς κ εγώ κ ο Νίκος έχουμε κάνει ότι καλύτερο για να σου δώσουμε να καταλάβεις πράγματα, που προφανώς είτε αδυνατείς να καταλάβεις, είτε δεν θέλεις να καταλάβεις.

Tα νεα ειναι δυστυχως δυσαρεστα ...

Διαβαζω απο πολλoυς αγανακτισμενους πελατες του συγκςεκριμενου μετατροπεα - Atlona video converte- οτι δεν δουλευει τελικα με τον 27αρη iMac !!!

Ειναι λειει, προβλημα αναλυσης ... ολοι ψαχνονται τελικα για το ιδιο πραγμα και ακομη δεν εχει βρεθει λυση γι αυτο.
Εδω η Apple εχει κανει λαθος εκτιμηση και δεν εχει ουτε η ιδια λυση για το προβλημα.
Αν δεν βρεθει λυση, θα ειναι και ο λογος που δεν μπορω να παρω imac !!!

Νικο,ειναι σιγουρο εσυ πως δεν εχεις καταλαβει το θεμα και με κουραζεις αδικα.
Στο αρχικο post αναφερεται:

Με αφορμή μια απάντηση του Γιάννη Σπύρου σε διπλανό θέμα, βρήκα ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας μετατροπέας σήματος από DVI σε Mini DisplayPort.

Αυτός ο μετατροπέας βοηθά όσους έχουν στην κατοχή τους μηχανήματα με μοναδική έξοδο εικόνας DVI και θέλουν να συνδέσουν νέες οθόνες ή τα νέα 27" iMac με είσοδο εικόνας Mini DisplayPort.

Το θεμα ειναι πως οι νεοι iMac εχουν μονο DP η οποια απαιτει ακριβο μετατροπεα για να συνεργαστει με την πλειονοτητα των συσκευων που κυκλοφορουν -γιατι ειναι πληρως ασυμβατη με οτιδηποτε- και οχι "παλαιοτερα μηχανηματα και pc" οπως χαριτωμενα αναφερεις,προσπαθωντας απεγνωσμενα να υποβιβασεις την βλακωδη ελλειψη μιας επιπλεον -διαδεδομενης- εισοδου.

Ελπιζω να σταματησεις τη στειρα αντιπαραθεση.

Μιχαλη,πρωτα πρεπει να μαθεις τον εαυτο σου τροπους και επειτα μπορεις να απαιτεις απο τους αλλους να σε σεβονται.

.

Last edited:
Kαλο ειναι να ηρεμησουμε, ολοι μας ειμαστε απλοι χρηστες ... και απλως θελουμε να κανουμε τη δουλεια μας.
Ειναι κριμα φυσικα που η Apple μερικες φορες ενεργει αψυχολογητα, αλλα δεν μας υποχρεωσε να αγορασουμε τα προιοντα της.

Απάντηση: Re: Μετατροπέας DVI σε Mini DisplayPort

Νικο,ειναι σιγουρο εσυ πως δεν εχεις καταλαβει το θεμα και με κουραζεις αδικα.
Στο αρχικο post αναφερεται:

Το θεμα ειναι πως οι νεοι iMac εχουν μονο DP η οποια απαιτει ακριβο μετατροπεα για να συνεργαστει με την πλειονοτητα των συσκευων που κυκλοφορουν -γιατι ειναι πληρως ασυμβατη με οτιδηποτε- και οχι "παλαιοτερα μηχανηματα και pc" οπως χαριτωμενα αναφερεις,προσπαθωντας απεγνωσμενα να υποβιβασεις την βλακωδη ελλειψη μιας επιπλεον -διαδεδομενης- εισοδου.

Ελπιζω να σταματησεις τη στειρα αντιπαραθεση.

Μιχαλη,πρωτα πρεπει να μαθεις τον εαυτο σου τροπους και επειτα μπορεις να απαιτεις απο τους αλλους να σε σεβονται.

.

Τρόπους ξέρω φίλε μου, για αυτό άλλωστε κ κάνω διάλογο με εσένα, που δεν ακούς τι σου λέω, ούτε εγώ, ούτε ο Νίκος.

Τώρα ποιος συνεχίζει την αντιπαράθεση...μάλλοοοον δεν είμαι εγώ...

Παραπάνω επίσης, δεν αναφέρω πουθενά για παλιότερα pc, μόνο για παλιότερα μηχανήματα, τα οποία προφανώς είναι apple.

Επειδή όμως δεν καταλήγουμε κάπου, υπάρχει διάσταση απόψεων, διάσταση επιχειρημάτων, διαφέρουμε γενικότερα, ποιός είναι καλύτερος, ποιός χειρότερος, ποιός εμπνεύει σεβασμό κ ποιός όχι, ας αφήσουμε λοιπόν την κουβέντα αυτή, δεν οδηγεί κάπου, μόνο μεταξύ μας ένταση φτιάχνουμε.

Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με εσένα nix_. :ernaehrung004:

Αν σε κάποια σημεία "στην είπα", ήταν απλά καζούρα κ πείραγμα, τέτοια πρόθεση δεν έχω, δεν μου ταιριάζει.

Στο θέμα μας τώρα....η Apple είναι πολλές φορές που κάνει πράγματα που δεν έχουν την άμεση ανταπόκριση από το κοινό...μάλιστα, δεν είναι κ λίγες οι φορές που πολλοί, μεταξύ αυτών κ εγώ πχ. με την εμμονή με τα bluray, που είναι κατά της, αφού "κολλάει" σε κάποια πράγματα κ δεν ξεκολλά με τίποτα !!

Συνήθως υποστηρίζει τα παλιότερα μηχανήματα της, αν κ στο θέμα του hardware υπάρχουν στιγμές που δεν το κάνει στο μέγιστο, όπως πχ. εδώ που όπως κ ο Γιάννης, έτσι κ εγώ έχουμε μηχάνημε ακριβό με dvi έξοδο μόνο κ δεν μπορούμε να συνδέσουμε πάνω του την εξαιρετική οθόνη που η ίδια εταιρεία παράγει......:bigcry:

Από την άλλη, τα μηχανήματα που παράγει κ όπως επίσης κ το λογισμικό, είναι τέτοιας ποιότητας, τουλάχιστον για κάποιους από εμάς, που μας κάνει να συνεχίζουμε να την προτιμάμε, να την "ακολουθούμε". :award:

Κατι ετοιμάζει η Belkin το οποίο εμφανίστηκε στο site για λίγο. Me Google Cache μπορείτε να το δείτε εδώ

Belkin’s new HDMI to Mini DisplayPort Adapter allows you to view HD content from your Blu-ray player, PS3, or cable box on your Apple LED-backlit widescreen monitor.

The adapter takes High Definition Multimedia Interface (HDMI) content and converts it to the Mini DisplayPort format needed for the new MacBook Pro, MacBook Air, and new Mac desktops.

Because it enables high definition AV performance on your Apple LED-backlit Display, the Belkin HDMI to Mini DisplayPort Adapter provides you the option to use it like a digital TV.

* Converts the HDMI signal from any HDMI source—such as a Blu-ray player or an Xbox—and enables you to view it on the new Apple display.
* Creates an all-digital connection between HDMI source devices, such as DVD players, DVD recorders, gaming systems, digital set-top boxes, satellite TV receivers and A/V receivers with the Apple display.
* Belkin’s Mini DisplayPort to Mini DisplayPort cable can also be used independent of the Adapter to extend the video from your MacBook to your iMac LED-backlit display for an expanded desktop.

Package Includes

* Belkin HDMI to Mini Display Port Adapter
* 4ft Mini DisplayPort to Mini DisplayPort cable
* 4ft USB cable