Μετατροπέας HDMI ==> SCART

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

gskiado

Established Member
23 April 2007
103
Μοσχάτο
Φίλοι μου καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μία έρευνα που κάνω. Προσπαθώ να βρω έναν μετατροπέα με είσοδο HDMI σε έξοδο SCART ή S-Video.
Βρίσκω μερικές (όχι πολλές είναι η αλήθεια) συσκευές.
Υπάρχει καμία πρόταση ή συμβουλή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gskiado

Established Member
23 April 2007
103
Μοσχάτο
Θες να μας πεις τι θέλεις να κάνεις ακριβώς για να σε βοηθήσουμε?

Καλησπέρα φίλε drosias79. Έχω ένα φορητό με HDMI έξοδο και ήθελα να βρω τρόπο να στείλω την εικόνα σε μια CRT τηλεόραση, που φυσικά δεν έχει HDMI input.
Ευχαριστώ.

drspiros

AVClub Addicted Member
To φορητό δεν έχει vga; Γιατί να χρειάζεσαι hdmi-to-scart (δηλ. μετατροπή ψηφιακού σήματος σε αναλογικό) και όχι vga-to-scart, που είναι και τα δύο αναλογικά;

gskiado

Established Member
23 April 2007
103
Μοσχάτο
Έχεις δίκιο drspiros. Από τη βιασύνη μου αγνόησα την ήδη υπάρχουσα vga έξοδο. Δεν έχει εξάλλου νόημα να μετατρέψω το hdmi σε scart. Δεν κερδίζω τίποτα. Ευχαριστώ.

drosias79

Established Member
30 October 2012
239
Επίσης, δεν έχει νόημα (κατά τη γνώμη μου πάντα) να συνδέσεις το laptop με crt τηλεόραση. Για 2 λόγους: ο ένας είναι η ταλαιπωρία να συνδέεις και να ξεσυνδέεις καλώδια και δεύτερο γιατί και μέσω vga θα μεταφέρεις μόνο την εικόνα και μετά είτε πρέπει να ακους τον ήχο μέσω του laptop είτε να συνδέσεις και δεύτερο καλώδιο στην τηλεόραση. Η πρότασή μου λοιπόν είναι η εξής: αφού η τηλεόραση είναι crt πρέπει να έχεις αγοράσει αποκωδικοποιητή mpeg4 για να βλέπεις τα ψηφιακά κανάλια. Λογικά θα έχει και usb υποδοχή. Οπότε μπορείς να μεταφέρεις τις ταινίες σου σε ένα στικακι και να χρησιμοποήσεις την συσκευή αυτή σαν player. Δεν κάνει παπάδες αλλά για crt τηλεόραση είναι μια χαρά.