Μετατροπέας HDMI σε Mini DisplayPort

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,651
Πειραιάς
Για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει σήμα από hdmi καλώδιο και να το μετατρέψει σε mini displayport, προκειμένου να χρησιμοποιήσει την video-in είσοδο του νέου iMac, τότε το ολοκαίνουργιο προϊόν της εταιρείας Kanex είναι για το ιδανικό.

Το προϊόν αυτό παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση Macworld 2010.

Ονομάζεται Kanex XD και το κόστος αγοράς είναι 149,99 δολλάρια.

HDMIMDP.JPG

Το μέγεθος της συσκευής είναι πολύ μικρό.

kanex-hdmi-input.jpg

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Τζάμπα πράμα. Τρέχω να το πάρω. Α ρε αθάνατη Apple. Μα είμαστε σοβαροί? Τελευταία φορά που πήρα αντάπτορα για να δω στην τηλεόραση κάτι ήταν της Amiga. Ακόμα και το αυτονόητο δεν μπορούμε να έχουμε.

Τζάμπα πράμα. Τρέχω να το πάρω. Α ρε αθάνατη Apple. Μα είμαστε σοβαροί? Τελευταία φορά που πήρα αντάπτορα για να δω στην τηλεόραση κάτι ήταν της Amiga. Ακόμα και το αυτονόητο δεν μπορούμε να έχουμε.

Aγαπητέ Μάριε, το προϊόν δεν είναι της Apple... :a0210:

Επίσης, η δουλειά του είναι να μετατρέπει οποιοδήποτε σήμα hdmi σε mini displayport, όχι μόνο για τηλεόραση...

Last edited:
Μιχάλη αυτό ακριβώς είπα. Η Apple σε αναγκάζει να δώσεις 150 ευρώ για να μπορέσεις να συνδέσεις HDMI σε minidisplayport. Ακόμα χειρότερα δεν δίνει την δυνατότητα καν από μέρους της. Γιατί εγώ που έχω πληρώσει μια HD camera με HDMI να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το final cut studio ας πούμε αλλά να πρέπει να πληρώσω για converter?
Δεν αντιλέγω για τις δυνατότητες των apple, αλλά γιατί κάτι που το έχω χρυσοπληρώσει (σκέψου το κόστος και του final cut studio) να πρέπει για το αυτονόητο να πληρώσω και άλλο.

Μάριε, είναι όπως λίγο παλιότερα με το πρωτόκολλο firewire, που άλλοι το είχαν, άλλοι όχι.
Έτσι κ η Apple έχει το mini displayport, παλιότερα είχε μόνο το dvi και ποτέ δεν έβαλε hdmi.
Μία από τις παραξενιές αυτής της εταιρείας....

Πιθανότατα πάντως να βγάλει κ η ίδια η Apple σχετικό μετατροπέα.

Μάλλον δεν κατάλαβες την χρήση του.

Δεν συνδέει το Mac σε TV , αλλά ένα PS3 π.χ. για να παίζει στην 24" ή στον 27" iMac.

Γιατί εγώ που έχω πληρώσει μια HD camera με HDMI να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το final cut studio ας πούμε αλλά να πρέπει να πληρώσω για converter?
Δεν αντιλέγω για τις δυνατότητες των apple, αλλά γιατί κάτι που το έχω χρυσοπληρώσει (σκέψου το κόστος και του final cut studio) να πρέπει για το αυτονόητο να πληρώσω και άλλο.

Αν έχεις κάμερα με HDMI πως την συνδέεις με HDMI στο PC?

Γιατι το υλικό το παίρνεις με USB ή Firewire.

Αυτό είναι το ακριβώς ανάποδο.

Δλδ, από την έξοδο του mac με την θύρα mini displayport σε τηλεόραση ή οθόνη με είσοδο εικόνας hdmi.

Γράφει συγκεκριμένα :
Compatible with Macs that use a Mini DisplayPort for video output
Use with an HDMI cable (male to male) to connect to an external monitor or other display device with HDMI input jacks

 Νίκος;1108681 said:
Αν έχεις κάμερα με HDMI πως την συνδέεις με HDMI στο PC?

Γιατι το υλικό το παίρνεις με USB ή Firewire.

Τα καινούρια laptop αλλά και οι κάρτες γραφικών έχουνε ποια και HDMI. Αντιθέτως τα Apple ούτε έχουνε, ούτε πρόκειται να έχουνε.
Ακόμα και το firewire τους είναι 800 και για να βάλω την minidv μου στο imac έδωσα 15 ευρώ για μετατροπέα σε 400.